Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτό το κολλητήρι του Lidl τι θέλει για να το ξαναγεμίσεις αέριο ??? ....με την δική του μπουκάλα αλλά και με αυτές των Super Market το περισσότερο αέριο φεύγει έξω κατά το γέμισμα.

Παρε τηλεφωνο στο Καναβεραλ και πες να σου στειλουν ενα γεματο! :flipout:

:offtopic:

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.
Νομίζω όμως ότι γεμίζει πολύ γρήγορα και το υπόλοιπο μέχρι να σταματήσεις φεύγει. Είναι κρίμα που δεν έχει τζαμακι για να βλέπεις τη στάθμη.

Όσο για τις μπουκάλες, αν δεν τις δεις από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις. Μπορεί να έχουν και αντάπτορα όπως αυτή του lidl.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν θέλω να κάνω αυτό, γιατί θα φαίνεται πολύ άσχημα στα κάγκελα, που είναι φόρα-παρτίδα στη βεράντα, άσπρα και λεία κανονικά.

αυτο δεν μπορω να το καταλαβω..αφου θα βαψεις κανονικα μετα

αυτο δεν μπορω να το καταλαβω..αφου θα βαψεις κανονικα μετα

Εννοουσα οτι (αν δεν κανω λαθος) αυτα που "σταθεροποιουν" την σκουρια, αφηνουν "γρομπαλακια" μετα, που σε ενα λειο καγκελο θα φαινονται ασχημα.

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.
Νομίζω όμως ότι γεμίζει πολύ γρήγορα και το υπόλοιπο μέχρι να σταματήσεις φεύγει. Είναι κρίμα που δεν έχει τζαμακι για να βλέπεις τη στάθμη.

Όσο για τις μπουκάλες, αν δεν τις δεις από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις. Μπορεί να έχουν και αντάπτορα όπως αυτή του lidl.

Κρινοντας απο τους αναπτηρες, ναι, αυτο ειναι: Αν τι βαλεις σωστα το γεμιστηρι, με το που πιεζεις γεμιζει αμεσως η δεξαμενη (ενιοτε βοηθαει και λιγι κουνημα). Μετα απλως βγαινει εξω το υπολοιπο.
.........
Οσο για τη φιαλη, ελπιζα οτι θα ειναι καποια στανταρντ για το συγκεκριμενο ειδος φλογιστρου.
Αντε τωρα να βρεις μαγαζι καπου σχετικα κοντα να εχει διαφορα για δοκιμη.

Καλησπερα σε ολους.
Τριβω καγκελα βεραντας σωληνωτα, κυριως για να φυγει η σκουρια, παρα η παλια μπογια. Σκοπευω, δηλαδη, οταν καθαρισω τα σκουριασμενα σημεια, να τα περασω ολα λιγο με ενα γυαλοχαρτο και μετα να περασω απο πανω το ασταρι (και οπου εχει φανει σιδερο και οπου εχει μεινει η παλια μπογια) και τελικα το χρωμα.
Καταρχην, ακουγεται οκ αυτο, ή πρεπει να βγαλω παντου το παλιο χρωμα, ακομα και εκει που ειναι σε καλη κατασταση; Και αν πρεπει, πως θα προτεινατε, με τριψιμο, remover ή πιστολι θερμου αερα;
Επισης, στα σκουριασμενα σημεια, δοκιμασα με 5-6 διαφορετικα εργαλεια και εξαρτηματα (τροχο με βελκρο και γυαλοχαρτο, λειαντηρα με συρματοβουρτσα, τροχο με συρματοβουρτσα-με αυτο δουλεψα κυριως κ.ο.κ.). Κανενα δεν εκανε πολυ καλη και γρηγορη δουλεια, επειδη, λογω της κουρμπας, δεν μπορουσε να πιασει πολλη επιφανεια μαζι. Καμια καλυτερη ιδεα;
Σε μπόμπε κάγκελο τρίβουμε πολύ καλά με γωνιακο τροχο με βελκρο γυαλοχαρτο η με το χέρι που το θεωρώ καλύτερο κατε με..τα άλλα δεν βοηθούν και τόσο...
Θα σε προέτρεπα να αγοράσεις τρέχον μέτρο πατοχαρτο 100αρη η 80αρη..
Το χρωμα εαν δεν βγαίνει δεν το πειράζεις..
Στα 20 χρόνια ενασχόληση με βαψίματα remover η πιστολι θερμού αέρα δεν έχω βαλει γιατί πολύ απλά δεν κάνει...
Όσο αφορά το σκουριασμένο κάγκελο πρώτα περνάμε σταθεροποίητη σκουριάς,εποιτα αντισκουριακο ασταρι και τέλος ντούκο...

Καλησπέρα σε όλους. μια ερώτηση και από μένα.

Όσες φορές έβαψα με λαδομπογιά τα κάγκελα στην ταράτσα που τα βλέπει όλη μέρα ο ήλιος, σε δύο χρόνια έχασαν τη γυαλάδα τους.
Υπάρχει κάποια μπογιά που να μην επηρεάζεται από τον ήλιο ; τουλάχιστον να κρατάει 5-6 χρόνια.

Όλα τα ντούκα χάνουν την γυαλαδα εποιτα από 2-3 χρονια εξαιτίας της υψηλης θερμοκρασίας που αποκτά το σιδερο κατά τους θερινούς μήνες που αλιωνει την τελική μορφή του χρώματος...
Για να κρατήσει όσο γίνεται την γυαλάδα του πρέπει να πέρνεται όπως είναι χωρίς να αραιωθει καθόλου...
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορα το σιλικονουχο ντούκο metal silicon της Vitex...

Εγω εβαψα φετος με mobilac, αλλο αποτελεσμα δειχνει να εχει σε σχεση με το απλο χρωμα.

Ντουλαπι με γυαλινη πορτα frameless, δηλαδη σκετο τζαμι που κλεινει, αφηνει και λιγο κενο γυρο.
Πως τοποθετουμε κλειδαρια χωρις να τρυπησουμε, υπαρχει λυση?

Σε μπόμπε κάγκελο τρίβουμε πολύ καλά με γωνιακο τροχο με βελκρο γυαλοχαρτο η με το χέρι που το θεωρώ καλύτερο κατε με..τα άλλα δεν βοηθούν και τόσο...
Θα σε προέτρεπα να αγοράσεις τρέχον μέτρο πατοχαρτο 100αρη η 80αρη..
Το χρωμα εαν δεν βγαίνει δεν το πειράζεις..
Στα 20 χρόνια ενασχόληση με βαψίματα remover η πιστολι θερμού αέρα δεν έχω βαλει γιατί πολύ απλά δεν κάνει...
Όσο αφορά το σκουριασμένο κάγκελο πρώτα περνάμε σταθεροποίητη σκουριάς,εποιτα αντισκουριακο ασταρι και τέλος ντούκο...

Ευχαριστω.
Ναι, με το χερι γινεται (με "ρολο γυαλοχαρτο), απλως ελεγα μηπως υπαρχει καποιο εργαλειο ή εξαρτημα εργαλειου που δεν το ηξερα/ειχα σκεφτει. Δυστυχως ο τροχος με βελκρο δεν εκανε δουλεια, μια γραμμη εξυνε.
Το remover και το θερμου αερα, η αληθεια ειναι οτο δεν ξερω αν κανουν, αλλα στην περιπτωση μου, μαλλον δεν ειχε νοημα. Αφου δεν ηθελα να βγαλω τη μπογια, αλλα τη σκουρια.
Ισχυει οτι μπορω να τριψω, περασω ασταρι και βαψω πανω απο την παλια μπογια, οπου ειναι σε καλη κατασταση, ετσι;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ντουλαπι με γυαλινη πορτα frameless, δηλαδη σκετο τζαμι που κλεινει, αφηνει και λιγο κενο γυρο.
Πως τοποθετουμε κλειδαρια χωρις να τρυπησουμε, υπαρχει λυση?

Ζητάς κλειδαριά γυάλινης πόρτας φορετή https://www.koudounasonline.gr/lock-bmb-gldr

(Σιγά μην το δεις ...αλλά τέλος πάντων) ....:flipout:-bye-

Ισχυει οτι μπορω να τριψω, περασω ασταρι και βαψω πανω απο την παλια μπογια, οπου ειναι σε καλη κατασταση, ετσι;
Εάν τα σημεία που είναι σκουριασμένα είναι περισσότερα από το καθαρό εννοείται ότι το κάνεις όλο....Εάν είναι λίγο από εδώ λίγο από εκεί περνάς τοπικά αντισκουριοκο ασταρι.
https://www.vechro.gr/el/product/details/oxidol
..Και εποιτα ντούκο...
https://www.vitex.gr/Product/35/43/HEAVY-METAL-SILICON/

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα μάστορες.

Πριν απαντηθεί η προηγούμενη ερώτησή μου, πάω στην επόμενη (τέτοιος είμαι...):
1. Ψάχνω να βρω φιάλες μείγματος βουτανίου/προπανίου, για το κολλητήρι αερίου της Parkside. Βουτανίου απλό βρίσκεις παντού, αλλά λέει ότι καλύτερα είναι με μείγμα. Τέτοια, όμως, τα μόνα που βρίσκω είναι κάτι μεγάλα, με έξοδο για σύνδεση με κάτι μεγάλα φλόγιστρα κ.τ.λ. Το κολλητήρι είναι αυτό:

https://www.supereverything.gr/2015/03/outofthebox-parkside-kollitiri-aeriou.html

2. Παρόμοια ερώτηση, έχω ένα μικρό φλόγιστρο, αυτό συγκεκριμένα.
https://www.amazon.com/Butane-Torch-Kitchen-Blow-Lighter/dp/B07FFNKQVD/ref=sr_1_27?crid=41T8Z2WN6EAV&keywords=butane%2Fpropane+fuel+canister&qid=1570441131&sprefix=butane%2Fpro%2Caps%2C276&sr=8-27
Δυστυχώς, δεν μπορεί να πάρει τις φιάλες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα (τις κλασικές βουτανίου των supermarkets). Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτές που παίρνει;
Π.χ. να κάνουν αυτές που έχει το Amazon, ας πούμε αυτές:
https://www.amazon.com/Gasone-Butane-Fuel-Canister-4pack/dp/B07VX2W8QF/ref=sr_1_19?crid=41T8Z2WN6EAV&keywords=butane%2Fpropane+fuel+canister&qid=1570441131&sprefix=butane%2Fpro%2Caps%2C276&sr=8-19

Ευχαριστώ.
Για το δεύτερο που θες 100% εχει το mart πρωην makro. Σίγουρα θα βρεις και σε αυτούς που πουλάνε εξοπλισμους και υλικα για μαγειρες-ζαχαροπλαστες

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ζητάς κλειδαριά γυάλινης πόρτας φορετή https://www.koudounasonline.gr/lock-bmb-gldr

(Σιγά μην το δεις ...αλλά τέλος πάντων) ....:flipout:-bye-
Θενκς!

Αλλο προβλημα.
Κυκλικο τριβειο, εχει ενα μικρο τζογο. Που ακουγεται οταν περιστρεφεται και κουνιεται κιολλας.

Εκτος απο το σφιξιμο με τη τοποθετηση, υπαρχει και μια ροδελα που με βιδα βοηθαει στο σφιξιμο.
Τωρα, το κενο ειναι δεκατα χιλιοστου αλλα διαπιστωσα οτι ειναι κωνικο ο αξονας στο σημειο.
Καμια ιδεα για τομπως μπορω να το σφηνωσω με δυνατοτητα να ξαναβγει το πλατο?

Για να λύνεις ολλα αυτά τα προβλήματα μια λύση υπάρχει.
Να πάρεις ένα μηχανουργικό τόρνο. -bye-

Όντως, είναι πολλά.
Πριν την κρίση εύρισκες μεταχειρισμένους σχεδόν τσάμπα, τώρα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Όλα τα ντούκα χάνουν την γυαλαδα εποιτα από 2-3 χρονια εξαιτίας της υψηλης θερμοκρασίας που αποκτά το σιδερο κατά τους θερινούς μήνες που αλιωνει την τελική μορφή του χρώματος...
Για να κρατήσει όσο γίνεται την γυαλάδα του πρέπει να πέρνεται όπως είναι χωρίς να αραιωθει καθόλου...
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορα το σιλικονουχο ντούκο metal silicon της Vitex...

Να σαι καλά ρε Κωστή.
Λαμβάνω σοβαρά υπ όψιν μου το σχόλιο σου, μπήκα και στη σελίδα της Vitex και ενημερώθηκα οπότε θα προχωρήσω σε λίγο καιρό στην αγορά του.

Παιδιά τι προτείνεται να χρησιμοποιηθεί σε πατάρι σπιτιού που έχει τσιμέντο κατω.?Κάτι σε πλαστικό τάπητα σκεφτόμουν...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Παιδιά τι προτείνεται να χρησιμοποιηθεί σε πατάρι σπιτιού που έχει τσιμέντο κατω.?Κάτι σε πλαστικό τάπητα σκεφτόμουν...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Εγω εχω βαλει χοντρο χαρτοκουτο στα παταρια μου και ειμαι μια χαρα εδω και εικοσι χρονια. Δεν σκεφτομαι καν να το αλλαξω.