Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη τα δικα μου καγκελα (απλα παραλληλογραμα) στην ταρατσα τα ειχα καθαρισει με παλμικο πολυεργαλειο dremel και το αντιστοιχο Δελτα προσαρτημα. Χαλασα ομως καμποσα γυαλοχαρτα.
Ενα μικρο μπαλκονακι φιλου με πολυ σκουριασμενα καγκελα, του ειπα να παρει τα χοντρα με δραπανο και το προσαρτημα σιδηροβουρτσας και μετα εγω χρησιμοποιησα το bosch με το μπρουτζινο εξαρτημα και σιδηροβουρτσα χειρος σε καποια σημεια.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις το bosch με τα γυαλοχαρτα flap (80 grit) αλλα νομιζω οτι πρωτα πρεπει να χρησιμοποιησεις τον μπρουτζινο τροχο που ειναι περισσοτερο αντοχης.

Το μικρο λειαντηρακι δεν νομιζω να κανει δουλεια λογω μικρης επιφανειας αλλα ειναι χρησιμο οπως ειπες, για αλλα πραματα.

Νομιζω οτι πρεπει να κανεις εναν συνδυασμο εργαλειων με πρωτο το brush attachment σε ενα ηλεκτρικο δραπανο αν ειναι πολλα τα μετρα του μπαλκονιου.

Παρόλο που είμαι επαγγελματίας δεν γνωρίζω τα πάντα (σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους μου!),οπότε θα ζητήσω μια γνώμη και εδώ.
Έχω να παλέψω με καγκελάκια ΠΟΛΥ σκουριασμένα,απλά παραλληλόγραμμα χωρίς σχέδια και φιοριτούρες.
Τρίψιμο με το χέρι δεν παίζει γιατί θα "μπω μέσα" πριν καν αρχίσω τη δουλειά.
Η ερώτηση είναι πιο τριβείο θα μου κάνει καλύτερη δουλειά..
Αυτό:https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9133 (που έτσι κι αλλιώς το χρειάζομαι,αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου βγάλει δουλειά)
ή αυτό:https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6650 (που επίσης έτσι κι αλλιώς το χρειάζομαι,αλλά τα αναλώσιμα θα μου πάνε ο κούκος αηδόνι!)
Φυσικά υπάρχει και η λύση της σηδιρόβουρτσας (ή/και άλλων λειαντικών μέσων) σε δράπανο ή τροχό,αλλά θα ήθελα τα φώτα σας σε σχέση μ`αυτά τα τριβεία.
Μιχάλη έχεις τον πρώτο λόγο γιατί έχεις δουλέψει το bosch το οποίο μου κλείνει το μάτι επίμονα....

Μήτσο πάρε ένα τέτοιο!Μόλις...25k

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μήτσο πάρε ένα τέτοιο!Μόλις...25k

Νικόλα τον έστειλες τωρα… είπε πως το τρώει η τσέπη απλά όχι και έτσι. lol.
Πιστεύω η λύση συρματόβουρτσας, ηλεκτρικής μορφής και χειρός , για τα δύσκολα σημεία, είναι οι πλέον κατάλληλες. Σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιο γυαλοχαρτάρισμα.

Ρε Bill άσε να πουλήσουμε τίποτα.

Ναι καλα, αμα περιμενε η εταιρια να ζησει απο πωλησεις στην Ελλαδα, θα το ειχε κλεισει το μαγαζι. Τουλαχιστον απο οτι ακουω δεν το "μεταφερετε".
Εκεινα τα (2 νομιζω) VW 251 type, ασθενοφορα υπαρχουν ακομα; (Μπα εχουν περασει χρονια πολλα.........τα ατιμα.........απο το '90.......).

Δημητριε οταν παω να μπλεξω με τετοια δουλεια συνυπολογιζω την κουραση, την δυσκολια (κοινως σημεια που σου σπανε τα "φρυδια"), το κοστος ρευματος και την αντοχη (βλεπε κοστος) των υλικων τριβης.
Παντως οποτε εχω μπλεξει με τετοιο τριψιμο, εχω καταραστει την ωρα και την στιγμη που το ξεκινησα. Το τελευταιο που εκανα ηταν 8 σκαλωσιες σε αθλια κατασταση, για μια πολυκατασκευη (βαση για καυσοξυλα, αποθηκευτικος χωρος, υποστεγο για ψησταρια) και σιχτιρισα τοσο πολυ που στο τελος εδωσα τις 16 βιδες μαζι με κατι αλλα για αμμοβολη και κοστος 50 ευρα.
Και τωρα εχω κατι κουπαστες και δυο εξωπορτες που κλεινουν το ματι 3 χρονια τωρα, αλλα δεν.........
Μεγαλο ρολο βεβαια παιζει και η αισθηση του χρονου για καθε ατομο. Ο χρονος κυλαει διαφορετικα για τον καθενα και σε διαφορετικες συνθηκες. Και για καποιους κυλαει γρηγορα και αναποδα, οποτε μπαινει και αυτο στην εξισωση.

Όχι δε υπάρχουν πια. Έχουμε 2 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα κ με απεινιδωτες παρακαλώ, της Mercedes.

Ευτυχώς έχουμε Εξαγωγές για Αφρική κ Αμερική κ δεν προλαβαίνουμε μάλιστα.

Το περιμενα, ειπαμε πολλα τα χρονια, και ισα που θυμαμαι που ηταν το συνεργειο. Θυμαμαι ομως πολυ καλα μια ημερα με τοση βροχη που η αστυνομια ειχε κλεισει την ΝΕΟ λογω νερου, ενα delivery μπαρακια ζαμφορ με παπι, που μου κοστισε βροχοπευμονια.
Καποια στιγμη με πμ θα ηθελα να μου πεις - αν ξερεις - αν ισχυει η ιστορια με τον λογιστη και την πολυκατοικια.

Όχι δε υπάρχουν πια. Έχουμε 2 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα κ με απεινιδωτες παρακαλώ, της Mercedes.

Ευτυχώς έχουμε Εξαγωγές για Αφρική κ Αμερική κ δεν προλαβαίνουμε μάλιστα.

Έτσι πρέπει να είναι κάθε εταιρεία που θέλει να λέγεται σοβαρή. Σπάνιο ή μάλλον αδιανόητο πράγμα για την ψωροκώσταινα.
Να ακούμε και κάτι ευχάριστο.

Καλησπέρα σε όλους. Προς τους μηχανουργους του φόρουμ, έχει κάποιος να προτείνει κάτι για τόνο; Θέλω κάτι ερασιτεχνικό μεν, αλλά που να με καλύψει Κ σε περαιτέρω εργασίες, πάντα σε συμαζεμένο κόστος.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα σε όλους. Προς τους μηχανουργους του φόρουμ, έχει κάποιος να προτείνει κάτι για τόνο; Θέλω κάτι ερασιτεχνικό μεν, αλλά που να με καλύψει Κ σε περαιτέρω εργασίες, πάντα σε συμαζεμένο κόστος.

Φαντάζομαι μιλάς για τόρνο.

Επειδή μάλλον ήθελες να γράψεις "τόρνο" κι όχι τόνο ρίξε μια ματιά σ´ αυτόν. Τον έχουν αρκετοί εδώ μέσα και τον σκέφτομαι πολύ κι εγώ.

Last edited:
Και ο καλύτερος και οικονομικότερος είναι αυτός

5204458013796.jpg

Ευχαριστώ! Ναι παιδιά τορνο έλεγα όχι παλαμιδα! Μόνο που μιλάω για τόρνο μεταλλου όχι ξυλοτορνο! Ο Χαλασης με έχει χαλάσει!!! https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=3342 μάλλον κάτι τέτοιο λέω Μπάμπη.

Ευχαριστώ! Ναι παιδιά τορνο έλεγα όχι παλαμιδα! Μόνο που μιλάω για τόρνο μεταλλου όχι ξυλοτορνο! Ο Χαλασης με έχει χαλάσει!!! https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=3342 μάλλον κάτι τέτοιο λέω Μπάμπη.

Αν θες για μετάλλου τότε στο link του Δημήτρη θα ψάξεις. Εδώ μέσα ελάχιστοι ασχολούνται με σίδερα.

Φοβάμαι ότι χρειάζεται πολυ διαβασμα... τελευταία ευκαιρία μου είναι ο Κώστας ο συντοπίτης μου. Νομίζω κάποια σχέση έχει .