Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα κοψεις τη γυψοσανιδα στα 1'55 και το υπολοιπο θα το βγαλεις απο μια γυψοσανιδα στα 4αρα.μτα 0,45 στο τελος τα ενωνεις και αναλογα τα μετρα ειτε θανσου περισσεψει λιγο ειτε περισσοτερο. Το ιδιο θα ειναι και με τι δυομισαρα γυψοσανιδα τα 0,45 στο τελος να τα ενωσεις και να φτιαξεις ενα τεμαχιο. Ολα βαση μηκους του τοιχου. Μη ξεχνας ομως πως η γυψοσανιδα δεν παταει κατω ουτε απαραιτητα ειναι να ακουμπησει πανω. Οποτε σοβατεπι κατω, γυψινο πανω και εχεις " χασει" τους 5 ποντους.

Ναι ρε παιδιά, σωστά. Αν και νομίζω ότι από την στιγμή που οι στρωτηρες εχουν 5 πόντους ύψος, το καλύτερο θα ήταν να μπει ένα πηχάκι 5 πόντους(στην επάνω κολώνα) και εκεί πάνω να βίδωσω τον στρωτηρα.

Δειτε και δύο πρόχειρες φωτογραφίες που έβγαλα στα γρήγορα. Η γύψοσανίδα θα πατήσει στην επάνω κολώνα και κάτω στο υπερυψωμένο κομμάτι.

f0044a82ceead9c45f0dd77134a7ad55.jpg

6a71e5d7ec2cd18b2c6bdb9a2cc1cf09.jpg

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα κοψεις τη γυψοσανιδα στα 1'55 και το υπολοιπο θα το βγαλεις απο μια γυψοσανιδα στα 4αρα.μτα 0,45 στο τελος τα ενωνεις και αναλογα τα μετρα ειτε θανσου περισσεψει λιγο ειτε περισσοτερο. Το ιδιο θα ειναι και με τι δυομισαρα γυψοσανιδα τα 0,45 στο τελος να τα ενωσεις και να φτιαξεις ενα τεμαχιο. Ολα βαση μηκους του τοιχου. Μη ξεχνας ομως πως η γυψοσανιδα δεν παταει κατω ουτε απαραιτητα ειναι να ακουμπησει πανω. Οποτε σοβατεπι κατω, γυψινο πανω και εχεις " χασει" τους 5 ποντους.
Εννοείς ότι στο ύψος θα βάλω δύο κομμάτια ε? Αυτό δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια...

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό που ειπε ο Νεκ θα εκανα εγω βαζοντας το υψος των μεταλλικων προφιλ(της ενδιάμεσης στήριξης) οπου σε βολευει και κόβοντας αντιστοιχα την γυψοσανιδα.
Δηλ.το πρωτο στο 1.10,το επομενο στο 0.95,το τριτο στο 1.10 κ.ο.κ.
Θα περισσεψει μιση,αλλα καλυτερα απ το να γεμισεις φιλετα...

Εκατσα και μέτρησα και οι διαστάσεις μου είναι 204χ605.

Αυτό σημαίνει ότι αν πάρω 5 γυψοσανίδες 200χ120 και με βάση το οτι απο κάτω πρέπει να έχει 2 πόντους κενό απο το πάτωμα ,μου μένουν 2 πόντοι να φάω απο επάνω και 5 απο αριστερα-δεξιά χωρίς να χρειαστεί να κόψω καμία γυψοσανίδα.Επίσης απ'ότι κατάλαβα βγαίνουν στο 120 επειδή και οι ορθοστάτες μπαίνουν ανά 60 πόντους.

Προσανατολίζομαι στο να το παω έτσι γτ υποθέτω ότι θα είναι ευκολότερο,με λιγότερα στοκαρίσματα και στο τέλος αν χρειαστεί να βάλω ένα ξύλινο σοβατεπί γύρω γύρω.Επίσης σκέφτομαι ότι αν αφήσω λίγα χιλιοστά κενό στις κάθετες ενώσεις, το οποίο μπορώ να στοκάρω ,στην ουσία θα εξαφανίσω και το κενό στο πλάτος.

Εκτός και αν δεν είναι σωστό το να βάζεις ολόκληρο κομμάτι γυψοσανίδας οπότε θα αλλάξω στρατηγική και θα κάνω αυτό που μου λέτε...

Οι ορθοστατες μπαίνουν πάντα ανά 60 πόντους και οι γυψοσανιδες έχουν σημάδια (κάτι σταυρούς) για να τις βιδωσεις ανά 60 πόντους . Κενο μπορείς να αφήσεις μεταξύ τους εώς 5 χιλιοστα το οποίο "κλείνει" με πλέγμα και στοκο .
Καλη επιτυχία !

Μάστορες καλησπέρα.. είχα αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια μια πλάνη B&D για να φτιάξω κάτι χοντροξυλα μιας πέργκολας.

Θέλω τη βοήθειας σας στις εξής. Πχ έχω μια σανίδα ξύλο 8mm x μισό μετρο. Πως στο καλό θα την στερεωσω/ μαγκωσω κάπου ώστε να την πλαναρω σωστά...;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Και σε φτηνο παγκο με ανοιγομενες σιαγωνες τυπου τακτιξ.b&d.

Εγω σε ενα φτηνο τακτιξ πλανιζω.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάστορες καλησπέρα.. είχα αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια μια πλάνη B&D για να φτιάξω κάτι χοντροξυλα μιας πέργκολας.

Θέλω τη βοήθειας σας στις εξής. Πχ έχω μια σανίδα ξύλο 8mm x μισό μετρο. Πως στο καλό θα την στερεωσω/ μαγκωσω κάπου ώστε να την πλαναρω σωστά...;;

θα βάλεις την σανίδα στο πάγκο, μπρος και πίσω από αυτή θα στερεώσεις(με σφιγκτήρες) κομμάτια από σανίδα τουλάχιστον ίδιου πάχους με αυτή που έχεις για πλάνισμα και μήκους τέτοιο ώστε να μην ενοχλεί ο σφιγκτήρας την κίνηση της πλάνης....μετά πλανάρεις....έχοντας την σανίδα σταθερά ανάμεσα στις βοηθητικές σανίδες και έχοντας χώρο ώστε να πατάει σωστά η πλάνη στην αρχή και στο τέλος και να μην σου κάνει βαθουλώματα.

Θα την σφηνωσεις μεταξυ δυο τεμαχιων ξυλου παχους 8μμ, τα οποια θα τα εχεις πιασει γερα με σφιγκτηρα.

Και σε φτηνο παγκο με ανοιγομενες σιαγωνες τυπου τακτιξ.b&d.

Εγω σε ενα φτηνο τακτιξ πλανιζω.

Χμ, κάτι σαν και το παρακάτω στο e-shop http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-tactix-anadiploymenos-rythmypsoys-100kg-330001-p-TLS.150066

Μου φαίνεται ελαφρύς βέβαια...θα πρέπει με κάποιον τρόπο να στερεωσω κ αυτόν!

Χμ, κάτι σαν και το παρακάτω στο e-shop http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-tactix-anadiploymenos-rythmypsoys-100kg-330001-p-TLS.150066

Μου φαίνεται ελαφρύς βέβαια...θα πρέπει με κάποιον τρόπο να στερεωσω κ αυτόν!

Γίνεται κανονικά σέ πάγκο τού τύπου πού δείχνεις γιά τόσο μικρο μήκος ξύλου πού αναφέρεις,τό βάζεις μεταξύ τών δύο ξύλινων σιαγώνων,σφίγγεις,αλλά θέλει μέ τό ένα πόδι νά πατάς τήν κάτω τραβέρσα τού πάγκου γιά νά μήν σηκώνεται.Οπως βλέπεις στήν φωτό έτσι έχω δουλέψει μικρά καδρόνια.
Η καλύτερα δυό σακκιά άμμο στίς κάτω τραβέρσες και δέν θά κουνιέται καθόλου.

planis10.jpg