Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Φαίνεται να έχει αρκετές στρώσεις.
Το απόγευμα θα φωτογραφισω τα 2 ρεταλια που έχω να δούμε τη διαφορά.

Sent from my C6833 using Tapatalk
Καλησπέρα στην παρέα
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Κ/Π προ διετίας
b93e189c7192dcf57e215a14524858fa.jpg

Κ/Π Απριλίου.
2ee079c4ea0e2ffb81dfeee4a3a44479.jpg

Αμφότερα 20αρια
Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής

Sent from my C6833 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σκέφτομαι να κάνω ένα μικρό τραπεζάκι για ένα σημείο που ο χώρος είναι περιορισμένος, διαστάσεων ας πούμε 60εκ χ 100εκ χ και ας πούμε 70εκ ύψος (δεν έχω καταλήξει στα τελικά νούμερα ακόμη, θα καταλήξω μόλις βρεθεί το σχέδιο, αλλά θα είναι κάπου εκεί τριγύρω), κάτι για να τσιμπολογούμε κανά μεζεδάκι και να πίνουμε το πρωινό καιφέ με τις 32 φουσκάλες....

το τραπέζι θα είναι πλήρως εκτεθειμένο στον μεσημεριανό ήλιο και στην βροχή

σκεφτόμουνα για επιφάνεια να βάλω 3 ξύλα ιρόκο, διαστάσεων 20 χ 100 χ 5 πάχος

θέλω προτάσεις για το σχέδιο και κυρίως για την στήριξη, πως θα είναι τα πόδια κυρίως...υποθέτω σε τέτοια στενή διάσταση θα είναι κάπως έτσι Ι--Ι (μονό πόδι διπλό Τ με ένα δέσιμο μεταξύ τους στο κάτω μέρος)

ο προμηθευτής μου είπε να φτιάξω μία μεταλλική βάση από στρατζαριστό, στην πάνω επιφάνεια να έχει ένα τελάρο από λάμα, στην οποία θα βιδωθούν οι τάβλες...αλλά αφενός δεν το κατέχω με τις ηλεκτροκολλήσεις (δεν έχω κιόλας) και αφετέρου εάν βρεθεί λύση με ξύλο θα το κάνω μόνος μου, αλλιώς με σίδερο θα πρέπει να πάω σε σιδερά να μου φτιάξει την βάση....

ανοιχτός σε κάθε πρόταση...

Καλησπέρα Σωτήρη.
Να ρθω απο κει να το μετρήσουμε και να σου βγάλω σχέδια ;
Και μετά αν σου αρέσουν και θες παρέα στην κατασκευη, κερνάς 1 μπυρα.
Αν δεν θες παρέα, καλή καρδιά.
Χρήστος

Sent from my iPad using Tapatalk

Γιατρέ μου γράφει στα μαστορέματα Κ/Π και διαβάζω Κορώνα/Πηνίο... Είμαι καλά?

Κι ακόμα δεν χτυπήσανε τα 40αρια !
Κόντρα πλακέ βρε κουτό :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νομίζω πως πρέπει να το κοιτάξεις.-bye-

Καλησπέρα στην παρέα
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Κ/Π προ διετίας

Κ/Π Απριλίου.
Αμφότερα 20αρια

όντως η διαφορά μεγάλη.

Καλησπέρα στην παρέα
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Κ/Π προ διετίας

Κ/Π Απριλίου.

Αμφότερα 20αρια

Φίλε Χρήστο καί τά δύο είναι Κ/Π Σημύδα τό πρώτο σαφώς καλύτερη ποιότητα καί πιό ακριβότερο.
Τό βρίσκω τό πρώτο σέ μαγαζί ξυλείας στό Περιστέρι,αλλά πιό ακριβό σέ σχέση μέ τό δεύτερο πού υπάρχει σέ Praktiker - Leroy
Aν θέλω νά κάνω κάτι καλό προτιμώ το μαγαζί ξυλείας στό Περιστέρι,άν δέν μέ νοιάζει καί τόσο η ποιότητα αγοράζω τό δεύτερο απο τα παραπάνω καταστήματα.

σκέφτομαι να κάνω ένα μικρό τραπεζάκι για ένα σημείο που ο χώρος είναι περιορισμένος, διαστάσεων ας πούμε 60εκ χ 100εκ χ και ας πούμε 70εκ ύψος (δεν έχω καταλήξει στα τελικά νούμερα ακόμη, θα καταλήξω μόλις βρεθεί το σχέδιο, αλλά θα είναι κάπου εκεί τριγύρω), κάτι για να τσιμπολογούμε κανά μεζεδάκι και να πίνουμε το πρωινό καιφέ με τις 32 φουσκάλες....

το τραπέζι θα είναι πλήρως εκτεθειμένο στον μεσημεριανό ήλιο και στην βροχή

σκεφτόμουνα για επιφάνεια να βάλω 3 ξύλα ιρόκο, διαστάσεων 20 χ 100 χ 5 πάχος

θέλω προτάσεις για το σχέδιο και κυρίως για την στήριξη, πως θα είναι τα πόδια κυρίως...υποθέτω σε τέτοια στενή διάσταση θα είναι κάπως έτσι Ι--Ι (μονό πόδι διπλό Τ με ένα δέσιμο μεταξύ τους στο κάτω μέρος)

ο προμηθευτής μου είπε να φτιάξω μία μεταλλική βάση από στρατζαριστό, στην πάνω επιφάνεια να έχει ένα τελάρο από λάμα, στην οποία θα βιδωθούν οι τάβλες...αλλά αφενός δεν το κατέχω με τις ηλεκτροκολλήσεις (δεν έχω κιόλας) και αφετέρου εάν βρεθεί λύση με ξύλο θα το κάνω μόνος μου, αλλιώς με σίδερο θα πρέπει να πάω σε σιδερά να μου φτιάξει την βάση....

ανοιχτός σε κάθε πρόταση...

Σώτο, για τραπέζι 100Χ60 θεωρώ οτι είναι λίγο υπερβολή οι 5 πόντοι πάχος ξύλου.
Τα 3 ξύλα θα έχουν κενό μεταξύ τους;
Μόνο με ξύλο, χωρίς σίδερο, νομίζω οτι γίνεται εύκολα μια τέτοια κατασκευή. Εγώ θα έφτιαχνα το παρακάτω σχέδιο, δυο ταύλες απ´ την κάτω πλευρά να δέσουν τα 3 ξύλα του καπακιού και μετά χιαστί με τραβέρσα (εικ.1). Με προβληματίζει μόνο το φάρδος του τραπεζιού, οι 60 πόντοι είναι πολύ λίγοι για σχέδιο χιαστί.
Αν δεν σ´ αρέσει το χιαστί θα έβαζα 4 πόδια, χωρίς τραβέρσα (εικ.), αλλά με πλαίσιο κάτω απ´ το καπάκι, 7-8 πόντους ύψος, για βα δέσουν τα πόδια.

590.jpg

MUNICH-TABLE_002.jpg

Μια χαρά είσαι, όπως σε ξέραμε... :flipout:

Last edited:

Φίλε Χρήστο καί τά δύο είναι Κ/Π Σημύδα τό πρώτο σαφώς καλύτερη ποιότητα καί πιό ακριβότερο.
Τό βρίσκω τό πρώτο σέ μαγαζί ξυλείας στό Περιστέρι,αλλά πιό ακριβό σέ σχέση μέ τό δεύτερο πού υπάρχει σέ Praktiker - Leroy
Aν θέλω νά κάνω κάτι καλό προτιμώ το μαγαζί ξυλείας στό Περιστέρι,άν δέν μέ νοιάζει καί τόσο η ποιότητα αγοράζω τό δεύτερο απο τα παραπάνω καταστήματα.

Φίλε Δημήτρη και τα 2 είναι αγορασμένα από το ίδιο μαγαζί στην περιοχή μου. Ο ιδιοκτήτης μου ανέφερε σε συζήτηση οτι δεν φέρνει πια το ακριβό γιατί δεν φεύγει. Αποφεύγει για την ώρα τα κινεζικά γιατί τα θεωρεί χάλια.
Πάντως η ανάπτυξη έρχεται !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Χρήστο όποτε θες έρχεσαι...εγώ είμαι μόνιμος και βιδωμένος στο σπίτι....και φυσικά σε θέλω και για την κατασκευή, έχει περισσότερη πλάκα εάν είμαστε δύο παρά μόνος μου που είναι βαρετά....και φυσικά δεν μιλάμε για μπύρα χε χε χε....θα το τσικνίσουμε.... χε χε...σου στέλνω το κινητό μου σε ΠΜ να μιλήσουμε σχετικά...
είναι αρκετά πράγματα που θέλω να κάνω....ένας καλός πάγκος εργασίας 2000χ60χ80, ένα σκυλόσπιτο 1200χ60χ70, ένας πάγκος για το παγκοπρίονο ώστε να έρθει στο ίδιο ύψος με το πάγκο εργασίας, το τραπέζι που λέγαμε παραπάνω και βλέπουμε...βασικά, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, η βοήθεια σου είναι απαραίτητη γιατί θα προτιμούσα να παραγγείλω όλη την ξυλεία με την μία και για να γλιτώσω μεταφορικά και για να πετύχω καλύτερη τιμή....

Μπάμπη μου, για το δεύτερο με βλέπω, τα ξύλα σκέφτομαι να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους (μου είχε αρέσει η πατέντα με τους σταυρούς για τα πλακάκια που ειχε κάνει ένας φίλος πριν καιρό) και για να μην κρατάει νερό ανάμεσα στα ξύλα και για ομορφιά.
έλεγα για τόσο χοντρό ξύλο και ιρόκο, για να μπορέσει να αντέξει στα χρόνια, ξέρω πως το ιρόκο είναι ξύλο για τέτοιες καταπονήσεις και ξέρω πως μέσα σε 1-2 χρόνια σκουραίνει και γίνεται πολύ όμορφο (θα βαφτεί με άχρωμο βερνίκι εμποτισμού και από πάνω ένα ζελέ της adler), και τόσο χοντρό για να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις καιρικές συνθήκες ( ήλιος, αλάτι, βροχή) και εάν συμβεί κάτι να μπορώ να το τρίψω ή να το πλανάρω ξανά και να παραμείνει χοντρό....5 πόντους είναι το ξύλο, απλάνιστο, όταν θα το πλανάρει-γωνιάσει ο προμηθευτής θα χάσει σίγουρα 5 χιλιοστά.....ελπίζω να μην σκέφτομαι άσχετα πράγματα και γράφω βλακείες χε χε....
εάν τελικά το καπάκι είναι από ιρόκο, τι πόδια προτείνεις Μπάμπη, από τι ξύλο?

Ευχαριστώ Παναγιώτη!Αντικολλητά δηλαδή όπως το φαντάστηκα.Έχεις φτιάξει κανένα έπιπλο με δαύτα;
Νικόλα ό σωστός όρος είναι επικολλητα. Αντικολλητο είναι η ελληνική ονομασία του κόντρα πλακε

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι τίποτα άλλο αλλά άμα χρησιμοποιείς σωστές ορολογίες φαίνεσαι πιο πολύ της δουλειάς και ΠΕΡΝΕΙΣ τιμή. Κανείς δεν θα ρωτήσει αν είσαι ξυλουργός κ.τ.λ

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εάν τελικά το καπάκι είναι από ιρόκο, τι πόδια προτείνεις Μπάμπη, από τι ξύλο?

Αν μπορείς να βάλεις καπάκι ιρόκο είναι καλύτερα, δεν το συζητάω. Κι απ´ ότι καταλαβαίνω δεν θα το βάψεις χρώμα, το ξύλο θα φαίνεται.
Σ´ αυτή τη περίπτωση εγώ θα το συνδύαζα με πίτς πάϊν. Θα το δείς βέβαια αλλά πιστεύω οτι τα νερά τους ταιριάζουν πολύ και δεν υπάρχουν ρόζοι.
Έχε υπ´ όψιν σου οτι το ξύλο το δυαλύει η εναλλαγή ήλιου υγρασίας. Ο ήλιος βέβαια είναι πολύ χειρότερος.
Ακόμα και Σουηδικό να βάλεις μια δεκαετιλα την έχει για πλάκα το τραπεζάκι, 5 πόντοι είναι πολύ χοντρό ξύλο, σηκώνει άπειρα ριψίματα συντήρησης μέχρι να παραδώσει το πνεύμα.
Πιο πολύ φοβάμαι το φάρδος για να είμαι ελικρινής. Οι 20 πόντοι φάρδος, αν το ξύλο δεν είναι άριστα στεγνωμένο, θα σκιστεί, σχεδόν σίγουρα. Το Σουηδικό είναι απολύτως βέβαιο, αν και δεν νομίζω οτι θα βρείς μασίφ Σουηδικό σ´ αυτό το φάρδος.

Παιδιά ένα μερεμετι που θέλω να κλείσω για να μην κάνει ρωγμες μετά το βάψιμο και να πιάσει καλά στο παλιό σοβα με τι να το κλείσω. Το μερεμετι είναι είκοσι πόντους φαρδος επί δύο μέτρα και έχω φάει τον παλιό σοβα και το ένα μάτι από το τούβλο.

Κοιτάω λίγο τα προϊόντα της durostick αλλά έχει τόσα πολλά που μάλλον μπερδεύτηκα πιο πολύ.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εγώ με τη σειρά μου να σας ρωτήσω τι πατέντα να κάνω για να χρησιμοποιήσω σπειροειδείς λάμες στην επιτραπέζια σέγα που έχω που παίρνει μόνο λάμες με pin ;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά ένα μερεμετι που θέλω να κλείσω για να μην κάνει ρωγμες μετά το βάψιμο και να πιάσει καλά στο παλιό σοβα με τι να το κλείσω. Το μερεμετι είναι είκοσι πόντους φαρδος επί δύο μέτρα και έχω φάει τον παλιό σοβα και το ένα μάτι από το τούβλο.

Κοιτάω λίγο τα προϊόντα της durostick αλλά έχει τόσα πολλά που μάλλον μπερδεύτηκα πιο πολύ.

Αν εχεις παει τοσο βαθεια, καλο ειναι να γινει σε δυο χερια. Ενα γεμισμα και ενα με σοβα φινιρισματος.
Αφου κανεις το γεμισμας ενα ποντο πριν τη τελικη επιφανεια, διωξε και λιφογο σοβα παραπλευρα ωστε το φινιρισμα να πατησει και στο γεμισμα αλλα και στο τουβλομπου δεν πειραχτηκε. Οι συγχρονοι σοβαδες συνηθως δεν εχουν προβλημα με ρωγμες. Για σιγουρια ομως μπορεις να βαλεις πλεγμα σοβα, αλλα πωλειται σε κουλουρες των 50 μετρων, απο οσο γνωριζω. Αλλιως θα παρεις ινοπλισμενο σοβα, ή θα προσθεσεις ινες στο σοβα που θα φτιαξεις.
Τωρα τι υλικα...
Για το γεμισμα πιθανων καποιο υλικο/σοβα που βαση προδιαγραφων να σηκωνει εργασια καποιων ποντων.
Για το τελικο χερι καποιο σοβα που να ειναι για λιγοτερο, πχ 1-10mm. Οι τελικοι σοβαδες συνηθως ειναι οι γενικοι ενος χεριου σε λευκο, οι fine και οι ποιο χοντροκομμενοι, που δημιουργουν τις καλλιτεχνικες ρωγμες και φινιρισματα.
Καλη και η duristick, δες και isomat να παρεις μια επιπλεον ιδεα. Νομιζω ειναι ποιο ευχρηστο το site.

Αν μπορείς να βάλεις καπάκι ιρόκο είναι καλύτερα, δεν το συζητάω. Κι απ´ ότι καταλαβαίνω δεν θα το βάψεις χρώμα, το ξύλο θα φαίνεται.
Σ´ αυτή τη περίπτωση εγώ θα το συνδύαζα με πίτς πάϊν. Θα το δείς βέβαια αλλά πιστεύω οτι τα νερά τους ταιριάζουν πολύ και δεν υπάρχουν ρόζοι.
Έχε υπ´ όψιν σου οτι το ξύλο το δυαλύει η εναλλαγή ήλιου υγρασίας. Ο ήλιος βέβαια είναι πολύ χειρότερος.
Ακόμα και Σουηδικό να βάλεις μια δεκαετιλα την έχει για πλάκα το τραπεζάκι, 5 πόντοι είναι πολύ χοντρό ξύλο, σηκώνει άπειρα ριψίματα συντήρησης μέχρι να παραδώσει το πνεύμα.
Πιο πολύ φοβάμαι το φάρδος για να είμαι ελικρινής. Οι 20 πόντοι φάρδος, αν το ξύλο δεν είναι άριστα στεγνωμένο, θα σκιστεί, σχεδόν σίγουρα. Το Σουηδικό είναι απολύτως βέβαιο, αν και δεν νομίζω οτι θα βρείς μασίφ Σουηδικό σ´ αυτό το φάρδος.
Ευχαριστώ Μπάμπη για τα info, το πάχος μην το φοβάσαι διότι απλά θα του πω να τα κόψει σε ότι φάρδος θέλω, έτσι και αλλιώς κανείς δεν σου πλανίζει/γωνιάζει/κόβει ιρόκο τσάμπα, ελπίζω με 10-15 να μου το περιποιηθεί έτσι όπως θέλω.
Από ότι είδα έχει τουλάχιστον 2 μεγάλες ντάνες με ιρόκο μία στα 2.5εκ και μία στα 5εκ, δεν ξέρω βέβαια πόσο στεγνό είναι ή πόσο σωστά στέγνωσε, από φάρδος έχει διάφορα από 15-20εκ μέχρι 40-45εκ από ότι είδα....
οπότε μπορώ να του πω να κόψει μία ολόκληρη 3μέτρη φάρδους 20εκ στην μέση να βγάλει περίπου 10εκ η τάβλα και το καπάκι αντί να έχει 3χ20 να έχει 6χ10 χοντρικά.
θα δω μήπως μπορώ να αγοράσω άλλη μία τάβλα από ιρόκο να την χρησιμοποιήσω για τα πόδια, εάν τελικά δεν με διώξει από την αποθήκη του...και εάν περισσέψει κάτι θα το κάνω τασάκι ή για ρεσώ...αλλιώς σε πίτς πάιν όπως είπες.

για το κάτω μέρος στα πόδια που θα είναι σε επαφή με το νερό είναι ΟΚ οι γνωστοί λαστιχένιοι αποστάτες?

σε ευχαριστώ ξανά για τον χρόνο σου.

Deathloκ όπως τα λέει ο νεκτάριος είναι.
κοίτα μήπως βρεις σε καμιά μάντρα υλικών τίποτα ρετάλια από υαλόπλεγμα για το σοβά, αλλιώς πουλάνε ίνες σε σακούλια που τις προσθέτεις εσύ στο μείγμα...εάν δεν βρει κάτι τέτοιο υπάρχει πάντα η λύση του κοτετσοσύρματος...

σε τέτοιο βάθος σίγουρα θέλει 2 χέρια, όπως προείπε ο Νεκτάριος.

η άλλη λύση που έχω δοκιμάσει είναι ο έτοιμος ινοπλισμένος επισκευαστικός σοβάς της isomat ή της duristick και δεν έσκασε καθόλου σε εξωτερική χρήση σε μία επισκευή που είχα κάνει διαστάσεων 1.20 μήκος, 15-20 εκ φάρδος και 2-3 εκ βάθος....πέρασε καλοκαίρι και χειμώνα χωρίς το παραμικρό σκάσιμο...αλλά νομίζω ότι θα στοιχίσει ακριβότερα σαν λύση.

Ευχαριστώ nek.

Έχω πάρει πλέγμα και τον σοβα της durostick d32 http://durostick.gr/index.php?Itemid=337&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=337

Απλά σκεφτόμουν αυτό ακριβώς που είπες για τις στρώσεις. Δλδ ότι πρώτα να περάσω κάποια άλλο μείγμα και μετά το d32. Σαν τελική στρώση πριν τον στόκο. Απλά μπερδεύτηκα τι πρέπει να είναι η πρώτη στρώση δλδ ποιο μείγμα να πάρω.

Κοιτάω durostick γιατί τα βρίσκω εύκολα για αγορά.

Οι λαστιχένιοι αποστάτες είναι ΟΚ, το ζητούμενο είναι όχι να μην βρέχεται το ξύλο αλλά να μην εγκλωβίζεται το νερό και η υγρασία. Αν αερίζεται δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όσο για το φάρδος, όσο πιο στενό τόσο πιο εγάλη αντοχή στα σκισίματα αλλά το ιρόκο και στους 20 πόντους δεν θα έχεις μάλλον πρόβλημα.
Ρώτα κι αυτόν στην αποθήκη, αυτός θα ξέρει πολύ καλύτερα. Αν ήταν Σουηδικό με την καμία...