Μαστορευω με Ασφαλεια!

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί να βάλει καποιος σκαλωσιά με προδιαγραφές και οχι την απλη που εχουν πολλα συνεργεία;

Ποια ειναι η σκαλωσια με προδιαγραφες...;Η υπαρχει προβλημα εκει που θα μπει και χρειαζεται αδειοδoτηση...;

Εννοεις για συγκεκριμενη δουλεια...;
Εαν ναι υπαρχουν 2 ειδων σκαλωσιες για διαφορετικες δουλειες..
Ειναι οι σκαλωσιες του μετρου που ειναι μονο για σοβατισματα και αυτες των 80 ποντων που ειναι για βαψιματα,θερμομονωσεις κ.τ.λ.

Συναδελφοι, χτες εκοβα κατι ξερα δεντρα στον κηπο και στο κουβαλημα των εργαλειων (κλαδευτηρι, πριονι, αλυσοπριονακι, γαντια κλπ) καταλαβα οτι σε καποια φαση πατησα κατα λαθος την σκανδαλη του μινι αλυσοπριονου. Ευτυχως που εχει διακοπτη ασφαλειας και δεν εγινε τιποτα...

Θεωρω οτι ειναι σημαντικο να το αναφερω γιατι θυμηθηκα αμεσως το κινεζικο μινι αλυσοπριονακι που ειχαμε δοκιμασει με τον Αντωνη (και εχουν αγορασει αρκετα παιδια) το οποιο ΔΕΝ ειχε σωστη ασφαλεια. Δηλαδη ειχε εναν διακοπτη που τον πατουσες για να λειτουργησει το εργαλειο, αλλα δεν ειχε επαναφορα, εμενε συνεχως πατημενος μεχρι να τον ξανα ασφαλισεις.

Αυτο ειναι πολυ επικινδυνο γιατι μπορει να ξεχασει καποιος τον διακοπτη ασφαλειας πατημενο, οποτε να μην προσφερει την ασφαλεια που πρεπει, οταν πρεπει.

Οσες φορες το εχω χρησιμοποιησει ποτε δεν το κραταω η κουβαλαω μαζι με κατι αλλο.
Οταν τελειωνω βγαινει η μπαταρια και μπινει στη θηκη του

Σημαντικό όλων είναι να έχουμε προσχεδιασει πως θα κάνουμε μια τέτοια δουλειά και να μην βιαζόμαστε...
Προτειμω να ανεβοκατεβω 3 και 4 φορές για να πάρω κάτι το οποίο χρειαζομαι και ας καθυστερώ παραπάνω...
Η ασφάλεια κατά την εργασία μας παρέχεται αυτόματα όταν κάνουμε ήρεμες και μεθεδοδευμενες κινήσεις....
Ενα-ενα όπως λέει και ο Αντώνης...

Σε δευτερη μοιρα θαρρώ ότι ερχεται η τεχνολογια που παρέχει το εργαλείο για να σε σώσει που όμως συμφωνώ ότι κάποιες φορές αποδεικνυεται πάρα πολύ χρήσιμη και ασφαλής...

το εκλεψα απο το φ/β , προσοχη παιδια στις κορδελες. σε μια στιγμη μεσα γινεται η ζημια

Παρά λίγο να παθω ζημιά σήμερα το πρωί ...ευτυχώς μου πήρε ξωφαλτσα την άκρη του δαχτύλου, ενώ το έσπρωχνα με ένα μικρό ξύλο αυτό γλυστρησε και έφυγε το χέρι μου μπροστά
Μεγάλη προσοχή παιδιά με την κορδέλα,
δεν σπρώχνουμε δυνατά το ξύλο,
με υπομονή θα το κοψει ,
το ξύλο πάντα να πατάει σωστά για να μη μας το γυρισει-πεταξει
και πάντα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κανουμε

1653670844385.png

Όντως μικρή,αλλα όχι μηδαμινή, η ζημιά...

Γενικός θέλει όπως έχουμε πει διπλή προσοχή με τέτοια εργαλεία...3πλο τσεκάρουμε πριν ξεκινήσουμε να κόβουμε...

Περαστικα Νικολα!
Το τσαπραζι στην κορδελα κανει την περισσοτερη ζημια.

Την ιδια ακριβως ζημια. για τον ιδιο λογο, στο ιδιο δακτυλο αλλα στο αριστερο χερι ειχα και εγω πριν λιγα χρονια. Εσπρωχνα με μικρο ξυλο που γλυστρησε!
Ενω ηταν σχετικα μικρο το τραυμα, εν τουτοις χρειαστηκε τελικα καποια ραμματα στο νοσοκομειο. Ευτυχως δεν πηρε νυχι και δεν αφησε κανενα σημαδι.

Περαστικά φίλε. Πέντε μετράω στη φωτογραφία οπότε όλα καλά.

ευχαριστω παιδια αλλά δεν ειναι δικη μου η αναρτηση. δεν εχω κορδελα
οπως εγραψα το εκλεψα απο το φεησμπουκ.αλλά το εβαλα για να επισημανω τον κινδυνο της κορδελας και γενικα των κοπτικων
ενα απλο γλυστριμα και χανεις δαχτυλο πανευκολα