Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορες καλησπερα.
Ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτον τον "αναποδο σφιγκτηρα" που χρησιμοποιει ο τυπος στο 2:10; Ή κατι αντιστοιχο που να κραταει απο μεσα την κυψελη;
https://youtu.be/JELk5ca1TFY
Ευχαριστω
Γιαννης

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα,
Ξέρω δεν είναι μαστορικο αλλά έλεγα μήπως μπορείτε να βοηθήσετε.
Βρήκα σήμερα ένα νεογνο πουλάκι και το ταιζω με σύριγγα και σφιχτά αυγό.
Ξέρει κανείς, καλά κάνω;
072b72bdaa5b0947ad64672e388558b0.jpg

Μπραβο ρε φιλε,
παρε κροκο σφιχτου αυγου και λιγο ριζαλευρο (βρεφικη σκονη), ριξ’ τους λιγο νερο, οσο χρειαστει για να γινει αλοιφη και ταισε με συριγγα, όταν φουσκωσει ο λαιμος του πουλιου σημαινει οτι ειναι ταισμενο
βγαλε το βαμβακι (γιατι θα μπλεχτει) και βαλε ή μαδημενη λινατσα ή τσοχα
καλη επιτυχια

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπραβο ρε φιλε,
παρε κροκο σφιχτου αυγου και λιγο ριζαλευρο (βρεφικη σκονη), ριξ’ τους λιγο νερο, οσο χρειαστει για να γινει αλοιφη και ταισε με συριγγα, όταν φουσκωσει ο λαιμος του πουλιου σημαινει οτι ειναι ταισμενο
βγαλε το βαμβακι (γιατι θα μπλεχτει) και βαλε ή μαδημενη λινατσα ή τσοχα
καλη επιτυχια
Ευχαριστώ φίλε Σωφρον. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Καλημέρα παιδιά, δε ξεκίνησε καλά η μέρα σήμερα..

Μπαίνοντας στο γκαράζ για να φύγω, άκουσα το μοτερ να μουγκρίζει, δυστυχώς, είχε τελειώσει το νερό από τη δεξαμενή. Έκλεισα το μοτέρ από την ασφάλεια και έφυγα ώστε να μην αργήσω και στη δουλειά.

Δουλευε για τουλάχιστον 25 λεπτά (αν υποθέσω ότι το νερό είχε τελειώσει ήδη την ώρα που πήρε μπρος το αυτόματο πότισμα).

Εκτός από το μοτέρ, υπάρχει περίπτωση να έπαθε πρόβλημα και το τούμπο;

Μαστορες καλησπερα.
Ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτον τον "αναποδο σφιγκτηρα" που χρησιμοποιει ο τυπος στο 2:10; Ή κατι αντιστοιχο που να κραταει απο μεσα την κυψελη;

Επειδή είπες και "κάτι αντίστοιχο" μήπως αυτό σου κάνει καλύτερα;
Η κινούμενη σιαγόνα γυρίζει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά (σφίξιμο) και εσωτερικά (τέντωμα).

gambar-harga-STANLEY-83-039-23-Bailey-12-Inch-Parallel-Bar-Clamp-jual-beli-agen-murah-spesifikasi.jpg

παιδια, οσο συμμαζευω το σπιτι και βαζω χερι σε ολο και περισσοτερα πραγματα, τοσο θα ρωταω..ελπιζω στην υπομομνη και στην αντοχη σας...

λοιπον, τα παντζουρια (παραθυρο/μπαλκονοπορτες) εχουν παρει μια κλιση προς τα κατω απο τον πολυ καιρο που εμεναν ανοιχτα.
Μαραγκος δεν τα πιανει επιδη ειναι μερεμετι, εχω φαει ηδη κοκκινο απο μερικους.
Καποιος μαστορας που ειπε να ταχτυπησω κατω στην γωνια που κρεμαει για να παρουν αναποδα. (μετα κρατξμα με κοντρα βιδες και ισως και διακοσμητικες γωνιες).

να το δοκιμασω?

Επειδή είπες και "κάτι αντίστοιχο" μήπως αυτό σου κάνει καλύτερα;
Η κινούμενη σιαγόνα γυρίζει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά (σφίξιμο) και εσωτερικά (τέντωμα).

gambar-harga-STANLEY-83-039-23-Bailey-12-Inch-Parallel-Bar-Clamp-jual-beli-agen-murah-spesifikasi.jpg

Πιθανον Μπαμπη να μου κανει και αυτο. Απλα θα πρεπει η ο οδηγος της σιαγονας να ειναι μικροτερος απο το μηκος της κυψελης για να μπαινει εσωτερικα και να πιανει. Θα το ψαξω και αυτο παντως. Ευχαριστω πολυ.

Πιθανον Μπαμπη να μου κανει και αυτο. Απλα θα πρεπει η ο οδηγος της σιαγονας να ειναι μικροτερος απο το μηκος της κυψελης για να μπαινει εσωτερικα και να πιανει. Θα το ψαξω και αυτο παντως. Ευχαριστω πολυ.

Κατάλαβα...
Εγώ βέβαια θα έφτιαχνα μια δική μου φτηνή πατέντα αφού μιλάμε για συγκεκριμένο άνοιγμα στις κυψέλες.
Πχ θα έπαιρνα κάτι σαν αυτό το σφιχτήρα και θα προσάρμοζα (θα κόλλαγα) στα δύο άκρα στις ντίζες δυό παπουτσάκια, κάτι σαν Δ δηλαδή.
Αυτό το προτείνω σαν πολύ φτηνή λύση και με τις κατάλληλες ντίζες φτιάχνεις ότι μέγεθος θέλεις.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός βέβαια...

ENTATIRES-NAYTILIAKA-EIDH.jpg

Μαστορες καλησπερα.

Ευχαριστω
Γιαννης

αυτο το video εχει ενα σορο custom εργαλεια !
καλο αυτο που προτεινει ο Babis K. αλλά αν εχεις πολλες κυψελες προσαρμοσε σε ενα μεταλλικο δοκαρακι ενα toggle clamp (για ταχυτητα) οπως δειχνει στο video και σου προτεινε ο songless bird

Μπαμπη καταλαβα τι λες και οντως ειναι το πιο οικονομικο. Απλα μου φαινεται λιγο πιο δυσκολο το στριψιμο - ξεστριψιμο του σφιγκτηρα σε σχεση με το toggle που λεει ο Σωφρον και ο songless bird. Βρηκα και αλλο ενα βιντεο στο σωληνα που το δειχνει πιο καλα με καθετο toggle. Μαλλον σε αυτο θα καταληξω γιατι το βλεπω γρηγορο και στιβαρο.
https://youtu.be/QKORQDRiDDw

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον. Εχω βρει πολλες λυσεις σε πολλα θεματα μεσω του φορουμ.

Μάστορες τα φώτα σας...

Θα πιάσω να σοβαδίσω για πρώτη φορα στην ζωή μου και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Το έργο θα είναι μία ψησταριά και ενώ η βάση της είναι σχετικά εύκολη ( Θα καρφώσω στις δύο άκρες ξύλο αλφαδιασμένο κάθετα και με βάθος περίπου ένα ποντο,θα το γεμίσω με σοβά και θα τραβήξω με ένα μεγαλύτερο ξύλο το υλικο ) με προβληματίζει το επάνω μέρος δλδ η καπνοδόχος η οποία έχει κλίση.

Απο σοβά λέω να πάρω έτοιμο marmocret της isomat και θα ρίξω και ρητίνη για να γίνει πιο ισχυρός.

Τώρα όσο και αν θέλω να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις είμαι τόσο άσχετος που δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω...στην ουσία θέλω τη γνώμη σας συνολικά,αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να καταφέρω την καπνοδόχο που θεωρώ δύσκολότερο και γενικά την εμπειρία σας.

Συγνώμη για την φωτο αλλά είναι η μοναδική που έχω για την ώρα και δεν είμαι σπίτι.Αν χρειαστεί θα ανεβάσω καλύτερη το βράδυ.

IMG_20170625_204042%201_zpsktbhzgry.jpg

Last edited:
Εκει θελει εμπειρια και ματι πιστευω ωστε να κανεις ομοιομορφο γεμισμα. Θα ελεγα να δοκιμασεις το κολπο με τους οδηγους που κανουν οι σοβατζιδες στα σπιτια. Να κανεις σε καθε πλευρα λιγο πιο μεσα απο την ακρη δυο οδηγους απο σοβα, απο κατω προς τα πανω παχους πχ ενα ποντο. Αυτο ειναι ευκολο να το ελεγξεις. Αφου στεγνωσει λιγο και δεν φευγει ευκολα γεμιζεις το υπολοιπο κενο με σοβα και τραβα με ενα ξυλο πρς τα πανω το περισσιο. Αφου κανεις ολες τις πλευρεε, στρογυλευεις λιγο με το ματι ή καποιο εργαλειο σαν πατρον. Στο τελος περνας μια "αλλοιφη" σοβα να καλυψεις ατελεις και γραμμες και τριβεις μετα απο το καταλληλο χρονο για τελικη εξομαλυνση

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εκει θελει εμπειρια και ματι πιστευω ωστε να κανεις ομοιομορφο γεμισμα. Θα ελεγα να δοκιμασεις το κολπο με τους οδηγους που κανουν οι σοβατζιδες στα σπιτια. Να κανεις σε καθε πλευρα λιγο πιο μεσα απο την ακρη δυο οδηγους απο σοβα, απο κατω προς τα πανω παχους πχ ενα ποντο. Αυτο ειναι ευκολο να το ελεγξεις. Αφου στεγνωσει λιγο και δεν φευγει ευκολα γεμιζεις το υπολοιπο κενο με σοβα και τραβα με ενα ξυλο πρς τα πανω το περισσιο. Αφου κανεις ολες τις πλευρεε, στρογυλευεις λιγο με το ματι ή καποιο εργαλειο σαν πατρον. Στο τελος περνας μια "αλλοιφη" σοβα να καλυψεις ατελεις και γραμμες και τριβεις μετα απο το καταλληλο χρονο για τελικη εξομαλυνση

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση...

Τελικά θα με βοηθήσει ένας φίλος ο οποίος είναι πλακάς και ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω από εμένα,οπότε πιστέυω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αξιοπρεπές.

Θα κάνουμε εμείς σοβά γτ έχω τσιμέντο και άμμο απο μία παλαιότερη δουλειά.Θα κάνουμε το χοντρό και μετά βλέπουμε αν και σκοπός μου είναι να μην χρειαστεί δεύτερο χέρι,δεν ψάχνω άλλωστε την τελειότητα σε μία ψησταριά με σχεδόν μηδενικό κόστος(τα υλικά υπήρχαν).

Εγώ θέλω λεπτομέρειες για την κατασκευή του BBQ!!!!!!!!!
Ότι θέλεις...και εγώ από το μηδέν ξεκίνησα χωρίς καθόλου γνώσεις αλλά τελικά το αποτέλεσμα πιστεύω ότι βγήκε αξιοπρεπές.

Το καλό είναι ότι τα υλικά τα είχα όλα εκτός από κάποια πυροτουβλα (αυτά που είναι διακοσμητικά κ όχι τα συμπαγή που χρησιμοποίησα στο χτισιμο) και λίγο χαλίκι που χρειάστηκε για την πλάκα.

Συνάδελφοι θέλω νά αγοράσω μερικά σκαρπέλα ερασιτεχνικής χρήσης,σκέφτομαι μάρκα Stanley,τί λέτε αξίζουν όσοι τά έχετε δοκιμάσει ? ,η νά γίνει η υπέρβαση γιά κάτι καλύτερο ?