Μάστορες τα φώτα σας!!

@KOSSTV ευχαριστώ για το λινκ με τον μουσαμά. Το alfablock είναι γενικά φτηνότερο από τον τσιμεντόλιθο;
Όχι άλλα είναι μεγαλύτερο και δεν χρειαζεται να φτιαχνεις χαρμάνια από λασπη αφού κολιουνται με κόλλα..θα τελειώσεις και πιο γρήγορα αφού το alfablock είναι 20 ύψος και 60 μηκος ενώ ο τσιμεντολυθος 20 ύψος και 30 μηκος...και έχει διαφορά πλάτη.. π.χ οι 10ποντοι εινακ μια χαρά για αυτο που θες να κάνεις...
Άλλο πρόβλημα είναι το κοψιμο..το alfablock κόβεται με πριονι πανεύκολα.. το άλλο θέλει τροχό.. που αυτό θα σε βοηθήσει να φτιαξεις κινήσιες για το πλαίσιο από στρατζαριστα ώστε να βιδωσεις το πάνελ η για να καρφώσεις/βιδωσεις το πλαστικό πάνελ..

Γενικός το alfablock έχει πολλά συν..

Το alpha block θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση, σε συνδυασμό με σχάρα στραντζαριστών στην οροφή και κάλυψη με μουσαμά. Υπάρχει όμως ένα ΑΛΛΑ. Τα alphablock, τσιμεντόλιθοι κτλ, αν συνδεθούν μεταξύ τους (πχ τσιμέντο, κόλα) θωρούνται σταθερές κατασκευές και όχι πρόχειρες, οπότε στην εξίσωση μπαίνει ο παράγοντας "γείτονες". Δηλαδή αν υπάρχει γείτονας που "σε περιμένει στην γωνία", ρωτα και κάποιον πολιτικό μηχανικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, προχωράς.

Άλλη λύση είναι η πέργκολα, που πλέον δεν απαιτεί άδεια (υπό προϋποθέσεις) αλλά θα χρειαστούν πολλές πατέντες για να κλείσει και να μην χάσει τον αρχικό χαρακτηρισμό. Επιπλέον, μάλλον αρκετά αυξημένο κόστος.

Εναλλακτικά, σιδηροκατασκευή και μουσαμά σαν κουκούλα. Κάνε μια ερώρηση σε εταιρείες που τοποθετούν μουσαμάδες σε φορτηγά, μήπως έχουν κάποιο ρετάλι από αντικατάσταση πχ https://mousamas.gr/mousamades-fortigon/ Αν είναι και αντιπυρικό, ακόμα καλύτερα. Οι τυχόν τρύπες, επισκευάζονται.

• Like
Reactions: nikfor and dk31
Εναλλακτικά, σιδηροκατασκευή και μουσαμά σαν κουκούλα. Κάνε μια ερώρηση σε εταιρείες που τοποθετούν μουσαμάδες σε φορτηγά, μήπως έχουν κάποιο ρετάλι από αντικατάσταση πχ https://mousamas.gr/mousamades-fortigon/ Αν είναι και αντιπυρικό, ακόμα καλύτερα. Οι τυχόν τρύπες, επισκευάζονται.
Κάτι τέτοιο σκέφτηκα και εγώ

Και χωρίς σιδηροκατασκευή. Στο χώμα με κατάλληλα βύσματα.

Αλλά δε ξέρω αν είναι νόμιμο...

• Like
Reactions: dk31
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει θέμα με τη γειτονιά επειδή είναι χαμηλή σε ύψος κατασκευή. Αντίθετα, πιστεύω θα έχω θέμα με την γειτονιά αν είναι τα ξύλα χύμα, επειδή είναι ψείρες σε θέματα καθαρισμού οικοπέδων κλπ - και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε.
Μου άρεσε η ιδέα για το αλφαμπλοκ με μουσαμά από πάνω. Θα κάνω ένα προγραμματισμό να δω που θα μπορούσε να μπει η όλη κατασκευή και θα επανέρθω αν έχω απορίες.

• Like
Reactions: aetosa and KOSSTV
δεν κοιτας μια πιο απλη κατασκευη απο ξυλο? σας αυτες που εχουν στο αμερικα

• Like
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει θέμα με τη γειτονιά επειδή είναι χαμηλή σε ύψος κατασκευή. Αντίθετα, πιστεύω θα έχω θέμα με την γειτονιά αν είναι τα ξύλα χύμα, επειδή είναι ψείρες σε θέματα καθαρισμού οικοπέδων κλπ - και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε.
Μου άρεσε η ιδέα για το αλφαμπλοκ με μουσαμά από πάνω. Θα κάνω ένα προγραμματισμό να δω που θα μπορούσε να μπει η όλη κατασκευή και θα επανέρθω αν έχω απορίες.
Αν το κανεις με alfablock δε θα βαλεις μουσαμα απο πανω. Θα βαλεις μια λαμαρινα κεραμμυδι.

• Like
Reactions: KOSSTV
δεν κοιτας μια πιο απλη κατασκευη απο ξυλο? σας αυτες που εχουν στο αμερικα
Σε κάτι τέτοιο με βλέπω να καταλήγω. Στον πάτο παλέτες ( με κίτρινο) και στα πλαϊνά δύο ξύλινες επιφάνειες από εμποτισμένη, ενωμένες με 4 σανίδες (με κόκκινο). Μπρος, πίσω και πάνω πλευρές σκεπασμένες με ένα ενιαίο κομμάτι μουσαμά. Στα συν ότι αν ενώσω τις κόκκινες σανίδες με βίδες και μούφες ξύλου, η κατασκευή θα μπορεί ευκολα να μαζευτεί και να αποθηκευτεί (φέτος είχα πολλά καυσόξυλα - στο μέλλον μπορεί όχι). Εντάξει, δεν το λες και εντελώς προστατευμένο από πυρκαγιές - πιο πολύ θα κρύβει το περιεχόμενο από αδιάκριτα βλέμματα.
Υπολογίζω γύρω στα 80€ για τα ξύλα και άλλα 170€ για τον άκαυστο μουσαμά από το λινκ του teodor_ch. Πιο πολλά από ότι φανταζόμουν αλλά οκ.

Σκέπαστρο καυσόξυλα.jpg

Αμα ειναι να δώσεις 80 ευρώ για ξυλεια,εκτεθειμένη στην υγρασία παρολου που θα την βαψεις γιατί δεν περνεις απλό στρατζαριστο για αυτόν το σκελετό και να το βαψεις..;
Σταθερότερο,,θα σου κρατησει 100% περισσότερο και θα σου έρθει τα ίδια χρήματα.

• Like
δεν εχεις τοιχο να το κολλησεις στην πισω πλευρα?
επισης πισω θα πρεπει να βαλεις χιαστι δυο σανιδια, γαιτι θα σου παρει κλιση προς τα πλαγια.

ωραια ιδεα η αποσυναρμολογηση...και καταγγελια να σου κανουν, βγαζεις τα παλινα, κ γινεται χυμα αποθηκευση ξυλων

• Like
Αμα ειναι να δώσεις 80 ευρώ για ξυλεια,εκτεθειμένη στην υγρασία παρολου που θα την βαψεις γιατί δεν περνεις απλό στρατζαριστο για αυτόν το σκελετό και να το βαψεις..;
Σταθερότερο,,θα σου κρατησει 100% περισσότερο και θα σου έρθει τα ίδια χρήματα.
Κωστή, είπα να πάω σε ξύλο επειδή ξέρω τι και πως, από την αγορά μέχρι τις συνδέσεις, συν ότι θα βγει πιο ελαφρύ σαν κατασκευή. Με σίδερο θα ήταν πιο ορθόδοξη κατασκευή αλλά δεν το έχω - θα πρέπει να ψάχνομαι σε κάθε βήμα.
δεν εχεις τοιχο να το κολλησεις στην πισω πλευρα?
επισης πισω θα πρεπει να βαλεις χιαστι δυο σανιδια, γαιτι θα σου παρει κλιση προς τα πλαγια.

ωραια ιδεα η αποσυναρμολογηση...και καταγγελια να σου κανουν, βγαζεις τα παλινα, κ γινεται χυμα αποθηκευση ξυλων
Τοίχος υπάρχει αλλά έχει παρτέρι κολλητά με τον τοίχο που θα πρέπει να ξηλωθεί, πολλή δουλειά που δεν αξίζει για να γλυτώσεις τα 4 επιπλέον τετραγωνικά μουσαμά.
Για τα χιαστί σανίδια: όπως τα έχω στο σχέδιο με δύο βίδες 6άρες σε κάθε σύνδεση (δηλαδή 4 βίδες σε κάθε σανίδα) δεν θα γλυτώσει λες από κλίσεις;

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν τελικά αποφασίσεις να το φτιάξεις με ξύλα, πάρε ευρωπαλέτες* ( 0,80 x 1,2m) μεταχειρισμένες. Με βάση το σχέδιό σου, θα χρειαστείς 4 για το κάτω μέρος και 4 (2+2) για τα πλαϊνά. Υπολόγισε κόστος περίπου 40€, αλλά πρόσεχε να μην σου δώσουν μιας χρήσης. Εύκολα το καταλαβαίνεις από το βάρος ( 8+kgr η κανονική και 2-3 kgr η μιας χρήσης) αλλά και απο τα ξύλα. Χιαστί νομίζω ότι θα πρέπει να βάλεις, Επίσης θα χρειαστεί συχνό ράντισμα για ζωύφια κτλ, γιατί κάτω από τις παλέτες θα γινεται χαμός.
Για τον μουσαμά, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Πας σε πολύ μεγάλο κόστος και προσωπικά θα σκεφτόμουν μεταχειρισμένα μεταλλικά πανελ πολυουρεθάνης πάχους 4cm, αλλά έχουν το μείον της δύσκολης μεταφοράς αν δεν έχεις ανάλογο μέσο. Θεωρούνται πυράντοχα.

*Τύπου ευρωπαλέτας, γιατί οι πιστοποιημένες είναι πανάκριβες.

Για σιδηροκατασκευή, μπορώ να σου φτιάξω τα επιμέρους κομμάτια (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) και μετά να τα βιδώσεις ή κολλήσεις μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν έχω τρόπο να στα μεταφέρω. Μπορείς να την καλύψεις με πυράντοχη τσιμεντοσανίδα με σχετικά μικρό κόστος πχ https://www.leroymerlin.gr/gr/domik...tosanida-m200xp120-cm-me-pahos-125mm-62224631 και να την βάψεις με ανάλογο χρώμα.

@newbie ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες και για την προσφορά με την σιδεροκατασκευή.
Για τις ευρωπαλέτες: από όσο έχω δει, η εμποτισμένη ξυλεία έχει μεγάλη αντοχή σε επαφή με το νερό και το χώμα. Επίσης είναι έτοιμη -δεν θέλει φινίρισμα και ξεμοντάρισμα παλέτας. Για 40€ λιγότερα θεωρώ ότι δεν αξίζει ο επιπλέον κόπος.
Για το χιαστί: μάλλον έχετε δίκιο - θα το προσθέσω στο σχέδιο.
Για το μουσαμά: Βγαίνει όντως πολύ ακριβός. Το πάνελ πολυουρεθάνης/τσιμεντοσανίδα δεν μου πολυαρέσει σαν εμφάνιση - η κατασκευή θα είναι στην μέση του οικοπέδου και θα φαίνεται, οπότε θα ήθελα να είναι όσο γίνεται εμφανίσιμη. Επειδή ο μουσαμάς θα αγοραστεί τελευταίος, θα το ξαναδώ το θέμα μήπως υπάρχει τίποτα οικονομικότερο.

γιατι δεν μετακινεις την θεση την ιδια? σου αφησαν εκει τις παλετες και δνε εχεις κροκοδειλακι.
μου φαινεται οτι το μισο ζορι κ προβληαμτισμο πρερχεται απο την ιδια την θεση

Ο.μουσαμας που σου έβαλα εγω,,για την διασταση 6Χ4, έχει 52 ευρώ νομίζω οτι ειναι μια φυσιολογική τιμή..
Νομίζω ότι με 170-200ευρω θα κάνεις δουλειά συνολικά...

• Like
@newbie ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες και για την προσφορά με την σιδεροκατασκευή.
Για τις ευρωπαλέτες: από όσο έχω δει, η εμποτισμένη ξυλεία έχει μεγάλη αντοχή σε επαφή με το νερό και το χώμα. Επίσης είναι έτοιμη -δεν θέλει φινίρισμα και ξεμοντάρισμα παλέτας. Για 40€ λιγότερα θεωρώ ότι δεν αξίζει ο επιπλέον κόπος.
Για το χιαστί: μάλλον έχετε δίκιο - θα το προσθέσω στο σχέδιο.
Για το μουσαμά: Βγαίνει όντως πολύ ακριβός. Το πάνελ πολυουρεθάνης/τσιμεντοσανίδα δεν μου πολυαρέσει σαν εμφάνιση - η κατασκευή θα είναι στην μέση του οικοπέδου και θα φαίνεται, οπότε θα ήθελα να είναι όσο γίνεται εμφανίσιμη. Επειδή ο μουσαμάς θα αγοραστεί τελευταίος, θα το ξαναδώ το θέμα μήπως υπάρχει τίποτα οικονομικότερο.
Υπάρχει λόγος να τα σκεπάσεις; Τα ξύλα αν δεν ακουμπούν στο χώμα δεν παθαίνουν τίποτα. Ίσα ίσα που θα ξεραθούν καλύτερα για του χρόνου.

Θέλω να μονώσω περιμετρικά εσωτερικά μια εξωτερική αποθήκη. Στην μια πλευρά έχει γυψοσανίδα την οποία και θέλω να ενισχύσω μην χαλάσει.

Θα προτιμούσα κάποιο επαλιφομενο τσιμεντοιδες λόγω ευκολίας / οικονομίας.

Το συγκεκριμένο βλέπω δεν γράφει για γυψοσανίδα ή κάθετες επιφάνειες. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή λέτε να κάνει δουλειά? Φοβάμαι μην δεν κολλάει και αρχίσει να πέφτει
acc2ffb06e56ee67641128186bbd66e6.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Θέλω να μονώσω περιμετρικά εσωτερικά μια εξωτερική αποθήκη. Στην μια πλευρά έχει γυψοσανίδα την οποία και θέλω να ενισχύσω μην χαλάσει.

Θα προτιμούσα κάποιο επαλιφομενο τσιμεντοιδες λόγω ευκολίας / οικονομίας.

Το συγκεκριμένο βλέπω δεν γράφει για γυψοσανίδα ή κάθετες επιφάνειες. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή λέτε να κάνει δουλειά? Φοβάμαι μην δεν κολλάει και αρχίσει να πέφτει
acc2ffb06e56ee67641128186bbd66e6.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Καλό θα ήταν να.μας βάλεις μια φώτο για να δούμε πως ειναι..
Εάν η γυψοσανιδα έχει πάρει υγρασία δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μέσα καθώς η υγρασία έρχεται από έξω προς τα μέσα..
Από έξω πως ειναι...;