Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα ευχαριστώ αλλά δεν βρίσκω άκρη. Αυτός ειναι ο οδηγός. Σε περίπτωση που βιδωθεί στο έπιπλο, μετά δεν ανοίγει τόσο ώστε να βιδωθεί στο συρτάρι κ μπρος κ πίσω. Μόνη λύση που βλέπω, είναι να βιώσω την μπροστά κ μετά να ανοίξω το συρτάρι προς τα πίσω, για να βιώσω κ την άλλη. Αυτό όμως είναι αδύνατο αν το έπιπλο έχει πλάτη!
Φυσικά και δεν λύνει ο μηχανισμός. Είναι φιξ! Α ρε πρακτικερ, και τους χρυσόπλήρωσα!
1bd64aa5f1d6c13fad7f43487c76470b.jpg
8176a6bc50883b9e361cb5ebeaedb32a.jpg
16111715876ef5fd4e52652466bb2a60.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπερα σε ολους,
ενας φιλος λογω συνταξιοδοτησης μου εδωσε καποια οικοδομικη ξυλεια (ταβλες-λατακια-καδρονακια 5*10 ) που του ειχαν απομεινει στην αποθηκη

μην φανταστειτε κυβικα ξυλειας,απλα καμια 15αρια απο το καθενα για να μην τα πεταξει

η κατασταση τους ειναι αρκετα καλη,μπορω να πω

σκεφτομαι μιας και εχω χωρο στο υπογειο του σπιτιου να φτιαξω ενα παγκο εργασιας,οικονομικο μιας και οι εποχες αυτο απαιτουν,για τα εργαλεια μου και αλλες δουλειες...

αξιζει κατι τετοιο ή θα παει χαμενος ο χρονος μου και να κοιταξω σε αγορα ξυλειας για ενα παγκο 2,50 μετρα επι 0,90 υψος και 0,60 μηκος περιπου?

(αν χρησιμοποιησω τα οικοδομικα ξυλα θα χρειαστω να αγορασω λιγα για συμπληρωμα υποθετω)

αναμενω τις συμβουλες σας-προτασεις σας

υ.γ
αν ειμαι σε λαθος τοπικ παρακαλω να μεταφερθει,ευχαριστω

Αξίζει και με το παραπάνω.Ειναι καλά ξύλα,ποτισμένα.
Έχω φτιάξει πάγκο με μαδερια σοβατζή,οπότε καταλαβαίνεις τι είχαν επάνω.
Καθάρισε τα και θα είσαι εντάξει.

ωραια σε ευχαριστω φιλε μου,
και αλλη μια ερωτηση μιας και εχεις χρησιμοποιησει τετοια ξυλα για παγκο εργασιας

οι ξυλοβιδες ειναι οκ ή καλυτερα να βαλω μπροκες 45αρες και 16*21,
ρωταω γιατι βλεπω οτι ειναι σκληρα ξυλα και στις ακρες καποιες ταβλες ειναι λιγο σκισμενες λογω χρησης

Τα καθαρίζεις,τα κόβεις στις άκρες για να είναι καθαρά,βάζεις ξυλοβιδες και κόλλα αφού προτρυπησεις και στο τέλος ...γλυτώνεις χρήματα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα ευχαριστώ αλλά δεν βρίσκω άκρη. Αυτός ειναι ο οδηγός. Σε περίπτωση που βιδωθεί στο έπιπλο, μετά δεν ανοίγει τόσο ώστε να βιδωθεί στο συρτάρι κ μπρος κ πίσω. Μόνη λύση που βλέπω, είναι να βιώσω την μπροστά κ μετά να ανοίξω το συρτάρι προς τα πίσω, για να βιώσω κ την άλλη. Αυτό όμως είναι αδύνατο αν το έπιπλο έχει πλάτη!
Φυσικά και δεν λύνει ο μηχανισμός. Είναι φιξ! Α ρε πρακτικερ, και τους χρυσόπλήρωσα!

Το εξωτερικο τμημα του μηχανισμου καπου εχει μεγαλυτερες τρυπες για να περασει η βιδα και να βιδωσεις το εσωτερικο τμημα.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το εξωτερικο τμημα του μηχανισμου καπου εχει μεγαλυτερες τρυπες για να περασει η βιδα και να βιδωσεις το εσωτερικο τμημα.
Σωστά . Όμως οι τρύπες του εσωτερικού αφού βιδωθεί το εξωτερικό, είναι προσβάσιμες με έκταση του μηχανισμού, στις δύο ακρεες θέσεις. Τερμα μπροστα- τέρμα πίσω! Μόνο αν δεν έχει πλάτη το έπιπλο είναι εφικτό!

1bd64aa5f1d6c13fad7f43487c76470b.jpg
8176a6bc50883b9e361cb5ebeaedb32a.jpg
16111715876ef5fd4e52652466bb2a60.jpg

Οι μηχανισμοι αυτοι ειναι με μπιλιες? Κανονικα θα πρεπει να εχουν ενα πλαστικο κλιπ (disconnect lever) στο μπροστα μερος που οταν το πατησεις χωριζουν. Θα πρεπει να φαινεται οταν τους ανοιξεις τελειως.

01854061_0.jpg

Last edited:
Οι μηχανισμοι αυτοι ειναι με μπιλιες? Κανονικα θα πρεπει να εχουν ενα πλαστικο κλιπ (disconnect lever) στο μπροστα μερος που οταν το πατησεις χωριζουν. Θα πρεπει να φαινεται οταν τους ανοιξεις τελειως.

View attachment 149017
Κανονικά... Αυτοί είναι από το πρακτικερ!

αυτοί δεν χωρίζουν νομίζω , είναι fix , και δεν κάνουν .Οι κλασσικοί διαιρούμενοι είναι οι καλύτεροι , όπως λέει και ο Kenzo. Και βάλτε τους καλύτερα πριν το κλείσιμο της πλάτης .

Τον έχω δοκιμάσει σε παλαιότερα έργα και τα έχω ανεβάσει. Είναι ιδανικό για στοκαρισμα και να καλύψεις τυχόν ατέλειες.

Τον έχω δοκιμάσει σε παλαιότερα έργα και τα έχω ανεβάσει. Είναι ιδανικό για στοκαρισμα και να καλύψεις τυχόν ατέλειες.

Μέχρι εκεί ?
Σε όλο το λούκι που έχει βάλει στο μπολ ο κυριούλης στο video, δεν ? το φοβάσαι ?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μέχρι εκεί ?
Σε όλο το λούκι που έχει βάλει στο μπολ ο κυριούλης στο video, δεν ? το φοβάσαι ?
Δεν το φοβάσαι καθόλου, κόβεται σαν χαλβάς μακεδονικός, τρίβεται και γυαλίζει πολύ ωραία.
Είναι ένα στάδιο πριν περάσεις στις ρητίνες....
c73ece93d133856610c353ea92edcc9e.jpg
d0c31388a4ff1ba2c535832ec7d31144.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού τα ξέρεις γιατί στα βγάζουμε με το τσιγκέλι ! :flipout:

Δώσε απλόχερα τα φώτα σου στους αδαείς !
Ρε φίλε όταν τα ανέβαζα προφανώς δεν σας έκαναν αυτό το κλικ που λένε.
Εγώ ταλεγα αλλά ποιος πρόσεχε!