Μάστορες τα φώτα σας!!

Έβγαζε καμινάδες χωρίς αμίαντο (έτσι έλεγαν τουλαχιστον),το 2000 έβαλα και εγώ τις δικιές μου και θυμάμαι να τις κόβω με τροχό...
Τα 10 μέτρα σημαίνουν ότι έχεις δύο ορόφους από πάνω?
Το ότι είναι χτισμένη σημαίνει ότι είναι καλή δουλειά για αποφυγή υγροποιήσεων.Τα σπυράλ ξέχνα τα,στα οσα λέει ο Σοφρων πρόσθεσε ότι καίγονται.
Τζακιού μάλλον είναι τετραγωνή 25αρα.20αρα πάει καλοριφέρ.
Στα υπ όψιν,ότι σημαντικός παράγοντας υγείας στο σπίτι,νομιζω είναι η ποιότητα του νερού...

Έχω δουλέψει Γιώργο ένα total κομπρεσερακι και νομίζω ότι είναι αξιοπρεπής κινέζος, ένα κλικ πάνω απ του lidl.

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Δεν μπορώ να διακρίνω αν ο πυκνωτής είναι 3500μf.
Tι θα συμβεί αν συνδέσω κάποιον πχ 7000μf ή το αντίθετο;

Θεωρητικά οι ανοχές είναι +/_ 10%.Στην πράξη μου έχει τύχει με μικρότερο να μη μπορεί να δουλέψει και να καίγεται ο πυκνωτής και με μεγαλύτερο να υπερλειτουργει και να καίγεται το μοτερ.Περισσοτερα δεν ξέρω,πιστεύω ότι με το μοτερ ανά χείρας στον Δούκα ίσως σου πουν εμπειρικά ή από κάνα προσπεκτους,τι πυκνωτή παίρνει

Last edited by a moderator:
Έβγαζε καμινάδες χωρίς αμίαντο (έτσι έλεγαν τουλαχιστον),το 2000 έβαλα και εγώ τις δικιές μου και θυμάμαι να τις κόβω με τροχό...
Τα 10 μέτρα σημαίνουν ότι έχεις δύο ορόφους από πάνω?
Το ότι είναι χτισμένη σημαίνει ότι είναι καλή δουλειά για αποφυγή υγροποιήσεων.Τα σπυράλ ξέχνα τα,στα οσα λέει ο Σοφρων πρόσθεσε ότι καίγονται.
Τζακιού μάλλον είναι τετραγωνή 25αρα.20αρα πάει καλοριφέρ.
Στα υπ όψιν,ότι σημαντικός παράγοντας υγείας στο σπίτι,νομιζω είναι η ποιότητα του νερού...

Έχω δουλέψει Γιώργο ένα total κομπρεσερακι και νομίζω ότι είναι αξιοπρεπής κινέζος, ένα κλικ πάνω απ του lidl.
Καλημέρα Πανο. Σωστα, εχω 2 ορόφους από πάνω. Η σωλήνα είναι ντυμένη με πετροβάμβακα και χτισμένη μέσα σε τούβλα, πράγματι είχε γίνει καλη δουλειά τότε. Τελικά θα χρησιμοποιήσω την ιδια καμινάδα. Θα αλλάξουμε το σχεδιασμό ώστε απλα η Inox καμινάδα του ενεργειακού να κάνει μια σύντομη ανοιχτή γωνία. Το κομμάτι που ειναι μέσα στο σπίτι θα σπάτουλαριστει και θα τυλιχτει με πετροβάμβακα αλουμινίου.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εφαρμοσα το D 16 στα δυσκολα σημεια σε μια πολυ μεγαλη βεραντα. Θα δω εαν εκανε δουλεια σε ενα σημειο που κραταει νερα κοντα σε υδρορροη.
Οντως ποτιζει τον αρμο και κανει κρουστα. Να προσεξεις το στουνι να το κοψεις πολυ λιγο γιατι ειναι πολυ ρεπτορευστο το υλικο.

Σωφρον πού είσαι με ξέχασες, ακόμα περιμένω το review :cool4: για το D16.
Είμαι όλος αυτιά :ears:.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωφρον πού είσαι με ξέχασες, ακόμα περιμένω το review :cool4: για το D16.
Είμαι όλος αυτιά :ears:.

τα θετικα ή αρνητικα θα τα δω σε βαθος χρονου.
Φαινεται να κανει δουλεια γιατι οι αρμοι εγιναν πιο λειοι
δεν εχεις να χασεις και τιποτα ... ειναι η πιο φτηνη "μονωση"

Μετά τα έντονα καιρικά στην περιοχή της Κρήτης αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα θέλω να εξοπλιστώ λίγο καλύτερα για τα επόμενα...

Επειδή όλη η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι μου είναι βράχος με 1μ χώμα στο περίπου, το υπόγειο και τα θεμέλια γενικά βρίσκονται σε μία τρύπα στο βράχο οπότε αν γεμίσει μπορεί να έχω θέματα.
Έχω αφήσει φρεάτια και έχω σωλήνες αποστράγγισης απο πέδιλα της οικοδομής και πρώτη φορά είδα μία σωλήνα που είναι 50-60 πόντους πάνω απο μπετό καθαριότητας να στάζει!

Είχα ένα βάτραχο 500w των 50 και έβγαζα τα νερά που μαζεύονταν στα παρτέρια περιμετρικά του σπιτιού αλλά στη μεγάλη μπόρα φυσικά δεν ήταν αρκετός.
Στο επείγον της φάσης χρησιμοποίησα μία γλάστρα με τρύπες για να αποστραγγίζει τα νερά που στην ουσία τραβούσα πάνω απο το χώμα.

Μου είχατε πεί του την εταιρία Lowara αλλά βγαίνει αρκετά υψηλά η τιμή.

Σκέφτηκα αντλία βενζίνης αλλά θα μου είναι πιο χρήσιμο μία αντλία ρεύματος και μία γεννήτρια.
Έχω βρεί αυτήν που έχει μεγάλη απόδοση 20κυβικά/ώρα
https://www.skroutz.gr/s/15988240/Wilo-TC-40-10.html?from=catspan

και αυτήν αλλά δεν γνωρίζω την εταιρία αν είναι καλή (έτσι μου φαίνεται!)
https://eshop.teracal.gr/el/-vortex-/4879-zenit-.html

Έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, 40χιλιοστά πέρασμα και ίδια απόδοση με παρόμοια τιμή.

Μία γνώμη λοιπόν για τις αντλίες και μία πρόταση για αξιόπιστες γεννήτριες στα 2-4kva
πχ. βλέπω αυτή ώστε να τη συνδέσει ο ηλεκτρολόγος σπίτι να παίρνει αυτόματα μπροστά όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος μεγαλύτερη των 5 λεπτών
https://www.skroutz.gr/s/16734203/Hyundai-G3500EMW-3-5kVA.html

Στο παρτέρι θα φτιάξω αυλάκι με σωλήνα αποστράγγισης και φρεάτιο για να βάζω χειροκίνητα τον βάτραχο στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ευτυχώς έχω αρκετό buffer και μόνο αν είναι παρατεταμένη η βροχή έχω πρόβλημα.

Το χωράφι του γείτονα στου οποίου εμφανίστηκε ποτάμι...
https://www.dropbox.com/s/dlz9p0zb2wpxkt2/20201110_072812 - Αντίγραφο.jpg?dl=0

Συναδελφοι σβηστηκαν καποια posts για να παμε παρακατω χωρις αχρειαστες παρεξηγησεις μιας και ο γραπτος λογος ενιοτε παρεξηγειται.

Ευχαριστω.

Εγώ θα έπαιρνα βενζινοκίνητη Θοδωρή.. Μεγαλύτερη ευκολία, με την έννοια πως έχεις ένα μηχανάκι, και το οποίο μπορείς να μεταφέρεις παντού χωρίς να εξαρτάσαι από ρεύμα ή ένα δεύτερο μηχανάκι (γεννήτρια) το οποίο πάλι θα καίει βενζίνη.

Εγώ θα έπαιρνα βενζινοκίνητη Θοδωρή.. Μεγαλύτερη ευκολία, με την έννοια πως έχεις ένα μηχανάκι, και το οποίο μπορείς να μεταφέρεις παντού χωρίς να εξαρτάσαι από ρεύμα ή ένα δεύτερο μηχανάκι (γεννήτρια) το οποίο πάλι θα καίει βενζίνη.

Ναί αλλά αν δεν ξαναβρέξει πολύ τα επόμενα χρόνια θα το κοιτάω να φθείρεται. Μία γεννήτρια σίγουρα εδώ στην Κρήτη θα τη χρησιμοποιήσω.
Κάθε χρόνο τυχαίνει και έχουμε και 8ωρο διακοπής ρεύματος.

Απο αυτή την άποψη.
Και άσε που μέχρι τώρα πάντα είχα ρεύμα. Οπότε δε θα χρειαζόταν να ακούω και τη φασαρία. Θα έβαζα μόνο το βάτραχο με μία μπαλαντέζα.

Πρόσεξε γιατί αν είναι να συνδέσεις γεννήτρια στο σπίτι θέλει ιστορία, υποχρεούσαι να πάρεις άδεια από τον πάροχο ενέργειας, βασικά απο τη ΔΕΔΔΗΕ..Εσύ ξέρεις φίλε.. Εγώ βενζινοκίνητα έχω δουλέψει ως διασώστης στον ΕΣ και κάνουν τρομερή δουλειά.. Η ακινησία δεν τα πειράζει αρκεί μια στις τόσες να τα βάζεις μπροστά..

Μάστορες τα φώτα σας γιατί εχθές το βραδάκι με έπιασαν τα διαόλια μου και άκρη δεν μπόρεσα να βρω

Έκοψα στο φαλτσοπρίονο (parkside) κάποια κομμάτια για να φτιάξω μια κατασκευή και διαπίστωσα οτι σε κατά μήκος κοπή 300mm έχω απόκλιση 4-5mm απο άκρη σε άκρη.
Θεωρητικά δεν είναι και πολύ μεγάλη αλλά κατά την συναρμολόγηση είναι κάτι που φαίνεται και δημιουργεί ως έναν βαθμό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο ώστε να ταιριάξουν σωστά τα κομμάτια της κατασκευής.

Έχω ελέγξει για την καθετότητα και θεωρώ οτι είμαι σωστά απο αυτή την άποψη

Τι έχετε να προτείνετε, είναι κάτι φυσιολογικό ή πρέπει να το διορθώσω με κάποιο τρόπο;;

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά έχω αλλάξει τη λάμα που είχε επάνω με μια άλλη parkside με 48 δόντια.

Κυριάκο, για ρίξε μια ματιά στο leroy αν θυμάμαι σωστά είχε πάρει το μάτι μου κάτι τέτοιο στο κατάστημα

Μάστορες τα φώτα σας γιατί εχθές το βραδάκι με έπιασαν τα διαόλια μου και άκρη δεν μπόρεσα να βρω

Έκοψα στο φαλτσοπρίονο (parkside) κάποια κομμάτια για να φτιάξω μια κατασκευή και διαπίστωσα οτι σε κατά μήκος κοπή 300mm έχω απόκλιση 4-5mm απο άκρη σε άκρη.
Θεωρητικά δεν είναι και πολύ μεγάλη αλλά κατά την συναρμολόγηση είναι κάτι που φαίνεται και δημιουργεί ως έναν βαθμό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο ώστε να ταιριάξουν σωστά τα κομμάτια της κατασκευής.

Έχω ελέγξει για την καθετότητα και θεωρώ οτι είμαι σωστά απο αυτή την άποψη

Τι έχετε να προτείνετε, είναι κάτι φυσιολογικό ή πρέπει να το διορθώσω με κάποιο τρόπο;;

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά έχω αλλάξει τη λάμα που είχε επάνω με μια άλλη parkside με 48 δόντια.

Την καθετότητα του τραπεζιού κοπής με τον δίσκο την έλεγξες, την καθετότητα με τον φράκτη όμως;99% εκεί είναι το θέμα σου.

Βρε Νικόλα, χάζευα την φωτογραφία και είδα που αχνοφαίνεται ο φράχτης πίσω αριστερά και μόλις συνειδητοποίησα αυτό που μου έγραψες.
Ούτε που πέρασε απο το μυαλό μου όταν το ρυθμιζα