Μάστορες τα φώτα σας!!

Συγγνώμη, λίγο άστοχη παρεμβαση: ποιο ακριβώς εργαλείο λέτε <<βιδολόγο>>; Εννοείτε εργαλείο αέρος; Γιατι αυτά που βρήκα στο ίντερνετ είναι δραπανοκατσάβιδα που τα ονομάζουν βιδολόγους...

Συνήθως οι βιδολόγοι δεν έχουν chock αλλά εξάγωνη αναμονή (ΗΕΧ). Μπορεί να πάρει μύτες κατσαβιδιού αλλα και ανάλογα τρυπάνια στην ανάγκη. Αυτό που έβαλε ο Μιχάλης, είναι κλασσικό παράδειγμα. Όλες οι εταιρείες βγάζουν κάτι αντίστοιχο.
1726843741355.png

Δεν έχουν καμία σχέση με παλμικά.

Καθολου αστοχη, οι ορολογιες ειναι τοσες πολλες που καμμια φορα οντως μας μπερδευουν.

Με τη λεξη βιδολογος, εννοω τα (ηλεκτρικα) κατσαβιδια, οπως ετυμολογικα μεταφραζεται τουλαχιστον, σε αντιθεση με τα δραπανοκατσαβιδα (απλα η κρουστικα) που κυριως ειναι για διατρηση, ασχετως εαν μπορουν να βιδωσουν κιολας. Μια ξεχωριστη κατηγορια κατσαβιδιων ειναι τα παλμικα κατσαβιδια που η κυρια δουλεια τους ειναι να βιδωνουν/ξεβιδωνουν με μεγαλη ευκολια σε σχεση με ολα τα παραπανω.

Εδω ενα λινκ με εργαλεια που θεωρω βιδολογους -ηλεκτρικα κατσαβιδια. Ειναι κυριως 4βολτ αλλα υπαρχουν και 7βολτα.

Παιδιά γεια σας
Έχω μια γεννήτρια briggs and stratton 8hp bosch γεννητρια στο βανάκι μου
Είναι βιδωμένα μόνιμα πίσω
Τη χρησιμοποιώ πιο πολύ για να δουλεύω ένα κομπρεσέρ και γωνιακό τροχό όταν μένουν από μπαταρία τα επαναφορτιζομενα
Τώρα τελευταία μου έχει σπάσει τα νεύρα.
Και από τη μυρωδιά της βενζίνης αλλά και ότι με κουράζει μερικές φορές να πάρει μπροστά με το κορδόνι
θέλω να την αντικαταστήσω με μια πετρελαίου με μίζα αλλά ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος
η γεννήτρια είναι σαν και αυτή

Το τέλειο θα ήταν να ήταν σε ίδιες διαστάσεις επειδή ο χώροςπου έχω στο βανάκι είναι πολύ περιορισμένος
Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα με ποικιλία για να πάω να δοκιμάσω ?
Και ποια μάρκα προτείνεται για αξιοπιστία
Ευχαριστώ πολύ

Παίδες καλησπέρα.
Μια πόρτα παταριού, ξύλινη, βαμμένη, θέλω να την ξαναβάψω, να τη φρεσκάρω.
Αν το χρώμα με το οποίο είναι βαμμένη είναι διαλύτου (δεν ξέρω αν είναι διαλύτου ή νερού) κι εγώ το βάψω με νερού, υπάρχει πρόβλημα;
(κακή πρόσφυση του χρώματος νερού πάνω στο χρώμα διαλύτου; ή κάτι άλλο; )

Last edited:
Eαν την βαψεις με νερού θέλει καλό τρίψιμο πρώτα μετα βελατουρα και τελος ριπολινη..
Μαλλον ριπολινη νεφτιού είναι περασμένη...διαλυτου ριπολινη δεν υπάρχει...υπάρχει η λάκα..

• Like
Reactions: aetosa
Όταν λέμε διαλυτου ρε συ Κώστα συνήθως εννοούμε νεφτιού.. 😅
Αφού και το Νεφτι, που white spirit θα έπρεπε να το λεμε κανονικά, διαλύτης είναι..
Ααα...μην αρχίσουμε τα ίδια...!!!
Είναι παράγωγα του πετρελαίου αλλά δεν έχουν την ίδια σύνθεση.
Η λέξη διαλύτης ειναι αυτο που λέει η λέξη ότι δυαλιει ... δεν σημαίνει ότι είναι όλα ίδια.
Αλλο νεφτιού(white spirit),άλλο διαλυτικό σειρά Ν,άλλο διαλυτικό νιτρου και άλλο πολυρεθανης..!!
Η παρασκευη τους ειναι διαφετικη..
Νεφτι και white spirit ειναι το ίδιο.. με τα άλλα δεν είναι..

Δοκίμασε σε ένα δοχείο που ειναι με νέφτι να ανακατέψεις με κανονικο δυαλιτικο...Να δεις χαρές που θα κάνεις μετά...!!!
Επεισης δοκίμασε σε λακα που είναι με δυαλιτικο νιτρου παρασκεύασαν να βάλεις white spirit....εκεί να δεις πανηγύρια.

Η Vitex πλέον έχει βγάλει ελαφρύ διαλυτικό που λέγεται Τ350...το έχει σαν υποκατάστατο του white spirit,δεν το βγαζει ποια, στην γκάμα της...

Αναφερω τα παραπάνω γιατί εάν δώσει λάθος διαλύτης για προσμιξη κάποιος θα έχει πρόβλημα στο υλικο μετά...

Σας έχω σπάσει τα @@ με τις συνεχείς ερωτήσεις μου που μάλλον είναι χαζές,θέλω όμως την βοήθειά σας για το παρακάτω έργο.
Στο κομμάτι του οικοπέδου που βάζω το vito,είχα βάλει πλακάκια.Με το έμπα-έβγα και λόγω-ίσως- του βάρους του αυτοκινήτου,έχουν σπάσει αρκετά.
Σκέφτηκα λοιπόν να βγάλω τα σπασμένα πλακάκια και μια σειρά ακόμα (περίπου 2,5μ μήκος Χ 1μ πλάτος και στην θέση του να βάλω πέτρα (Άρτας/Καρύστου,κτλ).
Φώναξα έναν αλλοδαπό από γειτονική χώρα και μου ζήτησε 200 ευρώ εργατικά.
Σκέφτηκα να το κάνω μόνος μου,κυρίως για την χαρά της δημιουργίας και με τα χρήματα αυτά που θα έδινα,αν δεν μπορούσα να σπάσω (τσούκου-τσούκου)το πάχους 3-4εκ.τσιμεντοκονία με τσιμέντο με το Bosch GSB 13 RE(κρουστικό δράπανο),να αγόραζα το κατάλληλο εργαλείο που θα μου έμενε κι όλας.
Εκεί έχασα τον μπούσουλα...
Κρουστικό σκαπτικό,κρουστικό σκαπτικό με SDS,Περιστροφικό πιστολέτο,πνευματικό πιστολέτο,κατεδαφιστικό...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Τι εργαλείο θα χρειαστώ βρε παιδιά-ρεύματος- για να κάνω την δουλειά μου;
Θα έκανα δουλειά με αυτό;

20240918_191800.jpg

Θα νοικιάσεις ένα βαρβάτο κομπρεσέρ, και τα τα κάνεις χώμα. Μετά βάλε ότι σου γεμίζει το μάτι.
Αν και τα 200 άν αναλάβει τα πάντα ο "γείτονας", είναι μια χαρά.

Οποιοδήποτε πνευματικό/σκαπτικό δράπανο (να έχει σκέτη κρούση για να παίρνει καλέμια) σου κάνει. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο εύκολα/γρήγορα θα τελειώσεις. Το κρουστικό δράπανο που γράφεις είναι για να κάνεις τρύπες, όχι σκαψίματα.
Για τα μικρά σκαπτικά, αν η δουλειά πηγαίνει αργά βοηθάει να κάνεις κατά τόπους χαρακιές με τροχό (με δίσκο για δομικά).
Επίσης, αν υπάρχουν τα μπράτσα η δουλειά γίνεται και με μεγάλο σφυρί (βαριά)

Oπως τα λέει ο Δημήτρης..
Εγώ θα πρότεινα αυτό της Total..

Βασικό είναι και το εξάρτημα που θα χρειαστείς οποίο και εργαλείο να πάρεις θα θες κυρτο/πλατοκαλεμο για να βγουν εύκολα..

Σας έχω σπάσει τα @@ με τις συνεχείς ερωτήσεις μου που μάλλον είναι χαζές,θέλω όμως την βοήθειά σας για το παρακάτω έργο.

Σα δεν ντρέπεσαι...!!!:p:p
Εδώ περιμένουμε πως και πως τέτοιες ερωτήσεις για να ποσταρουμε...!!!
Χαρα μας να απαντάμε..!!!

Μπορεις να αγορασεις ενα sds plus σκαπτικο, περιστροφικο πιστολετο, rotary hammer αγγλιστι, με τα καταλληλα καλεμακια, ενα πλατυ και ενα μυτερο για να σπάσεις τα υπολοιπα πλακάκια και να χαρεις με την αγορα και χρηση του εργαλείου.

Κατοπιν να δωσεις 150 ευρω στον αλλοδαπο απο την γειτονικη χωρα για να γίνει σωστα η δουλεια...:)

Μπορεις να αγορασεις ενα sds plus σκαπτικο, περιστροφικο πιστολετο, rotary hammer αγγλιστι, με τα καταλληλα καλεμακια, ενα πλατυ και ενα μυτερο για να σπάσεις τα υπολοιπα πλακάκια και να χαρεις με την αγορα και χρηση του εργαλείου.

Κατοπιν να δωσεις 150 ευρω στον αλλοδαπο απο την γειτονικη χωρα για να γίνει σωστα η δουλεια...:)
Έχεις να προτείνεις κάποιο;Το Topshack που δεν πρόλαβα,θα έκανε δουλειά;Στον "γείτονσ" δεν δίνω φράγκο και ας βγεί λιγότερο σωστή η δουλειά.

κωστα, αυτο ειναι για ξηλωμα, βαζοντας το απο κατω , ετσι?
Ναι...Είναι κυρτό..
Με την δόνηση "σηκωνει" την πλάκα,πλακάκι η οτιδήποτε άλλο προς τα πάνω..
Απλώς θέλει να έχει δύναμη το μηχάνημα..
Έχεις να προτείνεις κάποιο;Το Topshack που δεν πρόλαβα,θα έκανε δουλειά;
Καλύτερα που δεν το πρόλαβες...Ίσως να μην είχε δύναμη...
Για να τελειώσεις σε καμία ώρα το ξήλωμα θες κάτι μεταξύ 1300w και άνω μηχάνημα..

Ααα...μην αρχίσουμε τα ίδια...!!!
Είναι παράγωγα του πετρελαίου αλλά δεν έχουν την ίδια σύνθεση.
Η λέξη διαλύτης ειναι αυτο που λέει η λέξη ότι δυαλιει ... δεν σημαίνει ότι είναι όλα ίδια.
Αλλο νεφτιού(white spirit),άλλο διαλυτικό σειρά Ν,άλλο διαλυτικό νιτρου και άλλο πολυρεθανης..!!
Η παρασκευη τους ειναι διαφετικη..
Νεφτι και white spirit ειναι το ίδιο.. με τα άλλα δεν είναι..

Δοκίμασε σε ένα δοχείο που ειναι με νέφτι να ανακατέψεις με κανονικο δυαλιτικο...Να δεις χαρές που θα κάνεις μετά...!!!
Επεισης δοκίμασε σε λακα που είναι με δυαλιτικο νιτρου παρασκεύασαν να βάλεις white spirit....εκεί να δεις πανηγύρια.

Η Vitex πλέον έχει βγάλει ελαφρύ διαλυτικό που λέγεται Τ350...το έχει σαν υποκατάστατο του white spirit,δεν το βγαζει ποια, στην γκάμα της...

Αναφερω τα παραπάνω γιατί εάν δώσει λάθος διαλύτης για προσμιξη κάποιος θα έχει πρόβλημα στο υλικο μετά...
Μην μου τα λες εμένα, τα γνωρίζω, κάθε υλικό έχει τον δικό του διαλύτη..
Αναφέρθηκα συγκεκριμένα για τα ντουκο και τις ριπολινες που ο μέσος χρήστης αγοράζει απο Χρωματοπωλεια.. Έπρεπε να το τονίσω.
Το t-350 το έβγαζε σαν διαλυτικό πιστολιού κυρίως.. Το τ-300 ως διαλυτικό πινέλου.. Και πάει λέγοντας

• Like
Reactions: KOSSTV
Ναι...Είναι κυρτό..
Με την δόνηση "σηκωνει" την πλάκα,πλακάκι η οτιδήποτε άλλο προς τα πάνω..
Απλώς θέλει να έχει δύναμη το μηχάνημα..

Καλύτερα που δεν το πρόλαβες...Ίσως να μην είχε δύναμη...
Για να τελειώσεις σε καμία ώρα το ξήλωμα θες κάτι μεταξύ 1300w και άνω μηχάνημα..
Υποτίθεται ότι το Topshack ήταν 1500w.

Σκέφτηκα να το κάνω μόνος μου,κυρίως για την χαρά της δημιουργίας και με τα χρήματα αυτά που θα έδινα,αν δεν μπορούσα να σπάσω (τσούκου-τσούκου)το πάχους 3-4εκ.τσιμεντοκονία με τσιμέντο με το Bosch GSB 13 RE(κρουστικό δράπανο),να αγόραζα το κατάλληλο εργαλείο που θα μου έμενε κι όλας.
Μόνο που το διάβασα ίδρωσα 😁 Χαρά να σκάβεις με κομπρεσέρ ;; 🤣 Χαρά είναι να στήσουμε κανα πολυκάναλο με 5-6 sub...... (y)
Οι καρύστου θα είναι μόνιμα λερωμένες από την λαστιχίλα, καμιά σταγόνα λάδι κλπ. Θα πρέπει να τις περνάς και αδιαβροχοποίηση για να φαίνονται ωραίες.

Μόνο που το διάβασα ίδρωσα 😁 Χαρά να σκάβεις με κομπρεσέρ ;; 🤣 Χαρά είναι να στήσουμε κανα πολυκάναλο με 5-6 sub...... (y)
Οι καρύστου θα είναι μόνιμα λερωμένες από την λαστιχίλα, καμιά σταγόνα λάδι κλπ. Θα πρέπει να τις περνάς και αδιαβροχοποίηση για να φαίνονται ωραίες.
Βρε συ,2-3τμ είναι με πάχος 3-4 εκατοστά,δεν θα σκάψω για το μετρό.

Last edited:
  • Haha
Reactions: vlad66