Μάστορες τα φώτα σας!!

Α καλά..
Εντάξει, σκέψου πόσο θα κλέψει στο μπετο.. (αναλογία τσιμέντου/άμμου)
Θα ερθει βαρελα δε ξερω αν μπορει να ανεβει απο τη γκαραζοπορτα χωρις θεμα καθως εχει μεγαλη κλιση. Νομιζω ζητησε γκρο μπετο πιστευω κατι χειροτερο απο c16/20 ισως κανα c12/15. Αντικειμενικά τα θεματα που εχουμε ειναι πως δεν εχει οδηγους για το μπετο μονο στο πλαι σε αποστασεις 10 μετρων οποτε δε θα εχουμε ομοιομορφο παχος. Επισης το χωμα και τα χαλικια που τα σκορπισανε που ειχα βαλει στο παρκινγκ για να το σηκωσω ετσι ωστε να μη βρισκει το αμαξι τα σκορπισανε με τσουγκρανα και προφανως δεν ειναι συμπιεσμενο το εδαφος παντου πλεον. Το πλέγμα παταει στο χωμα πιστευω οπως το ριχνουν να το σηκώσουν λιγο αν και ουτε για αυτο ειμαι σιγουρος.
Απο εκει και περα το μπετο ειναι αρκετα δυνατο αρα δε ξερω αν θα πάθει κατι καθως θα παταει σε χωμα ισως μικρορωγμές. Το πλέγμα ειναι 6ρι.

δε ξερω αν θα πάθει κατι καθως θα παταει σε χωμα ισως μικρορωγμές.
Εννοείται πως θα πάθει.
Το έδαφος έπρεπε να συμπιεστεί πρώτα με οδοστρωτήρα.

Εννοείται πως θα πάθει.
Το έδαφος έπρεπε να συμπιεστεί πρώτα με οδοστρωτήρα.
Γενικα ομως ειναι σταθερο δε μετακινήθηκε πολυ χωμα. Θα δειξει. Παντως μερικες φορες πεφτω εξω και πανε ολα καλα αλλα αλλες οχι. Τωρα δεν ειμαι σιγουρος. Πιστευω πως δε θα παθει κατι αμεσα.

Καλημερα.
Σκοπευω να αλλαξω την micro usb υποδοχη φορτισης σε ενα tablet
και ψαχνω ανταλλακτικο.
Στο ιντερνετ πωλουνται πολλων ειδων universal υποδοχες
και μαλιστα με το ιδιο σχημα, αλλα εχουν διαφορετικα νουμερα,
που το πιθανοτερο ειναι να υποδηλωνουν διαφορετικες διαστασεις.
Παραδειγματος χαριν οπως στα λινκ που παραθετω
απο το ιδιο καταστημα και ειναι ιδια στο σχημα με το usb που θελω να αλλαξω:
1ο λινκ
2ο λινκ
3ο λινκ
4ο λινκ
Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει καποιος καταλογος - data sheet
με τα νουμερα των micro usb ωστε να βρω αυτο που εχει τις καταλληλες διαστασεις.
Γενικά δεν βγάζεις εύκολα άκρη εκτός και εαν πάς με βάση αυτό που έχεις να είνα ιδιο εμφανισιακά , Απλά λογο έλλειψης ανταλλακτικών θα σου έλεγα σαν λύση μονο να πάρεις ενα σετ που εχει τα ποιο κοινά πχ https://www.banggood.com/240Pcs-24-...en-all-purchase-rm-pc-0720&ad_id=534554931006

Δεν ειναι μονο το σχήμα , ειναι τα pins , αν είναι όρθιο η ξαπλωτό κλπ . Φαίνεται να μην εχεις εμπειρία αξίζει τον κόπο ? Εαν ναι δες για σετ

Πιστευεις πως θα εχω θεμα; Ειναι 100τμ. Λενε πως ο χρονος ειναι ο καλυτερος μαστορας. Απλα ολο αυτο εγινε για να μπαινουν μερικα αυτοκινητα. Θελαμε να βαλουμε και πετρα καρυστου απο πανω αλλα θελει 3.000€ ακομα. Απο τη στιγμη που ειπα πως δε βαζω ουτε 1€ πιστευω πως δε θα γινει καθως απλα θα εχει μπετο για καθαριότητα και οσο αντεξει. Φοβαμαι παντως πως οπως το καναν θα λιμναζουν τα νερα οταν βρεχει και θα ειναι χειροτερα. Αν δε σπασει σε λιγο καιρο θα σκεφτω και τη πετρα.
Θα βαλω φωτο οταν πεσει το μπετο. Επισης μου ζηταγανε εργαλεια και δε τους εδωσα αλλα με παρακαλια μια τσουγκρανα.
Απο τις φωτο φαινεται οτι με 7-8 μικρα τουβλα να καθονται πλακε σε καθε πλεγμα ωστε να πεσει ακριβως στην μεση το μπέτο νομιζω δεν ειναι τιποτα να γινει και θα γινει σωστα....με 50-60 εισαι οκ...
Για τα νερα εαν εχει κλεισει απο την αλλη πλευρα που ειναι η εισοδος της γκαραζοπορτας οκ ειδαλως εαν συμβει το αντιθετο εχει αλλο ενα προσθετο προβλημα που θα μπαινουν μεσα....

Οσο για του σωληνες νερου επρεπε να εχει γινει προβλεψη ηδη και να μπουν μεσα σε βαθος αφου θα περνανε αυτοκινητα απο πανω...σε τετοιες περιπτωσεις συζηταμε κοντα στους 30-40 ποντους βαθος...

Τα λεω αυτα γιατι τωρα δεν πληρωνεις τιποτα αλλα στο μελλον θα τα επωμιστεις εσυ...!!!
Ξερω τι σου λεω απο την καλη και απο την αναποδη...!!!
Εχω πελατες που ριχνουν μερα νυχτα καντηλια...!!!;)

Απο τις φωτο φενεται οτι με 7-8 μικρα τουβλα να καθονται πλακε σε καθε πλεγμα ωστε να πεσει ακριβως στην μεση το μπέτο νομιζω δεν ειναι τιποτα να γινει και θα γινει σωστα....με 50-60 εισαι οκ...
Για τα νερα εαν εχει κλεισει απο την αλλη πλευρα που ειναι η εισοδος της γκαραζοπορτας οκ ειδαλως εαν συνβει το αντιθετο εχει αλλο ενα προσθετο προβλημα που θα μπαινουν μεσα....

Οοσο γαι του σωληνες νερου επρπε να εχει γινει προβλεψει ηδη και να μπουν μεσα σε βαθος αφου θα περναννε αυτοκινητα απο πανω...σε τετοιες περιπτωσεις συζυταμε κοντα στους 30-40 ποντους βαθος...

Τα λεω αυτα γιατι τωρα δεν πληρωνεις τιποτα αλλα στο μελλον θα τα επομηστεις εσυ...!!!
Ξερω τι σου λεω απο την καλη και απο την αναποδη...!!!
Εχω πελατες που ριχνουν μερα νυχτα καντυλια...!!!;)
Αυτό με τα τουβλα δεν είναι πρακτικό καθως αν πατήσει η βαρελα θα τα πατηκωσει καθώς δεν θα έχει πρέσα. Για το βάθος είχε πει πως δε μπορεί να σκάψει τόσο βαθιά.
Ε στο μέλλον βλέπουμε. Πολλοί λένε πως είναι μια χαρά και έτσι. Θα δείξει σε ένα χρόνο αν θα έχει φθορά. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στη πραξη. Για να νερά θα δείξει καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί είμαι σίγουρος πως θα κάνει λιμνούλες. Γενικα θα είναι ένα θέμα καθώς δε θα αποροφουνται από το έδαφος οπότε θα καταλήγουν σε ξέρω και εγώ που

Εχω ριξει με βαρελα.....βαζεις στα 2 πρωτα πλεγματα και καθως φευγει η βαρελα τοποθετεις και τα υπολοιπα...ευκολα πραγματα....
Προφανως δεν το εχουν πολυδουλεψει ετσι......

Εαν δεν εχουν τα καταλληλα εργαλεια ειναι φυσικο να μην μπορουν να σκαψουν....!!!Δεν ειναι δικαιολογια οτι δεν μπορει να σκαψει....!!!

Ξερω βρισκεσαι σε δυσκολη θεση να πιεσεις και καταλαβαινω τι ολη φαση...οποτε ειναι λιγο δωρον αδωρον να το συζυταμε εαν καποιοι εχουν προαποφασισει πως θα γινει μια δουλεια....
Δικος σας ειναι εσεις ξερετε...

Εχω ριξει με βαρελα.....βαζεις στα 2 πρωτα πλεγματα και καθως φευγει η βαρελα τοποθετεις και τα υπολοιπα...ευκολα πραγματα....
Προφανως δεν το εχουν πολυδουλεψει ετσι......

Εαν δεν εχουν τα καταλληλα εργαλεια ειναι φυσικο να μην μπορουν να σκαψουν....!!!Δεν ειναι δικαιολογια οτι δεν μπορει να σκαψει....!!!

Ξερω βρισκεσαι σε δυσκολη θεση να πιεσεις και καταλαβαινω τι ολη φαση...οποτε ειναι λιγο δωρον αδωρον να το συζυταμε εαν καποιοι εχουν προαποφασισει πως θα γινει μια δουλεια....
Δικος σας ειναι εσεις ξερετε...
Ναι δεν έχει νόημα απλά αυτό που με απασχολεί είναι πχ αν φανεί η αστοχία σε 1 χρόνο η 10. Γιατί αν πχ σε δύο χρόνια είναι στη πένα χωρίς ρωγμές θα πω οκ είναι σε βάλω πέτρα και μπορεί να αρχίσει να σπάει στα 3

Αμα σπασει στα 3 χρονια αστα να πανε....!!!
Αυτα μια φορα γινονται φιλε μου και καλο ειναι να γινονται σωστα....
Τα παραπανω στο δικο μου σπιτι θα αποκλειοντουσαν δια ροπαλου....και δεν παν να ηταν πατερας,πεθερος η δεν ξερω τιποτε αλλος...
Εγω με το πατερα μου δεν πολυσυμφωνουμε σε καποια θεματα,βεβαια εκεινος παλιοτερης σχολης με λιγοτερες επιλογες απο τοτε.....με θεωρει υπερβολικο σε ποσοτητες και υλικα...η πραξη και ο χρονος εδω και μια 10ετια+ αλλα λενε ομως...!!!!

Αμα σπασει στα 3 χρονια αστα να πανε....!!!
Αυτα μια φορα γινονται φιλε μου και καλο ειναι να γινονται σωστα....
Τα παραπανω στο δικο μου σπιτι θα αποκλειοντουσαν δια ροπαλου....και δεν παν να ηταν πατερας,πεθερος η δεν ξερω τιποτε αλλος...
Εγω με το πατερα μου δεν πολυσυμφωνουμε σε καποια θεματα,βεβαια εκεινος παλιοτερης σχολης με λιγοτερες επιλογες απο τοτε.....με θεωρει υπερβολικο σε ποσοτητες και υλικα...η πραξη και ο χρονος εδω και μια 10ετια+ αλλα λενε ομως...!!!!
Ειναι τροπος σκέψης. Αλλοι τα θελουν σωστα και άλλοι γρηγορα με μικρο κοστος. Απο την οπτικη πχ του πεθερου θα ειναι αχαριστια και οτι δε θα γινει ποτε αν δε το κανει.
Παρολα αυτα πιστευω πως δε θα παθει κατι καθως ειναι σκληρο το εδαφος θα φανει με τα χρονια λογικα

Ετσι ειναι και ενας θειος μου, που ολο καθε χρονο ολο και καποιο χαρμανακι ριχνει και το σιδερωνει σαν να ειναι πολυκατοικια καθε φορα :)
Περυσι εφτιαξε μια ραμπιτσα να ανεβαινει πιο ευκολα το αυτοκινητο (μιλαμε για 10 ποντους φαρδος) και ειχε μεσα το σκραπ απο τον Τιτανικο 😁
Παντως, η αληθεια ειναι οτι δεν του χαλανε, εδω και δεκαετιες.

• Haha
  • Like
Reactions: cyclades and Parhs
Ειναι τροπος σκέψης. Αλλοι τα θελουν σωστα και άλλοι γρηγορα με μικρο κοστος. Απο την οπτικη πχ του πεθερου θα ειναι αχαριστια και οτι δε θα γινει ποτε αν δε το κανει.
Παρολα αυτα πιστευω πως δε θα παθει κατι καθως ειναι σκληρο το εδαφος θα φανει με τα χρονια λογικα
Συμφωνώ...
Φανταζομαι ετσι και αλλιώς οτι ο τροπος που επιλεγεται να γινει αφορά προσωπική πρωτοβουλία στο δικο σου σπιτι και όχι επαγγελματική ιδιότητα στο συγκεκριμένο ειδος δουλειας που σαφώς δεν μπορεί να "περασει" ευκολα στο ευρυ κοινό..
Οπότε ας το κάνει έτσι...

Συμφωνώ...
Φανταζομαι ετσι και αλλιώς οτι ο τροπος που επιλεγεται να γινει αφορά προσωπική πρωτοβουλία στο δικο σου σπιτι και όχι επαγγελματική ιδιότητα στο συγκεκριμένο ειδος δουλειας που σαφώς δεν μπορεί να "περασει" ευκολα στο ευρυ κοινό..
Οπότε ας το κάνει έτσι...
Θα κάνω update σε κανα χρόνο να δούμε πως θα είναι για πείραμα. Δεν είμαι σίγουρος εάν χρειαζοντουσαν οδηγοί ανά μερικά μέτρα γιατί τώρα δε ξέρω πόσο εύκολα αποφεύγεις να γίνουν βαθούλωματα. Επίσης θέλω να δω αν θα αντέξει το μπετό στη γκαράζοπορτα καθώς δε θα έχει οπλισμό και είναι 3-4 εκατοστά

Ξέρει κανείς τι είδος πριτσίνια είναι - αν είναι;

Attachments

• IMG_20211023_190325.jpg
    IMG_20211023_190325.jpg
    576.9 KB · Views: 38
Ειναι τελειως στρογγυλο το εσωτερικο;
Δεν ξερω τι ειναι αυτα/ες, παντως υπαρχουνε κατι βιδες "ασφαλειας" που εχουνε ενα περιεργο κεφαλι, το οποιο με (ειδικο) κατσαβιδι μπορει μονο να βιδωσει, οχι να ξεβιδωσει.

Ειναι τελειως στρογγυλο το εσωτερικο;
Δεν ξερω τι ειναι αυτα/ες, παντως υπαρχουνε κατι βιδες "ασφαλειας" που εχουνε ενα περιεργο κεφαλι, το οποιο με (ειδικο) κατσαβιδι μπορει μονο να βιδωσει, οχι να ξεβιδωσει.
Ναι. Έψαξα ξανά και είναι έτσι
Δε ξέρω αν υπάρχουν εδώ. Λογικά αν βγάλω το ένα μπορώ να βάλω βίδα

• Like
Reactions: mastroxalastis
Αφού είναι λείο εσωτερικα δεν έχει να πιάσει κάτι. Ίσως δεν ήταν καλή η φωτο

Ναι, απ’το κινητό δεν το είδα, είδα μόνο την κάτω βίδα που είναι πιο νεταρισμένη.