Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τόσο κοστολογεί ο κατασκευαστής την παιδική ασφάλεια και την ανταποδοτική πατέντα του.......δυστυχώς.

συμφωνω! Αν εχει και την ποιοτικη υπογραφη συνηπογραφω.
Θα παραγγειλω αμεσως!

νομίζω οτι τον μαγνήτη δεν χρειάζεται να πάρεις.
Ολο και κάπου θα έχεις, εκτός αν θέλει πολύ ισχυρό

Eχει πολλες τετοιες κλειδαριες το amazon. https://www.amazon.de/s?k=Acksonse+Babysicherheit+Magnetisches&ref=nb_sb_noss
Βλεπω τιμες για σετακια με 10 μαγνητικες κλειδαριες (οχι μονο μια) απο 15 εως 20 ευρω μαζι με τα ταχυδρομικα.

Εδω πχ εχει σετ 12 κλειδαριες με 15 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B088S...etische+schrankschloss&qid=1606644098&sr=8-12

Καλησπέρα μάστορες.
Εχω μια καρέκλα της οποίας έχει σχιστεί ένα πόδι:
qx6T6j0.jpg

Δεν βλέπω να μπορεί να αντέξει βάρος για πολύ ώρα.
Καμμιά καλαίσθητη ιδέα για να σωθεί;
Όχι με λαμάκια, σφιγκτήρες κ.λ.π.

Αποστολη με βιδα κοντη και παξιμαδι οπου αριστερα και δεξια θα φρεζαριστει ωστε κεφαλι και παξιμαδι να μπουν πιο μεσα και μετα θα κλειστει με ξυλοστοκο ωστε να μην φενονται..
Μονο ετσι νομιζω θα συσφιξεις τα ξυλα που εχουν ανοιξει...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα μάστορες.
Εχω μια καρέκλα της οποίας έχει σχιστεί ένα πόδι:
qx6T6j0.jpg

Δεν βλέπω να μπορεί να αντέξει βάρος για πολύ ώρα.
Καμμιά καλαίσθητη ιδέα για να σωθεί;
Όχι με λαμάκια, σφιγκτήρες κ.λ.π.

3-4 τρυπες με φ8, κολλα και περασμα καβιλες και σφιξιμο με νταβιδια.

Αν το σκίσιμο είναι καθαρό (ταιριάζουν τα δύο κομμάτια μεταξύ τους) βάλε ξυλόκολα και άστα με σφιγκτήρες για μια μέρα. Εγώ έτσι επισκευάζω τις καρέκλες κήπου και από όσο ξέρω η ξυλόκολα δημιουργεί δέσιμο πιο ισχυρό από το ίδιο το ξύλο.

@anastasg: Δεν το έχω μετρήσει. Το υπολογίζω στα 5-6 εκατοστά περίπου στο πλατύτερο σημείο.

@dk31: Είναι καθαρό το σκίσιμο αλλά από πίσω και από κάτω έχει κάθετα ξύλα που κρατάνε κόντρα τα πόδια.
Το δοκίμασα αυτό που λες αλλά δυστυχώς δεν ενώνονται τελείως τα ξύλλα γιατί είναι το μόρσο του κάθετου ξύλου, το οποίο δεν συμπιέζεται. Είχα σκεφτεί να αδυνατίσω το μόρσο αλλά φοβάμαι πως μετά θα έχει αυτό προβλημα. Και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αποσυναρμολογήσω την καρέκλα χωρίς «απώλειες».
Είναι αλήθεια οτι η κόλλα δημιουργεί καλό δέσιμο αλλά οι καρέκλες τρώνε πολύ ζόρι με το βάρος που βάζουμε επάνω. Ειδικά αν αυτός που θα κάτσει επάνω αρχίζει να στριφογυρίζει ή να στηρίζεται σε δύο πόδια και πάει λέγοντας.Δεν είμαι σίγουρος οτι θα αντέξει.

Αφού έχει "ψωμί" αν δοκιμάσεις συνδυασμό των παραπάνω μήπως βρεις τη λύση;
Δηλαδή να εφαρμόσεις ξυλόκολλα εσωτερικα και να βάλεις και 2-3 ξυλόβιδες χωνευτες που θα τις στοκάρεις απο πάνω και δεν θα φαίνεται τίποτα.
Πιστεύεις οτι δεν θα λειτουργήσει σαν λύση;

@KOSSTV: Κώστα, δεν θέλω να βάλω βίδα. Αν το βάλω ψηλά θα τρυπήσω και τα μόρσα τα οποία δεν είναι μεγάλα. Εν καιρώ θα δημιουργήσει πρόβλημα μεγαλύτερο.
@jks13: Δεν είχα δει την πρότασή σου προηγουμένως. Ενδιαφέρουσα όντως.

Κατάφερα να λύσω την καρέκλα χωρίς να σπάσει κάτι οπότε θα το κάνω όπως το είπε ο anastasg.
Συνδυσμό αυτών που προτείνουν ο dk31 κι ο jks13 αν και μάλλον πάω για φ6. Το ξύλο είναι στα τέσσερα εκατοστά τώρα που το μέτρησα.
Συν το ότι θα φάω όσο μπορώ το μόρσο στο πλάϊ για να μην ανοίγει το ξύλο.

Σας ευχαριστώ όλους.

Υ.Γ. Συγγνώμη για τα ψευδώνυμα αλλά δεν το έχω και πολύ με τα ονόματα και δεν έχω μάθει ακόμα τα δικά σας.

Καλησπέρα δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα άλλα θέλω τη βοήθεια σας είμαι σε αναζήτηση επιτραπέζιας σεγας και έχω κατάληξη σε boston bss-400v άλλα δεν ξέρω αν περνει το ανταπτορακι για τις αΚεφαλές λάμες που κυκλοφορεί στη αγορά .την έχει κανείς ν Μ πει αν λειτουργεί και ως ΙΚΑ αν αξίζει σαν αγορά η ν πάω σε κάτι άλλο.
bad1b52562f7f58b081f456a4c95b478.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλως τον.
Την ειχα την Boston και ειναι πολυ καλη σεγα. Αν ειναι το ιδιο μοντελο με αυτη που ειχα αγορασει απο το Κεντρο Βιδας πριν λιγα χρονια, ναι, θυμαμαι οτι επαιρνε ανταπτορακι.
Ομως να σε προειδοποιησω οτι το ανταπτορακι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια, ιδιως οταν εχεις συνεχομενες κοπες που πρεπει να κουμπωνεις και να ρυθμιζεις καθε φορα την λαμα.

Εαν οι εσωτερκες κοπες θα ειναι σχετικα σπανιες οκ, εαν ομως θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα, καμμια απο αυτες τις σεγες με τα ανταπτορακια δεν βολευει.

Ενα αλλο σημειο ειναι οτι πλεον πολλες σεγες βγαινουν με μοχλο ο οποιος κρατα την σωστη ενταση στην λαμα και ετσι δεν χρειαζεται να την ρυθμιζεις καθε φορα που την αλλαζεις.
Οπως επισης πλεον υπαρχουν οικονομικες σεγες με φωτισμο led ο οποιος ειναι απαραιτητος.

Tα τελευταια 2-3 χρονια εχουν βελτιωθει τα χαρακτηριστικα των επιτραπεζιων σεγων χωρις αυξηση τιμης. Να βρεις ενα τετοιο μοντελο καλυτερα καθως η Boston δεν το εχει αναβαθμισει καθολου.
Ριξε μια ματια στην Holzmann, νομιζω οτι εχει συστημα χωρις ανταπορακια. Στην ιδια κεφαλη δηλαδη μπαινουν και των δυο ειδων οι λαμες.
https://www.toolhouse.gr/index.php?...rt_product_id=9460&virtuemart_category_id=476

Ωραία σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.οι εσωτερικές κοπές δεν θα είναι σπάνιες άλλα πολλές.την είχα δει την holzmann άλλα δεν είναι διαθέσιμη Ελλάδα τώρα με τον καινούργιο χρόνοθα είναι οποτε θ περιμένω τοτε

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk