Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο επόμενο που θα φτιάξεις δοκίμασε κ κάνε με 5,5 mm ξυλοτρύπανο διαμπερή τρύπες στο σασί, μετά βάλε περαστές καβίλιες 5 mm σαν άξονες κ στις ρόδες τρύπες με 5 mm. Ένωσε τις ρόδες με τις καβίλιες-άξονες + λίγη κόλλα κ θα είσαι ok!
Ετσι ομως θα γινει 100% μπλοκε το διαφορικο και θα τρωει τα λαστιχα στις κλειστες στροφες!!😉

Γιωργο πολυ ωραια κατασκευη!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

21b395f89088077750960eabbe0d03e3.jpg
fed856b866e722bcbce57dd6dac50ebe.jpg

Ορίστε λοιπόν και η τελευταία μου κατασκευή για φέτος! Πιστεύω να την χαρεί ο πιτσιρικος και να την εκτιμήσει αργότερα..

Καλή Χρονιά να έχουμε με Υγεία! Να είστε όλοι καλά!

Πανεμορφο!
Και τεχνικα εχεις ξεφυγει, τρυπανια, ποτυροτρυπανα, τορνοlike κατασκευη αριστο γυαλισμα!
Και οι βιδες δενουν αιθητικα, μονο για θεμα ασφαλεΐ ΑΝ υπαρχει θα το συζητουσα!
Τα βαγονια ειναι πιο ευκολη υποθεση πλεον.

Πανέμορφο.
Είμαι σίγουρος ότι ο μπόμπιρας θα το εκτιμήσει.
Δυστυχώς για κύληση δεν κάνουν ούτε οι καβίλιες, ούτε κια τα καρφιά.
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις ίσως, θα ήταν να έκανες ένα φρεζάρισμα, να έβαζες πιο βαθιά την βίδα και στο κενό να έβαζες ένα κομμάτι της καβίλιας.
Φυσικά μόνο για αισθητικούς λόγους, δεν είναι κάτι το απαραίτητο!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πανεμορφο!
Και τεχνικα εχεις ξεφυγει, τρυπανια, ποτυροτρυπανα, τορνοlike κατασκευη αριστο γυαλισμα!
Και οι βιδες δενουν αιθητικα, μονο για θεμα ασφαλεΐ ΑΝ υπαρχει θα το συζητουσα!
Τα βαγονια ειναι πιο ευκολη υποθεση πλεον.

Σ ευχαριστώ παρά πολύ. Πράγματι όπως το είπες. Με το ποτυροτρυπανο έβγαλα τους κύκλους και τους κόλλησα. Μετά χρησιμοποιώντας μια ντιζα, μπλόκαρα τους κύκλους και τους έβαλα στο Κολωνάτο δράπανο. Εκεί έφτιαξα τα υπόλοιπα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχω πάθει την πλάκα μου με το ποσό τέλειες είναι οι Ρόδες! Πόσο τριψιμο εριξες!?

Πολύ ωραία κατασκευή.

Εχωντας δύο μικρά παιδιά και 6 ανιψιά στην ίδια πολυκατοικία θα πω το εξής: το παιχνίδι το δείχνεις στο γονιό του εξηγείς ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα και αποφασίζει αυτός τι θα κάνει.

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλα. Θέλω να φτιάξω συρταριων από μελαμινη. Υπάρχει λάθος και σωστός τρόπος για να φτιαχτουν;
Εγώ σκέφτομαι να κόψω τις διαστάσεις που θέλω και να τα βιδωσω, αλλά βλέπω στον σωλήνα ότι τα κάνουν με κάτι περίεργες μισοχαρακτες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εσείς τι προτεινετε;;

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλα. Θέλω να φτιάξω συρταριων από μελαμινη. Υπάρχει λάθος και σωστός τρόπος για να φτιαχτουν;
Εγώ σκέφτομαι να κόψω τις διαστάσεις που θέλω και να τα βιδωσω, αλλά βλέπω στον σωλήνα ότι τα κάνουν με κάτι περίεργες μισοχαρακτες.

Εσείς τι προτεινετε;;

Αντώνη το καλύτερο είναι με μισοχαρακτές, ξυλόκολλα και βίδωμα.
Θα σου κρατήσουν πολύ περισσότερο ενώ ταυτόχρονα θα είναι και πιο ανθεκτικά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά ρετάλια για να βελτιστοποιήσεις τις μισοχαρακτές που θα κάνεις και μετέπειτα να δημιουργήσεις τα συρτάρια σου.
Δεν είναι δύσκολη διαδικασία απλά είναι πιο χρονοβόρα.

Αντώνη το καλύτερο είναι με μισοχαρακτές, ξυλόκολλα και βίδωμα.
Θα σου κρατήσουν πολύ περισσότερο ενώ ταυτόχρονα θα είναι και πιο ανθεκτικά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά ρετάλια για να βελτιστοποιήσεις τις μισοχαρακτές που θα κάνεις και μετέπειτα να δημιουργήσεις τα συρτάρια σου.
Δεν είναι δύσκολη διαδικασία απλά είναι πιο χρονοβόρα.
Θα υποθέσω στο μπροστινό και πισίνο καπάκι;
Απλές μισοχαρακτες;

Απλές μισοχαρακτες;

Μη παιδευεσαι...
Φτιαξε το τελαρο, καρφωσε απο κατω τη βαση, βαλε και κολλα μαζι. Βαλε μετα το μηχανισμο συρταριου και εισαι ετοιμος.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μη παιδευεσαι...
Φτιαξε το τελαρο, καρφωσε απο κατω τη βαση, βαλε και κολλα μαζι. Βαλε μετα το μηχανισμο συρταριου και εισαι ετοιμος.
Οκ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

Μη παιδευεσαι...
αυτό.

Απλές μισοχαρακτες;

Αντώνη θα πρότεινα τις μισοχαρακτές στα πλαϊνά, ώστε οταν τραβάς το συρτάρι κι εχει βάρος μεσα, να το παίρνουν οι μισοχαρακτές
Εννοείται ενισχυμένες με νοβοπανοβιδες και για το μπροστινό για να μη φαίνεται η ένωση, διπλό καπάκι.
Απλή γνώμη, χωρίς να το εχω δοκιμάσει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Άλλη μία ερώτηση...

Θέλω να χωρίσω ένα μέρος της αποθήκης με γυψοσανίδα.Το ύψος είναι 2,05 και απ'ότι βλέπω οι γυψοσανίδες βγάινουν στα 2,00 και μετά στα 2,50.Εχετε κάποια ιδέα να μπορέσω να κλέψω αυτούς τους 5 πόντους που μου λείπουν ώστε να μην πάω σε 2μιση μέτρα γυψοσανίδα και έχω μεγάλη φύρα?

Άλλη μία ερώτηση...

Θέλω να χωρίσω ένα μέρος της αποθήκης με γυψοσανίδα.Το ύψος είναι 2,05 και απ'ότι βλέπω οι γυψοσανίδες βγάινουν στα 2,00 και μετά στα 2,50.Εχετε κάποια ιδέα να μπορέσω να κλέψω αυτούς τους 5 πόντους που μου λείπουν ώστε να μην πάω σε 2μιση μέτρα γυψοσανίδα και έχω μεγάλη φύρα?

Να δοκίμαζες μια μεταλλική γωνιά 50 * 50 ή με ξύλινο δοκαράκι 50 * 50 ή με στρατζαριστό κοιλοδοκό 50 * 50 ?

Μια φωτο του χώρου σίγουρα θα βοηθούσε.

Για 5 πόντους αν βάλεις "φιλετάκι" γυψοσανίδας,μάλλον θα παιδευτείς πολύ.
Ένα "ψευτογύψινο" από φελιζόλ νομίζω θα σου δώσει την λύση.
Κάτι σαν αυτό για παράδειγμα:http://www.praktiker.gr/p/diakosmitiko-pixaki-stefanie-38461

Εκτός αν βάλεις σοβατεπί κάτω,οπότε το κλέβεις από`κει.

Για 5 πόντους αν βάλεις "φιλετάκι" γυψοσανίδας,μάλλον θα παιδευτείς πολύ.
Ένα "ψευτογύψινο" από φελιζόλ νομίζω θα σου δώσει την λύση.
Κάτι σαν αυτό για παράδειγμα:http://www.praktiker.gr/p/diakosmitiko-pixaki-stefanie-38461

Εκτός αν βάλεις σοβατεπί κάτω,οπότε το κλέβεις από`κει.

Αυτο ειναι καλο, αλλα για το πανω μερος βεβαιως. Θα γινει και πιο ομορφο.