Μάστορες τα φώτα σας!!

Για άρπα κόλα λύση θα σου πρότεινα να τρίψεις ελαφρά στο σημείο που είναι χάλια και να το περάσεις 2 γρήγορα χέρια βερνίκι spray από απόσταση 20-30 cm.
Τέλειο δεν θα γίνει αλλά θα το τελειώσεις εύκολα σε μισή ώρα και τουλάχιστον θα φύγει αυτή η ασπρίλα.

Σκέφτομουν μήπως επερνα ένα ξυλοστοκο καφέ και περνούσα μετά βερνίκι χρώματος

Έχετε καμία ιδέα όμως τι χρώμα είναι αυτό ? Καρύδια σκούρο?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Έχετε καμία ιδέα όμως τι χρώμα είναι αυτό ? Καρύδια σκούρο?
Κάτι τέτοιο δείχνει. Η τελική απόχρωση όμως που θα πάρει εξαρτάται και από το πόσο άγρια είναι η άσπρη επιφάνεια (πιο άγρια ->πιο σκούρο) και η αντίθεση εξαρτάται από το πόσο παλιό είναι το προηγούμενο βερνίκι, την μάρκα του καμιά φορά και την παρτίδα της ίδιας εταιρίας .
Μπορείς να πάρεις δύο βερνίκια (καρυδιά σκούρα και ένα κοντινό πιο ανοιχτόχρωμο) να ανακατέψεις μικρές ποσότητες και να δοκιμάσεις σε κάποια σημεία που θα φαίνονται λιγότερο μέχρι να πετύχεις κάτι που να μην σε χαλάει οπτικά. Αν είσαι αρρωστάκι με τις ατέλειες μην μπεις καν στον κόπο - πάρτο απόφαση και τρίψε την όλη.

Καλησπέρα

Έχετε κάποια ιδέα στο τι μπορώ να κάνω να σουλουποσω το κάτω μέρος τις πόρτας χωρίς να χρειαστεί να την ξησω όλη ?

Μια σχετικα γρήγορα λύση θα ήθελα. Ας φαίνονται ατέλειες, απλά μην είναι τόσο χάλια

το εχω δοκιμασει σε φθαρμενη επιφανεια καπλαμα επιπλου απο το 70.... Λαδι...θα παει και θα καθισει εκει που ειναι γυμνο το ξυλο

• Like
Reactions: Babis K.
Με στόκους δεν θα κάνεις δουλειά, μια μουτζούρα θα κάνεις και στο τέλις θα αναγκαστείς να τη τρίψεις όλη.
Θες κάτι να φύγουν οι ασπρίλες που δημιουργεί η φθορά και να ζωντανέψει το σημείο.
Κάνε αυτό που σου λέει ο @kospap.

Με στόκους δεν θα κάνεις δουλειά, μια μουτζούρα θα κάνεις και στο τέλις θα αναγκαστείς να τη τρίψεις όλη.
Θες κάτι να φύγουν οι ασπρίλες που δημιουργεί η φθορά και να ζωντανέψει το σημείο.
Κάνε αυτό που σου λέει ο @kospap.
εξαλλου αν δεν βγει καλο με το λαδι, θα πας σε τριψιμο...οτι θα εκανες δηλαδη με καθε αλλη μεθοδο

Καλησπέρα

Έχετε κάποια ιδέα στο τι μπορώ να κάνω να σουλουποσω το κάτω μέρος τις πόρτας χωρίς να χρειαστεί να την ξησω όλη ?

Μια σχετικα γρήγορα λύση θα ήθελα. Ας φαίνονται ατέλειες, απλά μην είναι τόσο χάλια
0672803f33195b8eee9017460f386b08.jpg
5373f003d6f5fbc63770db6250e9e25d.jpg

Χρωματισμένο βερνίκι καρύδια ανοικτή....οχι σκουρα για μενα.και θα τα περασεις 2 φορές..

Το τρίβεις λίγο και το περνάς με πανάκι μικροινων ,βουτοντσς το λιγο στο χρωμα,με μικρές κινήσεις προς τα πάνω ώστε να σβήνει...
Με θερμοπιστολο,για το στεγνωμα 15 λεπτά ,δουλειά..

Καλησπέρα σε όλους. Στο υπόγειο της πολυκατοικίας έχουμε μια αντλία για να τραβάει τα νερά που βγαίνουν από το θεμέλια. Κάποιος έκοψε το καλώδιο της αντλίας. Αν το ενώσω υπάρχει κάποιος τρόπος να αδιαβροχοποιήσω την ένωση που θα κάνω;

Καλησπέρα σε όλους. Στο υπόγειο της πολυκατοικίας έχουμε μια αντλία για να τραβάει τα νερά που βγαίνουν από το θεμέλια. Κάποιος έκοψε το καλώδιο της αντλίας. Αν το ενώσω υπάρχει κάποιος τρόπος να αδιαβροχοποιήσω την ένωση που θα κάνω;
Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά.. να κάνεις δουλειά.

Σωστά. Η αυτοβουλκανιζόμενη ταινία είναι για αυτή την δουλειά. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να μπει σωστά η ταινία για να μονώσει τα καλώδια.

• Like
Reactions: KOSSTV and d74c
Εχω ηλεκτρικό κατσαβίδι με καλώδιο αλλά είναι φορές που δεν βολεύει το καλώδιο και χρειάζεται μπαταρία.
Τι μου προτείνετε κάτι απλό για εργασίες απλές σπιτιού (για τις σοβαρές δουλειές υπάρχουν οι μαστόροι) 😆😆
Πάντα απέφευγα τις μπαταρίες, διότι όταν έρθει η στιγμή που θα το χρειαστείς θα είναι άδεια η μπαταρία και θα περιμένεις ώρες για την φόρτιση. Απ ότι μου έχετε πει και παραπάνω σε κάποιο ποστ, δεν υπάρχει πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Υ.Γ. το ξέρω ότι τα καλά είναι τα παλμικά που έχουν φοβερη ροπή, αλλά για μια φορά τον χρόνο που θα το χρειαστώ είναι πεταμένα λεφτά Εξάλλου έχω και του καλωδίου.

Τι λέτε από εδώ:

Στα lidl παίζει κάτι;

Edit: η κασετίνα αυτή αξίζει για 60 ευρώ; Είναι κάποια μάρκα το TOTAL ;
Ευχαριστώ όλους σας για τις προτάσεις. Απ' όλα τα χαρακτηριστικά αυτό που θα ηθελα να έχει ήταν να είναι παλμικό. Μου είχε δώσει ο ηλεκτρολόγος μου μιά φορά ένα παλμικο εργαλείο και έπαθα πλάκα πως "ρουφούσε" το ξύλο την βίδα. Όπως θα γνωρίζετε τα επώνυμα παλμικά είναι ακριβά και ειδικά αν είναι και δραπανοκατσάβιδα.
Τελικά παρήγγειλα σκέτο κατσαβιδι, λόγω τιμής ,λόγω βάρους, λόγω 2 μπαταριών και λόγω type-c που μπορείς στην τελική να φορτίσεις τις μπαταρίες και με ένα powerbank. Ούτε έχασα τον φορτιστή, ούτε χάλασε ο φορτιστής κλπ.
Για μισό ντεπόζιτο βενζίνης δεν θα τα βάψω μαύρα κι αν χαλάσει. Όσο κρατήσει.
Είπαμε, για σοβαρές δουλειές υπάρχουν οι μαστόροι 😁

Αγόρασα ένα νέο ψυγείο της Bosch και παρατηρώντας τον κομπρεσορα είδα ότι στο σημείο σύνδεσης με το στοιχείο αλουμινίου υπάρχει μάλλον κάποιο είδος εποξικής πάστας!

Το έχετε ξαναδεί αυτο;

Προφανώς για να το κάνει ένας τέτοιος κατασκευαστής κάτι θα ξέρει, όμως προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί ποτέ!

Attachments

• Screenshot_20241004_212836_Gallery.jpg
    Screenshot_20241004_212836_Gallery.jpg
    1.1 MB · Views: 39
  • VideoCapture_20241004-150819.jpg
    VideoCapture_20241004-150819.jpg
    1.4 MB · Views: 38