Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχω το κλασικό παλμικό, δεν θα κάνω δουλειά λες;
Αστάρι πρέπει να το περάσω ή δεν είναι απαραίτητο ;

Φυσικα και θα κανεις δουλεια...ακομα και με το χερι θα εκανες δουλεια...

Παιδιά τα σκασίματα δεν είναι θέμα,μόνο ως προς το οπτικό αν ενοχλούν ασχολείσαι imo.Νομίζω πως ένα τρίψιμο και δυό περάσματα με αντι-uv βερνίκι που έγραψε και ο Κυριάκος είναι αρκετό.

Νίκο δεν είναι μόνο τα μικρά σκασίματα , υπάρχει και μεγαλύτερο κεντρικό εκεί που κολλιέται το ένα ξύλο με το άλλο, η κολόνες δεν φτιάχνονται πάντα από ένα ξύλο.
Οι δικές μου είναι κολλητές όλες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φυσικα και θα κανεις δουλεια...ακομα και με το χερι θα εκανες δουλεια...

Δύσκολα με το χέρι είναι 7 κολόνες, με τι νούμερο γυαλόχαρτο να αρχίσω ?

Κωνσταντίνε εγώ στη θέση σου θα τρυπούσα διαμπερώς και θα έβαζα τρείς βίδες πάνω,μέση και κάτω με σκαφτή φωλιά απο τη μία και παξιμάδι απο την άλλη,αν ανησυχείς για στατικότητα δηλαδή.Αν έχει ανοίξει η επικόλληση και στόκο να βάλεις θα γίνει το ίδιο σύντομα.

δεν είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση (οι δικές μου ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση)...αλλά...θα χρειαστεί μία δουλίτσα για να γίνει σωστή δουλειά.

αρχικά ένα τρίψιμο να βγεις στο ξύλο, με ότι θες από εργαλείο.
μετά θα βγάλεις το παλιό στόκο που έχει μείνει ξεραμένος στις εσοχές.
μετά στοκάρεις στην απόχρωση του ξύλου ή του βερνικιού που θα βάλεις, χώνεις τον στόκο και μέσα στις εσοχές όσο μπορείς.
μετά τρίβεις γρήγορα να επιπεδώσεις την επιφάνεια του ξύλου
μετά σκουπίζεις καθαρίζεις το ξύλο
μετά αγοράζεις ένα καλό και φαρδύ πινέλο, είναι ακριβά αλλά αξίζει για την δουλειά που το θες μία που θα είναι στην βεράντα και θα το βλέπουν όλοι.
μετά περνάς 2 χέρια ένα καλό βερνίκι νερού (andler, bondex,κλπ)
ένα απαλό και πολύ γρήγορο τριψιματάκι με το χέρι να κατεβούν οι ίνες
και τέλος 2 χέρια με ένα καλό τζέλ από τις ανωτέρω εταιρίες.

έπειτα από όλα αυτά το ξεχνάς για τα επόμενα 5-6 χρόνια....και μετά θα χρειαστείς μόνο ένα φρεσκάρισμα 1 χέρι για να ζωντανέψει και να ανανεώσει την προστασία.

Η λύση που προτείνει ο Σωτήρης μάλλον είναι η πιο επαγγελματική, σωστή, future proof, ακριβή και χρονοβόρα!

Για τα σκασίματα εκτός απο τον κλασσικό στόκο, υπάρχει και μαστίχα και η ρητίνη ξύλου.
Που αντέχουν σε μικρές συστολο-διαστολές

Παιδιά σας υπέρ ευχαριστώ, θα το κάνω ομορφιά και μετά θα το ποστάρω να το δείτε...
...το προβλημα είναι να βρω και τον χρόνο να το κανω :)

Να ρωτησω και κάτι τελευταίο, αν πάρω ξυλόκολα την ανακατέψω με τα υπολείματα του τριψίματο και στοκάρω με το υλικό αυτό, θα κάνω δουλειά;
Πρέπει να αναφέρω πως σε μία κολόνα ο αρμός ξεκινάει από τη βάση με διάσταση 5mm και όσο ανεβαίνει μικραίνει.

χμμμ δεν μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω....
αν το σάπισμα είναι βαθύ μέχρι το κέντρο της κολόνας και φτάνει σε ύψος κανά μέτρο....νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να αλλάξεις κολόνα...

καθάρισέ το με ένα κατσαβίδι μέχρι μέσα να δεις πόσο έχει προχωρήσει το σάπισμα...

αυτή η κολόνα εάν καταλαβαίνω καλά από την φώτο πρέπει να είναι μασίφ 12-14 εκ και αρκετά παλιά.

Στην πέργκολα που έχω στο άλλο σπίτι, οι κολόνες (4 τον αριθμό) είχαν πολύ λιγότερη ζημιά κι όμως αποφασίστηκε να αντικατασταθούν...

σε τέτοια τρύπα εγώ θα έβαζα μαστίχα
οτιδήποτε στέρεο που δεν έχει ελαστικότητα θα φύγει πάλι πολύ γρήγορα

ο τεχνίτης δεν ήταν και πολύ καλός!

Για ποιόν τεχνίτη μιλάς;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χμμμ δεν μου αρέσει πολύ αυτό που βλέπω....
αν το σάπισμα είναι βαθύ μέχρι το κέντρο της κολόνας και φτάνει σε ύψος κανά μέτρο....νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να αλλάξεις κολόνα...

καθάρισέ το με ένα κατσαβίδι μέχρι μέσα να δεις πόσο έχει προχωρήσει το σάπισμα...

αυτή η κολόνα εάν καταλαβαίνω καλά από την φώτο πρέπει να είναι μασίφ 12-14 εκ και αρκετά παλιά.

Σωτηρη οι κολόνες όλες είναι 11 εκ. κολλητές δύο κομμάτια και είναι 15 ετών.
Αν ο μάστορας που τις έβαλε τις τοποθετούσε με το κόλλημα να μην κοιτάζει τον ήλιο απλά δεν θα είχε σχηστεί ή κολόνα.

απο τη φωτογραφία φαίνεται ότι το κενό υπήρχε απο τη πρώτη στιγμή
οι κολώνες δεν πλανίστικαν για να εφαρμόζουν ακριβώς ώστε να μήν υπάρχει η μικρή σπηλιά!

εμένα σε πέργκολα που φτιάξαμε φέτος, έχει κενό 1-2 χιλιοστά στο οποίο έχει βάλει ένα ελαστικό υλικό σαν σιλικόνη/μαστίχα και είναι βαμμένο και δε φαίνεται καθόλου

μιλάω για αυτόν που έφτιαξε τη πέργκολα

απο τη φωτογραφία φαίνεται ότι το κενό υπήρχε απο τη πρώτη στιγμή
οι κολώνες δεν πλανίστικαν για να εφαρμόζουν ακριβώς ώστε να μήν υπάρχει η μικρή σπηλιά!

εμένα σε πέργκολα που φτιάξαμε φέτος, έχει κενό 1-2 χιλιοστά στο οποίο έχει βάλει ένα ελαστικό υλικό σαν σιλικόνη/μαστίχα και είναι βαμμένο και δε φαίνεται καθόλου

μιλάω για αυτόν που έφτιαξε τη πέργκολα

Όχι βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι από αυτά που λες.
Οι κολόνες καινούργιες ήταν ΑΨΟΓΕΣ.
Σε παραπάνω φωτό φαίνεται πως είναι από την άλλη πλευρά την εσωτερική.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από 6-7 χρόνια αφού την είχε "φάει" ο ήλιος.
Τότε ασχολήθηκα με τις κολόνες και τις στοκαρισα με το ανάλογο τρίψιμο βάψιμο κλπ, από τότε που χρονος για μερεμέτια...

τώρα βγαίνουν πριστές Κολόνες με διατομές 10x10, 12x12, 14x14 cm και μήκη 3-7 m.
Bois-Contrecoll%C3%A9---Poutre-Trio--Stratificat.jpeg

Δημ. για αυτό που με ρώτησες.

Βλέπε μια διάταξη από συστοιχία δίδυμων ανοξείδωτων αντλιών καθώς & τον μηχανισμό ασφάλισης των σωλήνων υπερ-υψηλής πίεσης σε περίπτωση αστοχίας υλικού.

Προσοχή! Eδώ όμως μιλάμε για πιέσεις που φτάνουν μέχρι τα 850 - 900 bar !!!

Καλημέρα στην παρέα, έχω αυτό το τραπέζι του οποίου τα διαμήκη ξύλα απο την πολυκαιρία αρχίζουν και πετσικάρουν προς τα πάνω. Σκέφτομαι να πάω να κόψω 2 (ή 4) τάβλες, να τις βιδώσω κάθετα κάτω απο τα μακριά κομμάτια και μετά να βιδώσω κάθε ένα τους πάνω στη νέα τάβλα. Νομίζετε οτι έτσι θα έχω αποτέλεσμα ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;