Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να βγαίνει καθαρή η κοπή στη μελαμίνη, μόνο μία είναι η λύση. Κάνεις πρώτα ένα αυλάκι βάθους 2-3χιλ στην κάτω επιφάνεια, μετά το γυρνάς τούμπα και κόβεις κανονικά. Διπλός κόπος και με κίνδυνο να σου ξεφύγει η γραμμή, ειδικά με δισκοπρίονο χειρός, αλλά με λίγη εξάσκηση το πετυχαίνεις μια χαρά. Σε αυτό είναι πολύ χρήσιμο να έχεις οδηγό για το δισκοπρίονο!

Δεν θυμαμαι σε τι ειδος ξυλου και με ποιο εργαλειο ειχα βαλει παλαιοτερα χαρτοταινια απο την κατω πλευρα, παντως θυμαμαι οτι η κοπη ηταν σαφως καλυτερη.

Ειτε δραπανο με τρυπανι φτερου ηταν ειτε σεγα ηταν το εργαλειο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ακριβως!!! Τα ποδια που θελεις να βαλεις πως ειναι εκει που ενονωνται με την επιφανεια???
Εχουν υλικο ωστε να πιασει η κολλα?

έχουν μία μικρή επιφάνεια 2χ3 εκατοστά έκαστο.νομίζω είμαι οκ, δεν είναι και μεγάλο το μάρμαρο, από τραπεζάκι ήταν.

ξερει κανεις ποια ειναι τα καλυτερα αναποδα κολαουζα για κομμενες βιδες;
χρηση καθαρα επαγγελματικη οποτε μαρκες τυπου τοπεξ, λιντλ κτλ δεν κανουν

ξερει κανεις ποια ειναι τα καλυτερα αναποδα κολαουζα για κομμενες βιδες;
χρηση καθαρα επαγγελματικη οποτε μαρκες τυπου τοπεξ, λιντλ κτλ δεν κανουν

Gedore φίλε μου

Δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο μιας και δεν έχω δοκιμάσει κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο (ίσως μπορέσει να σε βοηθήσει ο Seafalco περισσότερο)
Αλλά θα κοιτούσα κάτι σε Volkel, baldur (gedore ειναι ουσιαστικά) και αν δε κάνω λάθος βγάζει και η Facom.

Μαστορια, το σουηδικο της περγολας σε καποια σημεια εβγαλε ρετσινι. Τι να το κανω?ειναι απο πανω.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορια, το σουηδικο της περγολας σε καποια σημεια εβγαλε ρετσινι. Τι να το κανω?ειναι απο πανω.

Γομαλάκα. Αναζήτησε την σε μαγαζιά με ειδη κιγκαλερίας
Αν δεν κανω λάθος διάβασα σε αμερικάνικο ποστ οτι σταματάει το ρετσίνι.
Εχει σίγουρα η durostick, αλλα εχε υπ´ όψη σου οτι ειναι σχεδόν μαύρη (πολύ σκούρο καφε)

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γομαλάκα. Αναζήτησε την σε μαγαζιά με ειδη κιγκαλερίας
Αν δεν κανω λάθος διάβασα σε αμερικάνικο ποστ οτι σταματάει το ρετσίνι.
Εχει σίγουρα η durostick, αλλα εχε υπ´ όψη σου οτι ειναι σχεδόν μαύρη (πολύ σκούρο καφε)

Και ξεπλένεται πανεύκολα με νερό.

Θα το αφησω και τελος καλοκαιριου θα το αποξεσω και θα το περασω ακομη ενα χερι βερνικι.

Η γνώμη μου είναι για το ρετσίνι πως όσο είναι να βγει θα βγει ότι και να κάνεις, τον 1ο χρόνο περισσότερο και τα επόμενα χρόνια σταδιακά λιγότερο.
Νομίζω πως δεν αντιμετωπίζεται το θέμα, ακόμη και να καλύψεις το σημείο που βγήκε, αυτό θα βρει τρόπο να βγει από αλλού...σαν την υγρασία ένα πράγμα....πρέπει να διορθώσεις την αιτία και όχι το αποτέλεσμα, μόνο που στο ξύλο η αιτία είναι στο εσωτερικό του και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Μαστόρια έχετε βρει σε κανένα μαγαζί στο κέντρο (εχω βρει εκτός κέντρου αλλά λέω μπας και γλιτώσω δρομολόγιο) φωλιές για τρύπες ραφιών; Ορυχάλκινες με ενδιαφέρουν και όχι ασημί/νίκελ

Εχει καποιος να προτεινει γυαλοχαρτα 125mm για εκεντρο τριβειο?
Δυστυχως οταν κανατε την ομαδικη δεν ειχα τριβειο και ουτε σκοπευα να παρω για αυτο δεν παραγγειλα .
Χομπιστας ειμαι οχι επαγγελματιας αλλα εδω τα εχουν 0,60 λεπτα το φυλλο και δεν εχουν και τις τρυπες!!
Αν καποιος εχει παραγγειλει πολυ περισσοτερα απο αυτα που χρειαζεται απο την ομαδικη ας μου στειλει π.μ