Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω εκανα αυτο στον παγκο μου.
f0e8d6d032e4116b187c8212b291f1b5.jpg

38d0a1e3d146fa19c02ec1e9108035b4.jpg

62d4bdc4301b8623506252bb2a7ea7c5.jpg

ab47e112f5677af78140192466d9bc27.jpg

Επειδη δεν μου αρεσουν οι τρυπες και να πεφτουν απο κατω βιδες, πριονιδια κλπ εχω μονιμα bench dogs που απλα τα σηκωνω οσο υψος χρειαζομαι.

Και γω θελω να το κανω αυτο αλλα σκεφτομουν τις τρυπες και τη σκονη. Πως βαζεις-σηκωνεις τα σκυλια απο το παγκο?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και γω θελω να το κανω αυτο αλλα σκεφτομουν τις τρυπες και τη σκονη. Πως βαζεις-σηκωνεις τα σκυλια απο το παγκο?
Απο κατω με το χερι ή ελαφρα με την ματσολα. Ειναι ανοικτος ο παγκος και τα bench ειναι σφηνωτα στις τρυπες. 20mm διαμετρο με το foster της wolfcraft.

Δεν θελει στερεωμα εχω πλανιση καδρονακια πανω απο 2 μετρα!

Αποκλείεται νά μήν θέλει στερέωμα μέ καδρόνι 2 μέτρα μήκος,εκτός άν πλανίζεις πολύ λεπτά καδρονάκια 3 χ 3 cm,η βγάζεις φλούδα μονο 0,2 mm,άν θέλεις νά βγάλεις φλούδα πάνω από 0,4 mm τότε θέλει στήριξη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Απο κατω με το χερι ή ελαφρα με την ματσολα. Ειναι ανοικτος ο παγκος και τα bench ειναι σφηνωτα στις τρυπες. 20mm διαμετρο με το foster της wolfcraft.

Στην αρχή είναι λίγο σφηνωτά, όπως λές, όμως μετά απο 5-6 σήκω κάτσε δεν θα λασκάρουν;
Δεν θα πέφτουν κάτω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στην αρχή είναι λίγο σφηνωτά, όπως λές, όμως μετά απο 5-6 σήκω κάτσε δεν θα λασκάρουν;
Δεν θα πέφτουν κάτω;
Μεχρι στιγμης δεν ειδα κατι τετοιο. Αλλα και ετσι αν ειναι πιστευω οτι αν καποιο χαλαρωσει ή θα βαλω μεγαλυτερη διαμετρο bench ή θα το τυλιξω με καποια ταινια να του δωσω λιγο παχος ή θα εχω εκει τρυπα και θα το βαζω, οπως ολα τα bench οταν το χρειαστω. Καποιοι κανουν πατεντα στα bench με ελατηριο στο πλαι τους ωστε να εφαπτονται παντα στην τρυπα. Λυσεις υπαρχουν.

Τώρα όπως το ξανακοιτάζω σκέφτηκα μια πατεντούλα που μπορεί να είναι και βλακεία.
Από την πάνω πλευρά θα έκανα μια τρύπα με 10-άρι τρυπάνι, γύρω στον 1 πόντο βάθος, και θα χώνευα μέσα μικρά κρικάκια, σαν αυτά που βάζουμε στα κάδρα στην πίσω πλευρά.
Κι έτσι, ολταν θες να σηκώσεις κάποιο, αντί να σκύβεις κάτω απ´ τον πάγκο, απλά θα το τραβάς απ´ το κρικάκι.

Δημητρη εχω πλανιση καδρονι 4 επι 6εκ και 1χιλ βαθος πλανισματος οχι 0.2 η 0.4 μμ και δεν εβαλα καθολου βαρος .αλλωστε η πλανη θελει μηδαμινη η ελαχιστη πιεση.

Αν η μια επιφάνεια είναι καλή βάλε ταινία διπλής όψης αυτή που βάζουν στα χάλια και κόλλα την πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Π. Χ ο πάγκος σου αν έχεις ή ένα μαρμάρινο πάτωμα

Δημητρη εχω πλανιση καδρονι 4 επι 6εκ και 1χιλ βαθος πλανισματος οχι 0.2 η 0.4 μμ και δεν εβαλα καθολου βαρος .αλλωστε η πλανη θελει μηδαμινη η ελαχιστη πιεση.

Τι να πώ Βασίλη,ίσως νά είναι πιό βαριά η πλάνη B&D από τήν Parkside ?,νά είναι πιό βαρύς ο πάγκος Tactix πού έχεις από τόν πάγκο B&D ? εμένα πάντος μέ καδρόνι 4,5 χ 4,5 δύο μέτρα μήκος καί μέ βάθος πλανίσματος 0,4 mm μετακινείται ο πάγκος καί θέλει από κάτω βάρος.

Τώρα όπως το ξανακοιτάζω σκέφτηκα μια πατεντούλα που μπορεί να είναι και βλακεία.
Από την πάνω πλευρά θα έκανα μια τρύπα με 10-άρι τρυπάνι, γύρω στον 1 πόντο βάθος, και θα χώνευα μέσα μικρά κρικάκια, σαν αυτά που βάζουμε στα κάδρα στην πίσω πλευρά.
Κι έτσι, ολταν θες να σηκώσεις κάποιο, αντί να σκύβεις κάτω απ´ τον πάγκο, απλά θα το τραβάς απ´ το κρικάκι.
Ή αν εχει αρκετο παχος ο παγκος σου ωστε οι τρυπες να μην ειναι διαμπερείς αλλα να παταει το bench dog ( οπως τα ρεσο σε τρυπα απο forstern) μεσα, μπορει απο πανω να κολλησεις-βιδωσεις μαγνητες(rear earth magnets) απο το banggood και να τα τραβας επανω με εναν αλλο μαγνητη :idea:

Μια εξυπνη λυση που ειδα ηταν αυτη με μονιμα μεταλλικα bench dogs.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγω εχω κανει διαμπερεις τρυπες (ο παγκος εχει 23mm συμηδα και απο πανω 8mm MDF βιδωτο) και εχω φυτεψει 6 σειρες απο 6 κομματια μουφες ξυλου. Οποτε θελω βιδωνω αλλενοβιδα Μ8 οπου θελω και σφιγγω με την μεγγενη που εχεω στο ιδιο στυλ με του songless

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω εχω κανει διαμπερεις τρυπες (ο παγκος εχει 23mm συμηδα και απο πανω 8mm MDF βιδωτο) και εχω φυτεψει 6 σειρες απο 6 κομματια μουφες ξυλου. Οποτε θελω βιδωνω αλλενοβιδα Μ8 οπου θελω και σφιγγω με την μεγγενη που εχεω στο ιδιο στυλ με του songless

αυτό ήταν το καλύτερο.:SFGSFGSF:

Παρόλο που είμαι επαγγελματίας δεν γνωρίζω τα πάντα (σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους μου!),οπότε θα ζητήσω μια γνώμη και εδώ.
Έχω να παλέψω με καγκελάκια ΠΟΛΥ σκουριασμένα,απλά παραλληλόγραμμα χωρίς σχέδια και φιοριτούρες.
Τρίψιμο με το χέρι δεν παίζει γιατί θα "μπω μέσα" πριν καν αρχίσω τη δουλειά.
Η ερώτηση είναι πιο τριβείο θα μου κάνει καλύτερη δουλειά..
Αυτό:https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9133 (που έτσι κι αλλιώς το χρειάζομαι,αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου βγάλει δουλειά)
ή αυτό:https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6650 (που επίσης έτσι κι αλλιώς το χρειάζομαι,αλλά τα αναλώσιμα θα μου πάνε ο κούκος αηδόνι!)
Φυσικά υπάρχει και η λύση της σηδιρόβουρτσας (ή/και άλλων λειαντικών μέσων) σε δράπανο ή τροχό,αλλά θα ήθελα τα φώτα σας σε σχέση μ`αυτά τα τριβεία.
Μιχάλη έχεις τον πρώτο λόγο γιατί έχεις δουλέψει το bosch το οποίο μου κλείνει το μάτι επίμονα....

φτερωτό δίσκο ή συρματοβουρτσα στον τροχό...το καλύτερο θα ήταν μια αμμοβολή αλλα και κοστίζει η άμμος και θα τα κάνεις ολα χάλια...
τα 2 εργαλεία θεωρώ πως ποιο πολύ θα σε παιδεψουν παρά θα σε βοηθήσουν...ανάλογα και τα μέτρα φυσικά...

Η συρματόβουρτσα ήταν το πρώτο που σκέφτηκα (σε τροχό ή σε δράπανο),αλλά επειδή με τρώει ο απ`αυτός μου για αγορά ενός ακόμη τριβείου,έκανα την ερώτηση!
Θέλει η π***α να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

Η συρματόβουρτσα ήταν το πρώτο που σκέφτηκα (σε τροχό ή σε δράπανο),αλλά επειδή με τρώει ο απ`αυτός μου για αγορά ενός ακόμη τριβείου,έκανα την ερώτηση!
Θέλει η π***α να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!

τότε ψηφίζω το πρώτο για να το έχεις σε μελλοντικα καραβολακια :P