Μάστορες τα φώτα σας!!

Ερώτημα προς μαστόρους-γνώστες ηλεκτρολογικών.

Σε σπίτι, με εγκατάσταση τριφασικού, πως μπορούμε να ελέγξουμε αν κάποιες πρίζες (ή όλες) είναι στην ίδια φάση;
Έχει σχέση το αν είναι στην ίδια ασφάλεια;

μονο απο το πινακα.
Πρεπει να ανοιξεις το πινακα και συνηθως οι ασφαλειες πανε ανα τρεις εναλλαξ. δηλαδη 1-2-3-1-2-3-1-2-3.
αλλα αν ο πινακας ειναι παλιος/πολυπειραγμενος/οτι ναναι μπορει να μην ισχυει.

εάν η γενική ασφάλεια είναι με φυσίγγια και όχι αυτόματη, αφαίρεσε ένα φυσίγγιο και πήγαινε πρίζα πρίζα να δεις ποιες δεν έχουν ρεύμα.

είναι σχεδόν απίθανο να έχει βάλει ο ηλεκτρολόγος όλες τις πρίζες στην ίδια φάση...είναι βλακεία δηλαδή...

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Το σπίτι είναι μεν παλιό (πέτρινοι τοίχοι) αλλά ανακαινισμένο πλήρως πριν από 20-25 χρόνια, οπότε μπήκε και τριφασικό ρεύμα.
Ο πίνακας έχει αυτόματες ασφάλειες, γι' αυτό ρώτησα αν έχει σχέση το ότι οι πρίζες που ενδιαφέρουν είναι στην ίδια ασφάλεια.

Στην ουσία, έχω προτείνει στο φίλο να συνδέσει με powerline το χώρο που βρίσκεται το router με το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται ο δέκτης OTE TV.
Ρώτησα πολλά μαγαζιά και είχαν αμφιβολίες αν τα powerlines TP-Link 7020 (passthrough) που έχω καταλήξει μπορούν να κάνουν τη δουλειά, με την επιφύλαξη του να είναι οι πρίζες στην ίδια φάση.
Σημειωτέον ότι, δοκίμασα με δικά μου (devolo 500, όχι passthrough) και όταν τα έβαλα είτε μόνα τους στις πρίζες είτε σε ταφ λειτούργησαν κανονικά και συνδέθηκε το router με το δέκτη και έπαιξαν ταινίες στο On Demand.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το σπίτι είναι μεν παλιό (πέτρινοι τοίχοι) αλλά ανακαινισμένο πλήρως πριν από 20-25 χρόνια, οπότε μπήκε και τριφασικό ρεύμα.
Ο πίνακας έχει αυτόματες ασφάλειες, γι' αυτό ρώτησα αν έχει σχέση το ότι οι πρίζες που ενδιαφέρουν είναι στην ίδια ασφάλεια.

Στην ουσία, έχω προτείνει στο φίλο να συνδέσει με powerline το χώρο που βρίσκεται το router με το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται ο δέκτης OTE TV.
Ρώτησα πολλά μαγαζιά και είχαν αμφιβολίες αν τα powerlines TP-Link 7020 (passthrough) που έχω καταλήξει μπορούν να κάνουν τη δουλειά, με την επιφύλαξη του να είναι οι πρίζες στην ίδια φάση.
Σημειωτέον ότι, δοκίμασα με δικά μου (devolo 500, όχι passthrough) και όταν τα έβαλα είτε μόνα τους στις πρίζες είτε σε ταφ λειτούργησαν κανονικά και συνδέθηκε το router με το δέκτη και έπαιξαν ταινίες στο On Demand.
Μα τα devolo ειναι τα μονα powerlines που παιζουν σε τριφασικο. Αμφιβαλω και εγω αν θα παιξουν τα TP-link ακομη και αν βρεις μπριζες στην ιδια φαση...

Στο καλλιεργητη εχω ενα ιμαντα V που κοπηκε.
Διασταση ακριβως ξερω, αλλα εβαλα 600/9,5 και ειναι μεγαλος.
Πιθανοτατα κυμαινετε στο 580-590 το πολυ.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βρω στα τοπικα μαγαζια.
Επισης εχω δει οτι παιζουν ισοι και οδοντωτοι. Ο αρχικος δεν ξερω τι τυπος ηταν. Τωρα δουλευω ισιο. Ποιες οι διαφορες των τυπων ιμαντα? Που απευθηνεται ο καθενας γνωριζει καποιος? (παππου?)

Σε κατάστημα με ανταλλακτικά για αγροτικά μηχανήματα να ρωτήσεις. Εκεί βρήκα κι εγώ έναν περίεργο ιμάντα που ήταν σε ίντσες και δεν μπορούσα να τον βρω πουθενά.

Επισης εχω δει οτι παιζουν ισοι και οδοντωτοι. Ο αρχικος δεν ξερω τι τυπος ηταν. Τωρα δουλευω ισιο. Ποιες οι διαφορες των τυπων ιμαντα? Που απευθηνεται ο καθενας γνωριζει καποιος? (παππου?)

Πάρε τηλ. εδώ http://lotsarisae.gr/ & θα σου βρεί ότι θέλεις.

Σε μεγάλη ανάγκη στείλε μου φωτο στο: [email protected] ή τον παλιό ιμάντα να σου βρω ακριβώς τον ίδιο.

Καλησπέρα,

Καμιά ιδέα πως να σφιξω αυτο το παξιμάδι της βρύσης νεροχυτη της κουζίνας? Αυτο που εχω μπογιατισει με κοκκινο. Ουτε κάβουρας χωραει εκει ουτε τιποτα. Και επειδη εχει χαλαρώσει λιγο, οταν γυρναω την βρυση δεξια αριστερά για αλαλγή κρυου-ζεστου γυρνάει και η βάση μαζι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,

Καμιά ιδέα πως να σφιξω αυτο το παξιμάδι της βρύσης νεροχυτη της κουζίνας? Αυτο που εχω μπογιατισει με κοκκινο. Ουτε κάβουρας χωραει εκει ουτε τιποτα. Και επειδη εχει χαλαρώσει λιγο, οταν γυρναω την βρυση δεξια αριστερά για αλαλγή κρυου-ζεστου γυρνάει και η βάση μαζι.

Υπαρχουν δυο τυποι κλειδιων γιαναυτη τη δουλεια. Ενα ειναι με σταθερη διασταση σιαγωνας

https://ergaliothiki.gr/katigories-...on/stanley-0-70-454-kleidi-gia-rakor-niptiron

Και ενα αλλο με ελυθερο ακρο που σφιγγει σε ολα τα μεγεθοι.

Πάρε τηλ. εδώ http://lotsarisae.gr/ & θα σου βρεί ότι θέλεις.

Σε μεγάλη ανάγκη στείλε μου φωτο στο: [email protected] ή τον παλιό ιμάντα να σου βρω ακριβώς τον ίδιο.

Ευχαριστω.
Ο αρχικος οπως εγραψα δεν ξερω ακριβως το τυπο και διασταση. Απλα ειναι σιγουρα τυπου V (τραπεζοειδης) και γυρω στο 580-590 μηκος. Το αν χρειαζεται οδοντωτο ή λειο απο που το συμπεραινουμε? Οπως το βλεπω μαλλον θελει λειο. Αλλα απο αντοχη? Εχει σκετο λαστιχο αλλα και με νηματα.
Οι ισιοι και οι

Αν δεν έχει πρόβλημα με το να έχει ανοιχτό το wi-fi γιατί δεν χρησιμοποιεί αυτό http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-wa850re-1138561.html ???
Εγώ αυτό έχω με OTE TV και δουλεύει άψογα .

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπαρχουν δυο τυποι κλειδιων γιαναυτη τη δουλεια. Ενα ειναι με σταθερη διασταση σιαγωνας

https://ergaliothiki.gr/katigories-...on/stanley-0-70-454-kleidi-gia-rakor-niptiron

Και ενα αλλο με ελυθερο ακρο που σφιγγει σε ολα τα μεγεθοι.

Μάλιστα ναι αυτο θα κανει δουλεια, ευχαριστώ

Πάνε στον Εμμανουηλίδη να πάρεις ιμάντα.
Πάρε και τον παλιό μαζί σου όμως!

Αν έχεις δόντια ο ιμάντας με δόντια θα ξαναπάρεις όχι απλό!

Καλησπέρα,

Παρόμοιο πρόβλημα εγώ το έλυσα (οριστικά), λύνοντας όλα τα άλλα σωληνάκια & βάζοντας μια ελαστική ροδέλα με λίγη αντιμουχλική ποιοτική σιλικόνη προς την βάση & μετά ένα μακρύ σωληνωτο κλειδί το έσφιξα.

Μετά από 4 ώρες περίπου, έβαλα & έσφιξα εκ νέου όλα τα από κάτω παρελκόμενα.

Διαφορετικά δανείσου ένα τέτοιο εργαλείο από έναν υδραυλικό & πάλεψε το.

http://www.ebay.co.uk/itm/Neilsen-A...ner-Tool-Backnut-Union-Sink-17B-/281203626293

Αλλά εκεί τώρα θα σου έχει ψιλοφάει τις βόλτες, οπότε για εμένα τράβα στην επάνω λυση & σφίξε τα από την αρχή όλα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο & για να ρίξεις τα λιγότερα "γαλλικά".

Μαλλον θα δοκιμασω να δανειστω και να το σφιξω λιγο, και αν με τον καιρο δω οτι εχουμε τα ιδια θα του κανω το γενικο ρεκτιφιε. Ειναι 10 χρονια τωρα η βρυση μηπως ειναι και φυσιλογικο να ξεσφιξει λιγο τοσα χρονια?

Μαλλον θα δοκιμασω να δανειστω και να το σφιξω λιγο, και αν με τον καιρο δω οτι εχουμε τα ιδια θα του κανω το γενικο ρεκτιφιε. Ειναι 10 χρονια τωρα η βρυση μηπως ειναι και φυσιλογικο να ξεσφιξει λιγο τοσα χρονια?

Αν είναι πρόσφατο το αμάρτημα, κάνε την προσπάθεια σου με το ειδικό κλειδί & μετά πέφτεις στα ....βαριά !

Step by step που λένε & στο χωριό μου.

Μαστορες, πολλα και διαφορα τα ερωτηματα σημερα. Φιλος πηρε την imperia 260 mig.
Χωρις να τη δω απο κοντα, ακομη, λεει οτι ειναι 12kva 1φασικη! 12kva!! Αυτη η ισχυς ειναι που απορροφα? Γιατι αν ειναι τη κατσαμε τη βαρκα. 60 Α καταναλωση?
Δεν μπορω να βρω καινεπιπλεον πληροφοριες στο διαδικτυο ουτε το site της εταιριας. Ποια εταιρια ειναι αυτη που δεν εχει site?

@Amaretos
Εγώ που χρειάστηκε να κάνω κάποτε την ίδια δουλειά στράβωσα στην μέγγενη ένα γερμανικό κλειδί αντίστοιχης διάστασης χωρίς ευτυχώς να μου σπάσει και έκανα δουλειά μου. Στο τέλος το έσφιξα πιάνοντας το κλειδί με μία πένσα.