Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

για να μην παιδεύεσαι με τα δικαιώματα, μπορείς να εκκινήσεις με ένα live cd (windows ή linux) και να σβήσεις τα αρχεία από εκεί :)

για να μην παιδεύεσαι με τα δικαιώματα, μπορείς να εκκινήσεις με ένα live cd (windows ή linux) και να σβήσεις τα αρχεία από εκεί :)

Live cd, φανταζομαι εννοεις bootable, ετσι;
Το δοκιμασα κι αυτο, στο pc που ηταν αρχικα ο σκληρος, αλλα μου εβγαζε access denied.
Γι αυτο τον εβαλα στο δικο μου, οποτε το system32 που προσπαθω να πειραξω να μην ειναι "ενεργο", αλλα και παλι τιποτε.

δοκίμασες με κάποιο live cd linux? Αν όχι, κατέβασε καποια διανομή όπως πχ ubuntu, γράψε την σε cd ή flash drive και κάνε boot χωρίς εγκατάσταση.
Αν τυχόν ο φάκελος δεν διαγράφεται, άλλαξε δικαιώματα με chmod 777 (από terminal με sudo)

Η αληθεια ειναι οτι καπου στο chmod σε εχασα :)
Παντως, ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Τελικα καταφερα να το σβησω το αρχειο, αλλα και παλι τζιφος! Το hack δε δουλεψε, λογω αλλου θεματος (πληροφοριακα, ηθελα να αντικαταστησω το utilman.exe με το cmd.exe, για να τρεξω cmd στο logon screen και να αλλαξω το, ξεχασμενο, password. Αλλα τελικα το account ειναι online, οποτε δεν αλλαζει μεσω net user).
Mods αν θελετε σβηστε τα ολα. Και συγγνωμη και παλι...

Εγώ έχω αυτή για να καθαρίζω υπολείμματα από Super Glou σε σημεία που δεν θέλω, κυρίως όταν έφτιαχνα τα γυαλιά τη χρησιμοποιούσα. Δεν ξέρω όμως αν δουλεύει σε σιλικόνη ή αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχω αυτά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που βλέπετε στη φωτογραφία.
Δεν τα έχω συντηρήσει ποτέ και θέλω να πάρω κάποιο προϊόν. Διαβάζοντας βλέπω δύο απόψεις.
1. Λαδι με κερί (teak oil)
2. Βερνίκι

Ποιά η γνώμη σας;

Τeak Oil ειναι αρκετο. Το βερνικι δεν θα το συνιστουσα με τιποτα.

Τριψε πρωτα την επιφανεια ελαφρα με 220αρι γυαλοχαρτο και περασε το δυο χερια teak oil.
Οταν τριψεις την επιφανεια περασε το τραπεζι με ενα βρεγμενο πανακι να μαζεψεις την σκονη. Αφου στεγνωσει, περνας το λαδι.

Γιατί δεν ενδείκνυται;

"Ειδικοί" μου είπαν ότι το λάδι δεν κάνει τίποτα απολύτως και μου πρότειναν απόλυτα το βερνίκι (διαλύτου).

Γιατί δεν ενδείκνυται;

"Ειδικοί" μου είπαν ότι το λάδι δεν κάνει τίποτα απολύτως και μου πρότειναν απόλυτα το βερνίκι (διαλύτου).

Σεβομαι την γνωμη των 'ειδικων' αλλα η συντηρηση των επιπλων κηπου γινεται με λαδι και οχι με βερνικι.

Ενα ψαξιμο στο google με θεμα 'συντηρηση επιπλων κηπου' νομιζω οτι θα σε πεισει :)

Και εγώ (αν και άσχετος) στο teak είχα καταλήξει μετά την αναζήτηση στο net.

Έχω αυτά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που βλέπετε στη φωτογραφία.
Δεν τα έχω συντηρήσει ποτέ και θέλω να πάρω κάποιο προϊόν. Διαβάζοντας βλέπω δύο απόψεις.
1. Λαδι με κερί (teak oil)
2. Βερνίκι

Ποιά η γνώμη σας;

Εχω ίδιες περίπου καρέκλες.. τα περναω καθε 3-4 χρονια συντηρητικο οπου χρειαζεται και 2 χερια βερνικη νερου γυαλιστερο και ειναι μια χαρα αφού έχει προηγηθεί τρίψιμο καλό...δεν καταστρέφεται σε καμία των περιπτώσεων το ξύλο...και κλείνουν οι πόροι του ξύλου...

Καλησπέρα!

Έχω να συνδέσω UTP με UTP (100άρι ethernet) έξω στον κήπο μέσα σε σπιράλ και ψάχνω τη βέλτιστη λύση.

Να τα τερματίσω και να βάλω μούφα? Μάλλον η όχι
Να τα κολλήσω με καλαι ένα ένα τα καλώδια με θερμοσυστελόμενο και μετά όλα μαζί με μονωτική? Μάλλον ναί

Γενικά ποιά είναι η πιο επαγγελματική-αξιόπιστη λύση?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα!

Έχω να συνδέσω UTP με UTP (100άρι ethernet) έξω στον κήπο μέσα σε σπιράλ και ψάχνω τη βέλτιστη λύση.

Να τα κολλήσω με καλαι ένα ένα τα καλώδια με θερμοσυστελόμενο και μετά όλα μαζί με μονωτική? Μάλλον ναί

Τερματισεις με μουφα και ολα μαζι σε θερμοσυστελομενο?

Καλησπέρα!

Scotchlok UY-2
Αδιάβροχα,σταθερά,καί γρήγορα.
Αυτά χρησιμοποιεί καί ο ΟΤΕ,βάζεις τό ζευγάρι τού UTP στίς αντίστοιχες οπές,απλά πατάς μέ τήν πένσα στό πορτοκαλί σημείο,κατεβαίνει τό μεταλικό έλασμα καί πιάνει σταθερά τόν χαλκό,καί παράλληλα εκλύεται καί σιλικόνη γιά αδιαβροχοποίηση,μετά όλα μέσα στό σπιράλ,καί ησυχάζεις γιά ποοοολλά χρόνια.
Πρίν μιά δεκαετία σχεδόν είχα φτιάξει έτσι τά δικά μου καί είναι Jet.

cable110.jpg

cable210.jpg

Τερματισεις με μουφα και ολα μαζι σε θερμοσυστελομενο?

Δεν έχω τερματίσει ακόμα.
Νομίζω να τερματίσω και να βάλω μούφα είναι λάθος αφού δημιουργώ 2 σημεία (επι 8 καλώδια!) για οξείδωση με τον καιρό.

Scotchlok UY-2
Αδιάβροχα,σταθερά,καί γρήγορα.
Αυτά χρησιμοποιεί καί ο ΟΤΕ,βάζεις τό ζευγάρι τού UTP στίς αντίστοιχες οπές,απλά πατάς μέ τήν πένσα στό πορτοκαλί σημείο,κατεβαίνει τό μεταλικό έλασμα καί πιάνει σταθερά τόν χαλκό,καί παράλληλα εκλύεται καί σιλικόνη γιά αδιαβροχοποίηση,μετά όλα μέσα στό σπιράλ,καί ησυχάζεις γιά ποοοολλά χρόνια.
Πρίν μιά δεκαετία σχεδόν είχα φτιάξει έτσι τά δικά μου καί είναι Jet.

Αυτά δεν είναι για υποβρύχια χρήση. Όχι ότι έχω σκοπό να πλημμυρίσω το σημείο αλλά φέτος με τις πολλές βροχές έτυχε!
Μπορώ να βάλω αυτά για ταχύτητα (άντε να τραβάω μπαλαντέζα για το καλάι) και να τα τυλίξω με μονωτική/θερμοσυστελλόμενο.