Μάστορες τα φώτα σας!!

To κλειδι ειναι πολυ παλιο Κυριακο..
..η κλεδαρια ειναι με σπαριολετα..;
Εαν ναι δεν βρισκω πουθενα αμα χρειαζομαι...αλλαζω κλειδαρια και αφαιρω τα υπολοιπα...
Εαν θα βρεις τετοια μονο στην Αθηνας στο Κεντρο...

Να επαναλάβω την ερώτηση που είχα κάνει μήπως και γνωρίζει κανείς κάτι.

Τα εργαλεία (ηλεκτρικά, κατσαβίδια, καρυδάκια κ.λ.π.) μάρκας ΤOTAL αξίζουν ;

Μαλλον δεν τα εχει κανεις για να εχει αποψη απο πρωτο χερι.

Παντως ενας αντιπροσωπος/εισαγωγεας/εκπροσωπος/εμπορος εχει μονο καλα λογια να πει!

Η Total tools προσφέρει ποιοτικά εργαλεία σε προσιτές τιμές. Η ποιότητα των εργαλείων της Total είναι ισάξια των Bosch, Makita, Stanley και άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων, αλλά είναι διαθέσιμα σε πολύ λογικές τιμές που θα μπορούσαν να ταιριάζουν στον προϋπολογισμό των καταναλωτών.

https://ergomarket.gr/total/

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κλειδί είναι από μέσο πόρτα του Leroy και δεν υπάρχει πουθενα.
Θα ρωτησω εκεί σαν εσχάτη λυση καθώς ουτε η κλειδαριά παιρνει αλλαγή. Σκουπίδια των 40 ευρώ με την κάσα τι περιμενεις....
Και ο άλλος ο έξυπνος την έβαλε για λόγους κόστους εξωτερική σε γραφειο σε πολυκατοικια.....

Να επαναλάβω την ερώτηση που είχα κάνει μήπως και γνωρίζει κανείς κάτι.

Τα εργαλεία (ηλεκτρικά, κατσαβίδια, καρυδάκια κ.λ.π.) μάρκας ΤOTAL αξίζουν ;

Γιώργο ο Παναγιώτης από τον Ασπρόπυργο έχει αν δεν κάνω λάθος κάποια και τα έχει σε εκτίμηση.
Αν το δει θα μας απαντήσει.

Κυριάκο για το κλειδί δεν κάνεις μια ερώτηση στον Σιάμο στην Ν. Σμύρνη μήπως και μορεί να σε βοηθήσει;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιώργο ο Παναγιώτης από τον Ασπρόπυργο έχει αν δεν κάνω λάθος κάποια και τα έχει σε εκτίμηση.
Αν το δει θα μας απαντήσει.

Κυριάκο θα το χτυπήσω. εξάλλου σιγά το ποσό. Το θέλω για εργασία σε πολύ στενό χώρο που δεν χωράει το μακρύ κλειδί καστάνιας.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κλειδί είναι από μέσο πόρτα του Leroy και δεν υπάρχει πουθενα.
Θα ρωτησω εκεί σαν εσχάτη λυση καθώς ουτε η κλειδαριά παιρνει αλλαγή.

Καταλαβα ειναι απο τις δικες τους τις "μοναδικες" στο ειδος τους.......Tοσο ασχημα ειναι τα πραγματα..;....καμια φωτο δεν παιζει μηπως πει καποιος καμια λυση...;

Καλησπέρα, ετοιμαζόμουν να κανω αλλαγη ένα τζακι που εχω σε ενεργειακό.

Σπάζοντας τα τούβλα που περιβάλλουν την καμινάδα είδα τη σωληνα και λέει "ΕΛΛΕΝΙΤ Φ200". Η οικοδομή είναι του 2000. Υπαρχει περίπτωση ΝΑ ΜΗΝ είναι αμίαντος; Το ρωταω γιατί οι μάστορες θελαν να κόψουν με σβουρακι μέρος της καμινάδας ώστε να έρθει να κουμπωσει καλύτερα η INOX. Τους είπα δεν υπαρχει καμια περίπτωση να το κάνουν, απλα θα κάνει καμπύλη S η καμινάδα.

Αξίζει το κόπο να περάσω μέσα στη Φ200 σπυραλ η να το αφήσω ως εχει;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σπιραλ σε ολο το μηκος της καμιναδας το ξεχνας, θα επικαθονται πιο ευκολα καταλοιπα καυσης, δεν θα καθαριζει ευκολα, ισως υπαρχει και προβλημα ελκυσμου. Ισια μεσα στην ελλενιτ δεν μπορεις να βαλεις, απλα μετα θα πρεπει να ανεβεις λιγα μετρα γιατι θα εχεις χασει ογκο αερα.
Το S το ξεχνας, η καμιναδα θελει μικρες κλισεις / στροφες
Ποσα μετρα ειναι η καμιναδα?
Ελλενιτ = αμιαντος

Η καμινάδα είναι περίπου 10 μετρα. Θα αλλάξω αν ειναι τη σχεδίαση του τζακιου ωστε απλα να κάνει μια πολυ ανοιχτή γωνια και να αποφύγω το S. Το σίγουρο είναι πως δεν κόβω ούτε χιλιοστό αυτή τη βρωμοσωληνα.

Aμίαντος είναι φίλε. Γνώμη μου μην την ακουμπήσεις με τροχό, και τουλάχιστον από έξω βάψε την δυο τρια χέρια με ένα καλό ακρυλικό εξωτερικής χρήσης.
Καλη ιδέα. Βγάζοντας του σοβαδες αποκαλύφθηκε περίπου 60 cm σωλήνα μέσα στο σπίτι. Δεν ξέρω ομως αν το ακρυλικό θα έχει θέμα με θερμοκρασίες. Σκέφτομαι να πάρω 2-3 σιλικόνες θερμοκρασίας να τη σπατουλαρω.

Το εργοστάσιο της Ελλενιτ δεν έκλεισε το 90; ποσο αποθεμα υπήρχε; Επίσης έχω νευριάσει με τον ωχαδερφισμο του τεχνίτη που ήρθε, κανένας ενδοιασμός στο να κόψει τη σωληνα που είχε τυπωμένα γράμματα "ελλενιτ". Ελεος δηλαδή. Το βλέπει και λέει "ελα μωρέ δεν έχει αμιαντο, τσιμεντοσανιδα είναι".

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

δεν μπορεις να βγαλεις ολο το ελλενιτ και να βαλεις inox με μονωση?
Φιλε, δε θέλω να μπω καν στη διαδικασία να το ακουμπήσω. Τόσο χρόνια ήταν κρυμμένο μέσα σε τούβλα. Θα κάνω κάτι αντίστοιχο να το θάψω πάλι. Σκεφτομαι να βαλω τη σιλικόνη που είπα ή να το περάσω με δίχτυ-κολλα.

Να διευκρινίσω ότι καθ ολο το μήκος (περίπου 10 μετρα) η καμινάδα έχει κλειστεί με τούβλα. Ενώ δηλαδή έχει φ200 σωληνα μέσα, φαίνεται τετράγωνη.

Πολύ δουλειά Γιώργη. Απλά βάψε το. Ούτως ή άλλως από αλλού θα περάσεις καμινάδα άρα θέμα με θερμοκρασίες δεν έχεις. Για το βάψιμο σου λέω εκ πείρας καθώς σπούδασα τα τρια πρώτα χρόνια σε πανεπιστήμιο φτιαγμένο από αμίαντο, το παλιό Πανεπιστήμιο Κρήτης, προτού πάμε στα νέα κτήρια.. Συνέχεια το έβαφαν.

Έβγαλε ποτε η Ελλενιτ προϊόντα χωρίς αμίαντο; Εντύπωση μου κάνει ρε γμτ, η οικοδομή είναι του 2000, που βρέθηκε αυτό το σκατοπραμα...

Άμα ήτανε στοκαρισμένο κάπου... Μη σου πω πως το έφεραν από παλαιότερη οικοδομή που το πέταξε..
Αναρωτιέμαι μήπως είναι "τύπου" Ελλενιτ, όπως πχ αυτές που βρίσκω μέσω google. Το brand πάντως είναι τυπωμένο με μπλε γράμματα πάνω στην καμινάδα.

9350100f4e5552f8f2756376ced6fc1a.jpg

Αν ξέρατε πόσο προβληματίζομαι για το πως θα ξεφορτωθώ τα ''δικά μου'' ελλενίτ που έβαλα πριν 35 χρόνια περίπου στο γκαράζ στο χωριό.
Θα μου πείτε : τώρα το θυμήθηκες ; όχι αλλά κάθε φορά που τα κοιτάω λέω άστα και του χρόνου. και μετά βλαστημάω τον εαυτό μου για τη μαλ%$@ία που έκανα.. :violent-smiley-030: