Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν νομίζω ότι με φορτιστή κινητού μπορείς να φορτίσεις μπαταρίες 12V, εκτός αν είναι ρυθμιζόμενος σε V και Α.
Η TOTAL δίνει μαζί φορτιστή και αναφέρει χρόνο φόρτισης 2 ώρες (Μπαταρία: 12V Li - ion / 1.5Ah)
Charger sold separately !

Δεν νομίζω ότι με φορτιστή κινητού μπορείς να φορτίσεις μπαταρίες 12V, εκτός αν είναι ρυθμιζόμενος σε V και Α.
Η TOTAL δίνει μαζί φορτιστή και αναφέρει χρόνο φόρτισης 2 ώρες (Μπαταρία: 12V Li - ion / 1.5Ah)
Μόλις ρώτησα το κατάστημα. Κανονικότατα φορτίζει με φορτιστή κινητού. Και αν είναι και καλός φορτίζει και πιό γρήγορα.

• Like
Reactions: newbie
Για απλα βιδωματα θα προτιμουσα 4βολτο κατσαβιδι/βιδολογο και οχι 12βολτο δραπανοκατσαβιδο.

Αυτο το σετακι της Total θεωρω οτι ειναι μια χαρα για απλες εργασιες σπιτιου. Εχω κατι αντιστοιχο και ειμαι καλυμμενος.

Για την εργαλειοθηκη μπορεις να παρεις μια οικονομικη απο το Jumbo οπως αυτη. Εχει και μεγαλυτερες και μικροτερες, αναλογα την αναγκη.

• Like
Charger sold separately !
Δυστυχώς το μετέφερα από το SKROUTZ και προφανώς είναι λάθος

Τι περιλαμβάνει:

• 2 Μπαταρίες Li-ion 12V / 1.5Ah
  • 1 Φορτιστή (2 ώρες)
  • 1 Μαγνητική μύτη 65mm
  • LED λαμπάκι εργασίας
  • LED ένδειξη χωρητικοτητας μπαταρίας
  • 1 Πλαστική βαλίτσα μεταφοράς

Μόλις ρώτησα το κατάστημα. Κανονικότατα φορτίζει με φορτιστή κινητού. Και αν είναι και καλός φορτίζει και πιό γρήγορα.

Πάντα είχα την εντύπωση ότι οι φορτιστές κινητών έδιναν 5V και σε κάποια tablet 9V. Τα καλά του forum: πάντα υπάρχει κάτι που θεωρείς δεδομενο και τελικά ανατρέπεται.

Στα lidl παίζει κάτι;
Υπάρχει το 12v (σχεδόν ίδιο με το total) και το 20v που το είχε πρόσφατα, οπότε ίσως το βρεις πιο εύκολα, 17 και 20 ευρώ αντίστοιχα. Τα έχω και τα δύο και μου φαίνονται εξαιρετικά. Υπολόγιζε +20ευρώ περίπου για φορτιστή+μπαταρία (πακέτο).

Για απλα βιδωματα θα προτιμουσα 4βολτο κατσαβιδι/βιδολογο και οχι 12βολτο δραπανοκατσαβιδο.

Αυτο το σετακι της Total θεωρω οτι ειναι μια χαρα για απλες εργασιες σπιτιου. Εχω κατι αντιστοιχο και ειμαι καλυμμενος.
Λόγω βάρους το λες;

Last edited:
προς ενημέρωση ολα ΟΚ με την βαλβίδα. Αλλάχτκε σε 10 λεπτά, κανένα θέμα. Δεν ήταν η βαλβίδα τόσο παλιά όσο φάινεται.
Πριν 3 -4 χρονια που ειχα κάνει service την είχαν αλλάξει. Τα άλατα που φαίνονται στην φώτο είναι κυρίως αποτέλεσμα των τελευταιων 2 μηνών που ξεκίνησε σιγά σιγά να έχει αραιά και που κάποια διαρρή.
Ούτε ζόρι δεν χρειάστει γιια να το λύσω.
Σας ευχαριστώ όλους

Λόγω βάρους το λες;

Λογω βαρους (αλλο λιγοτερο απο μισο κιλο και αλλο μεγαλυτερο απο 1 κιλο) και ογκου αλλα γενικοτερα λογω πολυ μεγαλυτερης ευχρηστιας.

Η διαφορα στην ευκολια βιδωματος ενος βιδολογου και ενος κοινου δραπανοκατσαβιδου ειναι μεγαλη.
Ιδιως αν εχεις να κανεις με πιο λεπτεπιλεπτες εργασιες οπως να βιδωσεις ενα πομολο η/και συνεχομενα βιδωματα οπως η συναρμολογηση ενος επιπλου.

• Like
Τάσο ..... ότι λέει ο Δημήτρης από πάνω !!!!
Άλλη ευκολία το Lidl ..... άλλες εγγυήσεις ... και σιγά -σιγά όλο και κάτι άλλο θα θες 12V ή 20V. :cool:

«Ένα βίδωμα το χρόνο» λέει ο Τάσος…
Κάπως έτσι ξεκίνησε κι ο Σωκράτης, έμπλεξε μ’εσάς, και τώρα δεν έχει που να βάλει το λάδι γιατί γέμισε την αποθήκη με εργαλεία. 😂

Ερώτηση: είχε γράψει κάποιος φίλος για καλές διαμαντόπετρες (για το ακόνισμα σκαρπέλων). Παρέλαβα πρόσφατα μια φτηνή από aliexpress (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα - θα γράψω κάποια στιγμή) : η πλάκα έχει πάχος 1 χιλ και είναι κολλημένη πάνω σε κάτι σκληρό σαν λάστιχο/αφρό με περίπου 4 χιλ πάχος. Οι κάλές διαμαντόπετρες τι πάχος έχουν συνήθως; Υπάρχει περίπτωση να παραμείνει επίπεδη έτσι λεπτή που είναι;

Ερώτηση: είχε γράψει κάποιος φίλος για καλές διαμαντόπετρες (για το ακόνισμα σκαρπέλων). Παρέλαβα πρόσφατα μια φτηνή από aliexpress (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα - θα γράψω κάποια στιγμή) : η πλάκα έχει πάχος 1 χιλ και είναι κολλημένη πάνω σε κάτι σκληρό σαν λάστιχο/αφρό με περίπου 4 χιλ πάχος. Οι κάλές διαμαντόπετρες τι πάχος έχουν συνήθως; Υπάρχει περίπτωση να παραμείνει επίπεδη έτσι λεπτή που είναι;
Οι καλές διαμαντόπετρες είναι πάχους 1 χιλ αλλά είναι κολλημένες πάνω σε πλάκα από ατσάλι οι πιο ακριβές και σε αλουμίνιο οι λιγότερο ακριβές, ώστε να εξασφαλίζεται η ακαμψία και η επιπεδότητα. Οι πιο πολλοί όμως δεν χρησιμοποιούν την διαμαντόπερτα για ακόνισμα, αλλά για να επαναφέρουν τις πέτρες ακονίσματος. Ακόμα και οι καλές διαμαντόπετρες αν δεν είσαι καλά εξοικειωμένος με την χρήση τους φθείρονται εύκολα αν πιέζεις παραπάνω από όσο πρέπει πχ τα σκαρπέλα, πρέπει πάντα να τις βρέχεις πριν την χρήση, να μην πλησιάζεις στις ακμές κατά το ακόνισμα γιατί αποκολλούνται κομμάτια από την επίστρωση διαμαντιού και άλλα διάφορα. Επειδή υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και η αντικατάστασή τους δεν είναι φτηνή (στις καλές διαμαντόπετρες μόνο για να αλλάξεις την επιφάνεια ξεκινάς πάνω από 80 ευρώ) τις χρησιμοποιούν για να επαναφέρουν σε επίπεδη κατάσταση τις πέτρες ακονίσματος. Έχω μια διαμαντόπετρα της atoma με 400 grit και όταν οι πέτρες που έχω χάνουν την επίπεδη επιφάνεια, με αυτήν τις επαναφέρω σε τέλεια κατάσταση. Με αυτή την χρήση δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ την διαμαντόπετρα, είναι ακόμη μετά από τόσα χρόνια σαν καινούρια.
Τόσο φτηνές δεν ξέρω αν θα κάνουν δουλειά αλλά δεν έχεις να χάσεις και τίποτα να τις δοκιμάσεις.

Νίκο, ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις - βρήκα και το παλιό ποστ που είχες γράψει με αφορμή τις πέτρες του λιντλ.
Την διαμαντόπετρα την πήρα με αφορμή κάποια βίντεο στο youtube που έδειχναν αυτό ακριβώς που λες: επιπέδωση των άλλων πετρών. Αλλά δεν πρόσεξα τις διαστάσεις και η διαμαντόπετρα είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πέτρες - οπότε είπα να την δοκιμάσω για ακόνισμα.
Γενικά δεν έχω καταφέρει κανένα ακόνισμα της προκοπής μέχρι σήμερα. Παράγγειλα έναν οδηγό και τον περιμένω για να αρχίσω δοκιμές με ένα λαδάκονο και τις πέτρες του λιντλ στα (φτηνά) σκαρπέλα που έχω - θα δοκιμάσω και την διαμαντόπετρα έτσι για την χαρά. Θα γράψω σχετικά, να μας δώσεις πάλι τα φώτα σου σαν παλιότερος.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση, οι μάρκες που αναφέρεις (sapton, naniwa, atoma) τις βλέπω γύρω στο 100άρικο, σωστά;

Νίκο, ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις - βρήκα και το παλιό ποστ που είχες γράψει με αφορμή τις πέτρες του λιντλ.
Την διαμαντόπετρα την πήρα με αφορμή κάποια βίντεο στο youtube που έδειχναν αυτό ακριβώς που λες: επιπέδωση των άλλων πετρών. Αλλά δεν πρόσεξα τις διαστάσεις και η διαμαντόπετρα είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πέτρες - οπότε είπα να την δοκιμάσω για ακόνισμα.
Γενικά δεν έχω καταφέρει κανένα ακόνισμα της προκοπής μέχρι σήμερα. Παράγγειλα έναν οδηγό και τον περιμένω για να αρχίσω δοκιμές με ένα λαδάκονο και τις πέτρες του λιντλ στα (φτηνά) σκαρπέλα που έχω - θα δοκιμάσω και την διαμαντόπετρα έτσι για την χαρά. Θα γράψω σχετικά, να μας δώσεις πάλι τα φώτα σου σαν παλιότερος.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση, οι μάρκες που αναφέρεις (sapton, naniwa, atoma) τις βλέπω γύρω στο 100άρικο, σωστά;
Ναι είναι ακριβές αλλά τις αγοράζεις μια φορά και αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με το σπορ. Δεν συνηστώ όμως να ξεκινήσεις με τόσο ακριβές πέτρες. Ξεκίνησε με φτηνές και αν δεις ότι έχεις κολλήσει για τα καλά το μικρόβιο τότε να επενδύσεις στις ακριβές. Οι πιο πολλοί θα πάρουν τις πέτρες, θα δοκιμάσουν μια δυο φορές, δεν θα καταφέρουν τίποτα και θα τα παρατήσουν. Δεν μαθαίνεις να ακονίζεις καλά ακόμη και με οδηγό, χωρίς υπομονή και επιμονή. Οι πέτρες του lidl είναι καλές για να αρχίσεις και τίμιες για τα λεφτά τους. Αν δεις αργότερα ότι σου αρέσει να ασχοληθείς να πάρεις και τις ακριβές. Και εγώ έτσι ξεκίνησα παρότι είχα το μικρόβιο από τον πατέρα μου και πιάνουν πολύ τα χέρια μου. Αγοράζω απο την Γερμανία (fine-tools), είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές του αλλά έχει άριστα προιόντα και τον εμπιστεύομαι.

επειδη εγω ακομα μαθαινω το ακονισμα των μαχαιριων , θα σου πω την δικια μου θεωρια, οτι για να μαθεις πρεπει να εχει ΠΟΛΥ καλο μαχαιρι ή σκαρπελο.
Για να συγχωρει τα λαθη σου, γιατι συνηθως τα φθηνα εχουν και μαλακοτερο μεταλλο. Αξιζει δηλαδη να παρεις ενα καλο σκαρπελο 16-25μμ μονο και μονο για να το χαλασεις.

ευτυχως που το θεμα με τα σκαρπελα ειναι πιο ευκολο απο τα μαχαιρια, γιατι εχεις μονο μια γωνια να κρατας σταθερη.

Νομιζω οτι για σκαρπελο η πετρα σου θα σε καλυψει, αλλα μηπως να την κολλησεις σε μια πλακα αλουμινιου ή σε ενα πλακακι?

Ο οδηγος θα σε βοηθησει, τον εχω και εγω, και με βοηθησε στο ακονισμα της λεπιδας μιας πλανης χειρος. Απλα να ξερεις οτι θα πρεπει να βρισκεις την σωστη γωνια καθε φορα που θα κανες φρεσκαρισμα. τοποθετωντας το σκαρπελο στο ιδιο σημειο παντα.
Αυτο θα το βρισκεις καθε φορα που αρχιζεις, βαφοντας με μαρκαδορο και παρατηρωντας ποια σημεια τρωγονται με τα πρωτα περασματα

Έξυπνο το κόλπο με το μαρκαδόρο - θα εφαρμοστεί. Για την στερέωση της πέτρας σίγουρα κάτι θα γίνει, το μελετάω ακόμα. Για τον οδηγό πιστεύω να βοηθήσει αν μετρήσω πόσο εξέχει η λάμα από τον οδηγό και σημειώσω κάπου την απόσταση για να βάζω κάθε φορά την ίδια. Σε βιντεάκια κάποιοι χρησιμοποιούν ένα ξύλο με ένα κολλημένο πηχάκι στη σωστή απόσταση, αντί για μεζούρα.
Νίκο, από ίσια σκαρπέλα έχω μόνο αυτά του λιντλ και ένα stanley. Πιο πολύ για το σπορ θα ασχοληθώ οπότε όσο γίνεται φτηνότερα. Πάντως κράτησα τις μάρκες που έγραψες γιατί ποτέ δεν ξέρεις, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.

Έξυπνο το κόλπο με το μαρκαδόρο - θα εφαρμοστεί. Για την στερέωση της πέτρας σίγουρα κάτι θα γίνει, το μελετάω ακόμα. Για τον οδηγό πιστεύω να βοηθήσει αν μετρήσω πόσο εξέχει η λάμα από τον οδηγό και σημειώσω κάπου την απόσταση για να βάζω κάθε φορά την ίδια. Σε βιντεάκια κάποιοι χρησιμοποιούν ένα ξύλο με ένα κολλημένο πηχάκι στη σωστή απόσταση, αντί για μεζούρα.
Νίκο, από ίσια σκαρπέλα έχω μόνο αυτά του λιντλ και ένα stanley. Πιο πολύ για το σπορ θα ασχοληθώ οπότε όσο γίνεται φτηνότερα. Πάντως κράτησα τις μάρκες που έγραψες γιατί ποτέ δεν ξέρεις, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.
Τα σκαρπέλα του lidl είναι πολύ καλά. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα φτηνά σκαρπέλα της stanley. Παρ'οτι έχω καλά σκαρπέλα έχω πάρει και δυο σετ από το lidl, αρχικά για δοκιμή και κατόπιν γιατί τα βρήκα καλά. Είναι από τις αγορές που αξίζουν. Αυτό το βιντεάκι από τον δάσκαλο Paul Sellers
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
για να δεις πως μπορείς να μεταμορφώσεις αυτά τα φτηνά σκαρπέλα σε πραγματικά εργαλεία, με μηδαμινό κόστος και εύκολα. Αν σου αρέσει η επεξεργασία του ξύλου μπορείς να μάθεις πολλά στο κανάλι του.

Η διαφορα στην ευκολια βιδωματος ενος βιδολογου και ενος κοινου δραπανοκατσαβιδου ειναι μεγαλη.
Συγγνώμη, λίγο άστοχη παρεμβαση: ποιο ακριβώς εργαλείο λέτε <<βιδολόγο>>; Εννοείτε εργαλείο αέρος; Γιατι αυτά που βρήκα στο ίντερνετ είναι δραπανοκατσάβιδα που τα ονομάζουν βιδολόγους...