Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μα τα devolo ειναι τα μονα powerlines που παιζουν σε τριφασικο. Αμφιβαλω και εγω αν θα παιξουν τα TP-link ακομη και αν βρεις μπριζες στην ιδια φαση...

Παίζουν κανονικότατα, τουλάχιστον στην ίδια φάση

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

μονο απο το πινακα.
Πρεπει να ανοιξεις το πινακα και συνηθως οι ασφαλειες πανε ανα τρεις εναλλαξ. δηλαδη 1-2-3-1-2-3-1-2-3.
αλλα αν ο πινακας ειναι παλιος/πολυπειραγμενος/οτι ναναι μπορει να μην ισχυει.

εάν η γενική ασφάλεια είναι με φυσίγγια και όχι αυτόματη, αφαίρεσε ένα φυσίγγιο και πήγαινε πρίζα πρίζα να δεις ποιες δεν έχουν ρεύμα.

είναι σχεδόν απίθανο να έχει βάλει ο ηλεκτρολόγος όλες τις πρίζες στην ίδια φάση...είναι βλακεία δηλαδή...

Μα τα devolo ειναι τα μονα powerlines που παιζουν σε τριφασικο. Αμφιβαλω και εγω αν θα παιξουν τα TP-link ακομη και αν βρεις μπριζες στην ιδια φαση...

Αν δεν έχει πρόβλημα με το να έχει ανοιχτό το wi-fi γιατί δεν χρησιμοποιεί αυτό http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-wa850re-1138561.html ???
Εγώ αυτό έχω με OTE TV και δουλεύει άψογα .

Ευχαριστώ όλους και πάλι, για τη συμμετοχή στον προβληματισμό μου.

Χθες, αγόρασα το 7020, με την προυπόθεση να το επιστρέψω αν δεν κάνει, το εγκατέστησα σήμερα στο φίλο και λειτούργησαν όλα άψογα.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειναι inverter.
Στο πρωτευον ποσο?

Για αυτό εβαλα εισαγωγικα.
Πρωτευων δεν μπορεις να βρεις χωρις να μετρήσεις...
Μονοφασικη το οριο είναι στα 16Α...
12ΚVA στο 220,μονο με 50αρα κεντρικη...

Τι ψάχνεις?

Καλο (αντοχης) χρωμα για εξωτερικούς τοιχους?
Εχει καποιος εμπειρια?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ όλους και πάλι, για τη συμμετοχή στον προβληματισμό μου.

Χθες, αγόρασα το 7020, με την προυπόθεση να το επιστρέψω αν δεν κάνει, το εγκατέστησα σήμερα στο φίλο και λειτούργησαν όλα άψογα.
Ευχαριστούμε που μας ξεστράβωσες για αγορες απ το εξωτερικο!:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για αυτό εβαλα εισαγωγικα.
Πρωτευων δεν μπορεις να βρεις χωρις να μετρήσεις...
Μονοφασικη το οριο είναι στα 16Α...
12ΚVA στο 220,μονο με 50αρα κεντρικη...

Τι ψάχνεις?

Καλο (αντοχης) χρωμα για εξωτερικούς τοιχους?
Εχει καποιος εμπειρια?

Θα δω σημερα απο κοντα.
Σιγουρα τη 16αρα τη εχουμε απαραιτητη, απλα μου εκανε εντυπωσει που δεν γραφει ισχυ εισοδου.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο καλλιεργητη εχω ενα ιμαντα V που κοπηκε.
Διασταση ακριβως ξερω, αλλα εβαλα 600/9,5 και ειναι μεγαλος.
Πιθανοτατα κυμαινετε στο 580-590 το πολυ.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βρω στα τοπικα μαγαζια.
Επισης εχω δει οτι παιζουν ισοι και οδοντωτοι. Ο αρχικος δεν ξερω τι τυπος ηταν. Τωρα δουλευω ισιο. Ποιες οι διαφορες των τυπων ιμαντα? Που απευθηνεται ο καθενας γνωριζει καποιος? (παππου?)

Εισαι σιγουρος οτι το πλατος ειναι 9,5 (τεως) - 10 (νυν); Μηπως ειναι 11,9 ή 13; Μετρησες τροχαλια;
Αν παρεις στενοτερο στην ιδια διαμετρο θα πατησει πιο μεσα στο λουκι και στην ουσια θα ειναι σαν να βαζεις μεγαλυτερης διαμετρου.
Αν δεν βγαλεις ακρη, στειλτο κατω να στο μετρησω σε ενα ειδικο χαρακα της Contitech που εχω για ιμαντες.
Οι οδοντωτοι δεν εχουν να κανουν με χρονισμο, αλλα με το "πατιναρισμα". Δεν πατιναρουν τοσο ευκολα οσο οι απλοι, και ψυχονται καλυτερα. Δεν σε πειραζει οτι και να βαλεις, και αν δεν κανω λαθος η οδοντωση ειναι αυτη που αλλαξε και τα νουμερα του πλατους (απο 9,5 σε 10).

Ο Λοτσαρης ειναι .....λιγο......φαρμακειο Κωστη.

εσείς που ξέρετε από ηλεκτροσυγκόλληση...να ρωτήσω....η μπαλαντέζα που την τροφοδοτεί πρέπει να είναι ξετυλιγμένη δηλ. να μην έχει κουλούρες ή δεν παίζει ρόλο?

εσείς που ξέρετε από ηλεκτροσυγκόλληση...να ρωτήσω....η μπαλαντέζα που την τροφοδοτεί πρέπει να είναι ξετυλιγμένη δηλ. να μην έχει κουλούρες ή δεν παίζει ρόλο?

Έτσι ακριβώς, όπως στα είπαν ο Κώστας και ο panoss, υπερθέρμανση του καλωδίου !! και η μπαλαντέζα οπωσδήποτε δυομισάρα

Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Επίσης με 2800 στροφές είναι δύσκολα τα πράγματα

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Γιατί 2800; Ρυθμιζόμενες δεν είναι;
Εγώ πάντως, αν ήμουν αρχάριος και ήθελα ένα εργαλείο για όλες τις δουλειές του σπιτιού μια στη χάση και μια στη φέξη, και που θα μου κρατήσει 30 χρόνια, δεν θα έπαιρνα μπαταρίας.

Ακριβώς αυτό που λέει ο Μπάμπης. Το πρώτο εργαλείο που πρέπει να μπαίνει στο σπίτι είναι δράπανο ρεύματος. Από εκεί και πέρα, για τα μικρομερεμέτια/βιδώματα υπάρχουν και τα Ixo που είναι σαφώς πιο βολικά, ελαφριά, και κρατάνε μια ζωή. Η (αν θέλει κάποιος ένα βήμα παραπάνω) το μπλε μικρό που έχει και ο Χιώτης (με τη μεγάλη ροπή).

Ρυθμιζόμενες είναι αλλά σε χαμηλές στροφές δεν έχει καθόλου ροπή και στις υψηλές είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Συμφωνώ μαζί σας ότι το πρώτο εργαλεία που πρέπει να μπει στο σπίτι να είναι ένα κρουστικο ρεύματος αλλά όταν μιλάμε για γενικό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί δύο φορές το χρόνο και ως επί το πλείστον για να βάλει κάποιος κάνα ράφι και να κάνει καμία τρύπα (δλδ τα πολύ γενικά που προκύπτουν σε όλα τα σπίτια) . Όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κατασκευές θεωρώ πως είναι καλύτερο ένα δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εισαι σιγουρος οτι το πλατος ειναι 9,5 (τεως) - 10 (νυν); Μηπως ειναι 11,9 ή 13; Μετρησες τροχαλια;
Αν παρεις στενοτερο στην ιδια διαμετρο θα πατησει πιο μεσα στο λουκι και στην ουσια θα ειναι σαν να βαζεις μεγαλυτερης διαμετρου.
Αν δεν βγαλεις ακρη, στειλτο κατω να στο μετρησω σε ενα ειδικο χαρακα της Contitech που εχω για ιμαντες.
Οι οδοντωτοι δεν εχουν να κανουν με χρονισμο, αλλα με το "πατιναρισμα". Δεν πατιναρουν τοσο ευκολα οσο οι απλοι, και ψυχονται καλυτερα. Δεν σε πειραζει οτι και να βαλεις, και αν δεν κανω λαθος η οδοντωση ειναι αυτη που αλλαξε και τα νουμερα του πλατους (απο 9,5 σε 10).

Ο Λοτσαρης ειναι .....λιγο......φαρμακειο Κωστη.
Το μηκος τους που μετραται? Εξωτερικα ή εσωτερικα? Γιατι αν ειναι εσωτερικα οτι και να παρω, μεχρι το μεγιστο εσωτερικο φαρδος θα ειναι ιδιο. Παρατηρησα οτι αυτος που εχω ειναι στενοτερος του ραουλου. Θα το μετρησω μολις μπορεσω

Εχει τα παντα ομως κ για τον Νεκταριο θα γινει αλλη τιμη, θα παρει τιμη παππου.
:a0210:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αρα ειτε 9,5 ειτε 10 ειτε Χ μεχρι τ μεγιστο που χωραει το μηκος θα ειναι ιδιο. Τα ραουλα ειναι πιο φαρδια απο 9,5.