Μάστορες τα φώτα σας!!

Προ ημερών, έβαψα σιδερένιο πορτόνι που είχε 40 χρόνια να βαφτεί, περίπτωση κάπως παρόμοια με την δική σου. Χρησιμοποίησα το DIRECT 3 σε 1 VITEX , το οποίο όμως είδα (κατόπιν εορτής) ότι είχε αρνητικές αξιολογήσεις! Εμένα όμως μου φάνηκε ότι ήταν καλό το χρώμα. Προσοχή όμως: ενώ το χρώμα λέει ότι βάφεις κατευθείαν πάνω στη σκουριά, η vitex λέει οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να αφαιρεθεί η σκουριά για να πιασει καλα το χρώμα! Μπορεί να φταίει κάτι τέτοιο και το χρώμα σου δεν =καθεται= σωστα. Επίσης το άφησα το βράδυ λίγο ανοιχτο να στεγνώσει στο σημείο επαφής αφου το έπιασα με μια αλυσίδα σε σημεία που μπορούσα!

• Like
Reactions: vlad66
Οποιεσδήποτε συμβουλές στο οτιδήποτε, καλοδεχούμενες!!!
Τις σκουριές τις περνάμε πρωτα με αστάρι μεταλλου και μετά με χρωμα ντουκο..
Γενικότερα τα 2 σε 1 δεν βγάζουν μακροπροθεσμο αποτέλεσμα..

Το συγκεκριμενο της Vivechrom είναι από τα πιο αστεγνωστα υλικά και θέλουν πάνω από μια μέρα για να στεγνώσουν καλά...εγώ το αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι...
Χρησιμοποιώ το metal silicone της Vitex...

Tο σημείο που φεβεται στην φωτο ότι το χρώμα ξεκολλάει είναι γιατι εκεί σφηνωνει και εφάπτεται η πορτα με την κάσα...
Θα πρέπει να.μεινει πάση θυσία ανοικτή για μια μέρα με το υλικο που έχεις...
Το σημείο θέλει καλό τρίψιμο πάλι να "σβησουν" οι άκρες και να.περαστει πρωτσ αστάρι μεταλλου και εποιτα χρώμα...

• Like
Reactions: nikfor and vlad66
Η πόρτα με την κάσα στεγνώνουν.. ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχουν στεγνώσει καλά και να μην κολλάνε τα χρώματα στο σημείο επαφής.

Τώρα έχω βάλει μπροστά την εξωτερική επισκευή.
Η οποία είναι πιο μεγάλη από αυτό που είδα χτες..

IMG_20240909_160222.jpg

Με την σπάτουλα χτύπαγα το ντουβάρι και άκουγα που ήταν κούφιο από τον "αντίλαλο" που έκανε.
Και όμως, τα σημεία αυτά είχαν επισκευαστεί το '15 !
Μου το είπε η μαμά της Σίας.. είχε φέρει μάστορα από τους Αγίους.
Τον ξέρω τον άνθρωπο, θεωρώ ότι κάνει καλή δουλειά.. έχω δει δουλειές του δλδ.
Τι πήγε στραβά εδώ στο Νεοχώρι, δεν ξέρω.. μάλλον οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ ζόρικες.

Με τέτοια μερεμέτια έχω να ασχοληθώ κάπου 30 χρόνια;;;

Νομίζω ότι πρέπει να βρέξω τα σημεία που θα ρίξω το υλικό..
Σωστά;;

Προ ημερών, έβαψα σιδερένιο πορτόνι που είχε 40 χρόνια να βαφτεί, περίπτωση κάπως παρόμοια με την δική σου. Χρησιμοποίησα το DIRECT 3 σε 1 VITEX , το οποίο όμως είδα (κατόπιν εορτής) ότι είχε αρνητικές αξιολογήσεις! Εμένα όμως μου φάνηκε ότι ήταν καλό το χρώμα. Προσοχή όμως: ενώ το χρώμα λέει ότι βάφεις κατευθείαν πάνω στη σκουριά, η vitex λέει οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να αφαιρεθεί η σκουριά για να πιασει καλα το χρώμα! Μπορεί να φταίει κάτι τέτοιο και το χρώμα σου δεν =καθεται= σωστα. Επίσης το άφησα το βράδυ λίγο ανοιχτο να στεγνώσει στο σημείο επαφής αφου το έπιασα με μια αλυσίδα σε σημεία που μπορούσα!
Συνήθως όταν υπάρχει αρκετή σκουρια πάνω σε μια μεταλλικη επιφάνεια πάντα την τρίβουμε και την καθαρίζουμε με διαλυτικό...
Εάν δεν κάνουμε καθάρισμα θα πρέπει να περάσουμε σταθεροποητη σκουριάς ώστε να γίνει ένα με το σίδερο..
Εποιτα περνάμε ασταρι μεταλλου και τέλος το χρώμα..

Τις σκουριές τις περνάμε πρωτα με αστάρι μεταλλου και μετά με χρωμα ντουκο..
Γενικότερα τα 2 σε 1 δεν βγάζουν μακροπροθεσμο αποτέλεσμα..

Το συγκεκριμενο της Vivechrom είναι από τα πιο αστεγνωστα υλικά και θέλουν πάνω από μια μέρα για να στεγνώσουν καλά...εγώ το αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι...
Χρησιμοποιώ το metal silicone της Vitex...

Tο σημείο που φεβεται στην φωτο ότι το χρώμα ξεκολλάει είναι γιατι εκεί σφηνωνει και εφάπτεται η πορτα με την κάσα...
Θα πρέπει να.μεινει πάση θυσία ανοικτή για μια μέρα με το υλικο που έχεις...
Το σημείο θέλει καλό τρίψιμο πάλι να "σβησουν" οι άκρες και να.περαστει πρωτσ αστάρι μεταλλου και εποιτα χρώμα...
Δυστυχώς το κατάλαβα ότι δεν στεγνώνει με τίποτα....
Και δεν γίνεται να μείνει η πόρτα ανοιχτή την νύχτα...
Να βάλω ένα νάυλον στο σημείο επαφής;;
Και ότι γίνει έγινε...

Η πόρτα με την κάσα στεγνώνουν.. ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχουν στεγνώσει καλά και να μην κολλάνε τα χρώματα στο σημείο επαφής.

Αυτήν όσο μπορείς...
Τώρα έχω βάλει μπροστά την εξωτερική επισκευή.
Η οποία είναι πιο μεγάλη από αυτό που είδα χτες..

View attachment 238452

Με την σπάτουλα χτύπαγα το ντουβάρι και άκουγα που ήταν κούφιο από τον "αντίλαλο" που έκανε.
Και όμως, τα σημεία αυτά είχαν επισκευαστεί το '15 !
Μου το είπε η μαμά της Σίας.. είχε φέρει μάστορα από τους Αγίους.
Τον ξέρω τον άνθρωπο, θεωρώ ότι κάνει καλή δουλειά.. έχω δει δουλειές του δλδ.
Τι πήγε στραβά εδώ στο Νεοχώρι, δεν ξέρω.. μάλλον οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ ζόρικες.

Με τέτοια μερεμέτια έχω να ασχοληθώ κάπου 30 χρόνια;;;

Νομίζω ότι πρέπει να βρέξω τα σημεία που θα ρίξω το υλικό..
Σωστά;;
Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η υγρασία που δημιουργηται στο τοιχο να είναι από το μωσαϊκό που βλέπω..
Στην ουσία δημιουργηται αναυλιζουσα υγρασία..
Εάν το.πιανεις.και είναι.νωπο το αφήνεις..
Εάν.ειναι στεγνό τότε.μπορεις να επέμβεις πρώτα με στεγανωτικο θετικής πίεσης πρώτα και εποιτα να κάνεις το οτιδήποτε..
Αλλά και πάλι σου αναφερω ότι το μωσαϊκό κάνει μεγάλη ζημιά εκεί..

• Sad
Reactions: vlad66
Δυστυχώς το κατάλαβα ότι δεν στεγνώνει με τίποτα....
Και δεν γίνεται να μείνει η πόρτα ανοιχτή την νύχτα...
Να βάλω ένα νάυλον στο σημείο επαφής;;
Και ότι γίνει έγινε...
Οχι μην βάλεις τίποτε...
Έχεις θερμοπιστολο..;

Αυτήν όσο μπορείς...

Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η υγρασία που δημιουργηται στο τοιχο να είναι από το μωσαϊκό που βλέπω..
Στην ουσία δημιουργηται αναυλιζουσα υγρασία..
Εάν το.πιανεις.και είναι.νωπο το αφήνεις..
Εάν.ειναι στεγνό τότε.μπορεις να επέμβεις πρώτα με στεγανωτικο θετικής πίεσης πρώτα και εποιτα να κάνεις το οτιδήποτε..
Αλλά και πάλι σου αναφερω ότι το μωσαϊκό κάνει μεγάλη ζημιά εκεί..
Το μωσαϊκό...
Αχ.....!!
Κοίτα σε τι κατάσταση είναι (όπως και τα κάγκελα)

IMG_20240909_164034.jpg

IMG_20240909_164052.jpg

IMG_20240909_164106.jpg

Καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να σώσω...

Όχι εδώ.. δεν το σκέφτηκα να το φέρω από τους Αγίους..
Πιστολάκι για τα μαλλιά που έχουν τα κορίτσια κάνει ή θα τους το κάψω;;
Μια χαρά κάνει..
Ανά 5 λεπτά θερμαινεις εναλλάξ τα 2 σημεια (πόρτας και κασσας) μέχρι να νιώσεις με το χερι σου ,απαλά πάντα,ότι δεν κολλάει.. 3 με 4 φορες..
Στην 2η σκάλα η στην πρώτη εαν έχει 2 και απόσταση 20 ποντους και άνω..
Μετα δεν θα την κλείσεις αμεσος...θα επαναλάβεις το ίδιο σε μια ώρα πάλι ,για να γίνει λιγο φυσική ωρίμανση,αφου το σιδερο κραταει την ζεστη και μέτα θα την κλείσεις..

Μια χαρά κάνει..
Ανά 5 λεπτά θερμαινεις εναλλάξ τα 2 σημεια (πόρτας και κασσας) μέχρι να νιώσεις με το χερι σου ,απαλά πάντα,ότι δεν κολλάει.. 3 με 4 φορες..
Στην 2η σκάλα η στην πρώτη εαν έχει 2 και απόσταση 20 ποντους και άνω..
Μετα δεν θα την κλείσεις αμεσος...θα επαναλάβεις το ίδιο σε μια ώρα πάλι ,για να γίνει λιγο φυσική ωρίμανση,αφου το σιδερο κραταει την ζεστη και μέτα θα την κλείσεις..
Με έσωσες!!!!
Θενκς!!!

• Like
Reactions: KOSSTV
Το μωσαϊκό...
Αχ.....!!
Κοίτα σε τι κατάσταση είναι (όπως και τα κάγκελα)

View attachment 238455

View attachment 238456

View attachment 238457

Καταλαβαίνετε τι προσπαθώ να σώσω...
Τα κάγκελα είναι για αλλαγή...Είναι SOS μην κοπούν όταν ακουμπήσει κάποιος.σε κουπαστή και από το βαρος θα φύγει..!!

Το μωσαϊκό δυστυχώς αυτά κάνει...
Έχει ημερομηνία λήξης σε εξωτερικούς χώρους...μετά τα 30-40 χρόνια,ειδικά σε εξωτερικούς χώρους,αρχίζει και "ποτιζει" με τα παραπάνω αποτελέσματα..

Από τη μία λυπάμαι τον vlad γιατί με αυτές τις κω.. δουλειές δεν ξεμπερδεύεις ποτέ, από την άλλη χαίρομαι να σε διαβάζω ρε συ Κωστή!

Κουράγιο vlad, σε νοιώθω γιατί τα ίδια τραβάω κι εγώ όταν πάω στο πατρικό. Μία - δύο φορές το χρόνο και προσπαθώ να μαζέψω τα ασυμμάζευτα...

Το 112 χτυπάει στα κινητά μας..
Πρόλαβα και έριξα το 1ο χέρι και αν αύριο βγει ο ήλιος θα ρίξω το 2ο..
Φυσικά η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη..
Έφτασε στην γωνία δεξιά

IMG_20240909_181654.jpg

IMG_20240909_181729.jpg

IMG_20240909_181708.jpg

Ο Σπότυ γυροφέρνει , αλλά δεν κατεβαίνει κάτω από τα κάγκελα..
Η Μάγια με τον Ρούντι (τα μεγάλα σκυλιά του θείου δίπλα) τον περιμένουν με επιτροπή υποδοχής....

Για τον Lucky ούτε κουβέντα.. δεν έχει ξεμυτίσει από το σπίτι από χτες το βράδυ που έπαθε το κάζο της ζωής του...

Τα σκυλάκια είναι γλυκύτατα και καμία κακία δεν τους κρατάω για το θανατηφόρο κυνήγι που κάνουν στις γάτες.. άλλωστε αυτή την δουλειά τους όρισε η φύση...

IMG_20240909_183219.jpg

IMG_20240909_183229.jpg

Σε λίγο που θα βραδιάσει θα πάμε στην δική τους μεριά για κρασάκι, τσιπουράκι κλπ....

Χωρίς τους γάτους μας φυσικά..
Αυτοί τιμωρία στο σπίτι... :LOL:

Εδώ η Μάγια κάθεται και περιμένει να κάνει μαρς κανα γατί..

IMG_20240909_193514.jpg
Η Μάγια δεν έχει σκοτώσει ποτέ κανένα.. ο Ρούντι που είναι πιο πέρα και δεν τον έπιασε η φωτό, έχει σκοτώσει αρκετά.
Φυσικά υπάρχει συρματόπλεγμα , αλλά ένα κενό στο πορτόνι επιτρέπει στις γάτες να περάσουν .

Η βροχή μόλις άρχισε και μας ανάγκασε να φύγουμε από την βεράντα με την κληματαριά και να μπούμε μέσα λες και είναι χειμώνας..

Το τσίπουρο ρέει άφθονο και γω όπως πάντα το τιμώ ανάλογα...

Κωστή (@KOSSTV ) την πόρτα έπρεπε να την κλείσω, φυσικά έκανα την διαδικασία με το πιστολάκι μαλλιών και αύριο θα δω το αποτέλεσμα..
Όχι δεν θα κοιμηθώ στου θείου...
Απλά δεν θα βλέπω μπροστά μου όταν φύγω από δω...
Το πρωί θα δω τι έγινε και θα αναφέρω..

Καλά να περνάτε όλοι παιδιά!!! :love:

πριν φυγεις μηπως να γεμισεις τα ανοιγματα στις παλκες του μωσαικου? Απο εκει μαλλον περνεις νερα....η κλιση που τα στελνει?
γαιτι απο μια φωτο φιανεται να ανε προς το τιοχο και ειδικα προς την γωνια που εκανες το μερεμετι.
Κατω απο το μερεμετι, εχεις ανοιγμα ΚΑι κατω απο το σαβατειι

Αυτό θα σου έλεγα και εγώ.
Η Υγρασία στους τοίχους συνήθως από εκεί προέρχεται.
Η σωστή δουλειά θέλει καλό καθάρισμα των κενών ανάμεσα σε σοβατεπί και μωσαϊκό. Μετά εγώ χρησιμοποιώ με καλά αποτελέσματα αστάρι https://grc.sika.com/el/constructio...-vohthitikos-eksoplismos/sika-primer-3-n.html και κατόπιν https://grc.sika.com/el/constructio...mwn-polyourethanh/sikaflex-11-fc-purform.html
Αλλά και οτιδήποτε σφραγιστικό να βάλεις κάποια προστασία θα την έχεις. :cool:

Last edited:
Το έχω σκεφτεί ήδη παιδιά.
Αλλά πρέπει να κόψει η βροχή..
Και από Τετάρτη -σε 2 μέρες δλδ- έχουμε τρεχάματα στην Πάτρα για λόγους υγείας (όχι κάτι σοβαρό, αλλά θέλει λίγο πέρα δώθε)
Αν δεν προλάβω μέχρι τις 14-15/9, την επόμενη φορά που θα έρθουμε πάλι...

Ααααα.... Ξέχασα να κάνω μια "διόρθωση"...
Η Μάγια δεν είναι Μάγια, αλλά Βάγια!!

Την βρήκε ο θείος μια Κυριακή των Βαΐων στον δρόμο σε κακό χάλι και την μάζεψε σπίτι..
Έτσι της έδωσε το όνομα "Βάγια"
Εγώ τα μπέρδεψα λίγο... :LOL:

Να η φατσούλα της όπως πρόλαβα να την βγάλω φωτό

IMG_20240909_183229.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie
Βλαδίμηρε άμα χρειαστείς βοήθεια για οτιδήποτε.... εγώ Πάτρα είμαι δηλ...Ρίον. Ο Μπάμπης έχει όλα τα στοιχεία μου.:cool:

• Like
Reactions: nikfor
Βλαδίμηρε άμα χρειαστείς βοήθεια για οτιδήποτε.... εγώ Πάτρα είμαι δηλ...Ρίον. Ο Μπάμπης έχει όλα τα στοιχεία μου.:cool:
Σε ευχαριστώ από καρδιάς!!

Στην Πάτρα μένουν τα ξαδέρφια και οι θείες της Σίας και έχουν κανονιστεί όλα.
Μακάρι να είχα χρόνο να γνωριστούμε από κοντά..
Άλλη φορά ελπίζω να τα καταφέρουμε.

• Like
Reactions: osatosa