Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ που ασχοληθήκατε.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά μέχρι τώρα ασχολιόμουν με μία ψησταριά χτιστή.
Το γαλβάνι δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω γιατί οι αναθυμιάσεις του όταν καίγεται είναι ιδιαίτερα τοξικές. Θα δοκιμάσω σε ένα σημείο το Rustabil και βλέπουμε. Αν δεν πετύχει, εναλλακτικά σκέφτομαι να το περάσω με σιλικόνη, να το τρίψω καλά με πανί και να το σκεπάζω (προφανώς θα το επαναλαμβάνω αρκετά συχνά). Δυστυχώς δεν υπάρχει εσωτερικός χώρος.

Καλημερα στην ομαδα,
έχω μια ψησταριά κάρβουνου γαλβανιζε στην οποία παρά τον επιμελη καθαρισμο παραμένουν λεκέδες σκουριάς.

Βάφεται εσωτερικά με την κατάλληλη βαφή η δεν συνιστάται
γιατί δεν θα ξεμυρισει ποτέ και
θα αχρηστευτεί;
Αν όχι μπορώ να την χρησιμοποιήσω έτσι η να την αποσύρω;
Οι γαλβανισμένες λαμαρίνες, και γενικά ότι είναι γαλβανισμένο είναι γενικώς τοξικά και δηλητηριώδεις όταν έρθουν σε επαφή με φωτιά. Δυστυχώς δεν το γνωρίζει κανείς, ή ίσως ελάχιστοι, αλλιώς όλες οι ψησταριές θα μένανε στα ράφια των καταστημάτων. Στον κόσμο αρέσει να βλέπει ψησταριές να γυαλίζουν..... τραβάει το μάτι που λένε, αλλά τα αποτελέσματα απο την χρήση δεν είναι εφάμιλλα.

Προτιμάτε ψησταριές ή απο μαύρη λαμαρίνα (dkp) η ανοξείδωτες.
Επίσης τοξικό είναι να αναπνέεις το κάθε χρώμα που έρχεται σε επαφή με φωτιά... Στην περίπτωσή σου φίλε Th.ARvan, την αφήνεις ώς έχει, αφού σίγουρα τα πρώτα γαλβανίσματα ίσως έχουν καεί.

Παιδιά, έχετε δει ποτέ μυρμήγκια να τρώνε τους αρμούς από τα πλακάκια της βεράντας;;!!
Κι όμως συμβαίνει στη δική μου!
Help!
Στην αεχή δεν έδινα σημασία αλλά πλέον κοντεύουν να τα φάνε όλα!
ΠακάκιΒεράνταςΑρμός.jpg

Οι γαλβανισμένες λαμαρίνες, και γενικά ότι είναι γαλβανισμένο είναι γενικώς τοξικά και δηλητηριώδεις όταν έρθουν σε επαφή με φωτιά. Δυστυχώς δεν το γνωρίζει κανείς, ή ίσως ελάχιστοι, αλλιώς όλες οι ψησταριές θα μένανε στα ράφια των καταστημάτων. Στον κόσμο αρέσει να βλέπει ψησταριές να γυαλίζουν..... τραβάει το μάτι που λένε, αλλά τα αποτελέσματα απο την χρήση δεν είναι εφάμιλλα.

Προτιμάτε ψησταριές ή απο μαύρη λαμαρίνα (dkp) η ανοξείδωτες.
Επίσης τοξικό είναι να αναπνέεις το κάθε χρώμα που έρχεται σε επαφή με φωτιά... Στην περίπτωσή σου φίλε Th.ARvan, την αφήνεις ώς έχει, αφού σίγουρα τα πρώτα γαλβανίσματα ίσως έχουν καεί.

Ευχαριστω Γιάννη για τις εύστοχες επισημάνσεις.Το όλο θεμα είναι
υπό σκεψη και δοκιμη.

• Like
Reactions: Giannis mkds
Παιδιά, έχετε δει ποτέ μυρμήγκια να τρώνε τους αρμούς από τα πλακάκια της βεράντας;;!!
Κι όμως συμβαίνει στη δική μου!
Help!
Έχουμε γλυτώσει από τα μυρμήγκια στο σπίτι βάζοντας απλό ταλκ κατά μήκος στις γωνίες τοίχου-πατώματος. Βάζεις στα δωμάτια που έχουν εμφανιστεί, αφήνεις λίγο καιρό και θα ξαναβάλεις αν ξαναεμφανιστούν. Προφανώς κάτι τα ενοχλεί με την πολύ ψιλή σκόνη και βρίσκουν εναλλακτική διαδρομή για την φωλιά τους, χωρίς να μπλέκεις με δηλητήρια.

• Like
Reactions: cyclades and aetosa
Απο οτι θυμαμαι παλαιοτερα που ειχα παρομοιο προβλημα με μυρμηγκια στη σοφιτα/ταρατσα, εκανα δουλεια με τα κλασσικα σπρευ για τα ερποντα. Νομιζω οτι ειναι πολυ πιο αποτελεσματικα.
Μεσα σε λιγοτερο απο μια βδομαδα καθημερινου ψεκασματος, δεν ξαναπατησαν για την σεζον.

Προσοχή, εαν μπουσουλούν ή ξαπλώνουν παιδιά ποτέ δεν ψεκάζουμε δηλητήρια (Aroxol, Teza κλπ) στο δάπεδο και στους τοίχους. Προτιμούμε ήπια μέσα όπως μαγειρική σόδα, πιπέρι κλπ

Προσοχή, εαν μπουσουλούν ή ξαπλώνουν παιδιά ποτέ δεν ψεκάζουμε δηλητήρια (Aroxol, Teza κλπ) στο δάπεδο και στους τοίχους. Προτιμούμε ήπια μέσα όπως μαγειρική σόδα, πιπέρι κλπ

Υπόψιν σε όλες τις ταβέρνες, κουζίνες, εστιατόρια ξενοδοχείων κλπ ψεκάζουν με φάρμακα υγειονομικής σημασίας.
Επάνω στα τραπέζια και σε όλες τις επιφάνειες αφού συνήθως χρησιμοποιούν ψεκαστήρα νεφελοποιητή.

Προσωπικά έχω ένα ψεκαστήρι έτοιμο το οποίο κρατάει δράση ακόμα και μετά απο ένα χρόνο (αν και αναφέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά τη διάλυση). Όποτε δώ μερμύγκια ψεκάζω στην αρχή της διαδρομής και τέλος. Χρειάζεται κάθε άνοιξη και δεν ενοχλούν ξανά.

• Like
Reactions: Χιωτης
πάντως εγώ εντυπωσιάστηκα με το πόσο αποτελεσματική είναι η σόδα. την έβαλα μία φορά στις τρύπες που εμφανίστηκαν και τέλος, δε χρειάστηκε τίποτα άλλο! φυσικά δεν σφουγγάριζα την περιοχή και την άφησα όσο περισσότερο καιρό μπορούσα στη θέση της.

• Like
Reactions: Χιωτης
Καλησπέρα κύριοι.Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό νήμα αλλά δεν ξέρω πού αλλού να ρωτήσω.Εβαλα μια βάση τηλεόρασης που τελικά δεν μου κάνει στην 32αρα του δωματίου και μου κλώτσησε μια βίδα και δεν μπορώ να βγάλω τη βάση με τίποτα.Καμια ιδέα κανείς πως βγάζουμε τη βίδα;Κάποιο "hack" ίσως;

Καλως τον!

Μια φωτο βεβαια θα βοηθουσε σημαντικα για να δουμε ακριβως την θεση και κατασταση της βιδας αλλα και του περιβαλλοντος χωρου γυρω απο αυτη.

Σε παρομοια περιπτωση θα εκανα μια ευθεια τομη με το dremel πανω στο κεφαλι της χαλασμενης βιδας, με ενα δισκακι κοπης, και η βιδα θα ξεβιδωσει με κατσαβιδι με ισια μυτη.
Ισως βοηθησει να βαλεις ενα λαστιχακι πανω στην χαλασμενη βιδα για να γεμισει το κενο και με το κατσαβιδι να πιεσεις και να ξεβιδωσεις.
Removing-Stripped-Screw-Rubber-Band_230_154_c1.jpg

Yπαρχουν και πιο εξειδικευμενα εργαλεια αλλα δες μηπως κανεις δουλεια με τα παραπανω.

Δε ξέρω αν θυμάστε πριν λίγο καιρό που σας έλεγα για μπετά σε δρόμο.

Τελικά ήρθε για στρώσιμο του χώματος μια μπουλντόζα. Ήτανε να φέρουν και 3Α αλλά δεν ήρθε τελικά και έπρεπε να φύγει η μπουλντόζα οπότε δεν έπεσε 3Α.

Στη μια γκαραζοπορτα ειχε μπετο απλο και αλλο απο πανω που μου ειχαν ριξει παλαια ως "δωρο" απο περισσευμα πρέσας.Βεβαια οταν πηρε η μπουλντόζα τη ραμπα εφυγε ολη μαζι και μπετο κάτω απο τη ραγα η οποια ειναι ραγα και κολημενη πανω σε παλαια. Το μπετο που ειχαν ριξει για θεμελειο στη ραγα δε ξερω πριν ισως 15 χρονια ειναι της πλακας καθως με απλο τρυπάνι που ειχα ανοιξει μια τρυπα ραγισε χωρις καν κρουση.

Ο εργολάβος μου ειπε μην ασχολείσαι αυτο που θα σου κανω θα ειναι καλύτερο.
Ο πεθερός μου έκανε δωρεά καποια πλέγματα γιατι δεν θελαν να βαλουν λεφτα στη γειτονιά για πλεγμα ολοι και τελικα τα εκανε δωρο μερικα πλεγματα οποτε θα βαλω και στη ραμπα. Πριν δεν ειχε τιποτα αυτη που πηρε η μπουλντοζα.

Το ερώτημα μα μου ειναι μηπως να γεμισω απο κάτω απο τη ραγα με επισκευαστικο μπετο για να μην μεινουν κενά ή κατι άλλο;(Να κάνω οτι μπορώ αφου δεν έχω ελεγχο της καταστασης)
Το χωμα εχει υψομετρικη διαφορα αν και δε φαινεται στη μια ακρη της πορτας και παλαια πριν ανεβει λιγα εκατοστα με μπετο απο πανω εβρισκε το αμαξι οταν ανεβαινες κατω στη ραγα καθως ο ενας αξονας ηταν χαμηλα. Εκτος απο κατι πετρες που εχω βαλει για να βγαλω το ενα αμαξι που ειχε μεινει μεσα ετσι το αφησε ως ετιμο ο εργαλάβος.

Γενικα δεν εβαλε στα σημεια που ειναι πλατυς ο δρομος καλουπι που ειχε πει καποιος εδω και γενικα δεν εβαλε τιποτα περα απο σπρευ.

Η αλλη γκαραζοπορτα που ειχα ριξει πριν λιγους μηνες μπετο μονος μου ειναι ετσι. Εβγαλα και εγω λιγο παραπανω αμοχαλικο για να φανουν τα σιδερα και να ριξει το μπετο του αλλιως θα ηταν ισα ισα. Ισως το κατεβασω λιγο ακομα. Παντως αυτο που ειχα φτιαξει εγω αντεξε φορτηγο 15 τονους φορτωμενο χωρις να παθει κατι.

Συμπυκνωση προφανως δεν εγινε μας ελεγε να ριχνουμε νερο.

Attachments

• 20230628_110132.jpg
    20230628_110132.jpg
    1.9 MB · Views: 35
  • 20230628_141705.jpg
    20230628_141705.jpg
    5.9 MB · Views: 35
  • 20230628_141014.jpg
    20230628_141014.jpg
    3.3 MB · Views: 34
Απο οτι βλέπω αυτο που ειχε από κάτω ουτε καν μπετο δεν ειναι σα τσιμετοκονια. Πάντως αφού ειχε αντεξει ετσι ίσως να το αφησω και ότι γίνει

Attachments

• 20230628_164137.jpg
    20230628_164137.jpg
    4.9 MB · Views: 21
Καλως τον!

Μια φωτο βεβαια θα βοηθουσε σημαντικα για να δουμε ακριβως την θεση και κατασταση της βιδας αλλα και του περιβαλλοντος χωρου γυρω απο αυτη.

Σε παρομοια περιπτωση θα εκανα μια ευθεια τομη με το dremel πανω στο κεφαλι της χαλασμενης βιδας, με ενα δισκακι κοπης, και η βιδα θα ξεβιδωσει με κατσαβιδι με ισια μυτη.
Ισως βοηθησει να βαλεις ενα λαστιχακι πανω στην χαλασμενη βιδα για να γεμισει το κενο και με το κατσαβιδι να πιεσεις και να ξεβιδωσεις.
Removing-Stripped-Screw-Rubber-Band_230_154_c1.jpg

Yπαρχουν και πιο εξειδικευμενα εργαλεια αλλα δες μηπως κανεις δουλεια με τα παραπανω.
Δεν έχω πρόβλημα με το κεφάλι της βίδας,αλλά ότι έχει κλωτσήσει μέσα στο σπείρωμα ,δεν μπορώ να την ξεβιδωσω.Του έβγαλα μάτια του κεφαλιού είναι η αλήθεια,αλλά ακόμα πιάνει ίσιο κατσαβίδι.

Αν έχεις ορατότητα από την πίσω μεριά της βίδας σπρώξε τη με κάτι ενώ ξεβιδώνεις μήπως βρει καλό σπείρωμα και αρχίσει να ξεβιδώνει.
Αν δεν έχεις προσπάθησε ενώ ξεβιδώνεις να σπρώξεις με κάτι αιχμηρό την βίδα προς τα έξω μήπως αρχίσει και πιάνει σπείρωμα.
Μια φωτογραφία θα βοηθούσε να καταλάβουμε την κατάσταση.

• Like
Reactions: Paris2018
πάντως εγώ εντυπωσιάστηκα με το πόσο αποτελεσματική είναι η σόδα. την έβαλα μία φορά στις τρύπες που εμφανίστηκαν και τέλος, δε χρειάστηκε τίποτα άλλο! φυσικά δεν σφουγγάριζα την περιοχή και την άφησα όσο περισσότερο καιρό μπορούσα στη θέση της.
Μαγειρική;
Ή πλυσίματος;

Εγώ βάζω σκόνη Βόρακα .... την μεταφέρουν στην φωλιά και αν μολυνθεί η βασίλισσά τέρμα η αποικία.
Θλιβερό για τα μυρμηγκάκια αλλά αποτελεσματικό.

Εγώ βάζω σκόνη Βόρακα .... την μεταφέρουν στην φωλιά και αν μολυνθεί η βασίλισσά τέρμα η αποικία.
Θλιβερό για τα μυρμηγκάκια αλλά αποτελεσματικό.
Τα δελεαζεις εαν τους βαλεις και λιγη ζαχαρη, μαζι με τον βορακα.

• Like
Reactions: osatosa