Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα τρία στριφωνια που έχεις βάλει στην σειρά θεωρώ πως ήταν υπερβολή. Εγώ θα έβαζα τα δύο ακριανα μόνο...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα τρία στριφωνια που έχεις βάλει στην σειρά θεωρώ πως ήταν υπερβολή. Εγώ θα έβαζα τα δύο ακριανα μόνο...

Είναι όντως υπερβολή. Κάποια στριφώνια αφού τερματίσουν (χωρίς ιδιαίτερα πολλή δύναμη) μετά γυρίζουν με το κλειδί χωρίς να μπαίνουν πιο βαθιά, σαν να έχουν "μασήσει" το σπείρωμα κάπως. Δεν ξέρω πόσο πρόβλημα είναι αυτό , εξού και τα έξτρα στριφώνια για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
Όλες οι τρύπες - οδηγοί έγιναν με 3άρι τρυπάνι (την μισή διάμετρο από το 6mm στριφώνι). Ίσως παίζει να είναι πιο μαλακό το ξύλο σε κάποια σημεία ?

Re: Απάντηση: Τι ξύλο είναι;

Η φλαμουριά δεν είναι σκληρό ξύλο ρε παιδιά...
Σας είπα εξ αρχής οτι η ταυτοποίηση των ξύλων είναι πολύ δύσκολη από ανθρώπους σαν εμάς που, ξυλουργικά, είμαστε στην πρώτη Δημοτικού ακόμα.
Ειδικά απο φωτογραφίες.
Τα παρακάτω ξύλα είναι οξυά το μικρό και φλαμουριά το μεγάλο.
Με ποιό απ´ τα δύο σας μοιάζει;

Δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις.
Υπάρχουν πολλά οπτικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αναγνώριση του ξύλου (π.χ διάταξη των πόρων του ξύλου - διασπορόπορο, δακτυλιόπορο, χρώμα, μυρωδιά μέχρι και η γεύση ).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μπορούμε να δούμε τίποτε από όλα αυτά και απλά κάνουμε εικασίες (βάζω και εμένα μέσα).

Υπάρχουν πολλά οπτικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αναγνώριση του ξύλου (π.χ διάταξη των πόρων του ξύλου - διασπορόπορο, δακτυλιόπορο, χρώμα, μυρωδιά μέχρι και η γεύση ).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μπορούμε να δούμε τίποτε από όλα αυτά και απλά κάνουμε εικασίες (βάζω και εμένα μέσα).

Το φλαμουρι παντως ειναι αοσμο, αγευστο, αχρωμο και "αμουσο" :p

Το πιο χαρακτηριστικο ξυλο που εχω κοψει σε οσμη ειναι ο ινδικος παλισανδρος. Εχει "πικαντικη" μυρωδια.

Και φυσικα ξυλο που δεν το μπερδευεις απο τη μυρωδια ειναι ο κεδρος.

Αισθηση μεντας μου εδωσε ο σφενδαμος οταν τον εκοβα. Ωραιο ξυλο. Αναλογα με την οπτικη γωνια αλλαζε και χρωμα λογω των νερων του.

Το φλαμουρι παντως ειναι αοσμο, αγευστο, αχρωμο και "αμουσο" :p

Το πιο χαρακτηριστικο ξυλο που εχω κοψει σε οσμη ειναι ο ινδικος παλισανδρος. Εχει "πικαντικη" μυρωδια.

Και φυσικα ξυλο που δεν το μπερδευεις απο τη μυρωδια ειναι ο κεδρος.

Αισθηση μεντας μου εδωσε ο σφενδαμος οταν τον εκοβα. Ωραιο ξυλο. Αναλογα με την οπτικη γωνια αλλαζε και χρωμα λογω των νερων του.

Σ, ωραίος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ξύλο είναι;

Πολύ μετριοφροσύνη βλέπω σήμερα Νικόλα.
Ξάπλωσε και περίμενε να σου περάσει... :flipout:

Οι Hundai είναι καλες και θα εχουν ανταλλακτικα.
Ο πετρελαιοκινητήρας δεν θα γονατιζει ευκολα όταν ξεκινουν τα φορτια.Επισης αν προσεχεις τα πετρελαια,δεν θα εχεις προβλήματα.
Service όπως λεει ο κατασκευαστης,αλλιως οι ζημιες είναι ακριβες και περιοδικη εκκινηση εστω και χωρις λογο.ΠΟΤΕ μην την δουλευεις χωρις φορτια.

Αυτό που πρεπει να κοιτας είναι τα KVA μονιμης φορτισης,αρα καλυτερα η 7αρα.

Πως θα την βαζεις στο δικτυο?Με μεταγωγη?

Ευχαριστώ για την βοήθεια.Η γεννήτρια θα μπαίνει χειροκίνητα,θα κατεβάζω ασφάλειες στον πίνακα ,θα αφήνω αυτές που χρειάζονται και μετά θα ξεκινάω την γεννήτρια.
Έχω ένα φιλαράκι που έχει γνωστό μέσα στον ΚΑΠΕΛΟ .Θα ζητήσουμε την γνώμη τους ,να δούμε τι έχουν και αυτοί και θα ενημερώσω.θα δω τι θα κάνω. Οι hyundai φαίνονται καλές πάντως .Να σε καλά.Θα επανέλθω με νέα.:2thumb22sup:

Κύριοι,γνωρίζετε ίσως κάποια βιομηχανία-βιοτεχνία-ξυλουργείο που να κατασκευάζει ξύλινα παράθυρα;Μιλάμε για μεγάλη δουλειά με δυσκολίες στην τοποθέτηση,και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι άψογο αισθητικά.Μιλάμε για κατακόρυφα επάλληλα τζαμιλίκια 4m μήκος,και ξύλο ιρόκο,ή παρόμοιων ιδιοτήτων.Σας ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κύριοι,γνωρίζετε ίσως κάποια βιομηχανία-βιοτεχνία-ξυλουργείο που να κατασκευάζει ξύλινα παράθυρα;Μιλάμε για μεγάλη δουλειά με δυσκολίες στην τοποθέτηση,και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι άψογο αισθητικά.Μιλάμε για κατακόρυφα επάλληλα τζαμιλίκια 4m μήκος,και ξύλο ιρόκο,ή παρόμοιων ιδιοτήτων.Σας ευχαριστώ!
Παραδοσιακη τοποθεσια?

http://www.haufen.gr/?gclid=CjwKEAi...RjVVrBoOVyNhoMVwZQAhzSvV5l2qFXXmS_RoCgDrw_wcB

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νεκτάριε σε ευχαριστώ,τους είχα υπ'όψιν αλλά δε γνωρίζω τη δουλειά τους,γι'αυτό ρώτησα,Τι εννοείς "παραδοσιακή τοποθεσία" ;

Εννοω πως για να ζητας ξυλινα κουφωματα, ο οικισμος που βρισκεται ειναι/εχει χαρακτηριστει παραδοσιακος εξου και η απαιτηση για ξυλινα κουφωματα.

Καλημέρα σε όλους!
αγόρασα 2 ηλεκτρομαγνητικούς διακόπτες (μετά τη βοήθεια του pavlos49 τον οποίο και ευχαριστώ πολύ!) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς συνδέονται.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

20170305_131026.jpg
20170305_131008.jpg

Καλημέρα σε όλους!
αγόρασα 2 ηλεκτρομαγνητικούς διακόπτες (μετά τη βοήθεια του pavlos49 τον οποίο και ευχαριστώ πολύ!) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς συνδέονται.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

View attachment 138769
View attachment 138770

13 στη φαση
23 στον ουδετερο

14 στο μοτερ-πριζα
24 στο μοτερ-πριζα

Με αυτη την συνδεση θα πρεπει να δουλευει μονο οταν εσυ κρατας πατημενο το πρασινο κουμπι.

αν συμβαινει αυτο τοτε θα πρεπει να συνδεσεις και το Α1 με το 24. Αυτο θα οπλιζει το ρελε που οπως φαινεται εχει ηδη συνδεση στο14.

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Δεν καταλαβαίνω τα εξής:
α. Γιατί να συνδέσω και το 14 και το 24 στο μοτέρ-πρίζα?
β. Θέλω απλά να πάταω το πράσινο και να μπαίνει σε λειτουργία (το κόκκινο για να σταματήσει) και όχι να πρέπει να το κρατάω πατημένο. Γίνεται?

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Δεν καταλαβαίνω τα εξής:
α. Γιατί να συνδέσω και το 14 και το 24 στο μοτέρ-πρίζα?
β. Θέλω απλά να πάταω το πράσινο και να μπαίνει σε λειτουργία (το κόκκινο για να σταματήσει) και όχι να πρέπει να το κρατάω πατημένο. Γίνεται?

Αφου η πριζα που θα βαλεις το εργαλειο θα εχει 2 πολους. Θα τραβηξεις απο ενα καλωδιο, ενα απο το 14 και ενα απο το 24 και θα φτιαξεις μια πριζα.

Θα συνδεσεις και το Α1 πανω στο 24 και θα λειτουργει κανονικα.