Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάστορες τα φώτα σας!!​

Καλησπέρα κι από εμένα.
Θέλω να αλλαξω το φισακι σε ενα τροφοδοτικο και ενω το παληο εχει δυο καλλωδια
το νεο που πηρα (δεν φρισκω στη διασταση που θελω ακριβως το ιδιο) εχει το καλλωδιο του ,
με τρια σημεια επαφης.
Το παληο εχει ΡΙΝ + εξωτερικο , ενω το νεο εχει και επενδυση (δεν ξερω πως λεγεται ! ) αναμεσα στο ΡΙΝ + εξωτερικο .Πως συνδεεται ?
Το τριτο καλλωδιο που περισευει που κολλαει ? Γεφυρα με καποιο απο τα αλλα δυο ?
Ευχαριστω.

Attachments

• IMG_20220204_173806.jpg
    IMG_20220204_173806.jpg
    2.5 MB · Views: 30
  • IMG_20220204_174226.jpg
    IMG_20220204_174226.jpg
    3.8 MB · Views: 29
Kαλως τον!

Μεχρι να σου απαντησει καποιος γνωστης, να σου πω τι κανω εγω σε τετοιες περιπτωσεις :)

Θα δοκιμαζα με ενα πολυμετρο, εναλλαξ τα καλωδια με μια απλη μπαταρια ΑΑ, για να δω ποιος συνδυασμος φερνει το θετικο στο κεντρο του φις και το αρνητικο στο εξωτερικο.
Οταν βρεις τα δυο καλωδια που φερνουν το ρευμα στο φισακι οπως στη φωτο παρακατω, νομιζω οτι εισαι οκ.
77fae3dd0a4194f6bbf896a549192857f3370838.jpeg

• Like
Reactions: cyclades
Kαλως τον!

Μεχρι να σου απαντησει καποιος γνωστης, να σου πω τι κανω εγω σε τετοιες περιπτωσεις :)

Θα δοκιμαζα με ενα πολυμετρο, εναλλαξ τα καλωδια με μια απλη μπαταρια ΑΑ, για να δω ποιος συνδυασμος φερνει το θετικο στο κεντρο του φις και το αρνητικο στο εξωτερικο.
Οταν βρεις τα δυο καλωδια που φερνουν το ρευμα στο φισακι οπως στη φωτο παρακατω, νομιζω οτι εισαι οκ.
77fae3dd0a4194f6bbf896a549192857f3370838.jpeg

Απλά μια ενημέρωση.
Βάζοντας το πολυμετρο στην ένδειξη που σημειώνω και ενώνοντας τούς ακροδέκτες ακούγεται ένα συνεχόμενο μπιπ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνέχεια στο καλώδιο και δεν είναι κομμένο.
Άρα κάνοντας Αυτό που αναφέρεις μπορείς να βρεις τα καλώδιο ποιο εύκολα Και χωρίς μπαταρία
  1. Συνδέστε τις ακίδες στις κατάληλες θέσεις πάνω στο πολύμετρο. Η μαύρη ακίδα πρέπει να συνδεθεί στο COM ή common θύρα η οποία είναι η γείωση μας και η κόκκινη ακίδα στη θύρα.
  2. Ρυθμίστε και γυρίστε το πολύμετρο στην επιλογή για μέτρηση συνέχειας του ρεύματος (εικονίδιο με τον ήχο)
  3. Για να ελέγξετε αν υπάρχει συνέχεια αγγίξτε τις 2 ακίδες μεταξύ τους. Θα χτυπήσει έναν ήχο και η τιμή στην οθόνη πρέπει να είναι μικρότερη από 1 ή 0.
  4. Τοποθετήστε τις ακίδες στο ηλεκτρονικό κύκλωμα που θέλετε να μετρήσετε. Θα πρέπει να πάρετε το ίδιο αποτέλεσμα όπως στο βήμα 4

Attachments

• GM-270DT-830D.jpg
    GM-270DT-830D.jpg
    63.1 KB · Views: 13
Σας ευχαριστω και τους δυο.
Χιωτης το εκανα αυτο.
Αυτες τις δυο ενδειξεις που λες τις βρισκω ευκολα και με το πολυμετρο.
Το τριτο καλλωδιο ομως τι γινεται ?
( ειναι απλο και ευκολο να το αφησω απ εξω._ εκει προσανατολιζομαι_...πρεπει ομως ? )

Ναι σωστα Νικο, το λεγομενο continuity beep, αλλα επειδη δεν ξερω αν διαθετει τετοιου ειδος πολυμετρο ο φιλος μας, του ειπα την κλασσικη λυση με το παραδοσιακο απλο αναλογικο πολυμετρο.

ΕDIT
Για το καλωδιο που περισσευει, το αφηνω εξω και εγω.

• Like
Πολυμετρο εχω... ! !
Γνωσεις δεν εχω και γι αυτο ψαχνομαι. Τελος παντων προχωραω ετσι ,
και αν κατι δεν παει καλα θα......... ακουστει ! :LOL:

Το εντοπιζω.
Ομως στο αυθεντικο - πρωτοτυπο δεν υπαρχει τριτο καλλωδιο .
Υπαρχει μονο στο ανταλλακτικο κομματι και γι αυτο ψαχνομαστε.

Που το εντοπίζεις να πηγαίνει ??
Αν το ένα αντιστοιχεί στο κεντρικό pin και το δεύτερο στον εξωτερικό δακτύλιο το τρίτο που πηγαίνει ...εκτός και αν διαφέρουν τα βύσματα και υπάρχει και τρίτη επαφή στο βύσμα.

• Like
η προβλεψη για αλλη παραλλαγη, ή απλα ειχαν τετοιο καλωδιο. Μουε χει τυχει splitter σε audio/mic να βγαζει τρια καλωδια στο mic.

ΠΡΟΣΟΧΗ
υπαρχουν τροφοδοτικα και συσκευες που δινουν ΑΝΑΠΟΔΗ συνδεσμολογια στο βυσμα. Δηλαδη θετικο στο εξωτερικο (μαλακια αλλα ετσι ειναι)
Πριν κανετε οποιαδηποτε συνδεση, τσεκαρετε την ταμπελα του τροφοδοτικου. θα εχει μια βουλα με ενα ημικυκλιο καπου. Και εκει θα δειχνει ποιο ειναι το αρνητικο και ποιο το θετικο.

Που το εντοπίζεις να πηγαίνει ??
Αν το ένα αντιστοιχεί στο κεντρικό pin και το δεύτερο στον εξωτερικό δακτύλιο το τρίτο που πηγαίνει ...εκτός και αν διαφέρουν τα βύσματα και υπάρχει και τρίτη επαφή στο βύσμα.
Οπως εγραψα και στο ποστ με τις φωτο , το καινουριο ανταλλακτικο εχει τρεις επαφες στο φισακι
και τρια καλλωδια .
Το τριτο καλλωδιο παει στο μεταλλο , που ειναι αναμεσα στο ΡΙΝ (+) και το εξωτερικο GRND (-).

Στη φωτο ειναι παρομοιο (ισιο ομως και οχι γωνια ) και βρισκεται αναμεσα στο ΡΙΝ που φαινεται και στο στρογγυλο μεταλλο .
(και που μπορει και να μην χρησιμευει σε τιποτα στην περιπτωση μου.)

Attachments

• fisaki.jpeg
    fisaki.jpeg
    105.3 KB · Views: 21
Μουε χει τυχει splitter σε audio/mic να βγαζει τρια καλωδια στο mic.
Εντελως αλλο πραγμα απο την τροφοδοσια … εσυ μιλας για Balanced συνδεση μικροφωνου

ΠΡΟΣΟΧΗ
υπαρχουν τροφοδοτικα και συσκευες που δινουν ΑΝΑΠΟΔΗ συνδεσμολογια στο βυσμα. Δηλαδη θετικο στο εξωτερικο (μαλακια αλλα ετσι ειναι)
Πριν κανετε οποιαδηποτε συνδεση, τσεκαρετε την ταμπελα του τροφοδοτικου. θα εχει μια βουλα με ενα ημικυκλιο καπου. Και εκει θα δειχνει ποιο ειναι το αρνητικο και ποιο το θετικο.

Πολυ σωστα

• Like

Μάστορες τα φώτα σας!!​

Καλησπέρα κι από εμένα.
Θέλω να αλλαξω το φισακι σε ενα τροφοδοτικο και ενω το παληο εχει δυο καλλωδια
το νεο που πηρα (δεν φρισκω στη διασταση που θελω ακριβως το ιδιο) εχει το καλλωδιο του ,
με τρια σημεια επαφης.
Το παληο εχει ΡΙΝ + εξωτερικο , ενω το νεο εχει και επενδυση (δεν ξερω πως λεγεται ! ) αναμεσα στο ΡΙΝ + εξωτερικο .Πως συνδεεται ?
Το τριτο καλλωδιο που περισευει που κολλαει ? Γεφυρα με καποιο απο τα αλλα δυο ?
Ευχαριστω.
Το νεο φις (με το καλωδιο) που αγορασες ειναι εντελως εξεζητημενο και δυσευρετο, προκειται για χρηση σε συγκεκριμενη συσκευη με 2 τασεις λειτουργειας. Δεν θα μπει στο θηλυκο που εχεις.
Πρεπει να αγορασεις ενα διπολικο φις

Δεν εχω καταλαβει ομως ... Εχει προβλημα το παλιο φις? Θελεις μονο να επεκτεινεις το καλωδιο? Εαν θες να επεκτεινεις το καλωδιο, αναμεσα στο παλιο φις και στο καλωδιο θα κολλησεις οσα μετρα καλωδιο θες. Εαν δεν μπορεις να το κολλησεις, υπαρχουν εργαστηρια ή και καταστηματα ηλεκτρονικων που μπορουν να στο κανουν σχεδον ανεξοδα. Εαν ημαστε κοντα στο φτιαχνω.

.....πολυ σωστα
να συμπληρώσω εδώ, πως σε μερικά λάπτοπ, ειδικά dell ή hp, οι φορτιστές τους εχουν 3 pin σύνδεσης, αν το κεντρικο ειναι πολυ λεπτό, ΔΕΝ είναι το + , αλλά επικοινωνια.
οπότε πρέπει να ξεκαθαριστεί από τον φίλο #cuclades ποια συσκευή και φορτιστή αφορά το ερωτημα του!

Εντελως αλλο πραγμα απο την τροφοδοσια … εσυ μιλας για Balanced συνδεση μικροφωνου
δεν μου δινεις κανενα λινκ να μαθω τι ειναι? παντως το καλωδιο που χρησιμοποιησα ητανε σπλιτερ για trrs κινητου

• Like
Καλημερα .
Λοιπον το "χειρουργειο" εγινε και ο ασθενης....επιβιωσε ! !
πρωτη φωτο το κομματι που ....εφυγε.
δευτερη και τριτη το κολλημα ( με το τριτο καλλωδιο καλυμμενο )
και τελος στην τεταρτη το τελικο αποτελεσμα .
Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις για βοηθεια.
Καλο Σ/Κ.
"Σωφρον" ευχαριστω που προσφερθηκες για βοηθεια !

Attachments

• IMG_20220205_095717.jpg
    IMG_20220205_095717.jpg
    3.8 MB · Views: 29
  • IMG_20220205_093657.jpg
    IMG_20220205_093657.jpg
    3.6 MB · Views: 29
  • IMG_20220205_093608.jpg
    IMG_20220205_093608.jpg
    1 MB · Views: 28
  • IMG_20220205_101219.jpg
    IMG_20220205_101219.jpg
    3.4 MB · Views: 29
δεν μου δινεις κανενα λινκ να μαθω τι ειναι? παντως το καλωδιο που χρησιμοποιησα ητανε σπλιτερ για trrs κινητου
Αλλο πραγμα το TRRS jack 3,5 που μεταφερει ή video και mic ή audio και mic και αλλο αυτο που καταλαβα απο τα γραφομενα σου για 3 καλωδια σε mic.
Οπως και να εχει δες πχ εδω τι ειναι το balance και το unbalance σημα

Αλλο πραγμα το TRRS jack 3,5 που μεταφερει ή video και mic ή audio και mic και αλλο αυτο που καταλαβα απο τα γραφομενα σου για 3 καλωδια σε mic.
Οπως και να εχει δες πχ εδω τι ειναι το balance και το unbalance σημα
βασικα το χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα...οτι το καλωδιο μπορει να υπαρχει χωρις να κανει κατι...
ευχαριστω γα το λινκ, το εριξα μια ματια, αλλα θελει περισσοτερη εμελτη

Μάστορες καλημέρα κι απο εδώ.
Έχουμε καμία άποψη για το παρακάτω;

Τι υλικό, θα προτείνατε να μπεί ανάμεσα σε μπουρί σόμπας και λουστραρισμένο ξύλο;
Φυσικά για να προστατευτεί το ξύλο απο την θερμοκρασία.

Σε τι απόσταση θα είναι το ένα απο το άλλο δεν γνωρίζω ακόμα, μιας και δεν έχει γίνει η εγκατάσταση της σόμπας.

Ευχαριστώ

Μάστορες καλημέρα κι απο εδώ.
Έχουμε καμία άποψη για το παρακάτω;

Τι υλικό, θα προτείνατε να μπεί ανάμεσα σε μπουρί σόμπας και λουστραρισμένο ξύλο;
Φυσικά για να προστατευτεί το ξύλο απο την θερμοκρασία.

Σε τι απόσταση θα είναι το ένα απο το άλλο δεν γνωρίζω ακόμα, μιας και δεν έχει γίνει η εγκατάσταση της σόμπας.

Ευχαριστώ
Καλημερα, ισως κατι τετοιο

• Like
Reactions: ikomninos