Μάστορες τα φώτα σας!!

.....
Οσο αφορα το Τ300 είναι λιγο δυσκολο να το βρω. Σε 4 vitex μαγαζια δε το δινουν και λενε white spirit και ενας εκανε το σταυρο το που το ζητησα.

Αντί να ταλαιπωρείσαι ψάχνοντας σε 4 μαγαζιά και να ... σταυροκοπιούνται, δεν το παραγγέλνεις να σου έρθει και στην πόρτα σου με μόλις 2€ ;

Διαλυτικό Τ300

και

Ρολά Microstar

• Like
Reactions: KOSSTV
Αντί να ταλαιπωρείσαι ψάχνοντας σε 4 μαγαζιά και να ... σταυροκοπιούνται, δεν το παραγγέλνεις να σου έρθει και στην πόρτα σου με μόλις 2€ ;

Διαλυτικό Τ300

και

Ρολά Microstar
Ισως τα παρω απο κανενα πρακτικερ γυριζοντας απο τη δουλεια μιας και μενω καμια 50ρια km απο αθηνα ή παραγγελια. Γενικα δε βρισκεις τα παντα αν εισαι μακρια. Για θερμοσιφωνα εψαχνα βαλβιδα ασφαλειας και με κοιταγανε περιεργα επειδη δεν ηθελα 12-14bar (εχω μειωτη πιεσης και δοχειο διαστολης)

Δεν εχω βρει τα συγκεκριμενα, εχω δοκιμασει κατι morris.
Το βαψιμο φαινεται πολυ ωραιο. Θα βαλω φωτο απο επαγγελματια πως τα εκανε σε ενα γνωστο.
Οσο αφορα το Τ300 είναι λιγο δυσκολο να το βρω. Σε 4 vitex μαγαζια δε το δινουν και λενε white spirit και ενας εκανε το σταυρο το που το ζητησα.

Για το γαλβανι μου κανει εντυπωση πως δε θελει ασταρι ενω αλλα θελουν ή το συστηνουν οπως αυτο
Που μενεις να σε στειλω...;
Ο Τρακαδας στα μαγαζια του το εχει....
O Γαραφας στην Μεταμορφωση αμα σου κανει....
ΕDIT:..τωρα ειδα οτι μενεις μακρια...:(

Οσο αφορα το γαλβανι τι εννοεις πως δεν θελει ασταρωμα....;
Eχεις ανοιξει το συγκεκριμενο της Χρωτεχ...;.. ειναι ακριβως ιδιο με της Vitex,που σου εβαλα, παντως τοσο στην οπτικη κατασταση οσο και στα χαρακτηριστηκα του....

Last edited:
ενας εκανε το σταυρο το που το ζητησα.

Η ιστορια της ζωης μου, καθε φορα σε χρωματοπωλεια κτλ, οταν ζηταω κατι περιεργο, που (συνηθως) το εχω δει εδωμεσα.

Αμα τυχον παω και μετα τη δουλεια με του κουστουμι; Ε, εκει κοιτανε καλα γυρω-γυρω να δουνε που ειναι η καμερα... 😁 🙄

Η ιστορια της ζωης μου, καθε φορα σε χρωματοπωλεια κτλ, οταν ζηταω κατι περιεργο, που (συνηθως) το εχω δει εδωμεσα.

Αμα τυχον παω και μετα τη δουλεια με του κουστουμι; Ε, εκει κοιτανε καλα γυρω-γυρω να δουνε που ειναι η καμερα... 😁 🙄
Επειδη το ψαχνουμε δεν κανουμε τις κλασικές λυσεις μιας και κοστιζουν παραπανω συνηθως και ετσι ειναι πιο δυσκολο.. εχω πολλα παραδειγματα. Θυμαμαι οταν ειχα παει σε μεγαλο υδραυλικαδικο και ζητησα κολληση χωρις μολυβδο και με κοιταγε περιεργα "ελα μωρε λιγο εχει αυτο βαζουν ολοι" και εγραφε νομιζω πως δε κανει κανονικα για ποσιμο.

Που μενεις να σε στειλω...;
Ο Τρακαδας στα μαγαζια του το εχει....
O Γαραφας στην Μεταμορφωση αμα σου κανει....
ΕDIT:..τωρα ειδα οτι μενεις μακρια...:(

Οσο αφορα το γαλβανι τι εννοεις πως δεν θελει ασταρωμα....;
Eχεις ανοιξει το συγκεκριμενο της Χρωτεχ...;.. ειναι ακριβως ιδιο με της Vitex,που σου εβαλα, παντως τοσο στην οπτικη κατασταση οσο και στα χαρακτηριστηκα του....
Μενω νοτια πχ αναβυσσο. Εχει και πολυ μεγαλα μαγαζια αλλα δε βρισκεις τα παντα και αν το βρεις δεν ειναι σε καλη τιμη. Το πηρα για να επιδιορθωσω το γαλβανι σε καποια σιδερα που εφυγε σε 3 μηνες γιατι ο σιδερας ψεκαζε πανω στις σκονες χωρις να καθαρισει. Σε πυκνοτητα της χρωτεχ ειναι πιο βαρυ παντως αν δε κανω λαθος βεβαια οχι πολυ.
Για ασταρι εννοω πως δε γινεται να βαψουμε κατευθειαν γαλβανιζε κανονικα γιατι θα ξεφλουδισει αλλα με το συγκεκριμενο για καποιο λογο γινεται.

O Σκούπας δεν έχει...;

Η τιμή του είναι από 3 έως 4 ευρώ το περισσότερο...Δεν νομίζω ότι είναι ακριβο εαν είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου..τεσπα..

Εμένα ίδια μου φαινονται τα υλικα αλλά οκ δεν το θυμάμαι 100%...

Το γαλβανιζε θέλει οπωσδήποτε ασταρι και μάλιστα τα συγκεκριμένα καθώς κάνουν δραση/αντίδραση στην επιφανεια για να δημιουργήσουν πόρους πρόσφυσης οι οποίοι δεν υπάρχουν...
Έτσι το τελικό χρώμα "γαντζωνει" σωστα πανω στην γαλβανιζε επιφανεια...είδα πως θα ξεφλυδιζει...
Επισης αν η επιφάνεια από τον σιδερα έχει λάδια η λίπη θα πρέπει να καθαρίζεται πρώτα, πριν και από το ασταρι, με καθαρό οινοπνευμα η διαλυτικό Ν1...

O Σκούπας δεν έχει...;

Η τιμή του είναι από 3 έως 4 ευρώ το περισσότερο...Δεν νομίζω ότι είναι ακριβο εαν είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου..τεσπα..

Εμένα ίδια μου φενονται τα υλικα αλλά οκ δεν το θυμάμαι 100%...

Το γαλβανιζε θέλει οπωσδήποτε ασταρι και μάλιστα τα συγκεκριμένα καθώς κάνουν δραση/αντίδραση στην επιφανεια για να δημιουργήσουν πόρους πρόσφυσης οι οποίοι δεν υπάρχουν...
Έτσι το τελικό χρώμα "γαντζωνει" σωστα πανω στην γαλβανιζει επιφανεια...είδα πως θα ξεφλιδιζει...
Επισεις αν η επιφάνεια από τον σίδερα έχει λάδια η λίπη θα πρέπει να καθαρίζεται πρώτα,πριν και από το ασταρι,με καθαρό οινοπνευμα η διαλυτικό Ν1...
Δεν έχω παει σε αυτό το μαγαζι γενικα σε αυτα τα χρωματοπωλεια στο δρομο αν και φαινεται πως θα εχουν πραγματα μιας και ειναι καθαρα χρωματοπωλεια επειδη ειναι λιγο μακρια μου. Γενικα πηγαινω φωκαια,κερατέα,αναβυσσο,λαγονησι για μικροπραγματα. Θα ριξω μια ματια και εκει
Για καθαρισμα εχω σκοπο να τα καθαρισω μιας και απο τα λαδια εχει κολησει σκονη καθως και ετικετες κτλ. Βεβαια τοσο ο σιδερας καθως και αλλοι μαστορες μου ειπαν πως δε χρειαζονται καθαρισμα. Ο μαστορας μου ελεγε δε χρειαζονται καθαρισμα αφου με τη βροχη φευγουν ολα. Πιστευω πως οι εππαγγελματιες δε καθονται να χασουν χρονο να καθαρισουν καθως αν χαλασουν γρηγοροτερα θα εχουν δουλεια παλι

Ο Σκούπας είναι στα Καλύβια...googlaρε το...

Δεν ξερουν τι κάνουν αυτοι οι μαστοροι/"επαγγελματιες" που αναφέρεις και τι τους ενδιαφέρει να παραδώσουν σαν δουλεια αλλα προσωπικά σε δουλεια μου θα χάσω το χρόνο μου για να το κάνω σωστά και μην φανταστει ότι θα φας όλη την μέρα σου..
Άπαξ και "κλειστεί" το λαδι μέσα δεν διορθώνεται μετά....

Last edited:
Εγώ πολλές φορές πηγαίνω στον ΜΩΡΑΪΤΟΠΟΥΛΟ στην Καλυβίων, κοντά στην παραλία, όταν είμαι Λαγονήσι.
Μεγάλο μαγαζί και είναι ανοιχτά και τις Κυριακές

• Like
Εγώ πολλές φορές πηγαίνω στον ΜΩΡΑΪΤΟΠΟΥΛΟ στην Καλυβίων, κοντά στην παραλία, όταν είμαι Λαγονήσι.
Μεγάλο μαγαζί και είναι ανοιχτά και τις Κυριακές
Εγώ σπάνια πάω μωραιτοπουλο γιατί τα έχει όλα 10-20% ευρώ πιο ακριβά από ότι στο site και άλλα μαγαζιά. Πρέπει να τον πιέσω να μου τα δώσει κάθε φορά σε τιμή site.
Σήμερα πήγα σε vitex αγ Μαρίνα και ζήτησα και t300 και μου λένε δε το φέρνουμε είναι ίδιο με white spirit. Απορώ πως το βρίσκετε τόσο εύκολα και ώσπου πάω κανείς δε το δινει

Άλλο δεν το φέρνουν άλλο είναι ίδιο...!!
Τι λένε οι άνθρωποι για να πουλήσουν..;;;!!!
Αυτα γινονται αμα δεν έχουν πλήρη γκάμα...

Πηγές Σκουπα..;

Ο Μωραιτοπουλος στο σημειο που είναι δείχνει σαν κράτος εν κράτη για αυτο και ειναι λιγο ακριβως......απο την άλλη 2 φορές Κυριακή με έχει σωσει σε δουλεια και έχει γκαμα...

Last edited:
Άλλο δεν το φέρνουν άλλο είναι ίδιο...!!
Τι λένε οι άνθρωποι για να πουλήσουν..;;;!!!
Αυτα γινονται αμα δεν έχουν πλήρη γκάμα...
Ναι με "ταπεινωσανε". Απλα ρώτησα εχετε το Τ300; "Οχι ειναι το ιδιο με το white spirit αυτο χρησιμοποιουν ολοι. Καθε εταιρία βγαζει το δικο της με αλλο ονομα".
Ακόμα δεν εχουμε καταλήξει στην αποχρωση που θελει η γυναικα. Λογικα θα παω σε heavy metal silicon satin μιας και το γυαλιστερο δε μου αρεσει πολυ.
Δοκιμασα να βαψω για δειγμα με το ιδιο ρολο ενα verolac που μου εδωσε ενας φιλος αλλα ηταν αποτυχια. Ισως να φταίει η ωρα επειδη το εβαψα μεσημερι.
Το προβλημα που ειχα ηταν φουσκαλες που δε σκαγανε και πως αφηνε τριχες το ρολο. Με το mobiλαc δεν ειχα καμια φουσκαλα με το ιδιο ρολο μονο χνουδια.
Για να δειτε ποσο αθλιο ειναι το αποτελεσμα. Επειδη ειναι μικρο κομματι θα το τριψω οταν στεγνωσει. Δε ξερω τι σκατα φταιει και αφηνει χνουδια, θα δοκιμασω αλλο ρολο.
Επισης καμια ιδεα τι κανω λαθος και αφηνει φουσκαλες;
IMG_20210925_134007.jpg

Δεν πρεπει να βαφεις καγκελα εκτεθειμενα στον ηλιο, αυξανονται οι φουσκαλες και δεν μπορεις να δουλεψεις το χρωμα ... "πετσωνει"
To mobilac ειναι η κορυφη ολων οσων πωλουνται στα χρωματοπωλεια.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
την ιδια αποψη εχω και εγω, το μομπιλακ στο μεταλλο ειναι οτι πρεπει
ειδικα σε μεταλλα που προβαλονται οπως πχ τα καγγελα, εχει "αλλη χαρη"

Last edited:
Με την ευκαιρια: Αν αυτο το χνουδωτο ρολακι ειναι για βερνικια, το αλλο ρολακι, που ειναι σαν σφουγγαρι, για τι ειναι; Για πλαστικα, ακρυλικα κτλ;

• Like
Reactions: nickolas
Ενα-ενα...

Τα μικρά χρωματοπωλεια εινα λογικό να πλασαρουν αλλο υλικο οταν δεν εχουν πλήρη γκάμα..Για αυτό και απευθυνόμαστε σε μεγάλα...

Για το συγκεκριμενο αποτελεσμα τετοια ωρα δεν φτάει το υλικό ειτε ηταν Mobilac ειτε Vitex αλλά ο τρόπος περασματος και φυσικά που το χτυπάει ο ήλιος...

Το παραπάνω έγινε γιατί προσπάθησες να το σουμαρεις και "σήκωνε" το υλικό που είχε ψιλοτσιμπησει η γινοταν οπως λεει ο Θανασης.και άφηνε τρίχες από το ρόλο..κοινως "κολουσε"λιγο το ρολακι...

Επεισης η αραίωση δεν πρέπει να ήταν και η ιδανικη,παχυ για εμενα δειχνει η εικονα,καθώς φενεται από τις αγριαδες που αφήνει το ρόλο...θελει ενα 10-15% παρότι ο κατασκευαστής λέει λιγότερο...

Άγγελε και τα 2 κάνουν και για βερνίκια, ριπολινες και ντούκο...
Απλώς η διαφορά του σφουγαριου με το χνουδωτό είναι ότι το μεν πρώτο αφήνει ίσως καλύτερη επιφάνεια,προσωπικά για εμένα είναι το ιδιο, αλλά δεν αφήνει καθόλου χρώμα...
Οπότε επιλέγεις τι και πώς...

Για τα βερνίκια δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιαιτερο καλύψης αλλά άφημα υλικού με το σφουγγάρι...
Στις ριπολινες και ντούκο το χνουδωτό είναι σαφώς καλύτερο στην κάλυψη...
Αυτά...

Last edited:
Ενα-ενα...

Τα μικρά χρωματοπωλεια εινα λογικό να πλασαρουν αλλο υλικο οταν δεν εχουν πλήρη γκάμα..Για αυτό και απευθυνόμαστε σε μεγάλα...

Για το συγκεκριμενο αποτελεσμα τετοια ωρα δεν φτάει το υλικό ειτε ηταν Mobilac ειτε Vitex αλλά ο τρόπος περασματος και φυσικά που το χτυπάει ο ήλιος...

Το παραπάνω έγινε γιατί προσπάθησες να το σουμαρεις και "σήκωνε" το υλικό που είχε ψιλοτσιμπησει η γινοταν οπως λεει ο Θανασης.και άφηνε τρίχες από το ρόλο..κοινως "κολουσε"λιγο το ρολακι...

Επεισης η αραίωση δεν πρέπει να ήταν και η ιδανικη,παχυ για εμενα δειχνει η εικονα,καθώς φενεται από τις αγριαδες που αφήνει το ρόλο...θελει ενα 10-15% παρότι ο κατασκευαστής λέει λιγότερο...

Άγγελε και τα 2 κάνουν και για βερνίκια, ριπολινες και ντούκο...
Απλώς η διαφορά του σφουγαριου με το χνουδωτό είναι ότι το μεν πρώτο αφήνει ίσως καλύτερη επιφάνεια,προσωπικά για εμένα είναι το ιδιο, αλλά δεν αφήνει καθόλου χρώμα...
Οπότε επιλέγεις τι και πώς...

Για τα βερνίκια δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιαιτερο καλύψης αλλά άφημα υλικού με το σφουγγάρι...
Στις ριπολινες και ντούκο το χνουδωτό είναι σαφώς καλύτερο στην κάλυψη...
Αυτά...
Θα παω σε μεγαλο να παρω οτι χρειαστώ. Οσο αφορα για την ώρα ξέρω πως επηρεάζει ο ηλιος αλλά το εβαψα για 2 λογους. Με το θερμομετρο παντως ηταν γυρω στους 35-40 βαθμους το μεταλλο.
1. Επειδη ψαχνω αποχρωση που να ταιριάζει οποτε βαφω ενα μικρο κομματι.
2. Λογω ελλειψης χρονου
3. Επειδη εχω δει πολλες φορες εππαγγελματιες να βαφουν μεσημερι καγκελα μεσα στον ηλιο χωρις εμφανες προβλημα. Πχ σε γνωστο μου τα εβαψε με τους καυσωνες του καλοκαιριου, βεβαια ειναι αθλιο το αποτελεσμα αλλα επειδη βλεπω συχνα να βαφουν μεσα στον ηλιο αρχιζω και αμφιβαλλω αν κανω κατι λαθος η φταιει ο ηλιος.

Δε κολλουσε παρα πολυ αλλα και αυτο το λιγο μαλλον αρκουσε να κανει ζημια. Αραιωση εκανα οσο εγραφε 5%, ισως να ηταν λιγο απο οτι λες.
Με το ρολακι παντως ισως να θελω μεγαλυτερο πελμα γιατι το στρατζαριστο δεν ηταν φλατ(στη ραφη) και δε παταγε τελειως αφηνε κενα και αναγκαζομουν να ξαναπερασω.

Το πυρωμενο σιδερο δεν αφηνει να απλωσει το υλικο και τα αποτελεσματα ειναι αυτα τα οποια ανεφερες/ραμε πιο πριν....35 με 40 βαθμους ειναι πολυ υψηλη θερμοκρασια..
Eξ΄ αλλου ολοι οι κατασκευαστες αναφερουν οτι πανω απο 35 βαθμους απαγορευται να περνιεται καθως θα υπαρχουν προβληματυα στην επιφανεια..
Τωρα ποιοι ειναι αυτοι οι "επαγγελματιες" που το κανουν χωρις να εχουν θεματα στο περασμα μου κανει εντυπωση....
Εγω όσες φορές βαφω κάγκελα ειδικά καλοκαίρι μπορεί να πάω και 6:30 για να μην με πιασει η ζεστη...ειδικα εαν εχει ταμπλαδες και μεγαλες ισιες επιφανιες....

3. Επειδη εχω δει πολλες φορες εππαγγελματιες να βαφουν μεσημερι καγκελα μεσα στον ηλιο χωρις εμφανες προβλημα. Πχ σε γνωστο μου τα εβαψε με τους καυσωνες του καλοκαιριου, βεβαια ειναι αθλιο το αποτελεσμα αλλα επειδη βλεπω συχνα να βαφουν μεσα στον ηλιο αρχιζω και αμφιβαλλω αν κανω κατι λαθος η φταιει ο ηλιος.
Λες 'χωρίς εμφανές πρόβλημα' και μετά 'είναι άθλιο το αποτέλεσμα'...
Το 'άθλιο αποτέλεσμα' δεν είναι 'εμφανές πρόβλημα';
Μήπως εννοούσες κάτι άλλο; Μπερδεύτηκα...

• Like
Λες 'χωρίς εμφανές πρόβλημα' και μετά 'είναι άθλιο το αποτέλεσμα'...
Το 'άθλιο αποτέλεσμα' δεν είναι 'εμφανές πρόβλημα';
Μήπως εννοούσες κάτι άλλο; Μπερδεύτηκα...
Εννοώ ότι εγώ όταν είχα δοκιμάσει να βάψω σε καύσωνα ήταν δύσκολο μιας και κολλαγε το χρώμα σε δευτερόλεπτα. Αλλά βλέπω άλλους να βάφουν 2 το μεσημέρι άνετοι και εγώ υπέφερα όταν το είχα κάνει. Όσο αφορά το αποτέλεσμα από επαγγελματία που έβαψε γνωστό μου στους καύσωνες είναι όλο σταξιματα και γενικά περίεργο θα βάλω φωτό. Τα γειτονικά σπίτια που ανακαινίστηκαν ντάλα μεσημέρι βαφανε κάγκελα το καλοκαίρι. Δεν έχω παει κοντά να δω πως είναι το αποτέλεσμα αλλά από μακριά δε μπορώ να δω