Μάστορες τα φώτα σας!!

έσπασε μία πλαστική βάση λίγο πιο πάνω από το σημείο που περνάει μία βίδα για να στηριχτεί η βάση....πως κολλάει, εάν κολλάει αυτό το πράγμα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σκέφτομαι κάτι σαν αυτό
http://www.praktiker.gr/p/kolla-gia-sklira-plastika-bison-25ml-16878
ή σαν αυτό
http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=29803

έσπασε μία πλαστική βάση λίγο πιο πάνω από το σημείο που περνάει μία βίδα για να στηριχτεί η βάση....πως κολλάει, εάν κολλάει αυτό το πράγμα?

σκέφτομαι κάτι σαν αυτό
http://www.praktiker.gr/p/kolla-gia-sklira-plastika-bison-25ml-16878
ή σαν αυτό
http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=29803

Δύσκολα θα κολλήσει στο σημείο αυτό, αλλά η προσπάθεια καλύτερα είναι να γίνει με κόλλα εποξική 'όπως π.χ. με αυτή: http://www.praktiker.gr/p/kolla-epoksiki-bison-epoxy-syringe-universal-24ml-16866 ή αυτή http://www.praktiker.gr/p/kolla-epoksiki-bison-epoxy-repair-universal-56gr-16864

Καλημέρα σε όλους....πόσταρα το συγκεκριμένο θέμα σε άλλο subforum αλλά ακόμη δεν έχω πάρει απαντηση και είπα να δοκιμάσω και εδώ.

Εχω κάποια πράγματα που κάθονται στην αποθήκη και σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει τρόπος να τα αξιοποιήσω,παρά τις ελάχιστες γνώσεις μου στο θέμα.

Εχω λοιπόν ένα ραδιο-cd αυτοκινήτου pioneer και έναν ενισχυτή της kenwood...

Η ιδέα είναι μήπως με την αγορά δύο ηχείων και ενός μετασχηματιστή καταφέρω να τα κάνω να δουλεψουν σαν ένα οικιακό hi-fi.

Η όλη κατασκευή θα μπει σε ένα ξύλινο κουτί,το οποίο μπορώ να το κάνω εύκολα.

Από εσάς θα ήθελα καταρχάς να μου πείτε εαν είναι εφικτό και εάν ναι,τι ακριβώς χρειάζομαι...

θα ηθελα τις γνωμες σας για το πως να κανω το εξης.
θελω να μετατρεψω στην επριοχη γυρω απο την τρυπα στο αριστερο κατοπτρο ενος φακου στο σχημα της αντιστοιχης επριοχης του δεξιου. Το υλικο ειναι αλουμινιο.
( ισως και να με βολεψει να το κανω με σκετη γωνια αντι σκαλοπατι)

web-Reflector-Combo.jpg~original

Απο εργαλεια εχω ενα Dremmel ρυθμιζομενο, αρκετα μπλε και κοκκινα σβουρακια και ενα εξαρτητα σαν κοπτικο φρεζας
μαλλον αυτο http://www.dremeleurope.com/gr/el/κοπτικόυψηλήςταχύτητας3-2mm-101-ocs-p/
ιδεες?

Μάστορες τα φώτα σας.
Θέλω να κάνω το εξής σε μερικές καρέκλες που έχω στο εξοχικό (δεν είναι αυτές στη φωτογραφία αλλά αρκετά παραπλήσιες, έχουν πιο χοντρά στηρίγματα).

Να μετακινήσω 2 στηρίγματα, γιατί εκεί που τα έχουν από τη μάνα τους, πόδι δεν μπαίνει.

Φαντάζομαι θα χρειαστώ πριονάκι καλό (για να κόψω σύριζα), κόλλα (για τα κολλήσω εκεί που θέλω) και βίδες (να τις καρφώσω πλάγια με το άλλο ξύλο για έχτρα δύναμη) και τέλος;
Να το επιχειρήσω ή μόλις πάει να κάτσει κανείς, θα σωριαστεί;

Attachments

• karekla1.jpg
    karekla1.jpg
    44.2 KB · Views: 194
  • karekla_new.jpg
    karekla_new.jpg
    53.2 KB · Views: 193
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

θελω να μετατρεψω στην επριοχη γυρω απο την τρυπα στο αριστερο κατοπτρο ενος φακου στο σχημα της αντιστοιχης επριοχης του δεξιου. Το υλικο ειναι αλουμινιο.

Απο εργαλεια εχω ενα Dremmel ρυθμιζομενο, αρκετα μπλε και κοκκινα σβουρακια και ενα εξαρτητα σαν κοπτικο φρεζας
μαλλον αυτο http://www.dremeleurope.com/gr/el/κοπτικόυψηλήςταχύτητας3-2mm-101-ocs-p/
ιδεες?

Σε τόρνο και μόνο αυτό που θες, αλλιώς θα γίνει μ@%@#@, και μάλιστα χοντρή......

Μάστορες τα φώτα σας.
Θέλω να κάνω το εξής σε μερικές καρέκλες που έχω στο εξοχικό (δεν είναι αυτές στη φωτογραφία αλλά αρκετά παραπλήσιες, έχουν πιο χοντρά στηρίγματα).

Να μετακινήσω 2 στηρίγματα, γιατί εκεί που τα έχουν από τη μάνα τους, πόδι δεν μπαίνει.

Φαντάζομαι θα χρειαστώ πριονάκι καλό (για να κόψω σύριζα), κόλλα (για τα κολλήσω εκεί που θέλω) και βίδες (να τις καρφώσω πλάγια με το άλλο ξύλο για έχτρα δύναμη) και τέλος;

Αντώνη, τα οριζόντια στηρίγματα στον τύπο καρέκλας που παραθέτεις (ίδιος με τον δικό σου) μπαίνουν με μόρσα στον σκελετό, οπότε όταν θα τα αφαιρέσεις (είτε θα πρέπει να κόψεις την μόρσα είτε να λύσεις όλο τον σκελετό) θα μείνουν οι τρύπες από τα μόρσα και θα είναι άσχημο.

Σου προτείνω αν έχεις την οικονομική δυνατότητα βέβαια να κρατήσεις αυτές τις καρέκλες για άλλη χρήση και να πάρεις άλλες φτηνές τύπου καφενείου.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε τόρνο και μόνο αυτό που θες, αλλιώς θα γίνει μ@%@#@, και μάλιστα χοντρή......

αυτοκτονια με την μια....εχεις μπλεξει ποτε με τορναδορο?
με 12 δολλαρια το κατοπτρο και 2 να χαλασω πιο φθηνα θα μου βγει.

Αντώνη, τα οριζόντια στηρίγματα στον τύπο καρέκλας που παραθέτεις (ίδιος με τον δικό σου) μπαίνουν με μόρσα στον σκελετό, οπότε όταν θα τα αφαιρέσεις (είτε θα πρέπει να κόψεις την μόρσα είτε να λύσεις όλο τον σκελετό) θα μείνουν οι τρύπες από τα μόρσα και θα είναι άσχημο.

Σου προτείνω αν έχεις την οικονομική δυνατότητα βέβαια να κρατήσεις αυτές τις καρέκλες για άλλη χρήση και να πάρεις άλλες φτηνές τύπου καφενείου.

Αν όντως είναι με μόρσα δυσκολεύει. Το δύσκολο είναι να φτιάξω άλλη(ες) τρύπα(ες). Τις τρύπες μπορώ να τις κλείσω με καφέ ξυλόστοκο ή και βάψιμο με καφέ μαρκαδόρο. Εκεί που είναι δεν θα φαίνονται.
Να λύσω όλη την καρέκλα για 1-2 στηρίγματα το αποκλείω καθώς δεν έχω και όλα τα εργαλεία για να την επαναφέρω και τις τρύπες δεν τις γλιτώνω ή τουλάχιστον τη μία. Μα καλά, δεν το σκέφτηκαν αυτό όταν έφτιαχαν τις καρέκλες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

αυτοκτονια με την μια....εχεις μπλεξει ποτε με τορναδορο?
με 12 δολλαρια το κατοπτρο και 2 να χαλασω πιο φθηνα θα μου βγει.

Τι διαστάσεις έχει το αλουμίνιο ?

Παρέθεσε και μια ολόκληρη φωτογραφία.

ιδεες?

Για πες διαστάσεις του κομματιού πρώτα και πες αν κατάλαβα καλά...
Θέλεις γύρω από τη τρύπα, να διαμορφωθεί ένα χείλος που θα περισσεύει λίγο από την υπόλοιπη επίπεδη επιφάνεια.

σωστη παρατηρη... το πασο εσωτερικα εχει διαμετρο 20 χιλιοστα, η τρυπα ειναι στα 7-8.
Στην δεξια φωτο η τρυπα ειναι κοντα στα 5.

Χωρις να εχω κανει μετρησεις ακριβειας ακομα, θελω να αφησω 3 χιλιοστα γυρω-γυρω απο την τρυπα. Και οπως ειπες ιδανικα θα πρεπει να σχηματιστει ενα αναλογο χειλος, αλλα ισως να με βολεψει να τροχισω μονο σε μια γωνια 45-60 μοιρων

Μάστορες τα φώτα σας.

Γεια σου Αντωνη,

Εγω δεν θα εκοβα κανενα ξυλο.

Αν θα ηθελα στηριγμα για τα ποδια, θα εβρισκα αντιστοιχο πηχακι και θα το εβαζα χαμηλοτερα.
Το πηχακι μπορει να καρφωθει μπροστα απο τα ποδια η πισω.
Επισης αν εχεις την υπομονη και τα εργαλεια, μπορεις να σκαψεις τα ποδια και να χωρεσεις το πηχακι χωνευτο.

σωστη παρατηρη... το πασο εσωτερικα εχει διαμετρο 20 χιλιοστα, η τρυπα ειναι στα 7-8.
Στην δεξια φωτο η τρυπα ειναι κοντα στα 5.

Χωρις να εχω κανει μετρησεις ακριβειας ακομα, θελω να αφησω 3 χιλιοστα γυρω-γυρω απο την τρυπα. Και οπως ειπες ιδανικα θα πρεπει να σχηματιστει ενα αναλογο χειλος, αλλα ισως να με βολεψει να τροχισω μονο σε μια γωνια 45-60 μοιρων

Κοίτα, για να συνεννοηθούμε χωρίς "χαλασμένο τηλέφωνο" :) !
Δεν κάνεις ένα σκαρίφημα, του πως είναι τώρα και του πως θέλεις να γίνει και ίσως βρεθεί άκρη ! :)

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κοίτα, για να συνεννοηθούμε χωρίς "χαλασμένο τηλέφωνο" :) !
Δεν κάνεις ένα σκαρίφημα, του πως είναι τώρα και του πως θέλεις να γίνει και ίσως βρεθεί άκρη ! :)

Μάλλον αυτό εννοεί ...

kospap.png

Last edited:
Κάτι τέτοιο κατάλαβα κι εγώ (με το εξωτερικό δακτύλιο που έχει το σπείρωμα να πρέπει να διευκρινιστεί η τύχη του.
Έδώ τώρα χρειάζονται διαστάσεις, και πάχος τοιχωμάτων γιατί το βασικό πρόβλημα είναι το πως θα πιαστεί στο τσοκ του τόρνου.
Αυτοί που το έφτιαξαν, προφανώς έχουν έτοιμα μάγουλα (Collets) στον "τόρνο" που επεξεργάζεται το κομμάτι τα οποία εξασφαλίζουν τόσο την ακεραιότητα του κομματιού, όσο και το κεντράρισμά του.
Και ίσως υπάρχει τρόπος να πιαστεί σε τόρνο χωρίς collets, αρκεί κατασκευαστικά να αντέχει το σφίξιμο κατά το διαμήκη άξονά του!

Γεια σου Αντωνη,

Εγω δεν θα εκοβα κανενα ξυλο.

Αν θα ηθελα στηριγμα για τα ποδια, θα εβρισκα αντιστοιχο πηχακι και θα το εβαζα χαμηλοτερα.
Το πηχακι μπορει να καρφωθει μπροστα απο τα ποδια η πισω.
Επισης αν εχεις την υπομονη και τα εργαλεια, μπορεις να σκαψεις τα ποδια και να χωρεσεις το πηχακι χωνευτο.

Α ευχαριστώ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί να κοτσάρω άλλο ένα μπροστά στα πόδια και χαμηλά, μάλλον γιατί μου φαινόταν πιο εύκολο να κόψω και να ξανακολλήσω.
Στήριγμα ίδιο δεν μπορώ να βρω βέβαια και η καρέκλα δεν είναι 1 αλλά περισσότερες, θα πρέπει να κόψω στο ξυλουργείο (και να τα βάψω μετά μόνος μου).

βασικα εννοω αυτο.....
kospap%20copy.png~original

σκεφτηκα 2 μεθοδους.
1. αργοοοο φαγωμα με μια πλατια βελονο-λιμα
2. περασμα κοπτικου σε κολωνατο δραπανο και τοποθετηση φρακτη στο πταπεζι του. το ακτοπτρο θα πλησιαζει το κοπτικο, το κοπτικο τα κοβει 3 χιλιοστα και μετα το κατοπτρο θα βρισκει στον φρακτη...στριψιμο και επαναληψη της διαδικασιας, κτ κτλ