Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαστορια καλημέρα.
Μια ερώτηση υδραυλικής φύσεως.
Θέλω να βάλω εξωτερικά, σε δύο τοίχους, σωλήνα νερού, πολυστρωματική αλουμινίου. Σκέφτομαι να τη βάλω, για προστασία ,μέσα σε σωλήνα σιδερένιο, γαλβανιζέ, αυτούς που πουλάνε στα μαγαζιά σιδηροσωλήνων (όχι αυτές που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί γιατί απ' ότι βλέπω είναι πολύ ακριβές).
Πώς σας φαίνεται η ιδέα μου, πολυστρωματική μέσα σε σιδηροσωλήνα;

(ένα πρόβλημα που σκέφτηκα είναι ότι αυτοί οι σωλήνες δεν έχουν γωνίες όπως έχουν οι υδραυλικες...)

Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις ότι οι μόνες γωνίες που βγάζει είναι για υδραυλικές σιδηροσωλήνες.

Τι σχέση έχουν αυτά;
Δεν κατάλαβες τι ψάχνω, ξαναδιάβασε προσεκτικά το πρώτο ποστ μου.

Τι σχέση έχουν αυτά;
Δεν κατάλαβες τι ψάχνω, ξαναδιάβασε προσεκτικά το πρώτο ποστ μου.
μεταξυ αλουμινιου κ σιδερου δημιουργειται γαλβανικη οξειδωση?

Δεν υπάρχει επαφή αλουμινίου με σίδερο, η πολυστρωματική αλουμινίου είναι... πλαστικός σωλήνας.

Μαστορια καλημέρα.
Μια ερώτηση υδραυλικής φύσεως.
Θέλω να βάλω εξωτερικά, σε δύο τοίχους, σωλήνα νερού, πολυστρωματική αλουμινίου. Σκέφτομαι να τη βάλω, για προστασία ,μέσα σε σωλήνα σιδερένιο, γαλβανιζέ, αυτούς που πουλάνε στα μαγαζιά σιδηροσωλήνων (όχι αυτές που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί γιατί απ' ότι βλέπω είναι πολύ ακριβές).
Πώς σας φαίνεται η ιδέα μου, πολυστρωματική μέσα σε σιδηροσωλήνα;

(ένα πρόβλημα που σκέφτηκα είναι ότι αυτοί οι σωλήνες δεν έχουν γωνίες όπως έχουν οι υδραυλικες...)
Θα σου έρθει μια η άλλη...για πιο λόγο να το κάνεις...;
Επεισης έχεις σκεφτεί την περίπτωση της διαρροής και σε ποιο σημειο ενώ θα την έχεις καλυμμένη με την σιδερενια σωλήνα..;

Καλύτερα να το αποφύγεις...μπορεί να σου κοστίσει ακριβότερα μετά...μην κοιτάς μονο το τωρα...

Edit: σιδεροσωληνες εννοεις αυτές..;

Αν ναι τότε υπάρχουν τα πάντα από μήκη και γωνίες..

Last edited:
Ο λόγος που θες να το κάνεις ποιος είναι
Αισθητικός; Η για να προστατέψεις την σωλήνα από τον ήλιο; (πολυστρωματικη και ήλιος δεν πάνε μαζί)

γωνίες σύνδεσης πολυστρωματικης υπάρχουν είτε πρασαριστες είτε μηχανικής σύσφιξης, επίσης κουρμπαρεται

• Like
Reactions: KOSSTV

Σκέφτομαι να τη βάλω, για προστασία ,μέσα σε σωλήνα σιδερένιο, γαλβανιζέ, αυτούς που πουλάνε στα μαγαζιά σιδηροσωλήνων (όχι αυτές που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί​

• Like
Reactions: papakitou
Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας είναι παράξενοι, ναι φοβάμαι μην την τρυπήσει κάποιος.
Τέσπα θα τη βάλω σε σωλήνες pvc, ίσως οι σιδερένιες είναι υπερβολή.

Δύο μέτρα από το σωλήνα θα είναι σε κοινόχρηστο χώρο.
Δεν την πατάει αμάξι.

• Like
Reactions: vlad66
Μάστορες τα φώτα σας.
Υπάρχουν κάποια "κλιπσάκια" στα πλαστικά των αυτοκινήτων και των μηχανών που έχουν εσωτερικές βόλτες ώστε να πιάνουν οι βίδες. Μπαίνουν συρταρωτά στο πλαστικό.

W4zDayc.jpeg

kmKb6Dp.jpeg

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ή πως λέγονται ώστε να τα αναζητήσω;

Όπως πολύ σωστά είπε ο Μπάμπης, παξιμάδια με έλασμα

1726073951322.png

υπάρχουν και με σπείρωμα
1726074036783.png

Θα τα βρείς σε όλα τα βιδάδικα με διάφορες ονομασίες πχ κλίπ για λαμαρινόβιδες , Κλιπ Για Βίδες Ελατηριωτός Χάλυβας αλλά οι τιμές είναι ανάλογες της ποιότητας (όπου ποιότητα βλ δύναμη σφιξίματος, αντοχή στους κραδασμούς, γαλβανιζε. ανοξείδωτα κτλ. Υπάρχουν και σε είδη αυτοκινήτου, αλλά θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα

Πιθανότατα πρέπει να πας με το δείγμα γιατί έχουν διάφορες διαστάσεις.

Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας είναι παράξενοι, ναι φοβάμαι μην την τρυπήσει κάποιος.
Τέσπα θα τη βάλω σε σωλήνες pvc, ίσως οι σιδερένιες είναι υπερβολή.

Δύο μέτρα από το σωλήνα θα είναι σε κοινόχρηστο χώρο.
Δεν την πατάει αμάξι.
Υπάρχει και η λύση σπιράλ "Κουβίδης" που είναι αρκετά ανθεκτική.

• Like
Reactions: aetosa
Καλημέρες. Μήπως έχουμε ιδέα που μπορούμε να βρούμε τέτοια σε μεγάλες ποσότητες; Τύπου 10000-20000. Μ3-Μ4, ~3cm μήκος είτε με allen είτε και με phillips.20240909_092143.jpg