Μάστορες τα φώτα σας!!

ΤΟ εξοχικο ειναι λιγο πιο εξω απο το κεντρο της Λαμιας..
Σε ιδιο θεμα που ειχε η θεια μου σε δικο της σπιτι, το ελυσε με σιλικονη παντου. αλλα δεν ξερω κατα ποσο συμφερει αυτο.
Ο αφρος δυσκολα, δεν νομιζω οτι χρειαζεται τοσο "ογκωδης" λυση.. απο τη μεσα μερια του σπιτιου θελω να κλεισω μικρορωγμες απλα.
Υπαρχει καποιο συστημα (πιστολι στην ουσια) οπως εχουμε και βαζουμε τη σιλικονη πχ, που να μπορω να το γεμισω με αρμοστοκο και να κανω δουλεια;

Μα είναι τόσο καλύτερο από τα άλλα που αξίζει 20ευρω πάνω και ας έχει μικρότερη δύναμη από τα άλλα δύο...???

Sent from my 1+2

Υπάρχουν σφραγιστικές πολυουρεθανες σε φύσιγγα που δουλεύεται με πιστόλι σιλικόνης.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ΤΟ εξοχικο ειναι λιγο πιο εξω απο το κεντρο της Λαμιας..
Σε ιδιο θεμα που ειχε η θεια μου σε δικο της σπιτι, το ελυσε με σιλικονη παντου. αλλα δεν ξερω κατα ποσο συμφερει αυτο.
Ο αφρος δυσκολα, δεν νομιζω οτι χρειαζεται τοσο "ογκωδης" λυση.. απο τη μεσα μερια του σπιτιου θελω να κλεισω μικρορωγμες απλα.
Υπαρχει καποιο συστημα (πιστολι στην ουσια) οπως εχουμε και βαζουμε τη σιλικονη πχ, που να μπορω να το γεμισω με αρμοστοκο και να κανω δουλεια;
έχουν τα leroy κάτι αρμόστοκους με 0.90 , τράβα πάρε μερικά μασούρια από κει και θα κάνεις την δουλειά σου....εγώ με αυτό το πράγμα γέμισα τα κενά (κενά 3-4 εκ) στα κεραμίδια στην αποθήκη όπου έμπαινε η βροχή όταν είχε βοριά και έσταζε πάνω στα εργαλεία (αυτό το παγκοπρίονο το είχα σκεπάσει με μουσαμά)...και τώρα περιμένω να βρέξει να τσεκάρω, αν και 99% το έχω λύσει το θέμα....

Μη ξεχνάς την προσφορα του Πρακτικερ Ευγένιε. Αυτήν εννοείς ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακριβώς...
Για αυτο λεω οτι ολα που παραθέτω ειναι στο 70αρι...

Ελα ακομα μια ερωτηςη...
Που μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους ποδαρικά στην ελλαδα...
Εχω φάει τον τόπο για ενα τραπεζάκι σαλονιού και δεν μπορω να βρω τίποτα...
Τα φώτα σας μάστορες...
Ευχαριστώ...

Υγ. Η ερωτήσεις περί εκκεντρων τριβειων παραμένει...οποίος θελει να πει την γνώμη του...

Ευχαριστώ και πάλι...

cd7c740e7d783cc049c365fc0277a02c.jpg

Νομιζω οτι εχω δει στο ικεα τετοια ποδαρικα.

Οσον αφορα τα τριβεια, μιας και ειναι ολα πολυ κοντα σε τιμη και ποιοτητα θα ελεγα να τα δεις απο κοντα σε καποιο καταστημα και να παρεις αυτο που θα σου ερθει πιο βολικο στο πιασιμο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Bοήθεια για ένα project.
Ηλεκτρικό ψαλίδι (κλαδευτήρι)

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αμπέλια, κλπ, έχουν δει τις απίστευτες τιμές που έχουν τα ηλεκτρικά ψαλίδια κλαδευτήρια, από 1000 ως 1500 ευρώ και περισσότερο.Τα συμβατικά ηλεκτρικά ψαλίδια, έχουν σε ένα σακίδιο στην πλάτη τις μπαταρίες και ο χειριστής δουλεύει με το ένα χέρι το ψαλίδι βάρους 700γρ.- εώς 1 κιλό. Τό κόστος σίγουρα οφείλεται στο ότι δεν πωλούνται πολλά κομμάτια, έχουν περίπλοκη σχεδίαση για την μετάδοση της κίνησης του μοτέρ σε εμβολική, ακριβό μοτέρ και σίγουρα ακριβές μπαταρίες.

Η ιδέα μου είναι με την χρήση μιας ντίζας σε ένα απλο ψαλίδι όπως το δείχνω στο πρόχειρο σχέδιο που έκανα. Η ντίζα πρέπει να κάνει μια κίνηση 4-5 cm.Eδώ θέλω τώρα την βοήθεια. Μια αρχική ιδέα είναι με την χρήση ενός επαναφορτιζόμενου δραπάνου να τυλίγεται η ντίζα στο τσοκ του δραπάνου ή σε κάτι προσαρμοσμένο στο τσοκ με μικρότερη διάμετρο ώστε να έχει και περισσότερη ροπή. Το δράπανο να είναι σε μια βάση στηριγμένο ώστε να μπαίνει σε ένα σακίδιο στην πλάτη. Σκεφτόμουν η σκανδάλη του δραπάνου να είναι πατημένη τελείως και απλά να υπάρχει ένας διακόπτης πάνω στο ψαλίδι που θα δίνει on off. Eδώ είναι που θέλω ιδέες μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις για την κίνηση της ντίζας με άλλα εργαλεία ή να σκεφτούμε ακριβώς τη λύση με το δράπανο και πως μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα.
gardena.jpg

Nα η αρχική ιδέα για την χρήση του δραπάνου στηριγμένου πάνω σε ένα κομάτι κόντρα πλακέ:
makita.jpg

Bοήθεια για ένα project.

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αμπέλια, κλπ, έχουν δει τις απίστευτες τιμές που έχουν τα ηλεκτρικά ψαλίδια κλαδευτήρια, από 1000 ως 1500 ευρώ και περισσότερο.Τα συμβατικά ηλεκτρικά ψαλίδια, έχουν σε ένα σακίδιο στην πλάτη τις μπαταρίες και ο χειριστής δουλεύει με το ένα χέρι το ψαλίδι βάρους 700γρ.- εώς 1 κιλό. Τό κόστος σίγουρα οφείλεται στο ότι δεν πωλούνται πολλά κομμάτια, έχουν περίπλοκη σχεδίαση για την μετάδοση της κίνησης του μοτέρ σε εμβολική, ακριβό μοτέρ και σίγουρα ακριβές μπαταρίες.

Η ιδέα μου είναι με την χρήση μιας ντίζας σε ένα απλο ψαλίδι όπως το δείχνω στο πρόχειρο σχέδιο που έκανα. Η ντίζα πρέπει να κάνει μια κίνηση 4-5 cm.Eδώ θέλω τώρα την βοήθεια. Μια αρχική ιδέα είναι με την χρήση ενός επαναφορτιζόμενου δραπάνου να τυλίγεται η ντίζα στο τσοκ του δραπάνου ή σε κάτι προσαρμοσμένο στο τσοκ με μικρότερη διάμετρο ώστε να έχει και περισσότερη ροπή. Το δράπανο να είναι σε μια βάση στηριγμένο ώστε να μπαίνει σε ένα σακίδιο στην πλάτη. Σκεφτόμουν η σκανδάλη του δραπάνου να είναι πατημένη τελείως και απλά να υπάρχει ένας διακόπτης πάνω στο ψαλίδι που θα δίνει on off. Eδώ είναι που θέλω ιδέες μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις για την κίνηση της ντίζας με άλλα εργαλεία ή να σκεφτούμε ακριβώς τη λύση με το δράπανο και πως μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα.
gardena.jpg

Nα η αρχική ιδέα για την χρήση του δραπάνου στηριγμένου πάνω σε ένα κομάτι κόντρα πλακέ:
makita.jpg
Και οταν κλεισει πωςθα ξανα ανοιγει?
Θα βραχυκυκλωσεις τον επιλογεα και θα φερεις και αυτα τα καλωδια μπροστα?. Δηλαδη 3 για μπρος-πισω και 2 για το Power? Στα σημεια που πιανει η ντιζα θα θελει και γονατα γιατι θα αλλαζει η γωνια οταν ανοιγοκλεινει.
Δεν μου φαινεται οτι αξιζει τον κοπο.

Και οταν κλεισει πωςθα ξανα ανοιγει?
Θα βραχυκυκλωσεις τον επιλογεα και θα φερεις και αυτα τα καλωδια μπροστα?. Δηλαδη 3 για μπρος-πισω και 2 για το Power? Στα σημεια που πιανει η ντιζα θα θελει και γονατα γιατι θα αλλαζει η γωνια οταν ανοιγοκλεινει.
Δεν μου φαινεται οτι αξιζει τον κοπο.

Εννοείς ότι θα λειτουργεί το φρένο το δραπάνου και δεν θα μπορεί το ελατήριο του ψαλιδιού να επαναφέρει;

Εννοείς ότι θα λειτουργεί το φρένο το δραπάνου και δεν θα μπορεί το ελατήριο του ψαλιδιού να επαναφέρει;

οχι θεωρησα οτι η ντιζα που αναφερεις ειναι ντιζα περιστροφικη σε ολο το μηκος απο το τσοκ μεχρι το ψαλιδι, οπως γινεται στους ταχυτροχους.
Με αυτον τον τροπο που λεω αντι να τραβας, απλα περιστρεφεις και βιδωνεις το ενα ακρο με το αλλο, και αρα θελεις και ξεβιδωμα.

Θα πρεπει να βρεις τροπο να γυρναει φορα περιστροφης το δραπανο.

στο σχεδιο εχει τροχαλια (που θα στηριζεται?) για να κανει την περιστροφη τραβηγμα. κατι οπως λειτουργουν τα φρενα στα ποδηλατα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ελα ακομα μια ερωτηςη...
Που μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους ποδαρικά στην ελλαδα...
Εχω φάει τον τόπο για ενα τραπεζάκι σαλονιού και δεν μπορω να βρω τίποτα...
Τα φώτα σας μάστορες...
Ευχαριστώ...

Υγ. Η ερωτήσεις περί εκκεντρων τριβειων παραμένει...οποίος θελει να πει την γνώμη του...

Ευχαριστώ και πάλι...

Αν και εχω το pex, θα ελεγα μα παρεις το dewalt. Απο την εικονα που εχω στο μυαλο μου, αυτο ειναι το καλυτερο!

@cyclist

Θελεις ενα λαμακι να κοντραρει το εξω μερος της ντιζας και να βαλεις τροχαλια με αξονα στο δραπανο απο οτι καταλαβαινω. Μπορει να δουλεψει, αλλα στην επαναφορα θα εχει σιγουρα προβλημα.
το λαμακι θα πρεπει να ειναι τουμπανο γιατι οση δυναμη παει στα δυο ακρα της ψαλιδας θα πρεπει να εξουδετερωνεται απο το λαμακι.

Μια επανάληψη γιατι μάλλων χάθηκε η ερώτηση ...

Επειδή έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλές μικροκατασκευές στο σπίτι και είναι διάσπαρτες και σκονίζονται , θέλω 2 βιτρίνες για τις μαζέψω , σαν του ικέα (βάζω λινκ) θα ήταν μια χαρά αλλά το κόστος δεν είναι και μικρό (ουτε και τεράστιο ) , οι διαστάσεις λόγο περιορισμένου χώρου αλλά και ενδεχόμενης μετακόμισης θέλω να είναι περίπου αυτές (ικεα) .

Συμφέρει να κανω μόνος μου μια αντιγραφή (κόστος υλικών ) , άλλη εναλλακτική - πρόταση - ιδέα -σχέδιο ????

http://www.ikea.gr/kathistiko/apothikeusi-kathistikou/vitrines-kai-boufedes/vitrines/ntoylapi-bitrina-7766/8897/

Επειδή έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλές μικροκατασκευές στο σπίτι και είναι διάσπαρτες και σκονίζονται , θέλω 2 βιτρίνες για τις μαζέψω , σαν του ικέα (βάζω λινκ) θα ήταν μια χαρά αλλά το κόστος δεν είναι και μικρό (ουτε και τεράστιο ) , οι διαστάσεις λόγο περιορισμένου χώρου αλλά και ενδεχόμενης μετακόμισης θέλω να είναι περίπου αυτές (ικεα) .

Συμφέρει να κανω μόνος μου μια αντιγραφή (κόστος υλικών ) , άλλη εναλλακτική - πρόταση - ιδέα -σχέδιο ????

http://www.ikea.gr/kathistiko/apothikeusi-kathistikou/vitrines-kai-boufedes/vitrines/ntoylapi-bitrina-7766/8897/

Οικονομοτεχνικα δεν ποστευω να συμφερει να το φτιαξεις εσυ. Συμφερει αν βαλεις μεσα τις παραμετρους προσωπικης ευχαριστησης και κατασκευης στις ακριβεις διαστασεις και με υλικα ακριβως της επιλογης σου.

Αν η Ντίζα είναι συνδεδεμένη μεσω εκκεντρου και όχι απλής τροχαλιας με την μύτη του δρεπάνου τότε γίνεται να κλείνεις στο ανω όριο περιστροφής όπου θα έχεις και την μεγίστης δύναμη στο κλείσιμο του ψαλιδιου και αφού θα το ξεπερνάει αυτό το άνω σημείο θα ανοίγει έως ότου φτάσει στο κάτω όριο περιστροφή όπου το ψαλίδι θα είναι τέρμα ανοιχτό...
Γίνεται είναι αρκετά απλό οι δυνάμεις δεν είναι εξωφρενικές αλλά θέλεις καλή αντιστηριξη του δραπανου για να μην κουνιέται και φυσικά θέλει προσοχή ο σχεδιασμός του εκκεντου έτσι ώστε να σου κλείνει και να ανοίγει σωστά το ψαλίδι...

Sent from my 1+2

Bοήθεια για ένα project.

gardena.jpg

makita.jpg
Δες το παραπάνω σχόλιο μου...

Sent from my 1+2

Last edited:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια ομορφη και προσεγμενη βιτρινα σιγουρα θα αναδεικνυει ακομα περισσοτερο τα εκθεματα. Η τιμη της βιτρινας του ικεα ειναι καλη.
Αναλογα του μεγεθους των μικροκατασκευων, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και βιτρινα τοιχου. https://www.amazon.de/dp/B002PHLZJ6/?tag=halme-21

Φαντάζομαι οτι εκεί που λές "Μικρή τροχαλία" εννοείς κάτι που να μετατρέπει την περιστροφική κίνηση του δράπανου σε παλινδρομική, σαν μια ρόδα παλιού τρένου δηλαδή, έτσι δεν είναι;

%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CF%81%CF%8C-%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-17749420.jpg

Αν η Ντίζα είναι συνδεδεμένη μεσω εκκεντρου και όχι απλής τροχαλιας με την μύτη του δρεπάνου τότε γίνεται να κλείνεις στο ανω όριο περιστροφής όπου θα έχεις και την μεγίστης δύναμη στο κλείσιμο του ψαλιδιου και αφού θα το ξεπερνάει αυτό το άνω σημείο θα ανοίγει έως ότου φτάσει στο κάτω όριο περιστροφή όπου το ψαλίδι θα είναι τέρμα ανοιχτό...
Γίνεται είναι αρκετά απλό οι δυνάμεις δεν είναι εξωφρενικές αλλά θέλεις καλή αντιστηριξη του δραπανου για να μην κουνιέται και φυσικά θέλει προσοχή ο σχεδιασμός του εκκεντου έτσι ώστε να σου κλείνει και να ανοίγει σωστά το ψαλίδι...

Sent from my 1+2

Δες το παραπάνω σχόλιο μου...

Sent from my 1+2
Σαν αυτο το εκκεντρο δλδ
ba6588170c959ec5533cd1346ad3c942.jpg

Sent from my 1+2