Μάστορες τα φώτα σας!!

Προς τους κατοχους/παραγωγους ελαιολαδου, πως διαχειριζεστε το ελαιολαδο? το βαζετε σε δοχεια, πλαστικα ή ινοξ? σε τενεκεδες εκ του ελαιοτριβειου?
Βασικα ψαχνω για καποιο ευκολο τροπο να βγαζω το λαδι απο το τενεκε. Εχω βρει τρομπα χειροκινητη αλλα ειναινγια τενεκεδες με καπακι βιδωτο. Για τους τενεκεδες με ρουξουνι, οπως τα δοχεια λαδιου αυτοκινητου δεν εχω βρει. Ειναι λιγο μανικι να σηκωνω το τενεκε για να μεταγγιζω λαδι.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Προς τους κατοχους/παραγωγους ελαιολαδου, πως διαχειριζεστε το ελαιολαδο? το βαζετε σε δοχεια, πλαστικα ή ινοξ? σε τενεκεδες εκ του ελαιοτριβειου?
Βασικα ψαχνω για καποιο ευκολο τροπο να βγαζω το λαδι απο το τενεκε. Εχω βρει τρομπα χειροκινητη αλλα ειναινγια τενεκεδες με καπακι βιδωτο. Για τους τενεκεδες με ρουξουνι, οπως τα δοχεια λαδιου αυτοκινητου δεν εχω βρει. Ειναι λιγο μανικι να σηκωνω το τενεκε για να μεταγγιζω λαδι.

Σε πλαστικό δοχείο καί τό τραβάω μέ τρόμπα

Νεκ το λάδι καλό είναι να μην έχει επαφή με το φως, οπότε θες κάτι αδιαφανές...που επίσης να μην οξειδώνεται και να μην πολυμερίζεται...οπότε η καλύτερη λύση είναι τα inox δοχεία με βρυσάκι, έχει σε μεγέθη που χωράνε από 2 τενεκέδες ως όσο θες....

Νεκ το λάδι καλό είναι να μην έχει επαφή με το φως, οπότε θες κάτι αδιαφανές...που επίσης να μην οξειδώνεται και να μην πολυμερίζεται...οπότε η καλύτερη λύση είναι τα inox δοχεία με βρυσάκι, έχει σε μεγέθη που χωράνε από 2 τενεκέδες ως όσο θες....

Αυτο σκεφτομουν βασικα, αλλα αν βαλω ενα δυο τενεκεδες στο δοχειο, μεχρι να τελειωσει το λαδι, βγαζοντας μια δοση το υπολοιπο μενει εκτεθειμενο στο οξυγονο. Πχ αν ειναι 50ltr μιλαμε για λαδια που βγαζεις μεχρι και χρονο. Οποτε απο ενα σημειο και μετα το δοχειο ειναι μισοαδειο και εχει αερα/οξυγονο που οξειδωνει το λαδι. Στις σωστες δεξαμενες, βιομηχανικου τυπου φυσικα, το κενο του λαδιου αναπληρωνεται με αζωτο, στο σπιτι δεν ειναι δυνατο αυτο.

γιατί όχι βρυσάκι?
αφήνει αρκετό χώρο από το πάτο για να μαζέψει την μούργα.

δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα για ένα χρόνο το λάδι Νεκτάριε.

Εννοείται ότι το βρυσάκι δεν είναι στον πάτο αλλά όπως λέει και ο Σώτος είναι αρκετά πιο πάνω.
Για 1 χρόνο Νεκ δεν υπάρχει κανένα θέμα. Άλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει και στους τενεκέδες?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εννοείται ότι το βρυσάκι δεν είναι στον πάτο αλλά όπως λέει και ο Σώτος είναι αρκετά πιο πάνω.
Για 1 χρόνο Νεκ δεν υπάρχει κανένα θέμα. Άλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει και στους τενεκέδες?

Ο τενεκες εχει 15 λιτρα,μενα δοχειο πχ εχει 50 λιτρα. Οποτε στο δοχειο εχουμε τριπλασιο λαδι εκτεθειμενο για τριπλασιο χρονο ( περιπου αναλογικα) στο οξυγονο. Ψιλα γραμματα αλλα κανουν τη διαφορα.
Σιγουρα παντως ειναι καλυτερα απο πλαστικα δοχεια ή ενα λαδι που ειναι σε τενεκε και ζεστο/υγρο/φωτεινο αποθηκευτικο σημειο.

Aυπνιες σημερα βλεπω κανα δυο ωρες βιντεο στο you tube ηθελα να ρωτησω αυτα τα ""μπιμπερο""για την ξυλοκολα που εχουν τα αμερικανακια που θα τα βρουμε;;

Καλημερα Βασιλη. Τα εχω δει σε κινεζομαγαζα τύπου aliexpress κλπ. Με ενδιέφερε κι εμένα κάποια στιγμή. Άσε με να το ξαναδώ και μιλάμε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα...
Άμα σας πω οτι τα έχω βάλει στο μάτι κι εγώ... Κάθε φορά που τα βλέπω το ξαναθυμάμαι.
Για κάντε κάτι να εξοπλιστούμε λίγο... :grinning-smiley-043

Τι να το κάνεις Μπάμπη ...εσένα σου λείπουν βασικά πράγματα !!!!! :flipout::flipout::flipout::flipout:-bye-

Στα μαγαζιά με εξοπλισμούς εστίασης έχουν κάτι μπουκάλια για μουστάρδα και κέτσαπ με ακροφύσιο μπροστά σαν αυτά που έχουν οι ξυλόκολλες ...κάτι τέτοιο εννοείτε ???

_________________52f4d4cb5c791.jpg

Last edited:
ή ακομα καλυτερα...περνεις μια μαγιονεζα με το καπακι no drip...και κανεις μια χαρα την δουλεια σου...αφου τελειωσεις με τα σαντουιτσακια...χαχαχαχαχα
1404_1.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα, καταρχάς δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό σημείο, αν όχι παρακαλώ για την μεταφορά....

Στο προκείμενο, έχω εδώ και μερικά (όχι πολλά) χρόνια, ένα γωνιακό τροχό 125 άρι, της AEG, Made in Germany. Τον αγόρασα ως NOS (New Old Stock) από κάποιο μαγαζί της Αττικής.

Το πρόβλημα που μου εμφάνισε ξαφνικά είναι ότι ενώ ξεκινά, κλείνει από μόνος του χωρίς καν να ξεκινήσω να τον δουλεύω. Παρατήρησα ότι αν δεν έχει δίσκο πάνω δουλεύει περισσότερη ώρα πριν σταματήσει. Σαν να πέφτει το θερμικό του, αλλά χωρίς να έχει δουλέψει και συνεπώς να συντρέχει λόγος προστασίας.

Σκέφτηκα τον διακόπτη, οπότε χθες τον άνοιξα, διακόπτης δεν φαίνεται να είναι, καρβουνάκια ΟΚ, τον φύσηξα να φύγουν οι σκόνες (έγινε σαν καινούργιος), άνοιξα και την κεφαλή και συμπλήρωσα γρασσάκι, τον έκλεισα και ...πάλι τα ίδια....

Καμία ιδέα?
Κι εγώ θεωρώ πολύ πιθανό να έχεις κάποιο κόψιμο στο καλώδιο τροφοδοσίας. Έλεγξε το προσεκτικά ταλαντεύωντας το ενώ το μετράς για να αναπαράγεις το πρόβλημα.

Οκ χρηστο κανε την καλη μιας και το εχεις με το ιντερνετ .χθες π.χ η tidebond που χρησιμοποιο ειχε μεινει λιγο κολλα στο ακροστομιο και μεχρι να την ανοιξω ειδα και επαθα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχαλη ναι κατι τετοιο θελω οπως αυτο στη 4η φωτο του σαιτ .