Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα σου πω πως θα την έφτιαχνα εγώ.
Εφ όσον είναι σίγουρο πρώτα ότι η πόρτα δεν θα "πέσει" άλλο.
Με την πόρτα κλειστή μετράς στην μεριά που χάσκει περισσότερο 1-1,5 cm πάνω από το κάτω μέρος της πόρτας και σημαδεύεις.
Μετράς πόσο απέχει το σημάδι από το δάπεδο και τα ίδια cm σημαδεύεις και στην άλλη μεριά της πόρτας. Ενώνεις τα σημάδια με μία γραμμή και κόβεις την πόρτα... έτσι θα κοπεί απέχοντας την ίδια απόσταση από το δάπεδο.
Ετοιμάζεις ένα κομμάτι ξύλο περίπου 3-4 χιλιοστά λεπτότερο από την απόσταση που μέτρησες ότι απέχει το σημείο που έκοψες από το δάπεδο ... το κοτσάρεις από κάτω και έτοιμος !!!

εννοείς χωρίς να βγει η πόρτα από τη θέση της; ή να μετρήσεις έτσι ώστε να μη βρίσκει στο πάτωμα όταν τοποθετηθεί;

οι μεντεσέδες έχουν επισκευαστεί εδώ και χρόνια, αλλά το κόψιμο έμεινε...

απ'ότι καταλαβαίνω, το σωστό θα ήταν να βγει η πόρτα, να κοπεί με το δισκοπρίονο για να έρθει στα ίσια της και να μπει ίσιο πηχάκι. Για λόγους πρακτικούς, γίνεται να μπει (καρφωθεί;) φάλτσο πηχάκι απλά να συμπληρώσει το κενό; οι διαστάσεις του τριγώνου που λείπει είναι περίπου 1,5cm ύψος (αριστερά) και 50cm πλάτος. Επειδή δε το κατέχω με τα ξυλουργικά, γίνεται να κοπεί φάλτσο τόσο λεπτό στην άκρη του που να μη φαίνεται μεγάλο κενό; ή θα καλυφτεί στο στοκάρισμα μετά; Βασικά γίνεται να φτιαχτεί χωρίς να βγει η πόρτα; ή πάλι θα χρειαστεί για το κάρφωμα, στοκάρισμα και βάψιμο;

Η πόρτα πρέπει να βγει για να γίνει σωστή δουλειά. Επειδή και το υπόλοιπο κάτω μέρος θα είναι ταλαιπωρημένο πρέπει να φύγει και μια λωρίδα απο αυτό για να δέσει όμορφα η προσθήκη.
να προσπαθήσω να σου εξηγήσω αυτό που πρότεινα.
Η πόρτα τώρα έχι διαφορετικές αποστάσεις από το δάπεδο στα δύο άκρα. Άρα πόσο θα κόψεις και πως θα το κόψεις .... να βάλεις μια γωνιά και κόψεις την πόρτα ευθεία πάλι θα έχει διαφορετικές αποστάσεις από το δάπεδο.
Γι αυτό είπα μετράς με τοποθετημένη και κλειστή την πόρτα την απόσταση από το δάπεδο στην αριστερή μεριά που χάνει και προσθέτεις ακόμα 1,5 πόντο για να βρεις καθαρό πλέον ξύλο. Π.χ έχεις μια απόσταση του κενού στην αριστερή μεριά 3cm προσθέτεις και 1,5cm και σημαδεύεις στα 4,5cm.
Πας τώρα στην δεξιά μεριά της πόρτας και σημαδεύεις και εκεί από το δάπεδο στα 4,5cm. Βγάζεις την πόρτα και την κόβεις ευθεία από το ένα σημάδι στο άλλο.
Έχεις πλέον μία πόρτα που απέχει και στις δύο μεριές 4,5cm από το δάπεδο άσχετα αν είναι σωστά γωνιασμένη στραβοκομένη ή στραβοτοποθετημένη ....άρα χρειάζεσαι ένα ξύλο να γεμίσεις το κενό. Κόβεις λοιπόν ένα ξύλο στις διαστάσεις που πρέπει και το κολλάς από κάτω αφού πρώτα υπολογίσεις ότι πρέπει να αφαιρέσεις και μερικά χιλιοστά από τα 4,5cm ύψος του ξύλου για να μην βρίσκει η πόρτα κάτω και στριγγλίζει.

Βρε Μήπως δεν θέλει κόψιμο και θέλει ρύθμιση από τις πορταδελες? Αφήνουν το ιδιο κενό οι πατουρες γύρω γύρω?

Βρε Μήπως δεν θέλει κόψιμο και θέλει ρύθμιση από τις πορταδελες? Αφήνουν το ιδιο κενό οι πατουρες γύρω γύρω?

αυτή τη στιγμή η πόρτα είναι γωνιασμένη σωστά και κλείνει όπως πρέπει. δεν τη μέτρησα βέβαια γύρω γύρω αλλά αν δείς, οι γραμμές του σχεδίου που έχει πάνω της είναι παράλληλες με το πάτωμα.
να πω την αλήθεια, αν υπάρχει εύκολη λύση του στυλ κολλάω ένα αλουμίνιο και τελειώνω θα την προτιμήσω :)

enduras, τί είναι η αυτοκόλλητη πήχη με χτένα; όπως καταλαβαίνετε, δεν το έχω με αυτά... πιο πολύ προς ηλεκτρονικά.

Θέλω να αντικαταστήσω δύο πόρτες από ντουλάπια κουζίνας, είναι από μελαμίνη.
Θα μετρήσω τα υπάρχοντα κομμάτια και θα πάρω νέα μαζί με σοκοροταινία. Θα χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες μεντεσέδες, και από εργαλεία εδώ έχω στη διάθεση μου ένα ηλεκτρικό δράπανο με ρύθμιση στροφών.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω θα χρειαστώ ένα τρυπάνι μεντεσέ, πώς μπορώ να καταλάβω τι νούμερο ακριβώς χρειάζομαι; Είναι κάποιο νούμερο που είναι λίγο-πολύ fixed στα έπιπλα κουζίνας; Αλλιώς, ποια διάσταση να μετρήσω; Απλώς τη διάμετρο της υπάρχουσας οπής;

Κάτι άλλο πού πρέπει να προσέξω; Πρέπει να είναι απλή δουλειά απλά δεν το έχω ξανακάνει οπότε κάθε tip ευπρόσδεκτο!

Αλουμινένια αεροστόπ θα τα βρείς..
Κάτι τέτοιο σου λέει ο Κυριάκος:
http://www.zarkaditools.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1427

ενδιαφέρον, δε το είχα σκεφτεί. Ο λόγος που προσπαθώ να αποφύγω τα κοψίματα κλπ είναι πως μετά θα θέλει βάψιμο όλη η πόρτα για να μη φαίνεται άλλο χρώμα το καινούριο κομμάτι που θα προστεθεί. (Είναι εξώπορτα στο δρόμο και από καυσαέρια κλπ με τα χρόνια είναι άλλο χρώμα απ'ότι η μέσα πλευρά. Μάλλον θα μπει ένα αλουμίνιο προς το παρόν και όταν έρθει η ώρα του βαψίματος θα κοπεί ίσια και θα μπει νέο κομμάτι ξύλο για να γίνει σωστά. Ευχαριστώ παίδες!

Θα μετρήσω τα υπάρχοντα κομμάτια και θα πάρω νέα μαζί με σοκοροταινία. Θα χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες μεντεσέδες, και από εργαλεία εδώ έχω στη διάθεση μου ένα ηλεκτρικό δράπανο με ρύθμιση στροφών.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω θα χρειαστώ ένα τρυπάνι μεντεσέ, πώς μπορώ να καταλάβω τι νούμερο ακριβώς χρειάζομαι; Είναι κάποιο νούμερο που είναι λίγο-πολύ fixed στα έπιπλα κουζίνας; Αλλιώς, ποια διάσταση να μετρήσω; Απλώς τη διάμετρο της υπάρχουσας οπής;

Κάτι άλλο πού πρέπει να προσέξω; Πρέπει να είναι απλή δουλειά απλά δεν το έχω ξανακάνει οπότε κάθε tip ευπρόσδεκτο!

Nαί,την διάμετρο της υπάρχουσας οπής θα μετρήσεις.Φαντάζομαι θα είναι 20mm (ίσως στο μέτρημα σου βγει 21 πχ,αλλά 20mm τρυπάνι forstner θα πάρεις).
Aν το δει ο metallicas εγκαίρως,θα σου δώσει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τι πρέπει να κάνεις!

Φεύγω για Γαλάτσι. Υπομονή μεχρι το βράδυ και θα σου πω ότι ξέρω μέχρι και από που θα τα παρεις

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

35mm το τρυπάνι και 4mm απόσταση από την (δίπλα) ακμή της πόρτας, εκεί που θα μπεί ο μεντεσές....

Ευχαριστώ πολύ φίλε waldorf! Metalllikas δεν επειγεί, με την ησυχία σου :) Επίσης επειδή δεν είμαι Αθήνα, ίσως δεν ωφελεί να γράψεις από που θα τα πάρω. Αλλά κάθε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη :)
Βάζω και μερικές φωτό, έτσι όπως το βλέπω θέλω τρυπάνι 35mm.

Τα κομμάτια μελαμίνης είναι 35,5x70,5 cm και 34,7x70,5 cm, πάχος 16mm.

Nαί,την διάμετρο της υπάρχουσας οπής θα μετρήσεις.Φαντάζομαι θα είναι 20mm (ίσως στο μέτρημα σου βγει 21 πχ,αλλά 20mm τρυπάνι forstner θα πάρεις).
Aν το δει ο metallicas εγκαίρως,θα σου δώσει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τι πρέπει να κάνεις!

Το 20αρι ειναι για τους μικρούς μεντεσεδες...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δεν κανω λαθος οι τρυπες για μεντεσε ειναι 35 mm

Υπάρχουν 2 μεγέθη στους μεντεσέδες Βασίλη.

20 ή 35 τον "μπούσουλα" τον πήρε ο φίλος.Σίγουρα ο μαστρόmetallikas θα σε βοηθήσει περισσότερο!

Συνάδελφοι οι πιό κοινοί μεντεσέδες αυτού τού τύπου είναι 26 mm καί 35 mm

ενδιαφέρον, δε το είχα σκεφτεί. Ο λόγος που προσπαθώ να αποφύγω τα κοψίματα κλπ είναι πως μετά θα θέλει βάψιμο όλη η πόρτα για να μη φαίνεται άλλο χρώμα το καινούριο κομμάτι που θα προστεθεί. (Είναι εξώπορτα στο δρόμο και από καυσαέρια κλπ με τα χρόνια είναι άλλο χρώμα απ'ότι η μέσα πλευρά. Μάλλον θα μπει ένα αλουμίνιο προς το παρόν και όταν έρθει η ώρα του βαψίματος θα κοπεί ίσια και θα μπει νέο κομμάτι ξύλο για να γίνει σωστά. Ευχαριστώ παίδες!

οχι αν βαλεις πηχακι που το εχεις προβαψει. βεβαια δεν θα μπορεις να στοκαρεις στην ενωση
.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παιδια που βρισκουμε αυτο?
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=s4G0Iym_moA#t=648

Ότι σου είπαν τα παιδιά είναι πέρα για πέρα σωστά. Οι μεντεσεδες είναι 26 και 35. Το 35 για τους κανονικους. Τα τέσσερα χιλιοστά που σου ειπαν επισης σωστο δηλαδη 21.5 Κέντρο το τρύπημα είναι οκ. Εκτός αν βάλεις μεντεσεδες blum και κάποιες άλλες που θέλουν 23.

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk