Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν θες να μηδενιζεις τις στροφες τοτε απλα κλεινεις το διακοπτη.
Κοιτα και αυτο στα 220 1,5 στρ/min

Δημητριε πριν κλεισω τον διακοπτη θελω π.χ. μιση στροφη το λεπτο.

Παω να δω την Ξένια κ αυριο μερα είναι.

Γιατι να απορριψω ή να αποφυγω το ''δικο μου'' συνδυασμο ?

Τα πραγματα απo Banggood ειναι AC και εσυ χρειαζεσαι DC
Αγορασε μοτερ 12V γραναζωτο σαν αυτο απο το aliexpress, και ενα μεταβαλλομενο τροφοδοτικο 2V-12V (τουλαχιστον) 2Α (τουλαχιστον).

Τα πραγματα απo Banggood ειναι AC και εσυ χρειαζεσαι DC
Αγορασε μοτερ 12V γραναζωτο σαν αυτο απο το aliexpress, και ενα μεταβαλλομενο τροφοδοτικο 2V-12V (τουλαχιστον) 2Α (τουλαχιστον).
Γιατι οχι εναλασσομενο ?
https://www.youtube.com/watch?v=scI8uqEy0xY

Γιατι για να παιξεις με την ταχυτητα περιστροφης μπλεκεις με inverter, πολυ πιο ακριβος συνδυασμος. Στο video εχει σταθερες στροφες!
Εσυ μπορεις να κανεις τη δουλεια σου ευκολα και απλα με DC και καλυτερη ρυθμιση στροφων

Γιατι για να παιξεις με την ταχυτητα περιστροφης μπλεκεις με inverter, πολυ πιο ακριβος συνδυασμος. Στο video εχει σταθερες στροφες!
Εσυ μπορεις να κανεις τη δουλεια σου ευκολα και απλα με DC

Απο το απογευμα αυτο ρωταω - ζηταω για ενα ολοκληρωμενο σετ με ποντεσιομετρο κ μοτερακι.
Αν η αρχικη επιλογη μου απο τον Κινεζο με 8,5 $ με καλυπτει δεν ειναι ακριβη λυση.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Απο το απογευμα αυτο ρωταω - ζηταω για ενα ολοκληρωμενο σετ με ποντεσιομετρο κ μοτερακι.
Αν η αρχικη επιλογη μου απο τον Κινεζο με 8,5 $ με καλυπτει δεν ειναι ακριβη λυση.

Οχι δέν κάνει η λύση μέ τά 8,5 ευρώ γιά τούς λόγους πού σού ανέφερε ο Σώφρον,τώρα άν θέλεις νά πειραματιστής μέ τά AC αγόρασε το τό συνολάκι τών 8,5 ευρώ νά τό δοκιμάσεις.

Αλλα κανονικά χρησιμοποιούμε 12 volt dc σέ τέτοιες κατασκευές γιά να υπάρχει καί περισσότερη ασφάλεια.

Θέλεις ένα μοτεράκι DC 12 volt καί

Θέλεις ένα PWM Power / fan controler,κάτι σάν τό παρακάτω.Γιά νά επιλέγεις αβαθμίδωτα τίς στροφές πού θέλεις.

https://www.t7design.co.uk/products/pwm-power-fan-control-12-24v-dc-max-10-a.html

Last edited:
Όχι ακριβώς plug and play αλλά με λίγα πράγματα και κυρίως εντελώς αθόρυβο αν μπορείς να κάνεις 2-3 βασικές συνδέσεις. Τα μοτεράκια με μειωττήρα θα σου τα ζαλίσουν...

Πέρνεις ένα τέτοιο που θα βρεις και ξεχασμενα σε καταστήματα ηλεκτρονικών https://www.ebay.com/itm/Mabuchi-EG...o-Motor-Tape-Deck-Capstan-Motor-/262530303769
Κάτω από το πλατό θα πρέπει όμως να κάνεις δεύτερο σαν τροχαλία στην κατάλληλη διάσταση και θα το κινείς με ένα ιμάντα κασετοφώνου.
Τα μοτεράκια αυτά έχουν πολύ σταθερή ρύθμιση ταχύτητας με εσωτερικό τσιπ όπως θα δεις και στις φώτο. Το εσωτερικό ποτενσιόμετρο το αλλάζεις με εξωτερικό και έχεις μια ρύθμιση +-10% νομίζω στην ταχύτητα.

Το λέω σαν ιδέα αν μπορείς να ασχοληθείς λίγο. Πιο αθόρυβο πάντως δεν θα βρεις.

Εγώ θα σου έλεγα να σφάξεις κανέναν παραπεταμένο φούρνο μικροκυμμάτων και να πάρεις το μηχανισμό που γυρίζει το πιάτο..

Νικόλα το μοτερακι του Κινέζου για microwave είναι.

Καλημέρα.
Κυριοι σας ευχαριστώ πολύ ΌΛΟΥΣ.
Πήρα τις προτάσεις, τις ιδέες σας κ τις ανησυχίες σας κ αναλόγως θα πορευθώ.
Όπου καταλήξω θα το ανεβάσω να το μοιραστώ όπως πάντα μαζί σας. Τα λέμεεεεεε.

Καλημέρα. Όλα στα υπόψιν. Δεν μπορεί θα βρεθεί η βέλτιστη λύση !

Last edited by a moderator:
Κωστα στα πρωτα ποστ ειχες γραψει: “Έλα όμως που θέλω κ ποντεσιομετρο/διακόπτη που να κλείνει τελείως το ρεύμα κ την περιστροφή αλλά μετά να αυξάνει ομαλά την περιστροφή μέχρι το maximum των στροφών. Τι κάνουμε ? Που ψάχνω?”
Και μετα ξαναεγραψες “Θελω να μηδενιζω με ποντεσιομετρο τις στροφες.”
Το AC μοτερ για φουρνο μικροκυματων εχει στραθερες στροφες - και δεν θα "ντιμαριστει" σωστα
Αυτα που θελεις θα τα πετυχεις με DC
και ξαναγραφω : Αγορασε DC μοτερ 12V γραναζωτο σαν αυτο απο το aliexpress, και ενα μεταβαλλομενο τροφοδοτικο 2V-12V (τουλαχιστον) 2Α (τουλαχιστον).

Καλημέρα σε όλους!
Έχω έναν παλιό ανεμιστήρα που έσπασε το πόδι του αλλά το μοτέρ και οι τρείς ταχύτητες δουλεύουν μια χαρά.
Τι θα μπορούσα να κάνω; πχ τριβείο; Δεν θα έχει πολύ δύναμη βέβαια...Κανείς καμιά άλλη ιδέα;
Ευχαριστώ

Το κρεμας με συρμα καπου ωστε να φυσει κοντρα στο σημειο που θα τριβεις με ενα τριβειο με δυνατο μοτερ! :flipout:
ή μπορεις να φτιαξεις ενα συστημα για να λιχνιζεις σπορους
ή φτιαχνεις τα ποδια του
αυτα !

Καλημέρα σε όλους!
Έχω έναν παλιό ανεμιστήρα που έσπασε το πόδι του αλλά το μοτέρ και οι τρείς ταχύτητες δουλεύουν μια χαρά.
Τι θα μπορούσα να κάνω; πχ τριβείο; Δεν θα έχει πολύ δύναμη βέβαια...Κανείς καμιά άλλη ιδέα;
Ευχαριστώ

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην διορθωνεται το ποδι, με τον ενα τροπο η τον αλλο.
Για ανεβασε μια φωτο:)

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην διορθωνεται το ποδι, με τον ενα τροπο η τον αλλο.
Για ανεβασε μια φωτο:)

Δεν είχε καθόλου το πόδι. Μάλλον το είχανε πετάξει. Δεν διατύπωσα σωστά την πρόταση πριν. Τον βρήκα στην δουλειά σε κούτες που ήταν για πέταμα. Ήταν ήδη χωρίς πόδι και χωρίς την βάση. Δηλαδή έχω τον ανεμιστήρα και τα κουμπιά πιασμένα στο καλώδιο με δεματικά που καταλήγει στο φις. Εγώ απλά τον έβαλα στην πρίζα και δούλεψε οπότε τον πήρα με το σκεπτικό μήπως φτιάξω κάτι με το μοτέρ και το on-off κουμπί και τις ταχύτητες. Αυτό με τους σπόρους καλό χεχε. Απ'οτι καταλαβαίνω είναι πολύ αδύναμο το μοτέρ για κάποια πατέντα χρήσιμη στην ξυλουργική. Και καλά είχα την ιδέα να φτιάξω τριβείο επίπεδο σαν ανάποδο ταινιολειαντήρα αλλά ούτε καν μ'αυτό το χρέπι...

To μοτερακι του ανεμιστηρα δυστυχως δεν εχει ροπη γιατι ...δεν χρειαζεται να εχει.
Το μονο που αξιζει τον κοπο νομιζω οτι ειναι να προσπαθησεις να φτιαξεις μια απλη βαση!

Καμιά ιδέα με τι να περαστεί για να αναδειχθεί περισσότερο;
Έχει περαστεί με αυτό στην φώτο.
8a2d7f1f259af6e559744f6f3af3a3d4.jpg
9c83f6a643573d1213386adf3be3b6d8.jpg
678521ba6e8512d1b554427a71fe140e.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο με αχρωμο ή ενα τονο πιο σκουρο συντηρητικο (η ματ βερνικι), γιατι εαν χρησιμοποιησεις σκουροχρωμο με τετοια λεπτομερια του εργου θα υπαρξει περισσευμα υλικου σε δυσπροσιτα σημεια και θα φαινεται ασχημο

Καλημέρα. Θέλω να τοποθετήσω τους σιδηρόδρομους - οδηγούς σε συρτάρι. Έχω ήδη αγοράσει κάποιους από το πρακτικερ. Κάθε φορά μπερδεύομαι! Υπάρχει κανένα βίντεο; που τοποθετούμε πρώτα; στο συρτάρι ή στο έπιπλο;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπερα σε ολους,
ενας φιλος λογω συνταξιοδοτησης μου εδωσε καποια οικοδομικη ξυλεια (ταβλες-λατακια-καδρονακια 5*10 ) που του ειχαν απομεινει στην αποθηκη

μην φανταστειτε κυβικα ξυλειας,απλα καμια 15αρια απο το καθενα για να μην τα πεταξει

η κατασταση τους ειναι αρκετα καλη,μπορω να πω

σκεφτομαι μιας και εχω χωρο στο υπογειο του σπιτιου να φτιαξω ενα παγκο εργασιας,οικονομικο μιας και οι εποχες αυτο απαιτουν,για τα εργαλεια μου και αλλες δουλειες...

αξιζει κατι τετοιο ή θα παει χαμενος ο χρονος μου και να κοιταξω σε αγορα ξυλειας για ενα παγκο 2,50 μετρα επι 0,90 υψος και 0,60 μηκος περιπου?

(αν χρησιμοποιησω τα οικοδομικα ξυλα θα χρειαστω να αγορασω λιγα για συμπληρωμα υποθετω)

αναμενω τις συμβουλες σας-προτασεις σας

υ.γ
αν ειμαι σε λαθος τοπικ παρακαλω να μεταφερθει,ευχαριστω

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα. Θέλω να τοποθετήσω τους σιδηρόδρομους - οδηγούς σε συρτάρι. Έχω ήδη αγοράσει κάποιους από το πρακτικερ. Κάθε φορά μπερδεύομαι! Υπάρχει κανένα βίντεο; που τοποθετούμε πρώτα; στο συρτάρι ή στο έπιπλο;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όλη σειρά είναι κάπου 23 video..........
https://www.youtube.com/watch?v=k5EkKapT_2A