Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εκτός απο αυτα τα ουπα που σου πρότεινε ο Νεκταριος υπάρχουν και τα "βαρέως" τύπου (αυτα της φωτογραφίας) .
Ο πρώτος τύπος (τα δυο πρώτα της φωτο) ειναι για πολλα κιλά , το πρώτο ειναι κλειστό και βάζοντας το μέσα στην τρύπα ανοίγει λογο βαρύτητας (όπως ειναι το δεύτερο) και συγκρατεί πολλα κιλα . Βγαίνουν σε διαφορα μεγέθη αναλόγως τα κιλα .
Ο δεύτερος τύπος (τα δυο τελευταια στην φωτο) έχουν δυο αυτιά και ανοίγουν με ελασμα αυτόματα μόλις τα βάλεις στην τρύπα (το αριστερα κλειστό , το δεξια ανοιχτό) .
Διάφορες διαστάσεις αναλόγως τα κιλα και για αυτα .

Με τον πρώτο τύπο έχω στηρίξει ηχεια 20 κιλών που εκτός τις δυνάμεις λόγο βάρους υπήρχαν και μοχλικες δυνάμεις λόγο ιδιαιτερότητας βάσης και ηχιτικοί κραδασμοί λόγο μπασων .

picture share

Το μονο που δεν ξερω ακομα ειναι την αποσταση απο τον τοιχο, γιατι πρεπει να χωρεσουν κιολας!

Παιδιά θέλω ένα κοπτικο για ρουτερ σαν αυτό

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7306#perigrafi

Απλά θέλω να έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος στο οφελιμο δλδ αντί για 20 χιλιοστά θέλω 30. Στο YouTube βλέπω έχουν κάτι μακρυά που τα λένε spiral cut router bit έχει βρει κανείς τπτ εδώ Ελλάδα; (σε λογική τιμη).

Το θέλω για να κάνω mortise με το ρουτερ.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απλά θέλω να έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος στο οφελιμο δλδ αντί για 20 χιλιοστά θέλω 30. Στο YouTube βλέπω έχουν κάτι μακρυά που τα λένε spiral cut router bit έχει βρει κανείς τπτ εδώ Ελλάδα; (σε λογική τιμη).

Καλησπέρα. Εγώ που έκανα mortise, χρησιμοποίησα ένα 12αρι Φ και με 2 περάσματα πετυχα πλάτος περίπου 16 mm. Το βάθος πήγε μέχρι 30 mm με διαδοχικες βυθίσεις. Ποτέ δεν πας μέγιστο βάθος, άλλωστε τα περισσότερα router έχουν διαδρομή 55 με 60 mm. Είχα ανεβάσει και φωτο στο νήμα "τι φτιάξαμε σήμερα" αν θυμάμαι καλά. Κανά 2μηνο πίσω.

Sent from my A500 using Tapatalk

Δεν θέλω να μπλέξω με δύο περάσματα γιατί ξέρω πως στο τέλος θα τα κάνω μαντάρα. Το φ12 μου είναι αρκετό. Έκανα και μια δοκιμή με μια φρεζα σαν του λίνκ απλά έφτασα βάθος μέχρι 25 ήθελα να φτάσω 30 αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πιάσω πιο έξω το bit στο collet πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο.

Όταν κάτσω σε υπολογιστή θα ψάξω και το ποστ σου για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστώ

Δεν θέλω να μπλέξω με δύο περάσματα γιατί ξέρω πως στο τέλος θα τα κάνω μαντάρα. Το φ12 μου είναι αρκετό. Έκανα και μια δοκιμή με μια φρεζα σαν του λίνκ απλά έφτασα βάθος μέχρι 25 ήθελα να φτάσω 30 αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πιάσω πιο έξω το bit στο collet πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο.

Όταν κάτσω σε υπολογιστή θα ψάξω και το ποστ σου για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστώ

Καλημέρα. Κι εγω ειχα τις επιφυλάξεις μου αρχικά, αλλα όλα πήγαν ρολόι. Σημειωτέον οτι ειχα φτιάξει jig για να περιορίσω την κίνηση του ρουτερ, εντός του πλαισίου που θα δημιουργούσε το αυλάκι με τις διαστάσεις που ηθελα. Αν πας free hand θα τα κανεις μαντάρα, με βεβαιότητα. Οταν κινείσαι εντός πλαισίου, τοτε το μονο που εχεις να κανεις μετά απο κάθε γύρα, ειναι να γυρνάς το ρεβόλβερ βάθους και να παίρνεις το επόμενο πάσο.

Για mortise δεν χρειαζεσαι πολυ μακρυ bit. Το μεγιστο κοπης ειναι απο το σημειο που εχει βιδωθει το bit στο collet , μερικα χιλιοστα πιο κατω. Με πολλα περασματα κατεβαινει πιο κατω. Με 20αρι εχω κοψει 25mm. Ενας οδηγος -jig για dado ειναι μια καλη επιλογη για να μην φευγεις απο τα ορια πλατους που θες. Αλλα σε δοκαρι μπορεις να απλα να χρησιμοποιησεις με προσοχη ακομη και τον οδηγο που εχει μεσα η συσκευασια του ρουτερ... Αυτο το εκανα με 5 περασματα και πολυ προσοχη.
26331434652_038d21100d_z.jpg

και αυτο ειναι ενα dado jig
5447134598_56e8596cb8.jpg

Παιδια καλησπέρα. Αποφάσισα να βάψω τα καγγελα της βεράντας και να διευκρινίσω ειναι η πρώτη φορα που αποσχολούμε με βαψιμο. Επειδη έχουνε σκουρια μου ειπανε οτι πρεπει να τα τρίψω πράγμα το οποίο έκανα. Η ερωτηση μου όμως ειναι μεχρι πόσο πρεπει να τα τρίψω;

Παραθέτω τις φωτογραφίες απο το τρίψιμο να μου πείτε αν ειναι αρκετο, ή θέλει να φυγει η μπογιά τελειως και να φανει το σιδερο; Επικεντρώθηκα κυρίως στους λεκέδες σκουριάς και αφαίρεσα και το πρωτο επιπεδο χρώματος. Επίσης χρησιμοποιώ ενα dremmel πολυεργαλείο για το τριψιμο, εχει κανει να προτείνει κατι πιο βολικό; Καποια αλλο τριβείο κανει καλύτερη δουλεια;

Όσο αφορα την κάτω πλευρα υπαρχει καποιος τρόπος να τρίψω με καποιο εργαλείο (που να χωράει) για να γλυτώσω χρόνο; Αν οχι, τι νουμερο γυαλόχαρτο θα χρειαστει και ποσο "πολυ" πρέπει να το τρίψω. Οπως και την κουπαστή;

Ευχαριστώ πολύ, οποία βοήθεια/πρόταση ειναι καλοδεχούμενη.
Παναγιώτης

wst6aSg.jpg

iBj9Qrd.jpg

Tqi0SOA.jpg

Καλησπερα μια ερωτηση

Θα μετατρεψω ενα τμημα της αυλης σε παρκινγκ, θελω να μαθω αν πρεπει τωρα στην αρχη της εγκαταστασης να γινει και εγκατασταση για μοτερ στην συρομενη πορτα που εχω σκοπο μελλοντικα να βαλω, αυτο δηλ που θελω να μαθω ειναι αν πρεπει τωρα που θα μπει η πορτα να εχει και τα δοντια (αν δεν κανω λαθος) ετσι δεν λεγονται; με σκοπο ποιο μετα να τοποθετησω μονο το μοτερ για να ανοιγει αυτοματα. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι ολα τα μοτερ ιδιες η εγκοπες που εχουν για να εφαρμοστουν στην πορτα η να το αφησω για ποιο μετα οταν θα το βαλω.

Παιδια καλησπέρα. Αποφάσισα να βάψω τα καγγελα της βεράντας και να διευκρινίσω ειναι η πρώτη φορα που αποσχολούμε με βαψιμο. Επειδη έχουνε σκουρια μου ειπανε οτι πρεπει να τα τρίψω πράγμα το οποίο έκανα. Η ερωτηση μου όμως ειναι μεχρι πόσο πρεπει να τα τρίψω;

Παραθέτω τις φωτογραφίες απο το τρίψιμο να μου πείτε αν ειναι αρκετο, ή θέλει να φυγει η μπογιά τελειως και να φανει το σιδερο; Επικεντρώθηκα κυρίως στους λεκέδες σκουριάς και αφαίρεσα και το πρωτο επιπεδο χρώματος. Επίσης χρησιμοποιώ ενα dremmel πολυεργαλείο για το τριψιμο, εχει κανει να προτείνει κατι πιο βολικό; Καποια αλλο τριβείο κανει καλύτερη δουλεια;

Όσο αφορα την κάτω πλευρα υπαρχει καποιος τρόπος να τρίψω με καποιο εργαλείο (που να χωράει) για να γλυτώσω χρόνο; Αν οχι, τι νουμερο γυαλόχαρτο θα χρειαστει και ποσο "πολυ" πρέπει να το τρίψω. Οπως και την κουπαστή;

Παναγιώτης

wst6aSg.jpg

iBj9Qrd.jpg

Tqi0SOA.jpg
Καλησπέρα Παναγιώτη. Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά έχοντας τριψει αρκετα μέτρα κάγκελα το καλοκαίρι που μας πέρασε, νομίζω δικαιουμαι να πω τη γνώμη μου. Χρησιμοποίησα τροχό με "καμπάνα συρματοβουρτσα" για να βγάλω τη μπογιά στα σημεία που είχε φουσκωσει. Στα υπόλοιπα απλώς αγριεψα την επιφάνεια για να πιάσει η νέα στρώση. Το χρώμα ήταν για απ ευθείας βαφή πάνω στη σκουριά και ήταν το ίδιο με το υπάρχον. Συντήρηση έκανα.
Βέβαια μετά το πέταξα το εργαλειακι (κινεζια bosch τάχα μου) γιατί παραζεσταθηκε και μάλλον κλωτσησαν τα ρουλεμαν του, γιατι την άλλη μέρα έκανε σαν να τριβοντουσαν μέταλλα μεταξύ τους εσωτερικά. Σε μπέρδεψα ε;

Sent from my C6833 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπερα μια ερωτηση

Θα μετατρεψω ενα τμημα της αυλης σε παρκινγκ, θελω να μαθω αν πρεπει τωρα στην αρχη της εγκαταστασης να γινει και εγκατασταση για μοτερ στην συρομενη πορτα που εχω σκοπο μελλοντικα να βαλω, αυτο δηλ που θελω να μαθω ειναι αν πρεπει τωρα που θα μπει η πορτα να εχει και τα δοντια (αν δεν κανω λαθος) ετσι δεν λεγονται; με σκοπο ποιο μετα να τοποθετησω μονο το μοτερ για να ανοιγει αυτοματα. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι ολα τα μοτερ ιδιες η εγκοπες που εχουν για να εφαρμοστουν στην πορτα η να το αφησω για ποιο μετα οταν θα το βαλω.

Πρέπει να επιλέξεις πρώτα το μοτέρ που θα τοποθετήσεις, να δεις που θα το βάλεις, για να δεις σε τι ύψος θα πρέπει να μπει τελικά η ράγα με τα δόντια. Κάθε μοτέρ έχει μέσα και τις δικές του ράγες. Βέβαια όλες ψιλομοιάζουν, αλλά δεν μπορείς να είσαι ποτέ βέβαιος.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπερα μια ερωτηση

Αλλοίμονο άν κάθε αυλόπορτα πού μπαινει πρέπει νά είναι μέ μοτέρ-οδοντωτή ράγα,μελοντικά όλα γίνονται,φτιάξε τήν πόρτα πρώτα καί όταν οικονομικα είσαι οκ μπαίνει ανα πάσα στιγμή μοτέρ καί οδοντωτή ράγα ταυτόχρονα.

Παναγιωτη,περασε τα μια σαπουναδα,ξεβγαλμα,μινιο(επειδή εφτασες μεταλλο)και από πανω ότι θελεις.

Για την γκαραζοπορτα,να συμπληρωσω το να βαλεις σωληνα στο περασμα του αμαξιου για τα φωτοκύτταρα,σωληνα απ την εξω μερια αν θελεις να βαλεις μπουτον κλειδαρια και σωληνα προς τα πανω,αν θα βαλεις φαρο και είναι εξω στο δρομο.
Υπαρχουν και πλαστικοι σιδηροδρομοι,αλλα συνηθως είναι ιδιοι(μεταλλικοι)
Το πρόβλημα στην τοποθετηση,για αυτό μπαινει μετα,ειναι τα δυο χιλιοστα κενου αναμεσα στα δυο δοντια,πραγμα που επιτυγχάνεται ειτε παρεμβαλοντας ηλεκτροδιο κατά την τοποθετηση,ειτε βαζοντας ροδέλες στη βαση του μοτερ,τις οποιες βγαζεις μετα.
Το ρευμα της καλο είναι να μην είναι από ρελε,αλλα από αυτομετασχηματιστη...

Παναγιώτης

Εγω με φτερωτο δισκο εβγαλα ολοι την σκουρια και χρωμα απο ενα παλιο μεταλλικο κρεβατι.

Πρέπει να επιλέξεις πρώτα το μοτέρ που θα τοποθετήσεις, να δεις που θα το βάλεις, για να δεις σε τι ύψος θα πρέπει να μπει τελικά η ράγα με τα δόντια. Κάθε μοτέρ έχει μέσα και τις δικές του ράγες. Βέβαια όλες ψιλομοιάζουν, αλλά δεν μπορείς να είσαι ποτέ βέβαιος.

Αυτο δεν το ηξερα σε ευχαριστω.

Αλλοίμονο άν κάθε αυλόπορτα πού μπαινει πρέπει νά είναι μέ μοτέρ-οδοντωτή ράγα,μελοντικά όλα γίνονται,φτιάξε τήν πόρτα πρώτα καί όταν οικονομικα είσαι οκ μπαίνει ανα πάσα στιγμή μοτέρ καί οδοντωτή ράγα ταυτόχρονα.

Δεν το ηξερα για αυτο και ρωτησα. Σας ευχαριστω ολους.

Για την γκαραζοπορτα,να συμπληρωσω το να βαλεις σωληνα στο περασμα του αμαξιου για τα φωτοκύτταρα

Αυτο αν δεν κανω λαθος δεν ειναι και υποχρεωτικο βεβαια εχει να κανει και με το μοτερ δεν λεω, ετσι και αλλιως την πορτα με τηλεχειρισμο θα την ελεγχο απλα οταν θελω να φυγω να ανοιγω και οταν βγω να την κλεινω αυτο δεν κανει το φωτοκυτταρο και αντιστροφα;

σωληνα απ την εξω μερια αν θελεις να βαλεις μπουτον κλειδαρια και σωληνα προς τα πανω,αν θα βαλεις φαρο και είναι εξω στο δρομο.
Υπαρχουν και πλαστικοι σιδηροδρομοι,αλλα συνηθως είναι ιδιοι(μεταλλικοι)

Σωληνες και καλωδια θα μπουν μονο για το μοτερ, φωτισμο και ισως βαλω και φαρο πρεπει πρωτα να μιλησω με των χειριστη εσκαφεα για καποιες λεπτομεριες.

Το πρόβλημα στην τοποθετηση,για αυτό μπαινει μετα,ειναι τα δυο χιλιοστα κενου αναμεσα στα δυο δοντια,πραγμα που επιτυγχάνεται ειτε παρεμβαλοντας ηλεκτροδιο κατά την τοποθετηση,ειτε βαζοντας ροδέλες στη βαση του μοτερ,τις οποιες βγαζεις μετα.
Το ρευμα της καλο είναι να μην είναι από ρελε,αλλα από αυτομετασχηματιστη...

Αυτομετασχηματιστη εννοεις μετασχηματιστη 240/240 σωστα; αυτο αν το βαλω σε ασφαλες μερος μεσα στο σπιτι θα υπαρχη προβλημα με την αποσταση που ειναι περιπου 6 μετρα μεχρι των δρομο;

Αν εννοείς πτώση τάσης στο καλώδιο, όχι, η απόσταση είναι μικρή και τα μοτερ αυτά δεν είναι μεγάλα, όλη τη δουλειά την κάνει ο μειωτηρας.

Το φωτοκύτταρο είναι για να προστατεύει από ατυχήματα. Π.χ. αν την ώρα που κλείνει συμβεί κάτι, π.χ. να μπει ένα παιδάκι στον δρόμο της πόρτας.
Εγώ στις δικές μου πόρτες δεν έχω, αλλά εννοείται ότι πάντα τις ανοίγω/κλείνω με επίβλεψη.

Να έχεις υπόψιν σου ότι τις ράγες με τα δόντια μπορείς να τις κολλήσεις, αλλά οι κατασκευαστές συνιστούν τοποθέτηση με βίδες. Καλό θα είναι εκεί που θα μπει η ράγα να έχεις κάτι πάνω στην πόρτα για να στηριχτεί.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο αν δεν κανω λαθος δεν ειναι και υποχρεωτικο βεβαια εχει να κανει και με το μοτερ δεν λεω, ετσι και αλλιως την πορτα με τηλεχειρισμο θα την ελεγχο απλα οταν θελω να φυγω να ανοιγω και οταν βγω να την κλεινω αυτο δεν κανει το φωτοκυτταρο και αντιστροφα;

Σωληνες και καλωδια θα μπουν μονο για το μοτερ, φωτισμο και ισως βαλω και φαρο πρεπει πρωτα να μιλησω με των χειριστη εσκαφεα για καποιες λεπτομεριες.

Αυτομετασχηματιστη εννοεις μετασχηματιστη 240/240 σωστα; αυτο αν το βαλω σε ασφαλες μερος μεσα στο σπιτι θα υπαρχη προβλημα με την αποσταση που ειναι περιπου 6 μετρα μεχρι των δρομο;
Ναι.
Πτωση τασης όχι,οπως λεει και ο Θανασης.
Για τις βιδες,που λεει ο φιλος,πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω αποψη,δεν θα εβαζα,αλλα μπορει να κανω λαθος.
Φωτοκύτταρα οπωσδήποτε.Καλυτερα αυτά και όχι μοτερ...:antlers:
Ιδανικη παροχη θα ηταν δικος της ρελες,ανεξαρτητος και μετα τον αυτομετασχηματιστη.Ετσι εβαλα στο σπιτι μου...
Αναμονες ασε αρκετες,οπως και να ανοιγει από μεσα με μπουτον για να μην ψάχνεις κοντρολ(δεν ξερω ακριβως τι σκέφτεσαι για να διναμε καμια ιδεα...)
Από μοτερ βαλε ότι πιο επωνυμο,για να μην ψάχνεις μετα ανταλλακτικα και δεν βρίσκεις...

Την παρακαμψη το Λουρου,θα την τελειωσουν,γιατι αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε από Καλαμπακα...

Last edited:

Για τις βιδες,που λεει ο φιλος,πρωτη φορα το ακουω και δεν εχω αποψη,δεν θα εβαζα,αλλα μπορει να κανω λαθος.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ρόμενη?p=1057563203&viewfull=1#post1057563203

Δεν ξέρω τι μπορεί να φανεί από τις φωτογραφίες, αλλά οι ράγες έρχονται σε τμήματα μισού μέτρου περίπου, με υποδοχές στις 2 άκρες για βίδες, και μάλιστα με περιθώριο για ρεγουλάρισμα στον κατακόρυφο άξονα μερικών χιλιοστών.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ρόμενη?p=1057563203&viewfull=1#post1057563203

Δεν ξέρω τι μπορεί να φανεί από τις φωτογραφίες, αλλά οι ράγες έρχονται σε τμήματα μισού μέτρου περίπου, με υποδοχές στις 2 άκρες για βίδες, και μάλιστα με περιθώριο για ρεγουλάρισμα στον κατακόρυφο άξονα μερικών χιλιοστών.
Ωραια η πορτα!
Οι βιδες εχουν παξιμαδι μεσα στο πί?
Δεν λασκαρουν με την χρηση και τις διαστολες?

Και με την ευκαιρεια,επειδη σκέφτομαι για το ιδιο πλακακι,μαυριζει μηπως με τη χρηση ή του περνας καποιο βερνικι?

Ιδανικη παροχη θα ηταν δικος της ρελες,ανεξαρτητος και μετα τον αυτομετασχηματιστη.

Κάπου είχα διαβάσει ότι όταν μπεί ο μετασχηματιστής το ρελέ δεν "βλέπει" το κύκλωμα μετά απο αυτόν. Οπότε το ρελέ είναι μόνο για μέχρι και τον μετασχηματιστή.
Στη δική μου πόρτα ο δικός μου ηλεκτρολόγος την έβαλε απευθείας μετά το ρελέ.