Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

deck το συνθετικό ίσως ειναι και πιο ακριβό σε σχέση με βεργα γαλβανιζέ 1.5μμ πάχος , ομοίων διαστάσεων...
το αλουμίνιο ειναι μαλακό και καλό ειναι να αποφευχθεί σε 4 μετρα μήκος πόρτας με τοσο φορτίο...
επίσης θελει tig ac για να συγκολληθεί που δεν έχουν οι περισσότεροι σιδεράδες. θέλει και ηλεκτροστατικη βαφή για να μην ξεφλουδίσει...
υπάρχουν και ιδικά προφιλ με συνδέσμους αλλα ειναι ακόμα πιο ευαίσθητα απο τα κολλητά...

υγ¨το αλουμίνιο πρακτικά οξειδώνετε.. κανει στις κοπές του ενα άσπρα στρώμα που σιγα σιγα πετάει την μπογιά, και υπάρχουν κάτι ιδικές κόλλες που μπαίνουν κατα την συναρμολογηση ώστε να μην χαθεί η εγγύηση της seaside class..

Όχι δεν είναι τόσο ακριβό το deck.
Έστω ας κάνει και γαλβανιζέ αν είναι!

Όχι δεν είναι τόσο ακριβό το deck.
Έστω ας κάνει και γαλβανιζέ αν είναι!

http://www.skroutz.gr/c/1525/Ylika-Kataskeyon-Kipou.html?keyphrase=deck+πατωματα
δεν το λες και φτηνό..

εγω προτείνω deck για πολλούς λόγους... και ασ μην είναι οικονομικό ....
το γαλαβανιζε το προτείνω σε σχεση με το μαύρο..

http://www.skroutz.gr/c/1525/Ylika-Kataskeyon-Kipou.html?keyphrase=deck+πατωματα
δεν το λες και φτηνό..

εγω προτείνω deck για πολλούς λόγους... και ασ μην είναι οικονομικό ....
το γαλαβανιζε το προτείνω σε σχεση με το μαύρο..

2.2 m με πλάτος 15 cm, 11 ευρώ βρε Μήτσο.
Η λαμαρίνα πιο φτηνά θα του βγει δηλαδή;

ενα 120*20*1.5 μμ 6μετρο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30-35 ευρώ
και αν πάει σε 1μμ που μπορεί γτ ειναι γαλβανιζέ(θα γκρινιάξει λίγο ο μάστορας αλλα θα του περάσει) θα ρίξει και άλλο το κοστολόγιο
δεν μπορώ να πω με σιγουριά τιμές γιατι δεν υπάρχουν όλες οι διατομές on line αλλά αλλάζουν και συνέχεια...
φυσικά οσο μεγαλώνει η ποσότητα ρίχνουν και την τιμη

και με το σίδερο εχει πολύ λίγη φύρα

Νεκτάριε, κάνε ένα πρόχειρο σκαρίφημα πως φαντάζεσαι την γκαραζόπορτά σου, και δείξτο μας, επίσης πεσμας πόσα χρόνια θες να αντέχει πριν αρχίσει να σαπίζει το στρατζαριστό, εάν θα σου είναι εύκολο να το βάφεις κάθε 2-3 χρόνια, το εσωτερικό της πόρτας ανάμεσα στο πλαίσιο θα έχει κάγκελα μασίφ ή λαμαρίνες κολλημένες/βιδωμένες.

από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι σήμερα εάν έφτιαχνα μια γκαραζόπορτα ή αυλόπορτα θα την έκανα σίγουρα από γαλβανιζέ σωλήνες και αυτό διότι το μασίφ σίδερο ότι και να του κάνεις θα αρχίσει μετά από κάποιο καιρό να ξερνάει σκουριά και το στρατζαριστό να σαπίζει εσωτερικά μέχρι να τρυπήσει...

Ακου το Σωτηρη κατι ξερει. Το καλυτεροτερο ολων ειναι οτι κανεις, να το κανεις μια φορα.

Υπαρχει τετοιας οψης συνθετικο (σαν τα ξυλα της φωτο) που βαζουν περιμετρικα στις πισινες, αλλα δεν ξερω κοστος και αντοχη.
Τωρα ειδα οτι εχει συζητηθει και αυτο ως deck.

Αν θες για βουτα, να σου δωσω το τηλ ενος γνωστου, που εχει ενα απο τα μεγαλυτερα γαλβανιστηρια της Ελλαδας στην Ευβοια.

Την παρακατω "μαλακια" ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να την διορθωσουμε;

DSCN1647 (Small).JPG
DSCN1646 (Small).JPG

Last edited:
Τι ακριβώς βλέπουμε στην φώτο?
έχεις χτυπήσει και το καλώδιο ή μόνο την πλαστική σωλήνα? έχεις τραυματίσει το καλώδιο μέχρι τον χαλκό ή μόνο την εξωτερική μόνωσή του?

πόσο τσατίζομαι όταν βλέπω τέτοια καλώδια να τρέχουν μέσα σε ελαφρού τύπου σωλήνες χωρίς καμία ένδειξη προφύλαξης (άμμο, σπασμένα τούβλα, το κεφάλι του μάστορα, κλπ)

Αυτή πρέπει να είναι σι μπι σωλήνα 16 άρα για τις ηλεκτροβανες.Παρε των 21,καθαρίσει κάθετα την κομμένη και σχίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι απ την μεγαλύτερη κατά μήκος.Φορεσε την από πάνω και πιαστη με πόλη ταινία.Ετσι και θα στεγανοποίησει και θα αλλάζει το καλώδιο αν χρειαστεί...

Σωτήρη σήμανση θα βρεις μόνο σε δημόσια έργα...

Αυτή πρέπει να είναι σι μπι σωλήνα 16 άρα για τις ηλεκτροβανες.Παρε των 21,καθαρίσει κάθετα την κομμένη και σχίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι απ την μεγαλύτερη κατά μήκος.Φορεσε την από πάνω και πιαστη με πόλη ταινία.Ετσι και θα στεγανοποίησει και θα αλλάζει το καλώδιο αν χρειαστεί...

Σωτήρη σήμανση θα βρεις μόνο σε δημόσια έργα...
Αχαχχαχαχαχαα. Να ξερες ποσες φορες στη Χαλκιδικη η ΔΕΗ εχει χτυπησει αγωγο νερου και ποσες το αναποδο! Ασε για τον ΟΤΕ. Μονο των εναλλακτικων παροχων φαινεται που ειναι το καλωδιο απο το σκαψιμο στην ασφαλτο...

Φτηνές και καλές προτάσεις

Παιδιά καλησπέρα. Βλέποντας τα έργα σας, ζήλεψα και αποφάσισα να ασχοληθώ και 'γω με ξυλοδημιουργίες. Διαβάζοντας περίπου έναν μήνα αρκετά από τα θέματα του forum, μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα περισσότερο στο κομμάτι των εργαλείων-μηχανημάτων. Δεν περίμενα να υπάρχουν τόσες μάρκες, ειδικά στα "€œφτηνά"€. Και οι πληροφορίες που παίρνω απ' το internet είναι συγκεχυμένες. Το μυαλό μου έγινε καζάνι !
Εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας (και πιστεύω και άλλοι σαν και μένα). Θέλω να αγοράσω 4-5 μηχανήματα στην κατηγορία των φτηνών και καλών -€“ ξέρω, η πιο δύσκολη κατηγορία είναι. Τα μηχανήματα που θέλω να πάρω για αρχή είναι :

Δισκοπρίονο πάγκου στα 150 ευρώ
Σέγα πάγκου στα 150 ευρώ
Ρούτερ
Και κατά δεύτερον :
Πλάνη -€“ ξεχονδριστήρα εώς 250 ευρώ
Δράπανο κολωνάτο στα 100 ευρώ

........

Σας παρακαλώ να μου προτείνετε 1-2 απ' το καθένα, που τα έχετε δοκιμάσει και είστε ευχαριστημένοι με την τιμή (χαμηλή) -€“ απόδοση (υψηλή).
Η αγορά μπορεί να γίνει κι απ' την Ευρώπη αν αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση !
Γιώργος Κατσιώτης

Απάντηση: Φτηνές και καλές προτάσεις

Δισκοπρίονο πάγκου στα 150 ευρώ και να είναι και καλό απλά δεν υπάρχει.

Ρούτερ καλό και με ποικιλία σε bit είναι το black and decker που παίρνει όλα τα μπιτ σε 6,8,12 που έχουν πάρει αρκετά παιδιά από εδώ και είναι πολύ ευχαριστημένα

Πλάνη - ξεχονδριστήρα εώς 250 ευρώ δεν υπάρχει.

Δράπανο κολωνάτο στα 100 ευρώ, κοίτα αυτό του λιντλ το παλιό μοντέλο ή αλλιώς πάρε αυτό που πήρε ο Νίκος Πετειναράκης από την Κρήτη και μερικοί ακόμη από εδώ, είναι κοντά στην τιμή που θες.

Σ' ευχαριστώ για το ρούτερ (για όλα βασικά). Δυστυχώς στο χωριό που βρίσκομαι η πρόσβασή στα Lidl δεν είναι εύκολη. Εκτός του ότι τα βάζουν μία στο τόσο. Επειδή βλέπω πολλά δισκοπρίονα πάγκου σ' αυτή την τιμή θα ήθελα να βρω το καλύτερο-α απ' αυτά.

στην τιμή που λες μόνο το EINHELL TC-TS 2025 υπάρχει αλλά δεν ξέρω εάν θα σε καλύψει.

δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις στο νου σου να κάνεις, από αυτό θα εξαρτηθεί τι μηχανήματα θα αγοράσεις.
(και είναι βασικό γιατί θα σε προστατεύσει από άσχετες ή και λάθος αγορές)

επίσης έχεις πρόσβαση σε ξυλεία? γιατί από ότι κατάλαβα είσαι σε χωριό οπότε θα σου είναι εύκολη σχετικά η εύρεση ή η αγορά καλής μασίφ ξυλείας

Παιδιά καλησπέρα. Βλέποντας τα έργα σας, ζήλεψα και αποφάσισα να ασχοληθώ και 'γω με ξυλοδημιουργίες. Διαβάζοντας περίπου έναν μήνα αρκετά από τα θέματα του forum, μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα περισσότερο στο κομμάτι των εργαλείων-μηχανημάτων. Δεν περίμενα να υπάρχουν τόσες μάρκες, ειδικά στα "€œφτηνά"€. Και οι πληροφορίες που παίρνω απ' το internet είναι συγκεχυμένες. Το μυαλό μου έγινε καζάνι !
Εδώ χρειάζομαι την βοήθεια σας (και πιστεύω και άλλοι σαν και μένα). Θέλω να αγοράσω 4-5 μηχανήματα στην κατηγορία των φτηνών και καλών -€“ ξέρω, η πιο δύσκολη κατηγορία είναι. Τα μηχανήματα που θέλω να πάρω για αρχή είναι :

Δισκοπρίονο πάγκου στα 150 ευρώ
Σέγα πάγκου στα 150 ευρώ
Ρούτερ
Και κατά δεύτερον :
Πλάνη -€“ ξεχονδριστήρα εώς 250 ευρώ
Δράπανο κολωνάτο στα 100 ευρώ

........

Σας παρακαλώ να μου προτείνετε 1-2 απ' το καθένα, που τα έχετε δοκιμάσει και είστε ευχαριστημένοι με την τιμή (χαμηλή) -€“ απόδοση (υψηλή).
Η αγορά μπορεί να γίνει κι απ' την Ευρώπη αν αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση !
Γιώργος Κατσιώτης

Με τα τεσσερα-πεντε εργαλεια που λες δεν προκειται να στησεις εργαστηριο. Ειναι απαραιτητα αλλα οχι τα μονα! Δεν ξερω τι αλλα εχεις αλλα για αρχη χρειαζονται αλλα πιο απλα εργαλεια. Οπως πριονια, χαρακες, γωνιες, γυαλοχαρτα μολυβια, κατσαβιδια κλπ.
Εγω λεω να ξεκινησεις σιγα σιγα, αρχιζοντας με ενα παγκο που θα φτιαξεις με ξυλεια ετοιμη. Σιγα σιγα βλεπεις τι χρειαζεσαι, παρακολουθεις εδω για προτασεις εργαλειων και ξεκινας.

Re: Φτηνές και καλές προτάσεις

Δράπανα-τρυπάνια έχεις Γιώργο;Αν όχι άρχισε οπωσδήποτε απο αυτά.Αν έχεις πας αμέσως σε συρόμενο φαλτσοπρίονο,σέγα,και ίσως δισκοπρίονο χειρός με ράγα-οδηγό.Το ρούτερ σε δεύτερη φάση κατα τη γνώμη μου,είναι εργαλείο που μια κάποια επαφή με ξυλοκατασκευές τη χρειάζεται.Άσε και το παγκοπρίονο για αργότερα που θα έχεις "τριφτεί" με το αντικείμενο..

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις - προτροπές. Και σχετική εμπειρία έχω (δούλεψα κάτι φεγγάρια σε μαραγκείο) και κάποια βασικά εργαλεία (δράπανο, βιδολόγο, τριβείο, σέγα χειρός...).Γνώσεις για τις πολλές μάρκες που κυκλοφορούν δεν έχω. Προτείνετέ μου σας παρακαλώ κάποια μηχανήματα που γνωρίζετε ότι είναι σχετικά αξιόπιστα. Και πιστεύω θα βοηθηθούν κι άλλοι που θέλουν να ξεκινήσουν με μικρό κόστος και να μην πετάξουν τζάμπα λεφτά.

Νίκος Πετειναράκης
Νίκο μιας και αναφέρθηκε το όνομα σου ποιο ρούτερ έχεις ;

Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Χρειαζομαι ενα μικρο τριβειο ειτε με στρογγυλο πελμα ειτε με δελτα για χρηση σε μικροκατασκευες. Απαραιτητη προυποθεση ειναι να συνδεεται με τη σκουπα για να μην γεμιζω σκονες, μιας και η δουλεια γινεται παντα σε δωματιο σπιτιου. Οσο πιο μικρο και ελαφρυ, τοσο το καλυτερο.
Εχω δει κατι μικρα δελτα της skil και της b&d αλλά νομιζω οτι δεν εχουν στρογγυλη υποδοχη για σκουπα, παρα μονο μια που παιρνει μονο το δικο τους δοχειο και ποιοτικα ειναι σε τελειως βασικα επιπεδα...
Για ριχτε καμια ιδεα, η τιμη ας ειναι και τσιμπημενη, μια φορα θα το παρω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αχαχχαχαχαχαα. Να ξερες ποσες φορες στη Χαλκιδικη η ΔΕΗ εχει χτυπησει αγωγο νερου και ποσες το αναποδο! Ασε για τον ΟΤΕ. Μονο των εναλλακτικων παροχων φαινεται που ειναι το καλωδιο απο το σκαψιμο στην ασφαλτο...

Κατι εχω ακουσει...-bye-