Μαστορευω με Ασφαλεια!

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας....Να ειστε καλα!!!Τελος ,βγαινει απ το μυαλο μου...και κακως μπηκε!

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας....Να ειστε καλα!!!Τελος ,βγαινει απ το μυαλο μου...και κακως μπηκε!

Ανατριχιαστικό αυτό που σκέφτηκες, ελπίζω να σου βγήκε από το μυαλό φίλε μου!

Υπαρχουν παντως αναλογοι δισκοι ετοιμοι για αυτο που θελεις να κανεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
ΠΧ:
https://www.drill-tools.gr/product_detail.jsp?prdId=018509

Δίσκος κοπής, για ξύλο και αλουμίνιο 115mm/125mm είναι ένα δίσκος κοπής ιδανικός για ξυλεία με καρφιά, υλικά με βάση το ξύλο, συνθετικά υλικά και αλουμίνιο. Η μέγιστες στροφές του δίσκου κοπής είναι 13,300 στροφές και μπορεί να ταιριάξει σε όλα τα μοντέλα και τις μάρκες γωνιακών τροχών.

Ο φιλος δεν σκεφτηκε παραλογα καθως θεωρητικα μπορεις να βαλεις εναν δισκο για ξυλο σε ενα γωνιακο τροχο πιασμενο σε βαση.
Υπαρχουν γωνιακοι τροχοι με ρυθμιζομενες στροφες που ταιριαζουν στις μαξιμουμ στροφες ενος δισκου για ξυλο.
Το προβλημα ειναι οτι αν σκαλωσει ο δισκος στο ξυλο για καποιο λογο, το ολο συστημα θα τιναχτει στον αερα με τις οποιες συνεπειες.

Ευτυχως που ειχε θεμα με τον ανταπτορα και ρωτησε στο φορουμ. Με μεταλλα και πλαστικα δεν θα εχει προβλημα, το ξυλο ομως δεν εχει ομοιομορφια πυκνοτητος και θελει το καταλληλο εργαλειο κοπης για να μειωθει αυτος ο κινδυνος.

Μιχαλη για εμενα το πιο επικυνδηνο εργαλειο ειναι ο γωνιακος.

Μου κανει τεραστια εντυπωση που λενε στην περιγραφη " ιδανικός για ξυλεία με καρφιά" οπου οχι μονο πυκνοτητα αλλαζει αλλα τα κλωτσηματα θα πεσουν βροχη.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι αυτο ηθελα να κανω αλλα έχοντας τον σταθερό...μια κατασκευη σαν σταθερο πριονι τραπεζιου(εννοειται οχι με τα χερια στον αερα)...Για να κοβω η να διορθωνω καποιο πιο μακρυ κομματι ξυλου απο αυτο που μπορει να διαχειριστει ενα φαλτσοπριονο,αν και σκοπευω να αγορασω καποια στιγμη δισκοπριονο.Μηπως ξερετε αν θα βγει κατι σχετικο προσεχως στα λιντλ και αν αξιζει ?

φιλε μου το εχουμε γραψει πολλοι, ειναι παρα παρα πολυ επικίνδυνο να κανεις μια πατεντα με τοση ροπη τοσο εξω απο τις προδιαγραφες ενος εργαλειου. Εχω ενα φαλτσοπριονο συρομενο απο το lidl το χρησιμοποιω ειλικρινα σπανια βαση των αναγκων μου, αλλα προτιμω να σου το δανεισω να κανεις την εργασια σου, και ας σπασει το εργαλειο, παρα να διαβασω οτι καποιο παιδι απο το φορουμ εκοψε δαχτυλα η χειροτερα για μια κατασκευη, κινουμενος απο ενθουσιασμο για ολα αυτα που μοιραζομαστε για κατασκευες. Εαν εχεις μακρυ κομματι ξυλο, στην αναγκη βγες στο μπαλκονι/στο δρομο, βαλε μπαλαντεζα, στησε ενα φαλτσοπριονο στο εδαφος και κανε την δουλεια σου ετσι εστω και για μια κοπη. Ασφαλεια, πανω απο ολα, για ολους μας. Απο λαθη σε κατασκευη δεν παθαμε και τιποτε, απο πληγωμενο κορμι ομως....

Kαι με ενα πριονι χειρος -και ενα φαλτσοκουτι αν χρειαζεται- κανει τη δουλεια του.

Παιδια μηπως να κανουμε ενα θεμα σε sticky σχετικα με την ασφαλεια, που να παραπεμπουμε συνεχεια σε αυτο, να το χτισουμε σχετικα με τα πιο επικινδυνα / πιο προσιτα εργαλεια; Ο τροχος λογο φτηνου κοστους σε ενα σορο μοντελα, και της σωρειας προσφερομενων δισκων, μαζι με την ελλειψη παιδιας/βασικων κανονων ασφαλειας ειναι ν1 στις κακωσεις. Να θυμισουμε τι σημαινει να σπαει σε κομματια ενας δισκος στις 12000 σ/λεπτο διπλα απο τα χερια μας, γιατι φοραμε γυαλια, γαντια, παπουτσι εργασιας με προστασια, μακρυ παντελονι και οχι σαγιοναρα κλπ κλπ κλπ....;

Εχουμε ενα θεμα για την ασφαλεια.
Ισως ειναι χρησιμο να γινει sticky, μονο και μονο για να το βλεπουμε μπροστα μας καθε φορα.

Εχουμε ενα θεμα για την ασφαλεια.
Ισως ειναι χρησιμο να γινει sticky, μονο και μονο για να το βλεπουμε μπροστα μας καθε φορα.

+100

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B003TWOYFI/ref=oh_aui_i_sh_post_o1_img?ie=UTF8&psc=1
Με αυτό έχω κάνει κάθετες κοπές σε κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 2cm

Eπισης
http://www.lidl-service.com/cps/rde...3&rdeLocaleAttr=el&title=ΒΑΣΗ ΓΩΝΙΑΚΟΥ ΤΡΟΧΟΥ
Με αυτό έχω κάνει πολλές κοπές ακριβείας σε ξύλα πλάτους 7cm και πάχους μέχρι 2,5cm
Το σβουρακι που έχω είναι το bosch 7-1253 και ο δίσκος που χρησιμοποιώ είναι αποκλειστικά ο μαύρος 125αρης της bosch για ξύλο, ξύλο με καρφιά και πλαστικά.
Δυστυχώς δεν έχω φαλτσοπριονο (είναι η επόμενη αγορά μου και κατά προτίμηση όχι ραντιαλ - λόγω χώρου)
Το μικρό 500αρι δισκοπριονο parcside δεν το πολύ εμπιστεύομαι για κάθετες κοπές,
Γάντια, Γιαλιά και μάσκα είναι εκ των ουκ άνευ σε κάθε εργασία
Που κάνω λαθος;

Ξεχασες το σημαντικοτερο, να βαλεις ενα λινκ του δισκου (μαυρος 125αρης της bosch για ξυλο, ξυλο με καρφια και πλαστικα) για να καταλαβουμε ποιος ειναι
η ολη κουβεντα εχει γινει οχι για τα εργαλεια αλλά για το συνδυασμο τους: τροχος + δισκος για ξυλα χαμηλων στροφων

Σορυ έχεις δίκιο. Αυτόν εννοώ
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=9277
Τον θεωρώ εξαιρετικό για τέτοιες περιπτώσεις.
Τους άλλους όχι βέβαια. Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο... Οι στροφές που αναπτύσσει το σβουρακι σε συνδυασμό με το ξύλο θα τους σπάσουν στα χέρια σου...

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Ο τροχος που εχω ειναι ο 230 της parkside,και ειδα και αυτα
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_n...diy&field-keywords=Bosch+Professional+GDE+230
πολυ ωραια φαινονται να βολευουν πολυ,και κοστιζουν πιο ακριβα απο τον τροχο :flipout:.
Ενας φιλος πριν ανεφερε οτι με radial φαλτσοπριονο και πολυ χωρο μπορω να κανω επιμηκεις κοπες.Το εχω το radial απο λιντλ.....πως θα κανω τις κοπες?λιγο λιγο δηλαδη?

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Ο τροχος που εχω ειναι ο 230 της parkside,και ειδα και αυτα
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_n...diy&field-keywords=Bosch+Professional+GDE+230
πολυ ωραια φαινονται να βολευουν πολυ,και κοστιζουν πιο ακριβα απο τον τροχο :flipout:.
Ενας φιλος πριν ανεφερε οτι με radial φαλτσοπριονο και πολυ χωρο μπορω να κανω επιμηκεις κοπες.Το εχω το radial απο λιντλ.....πως θα κανω τις κοπες?λιγο λιγο δηλαδη?

Ο φίλος xelonakias εννοούσε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις κοπές σε πολύ μακρυά ξύλα, όχι επιμήκεις κοπές.

O γωνιακος τροχος λεγεται angle grinder, δηλαδη γωνιακος (τροχος) λειανσης. Αυτη και ειναι η βασικη χρηση του εργαλειου, η λειανση.
Χρησιμοποιειται δευτερευοντως και καταχρηστικως σαν εργαλειο κοπης παλι ομως μεσω λειανσης του μεταλλου με τον ειδικο δισκο που παλι χρειαζεται μεγαλη προσοχη και σταθεροτητα στο κοψιμο. Δεν εχει τα φρενα, ουτε την ροπη, ουτε ειναι καταλληλος για κοπη ξυλου εστω και σε βαση εστω και με δισκο για ξυλο. Βεβαια αλλο ειναι να κοβεις μικρα πηχακια χωρις ροζους απο πευκο και ελατα αλλα και παλι δεν ξερεις πως και ποτε μπορει να γινει η ζημια οταν χρησιμοποιειται ενα ακαταλληλο εργαλειο για μια δουλεια που απαιτει αλλα εργαλεια κοπης.

Χιωτη μαλλον εχεις δαιμονοποιησει τον γωνιακο τροχο. Για εμενα πιο επικινδυνο ειναι να ρουταρεις με τριμερ ενα κομματι πευκου - ελατης με ροζο παρα να τον κοψεις με τον τροπο του dpbampas.
Παρεμπιπτοντως, απο τους γνωστους μου επαγγελματιες σιδεραδες και ξυλουργους, κανενας σιδερας δεν εχει χτυπηθει απο τροχο αντιθετως οι 3 στους 4 ξυλουργοι εχουν βαθια σημαδια στα χερια ή λιγοτερα δαχτυλα απο την πριονοκορδελα.
Αλλωστε, οπως πολυ απλα καμια εταιρεια δεν εχει δισκο ξυλου χαμηλων στροφων με εσωτερικη 22mm για γωνιακο τροχο, τοσο απλα μια bosch δεν θα παρηγαγε μαυρους δισκους!

Last edited: