Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχει οντως πολυ καλη προσφυση σε μεταλλα οταν αυτα εχουν καθαριστει απο λαδια και λοιπα και εχουν περαστει με ασταρι μεταλλου η αντισκουριακο που δημιουργουν εστια προσφυσης για μετεπειτα υλικα...
Μην νομιζει κανει οτι κατευθειαν σε ορφανο μεταλλο κανει δουλεια,παροτι πολυρεθανικη, γιατι εγω την εχω πατησει...

• Like
Reactions: nickolas
Ακούω ιδέες για αναπαλαίωση /φρεσκαρισμα
2 κομμάτια, μας τα χάρισαν και θα τα βάλω κρεβατοκάμαρα..
Έχω σαν ιδέα το μπλε σκούρο με τα πόδια να μείνουν απόχρωση καφέ (καρυδιά πχ)

Κωστή δεν ξέρω ποια είχες χρησιμοποιήσει αλλά η Sikaflex έχει αριστη προσφυση σε μέταλλα.
Αναφέρει δε ρητά στις οδηγίες χρήσης ότι οι μπογιές θα πρέπει να αφαιρουνται πριν την σφραγιση.

The substrate must be clean, dry, sound and homogeneous, free from oils, grease, dust and loose or friable particles. Paint, cement laitance and other poorly adhering contaminants must be removed. SikaBond® AT Universal adheres without primers and/or activators.

Οι κόλλες της Sika έχουν περασει σε άλλο επίπεδο τόσο που έχουν αναπτυξει τέτοια συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται ακόμα και στην συναρμογη μερών του σασί των νέων αυτοκινήτων περιοριζοντας τις ανάγκες για τόσες πολλες ηλεκτροκολλησεις.

Κυριάκο εσύ αναφέρεσαι στην Sikaflex Universal η οποία είναι μια κόλλα που πιάνει παντού...Δεν ειναι πολυουρεθανικη μαστίχα και συγκολλητικο συγχρονως...
Επισης στα specs της ανέφερε εφαρμογή σε μη πορώδες επιφάνειες που δικαιολογεί πλήρως ότι είναι πλήρως και μονο κολλητική..
Mια απλή κόλλα των 6-7 ευρώ για τα πρότυπα της Sika..

Στο συγκεκριμένο σημείο θέλει πολυουρεθανικη μαστίχα κόλλα γία να κραταέι τις ανοχές...
Από sika αυτές που έχω χρησιμοποιήσει και έχουν πλήρως αυτό το χαρακτηριστικά ειναi Sikaflex 11fc και η 291i.
Όπου τιμές τους είναι σχεδόν διπλασιες και ειναι πιο εξειδικευμένες...

Πριν την εφαρμογή τους λοιπόν θα πρέπει σκόνες,λίπη και λοιπές ακαθαρσίες να αφαιρεθούν η να καθαριστούν με διαλυτικό νιτρου η άσετον εαν μιλάμε για καθαρή επιφάνεια...
Όσο αφορά επιφανεια με μπογιες εννοεί να αφαιρεθούν τα κομματια εκεινα που είναι σαθρα και επειτα αφού τριφτουν καλα και λειανθουν
να σταθεροποιήσουν,άραγε με τι;,φυσικά ασταρι μετάλλου η αντισκουριακο πριν την εφαρμογή...

Αυτά...ελπίζω να σε βοήθησα...

• Like
Reactions: nikfor
Νικο απλως ειναι το δικο της ασταρι....
Ειναι απολυτως φυσιολογικο και εμπορικο η Sika να λεει οτι κανει μονο το δικο της....γνωστες τακτικες χρονια....
Ειναι ιδιο με πολλα αλλα...

Και είναι και πανάκριβο ...άσε που χαλάει γρήγορα αν δεν το χρησιμοποιήσεις.
Εναλλακτικά για αργότερα που θα κάνω τα σοβατεπιά στον άλλο όροφο τι να πάρω για Primer ?? Διάφανο όμως.

Με τη sika που επικοινωνησα μου είπαν ότι κανονικά κανένα συμβατό χρώμα μετάλλου δεν ενδείκνυται να βάφεται πάνω από sikaflex....γιατί δεν ωριμάζει σωστά. Τώρα για το 11fc όταν το πήρα και το χρησιμοποίησα πρώτη φορά....έπαθα πλάκα με την ποιότητα του. Ασταρωσα, θα περάσω 11fc θα ξαναασταρωσω και θα βάψω. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Νίκο μιλάς για ξύλινο σοβατεπι...;
Υπάρχουν διαφορά υλικά για αυτήν την δουλειά.

Η sila λέει ότι κανένα χρώμα δεν πιάνει γιατί η επιδερμική επιφάνεια της παιρνει σατινε μορφή και δημιουργεί φιλμ προστασιας και αδιαβροχοποιησης...
Η δική μου εμπειρία αλλά και πολλών άλλων είναι ότι καμία πολυρεθανικη μαστίχα δεν μπορεί να αντέξει στα στοιχεία της φύσης για αυτο με τον καιρο αρχίζει και πολυμεριζεται και εν συνεχεία διασπαται...Έχει παρατηρηθεί αναλόγως το σημείο,σε εξωτερικούς χώρους ειδικότερα, ότι με τα απο 3-4 χρονια έχουν θέματα.
Για να παραταθεί η διάρκεια της θα πρέπει να καλυπτεται.

Last edited:
Για πλακάκι σε βεράντες λέω Κωστή. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το 3N και σχετικά φτηνότερο αν υποθέσουμε ότι η τιμή του είναι υψηλή.

Καλησπέρα σε όλους....πρόσφατα έφτιαξα μια πόρτα με κιλοδοκακια και ταψιά λαμαρίνας...Τι υλικό να χρησιμοποιήσω για να σφραγισω τα οποία κενά υπάρχουν ανάμεσα τους πριν το βάψιμο; Ευχαριστώ
Παιδες παντως εγω που εβαλα 11fc εκανε πολυ καιρο να σκλυρηνει και αφηνε δαχτυλιες 2 μερες μετα αν το ακουμπαγες.

Με τη sika που επικοινωνησα μου είπαν ότι κανονικά κανένα συμβατό χρώμα μετάλλου δεν ενδείκνυται να βάφεται πάνω από sikaflex....γιατί δεν ωριμάζει σωστά. Τώρα για το 11fc όταν το πήρα και το χρησιμοποίησα πρώτη φορά....έπαθα πλάκα με την ποιότητα του. Ασταρωσα, θα περάσω 11fc θα ξαναασταρωσω και θα βάψω. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Η 11fc ειναι πολυ καλη αλλα μια φορα που την ασταρωσα και εβαψα σε μερικα σημεια, μετα απο 3 χρονια, πεταξε το χρωμα .

Όχι Νίκο για πλακακι/σοβάτεπι δεν ξέρω κάποια λύση σε διάφανο εκτός από τό Hyperdesmo T που όμως ειναι πιο ακριβό από το 3Ν...

Πάρη οι πολυρεθανικες μαστίχές θέλουν μια εβδομάδα το χειμώνα για να πολυμεριστουν εκτός και εάν τις βαράει ο ήλιος...ειναί λογικό να στο κανένα τις 2 πρώτες μέρες

Θανάση επειδή όπως προείπα όλες οι πολυρεθανικες μαστίχές στεγμωνυας αφήνουν μια σατινε επιφάνεια θα πρέπει να ασταρωνονται με δυνατά υλικά...Δεν συζητάμε με νερού αλλά με διαλυτικόυ η νευτιου υλικό...
Την επόμενη εβδομάδα θα αναφέρω πλήρες εντυπώσεις για την 291i όπου είχε ασταρωθει με αντισκουριακο ασταρι μετάλλου και πέραστηκε ντούκο μετέπειτα σέ ενωση πανελ...

Συγουρα αυτό συζητάμε Θαναση...Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη προετοιμασία με τα ανάλογα υλικά για να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα...και όχι βλέποντας και κάνοντας το σταυρό σου πως θα πάει τι...

Θέλω να πάρω γωνίες αλουμινίου αλλά θέλω να είναι μαύρες για τοίχο.
Δεν έχω βρει μαύρο σε διάσταση μεγαλύτερη από 20mm και δε ξέρω αν ειναι καλη ιδέα να πάρω απλές και να τις βάψω με πιστόλι πχ.

Αυτές δεν σου κάνουν..;

αυτες εννοω. Αλλιως σε pvc.