Μαστορευω με Ασφαλεια!

Χαχα ετσι ειναι κυρ ! Ευτυχως που ειμαι ευελικτος και γλιτωσα!!!

Όπως λένε και οι υπόλοιποι ήσουν τυχερός που δεν έπαθες τίποτα...
Καμία φορά πάνω στην βιασύνη μας χρησιμοποιουμε ανορθόδοξες τεχνικές και σκέψεις για να κάνουμε μια δουλειά...
Δεν είσαι ο μοναδικός...ολοι μας βεβαια καποια στιγμη έχουμε κάνει την "πατατα" μας...!!!

Εχεις δικιο Κωστη ! Γιαυτο αλλωστε υπαρχει το παρον νημα για να μην την πατηση και κανενας αλλος!

Δεν είσαι ο μοναδικός...ολοι μας βεβαια καποια στιγμη έχουμε κάνει την "πατατα" μας...!!!

Ναί, μόνο που αυτοί που το αναφέρουν είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Οι υπόλοιποι της "πατάτες" μας δεν τις αναφέρουμε μπας και γλυτώσουμε και κανέναν άλλον, από φόβο μήπως και νομίσουν όσοι μας διαβάζουν οτι δεν είμαστε και γαμώ τους μαστοράτζες.
Καλές οι καλημέρες στο καφενείο και οι παραλαβές που κάναμε αλλά αυτές οι καταχωρήσεις είναι που βοηθάνε πραγματικά.

Εχεις δικιο Κωστη ! Γιαυτο αλλωστε υπαρχει το παρον νημα για να μην την πατηση και κανενας αλλος!

Ενας "αλλος" εδω, που εχει τον αντιστοιχο παγκο των lidl (σχεδον ιδιοι ειναι).
Σημερα εβαζα ενα ραφι ψηλα και σκοπευω να ανεβω πανω.
Βλεποντας το post σου....ανεβηκα και παλι, αλλα καλου κακου εβαλα πανω ενα μεγαλο κοντρα πλακε, ωστε να μοιραζεται το βαρος και στα δυο mdf συνεχως.
Ολα καλα και...ευχαριστω :)

Ναί, μόνο που αυτοί που το αναφέρουν είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Οι υπόλοιποι της "πατάτες" μας δεν τις αναφέρουμε μπας και γλυτώσουμε και κανέναν άλλον, από φόβο μήπως και νομίσουν όσοι μας διαβάζουν οτι δεν είμαστε και γαμώ τους μαστοράτζες.
Καλές οι καλημέρες στο καφενείο και οι παραλαβές που κάναμε αλλά αυτές οι καταχωρήσεις είναι που βοηθάνε πραγματικά.

Συμφωνώ!

Έχω κάνει πολλές πατατιές αλλά μερικές τις θυμάμαι με γέλιο.Μια απ' αυτές ήταν όταν τοποθετούσα φωτιστικά στα τρία μέτρα,με μονή σκάλα μεγάλη που δεν χωώραγεγε όρθια στο χώρο.Ετσι ο βοηθός,αφού η σκάλα είχε μεγάλη κλίση ακουμπώντας στον τοίχο, πατούσε τα πόδια της σκάλας για να μην γλυστρισει και πέσω.Οταν τελείωσαν τα ουπατ και ζήτησα άλλα, αφηρημένος άφησε τη σκάλα και πήγε να φέρει από δίπλα υλικά....με αποτέλεσμα εγώ κατω,ευτυχώς χωρίς σοβαρά χτυπήματα και μετα από λίγη ώρα να γελάμε με τις βλακείες μας!

Μεγάλη σωτηρία προσφέρουν τα μποτάκια σε πεσιματα και γενικά η προσοχή.Αλλά λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα,το θέμα είναι να μην έχουν βαριά επακόλουθα.

Βασίλη ήσουν τυχερός μέσα στήν ατυχία σου πού δέν χτύπησες η δέν κόπηκες.
Oπως πολύ σωστά είπε ο mastroxalastis,ένα κοντρα πλακέ πού να πατάει επάνω σέ όλο τόν πάγκο θά ήταν τό ασφαλέστερο.

Αλλά λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα,το θέμα είναι να μην έχουν βαριά επακόλουθα.

+1 :a0210:

Καλησπερα και καλο μηνα

Λιγες γραμμες σχετικα με κοψιμο δοκαριου 8*8 εκατοστα με συρωμενο φαλτσοπριονο του λιντλ.

Εφτιαξα ενα τρπαεζι-γραφειο που μπορει να γινει και παγκος. Χρειαστικε να κοψω με γωνια 90 μοιρων δοκαρια με το φαλτσοπριονο. Αναφερω λοιπον την εμπειρια μου για ολους.

Πρωτα απο ολα 8*8 εκατοστα ξεπερνα τις προδιαγραφες του εργαλειου της λιντλ. Αρα οσοι θεωρουν οτι πρεπει οπωσδηποτε να σεβαστουν τις προδιαγραφες, μην το επιχειρησουν.

Το προβλημα ειναι σε δυο σημεια.

1- η ασπιδα προφυλαξης της λεπιδας αποτρεπει την ορθη τοποθετηση της για ορθη κοπη.

2- ο αρμος εδρασης του δισκοπριονου ακουμπα το ξυλο σε υψος περιπου τους 7,5 εκ.

Λυση : κρατημα της ασπιδας ανοιχτα, η αφαιρεση της, προ κοπης, και μερικη κοπη του δοκαριου, περιστροφη του και ξανα κοπη στην αλλη του πλαυρα.

Πρακτικα βρηκα οτι ιδανικα ειναι να εργαστω στο πατωμα, μιας και αρκει ενα ρεταλι ξυλο για να στιριξει με ασφαλεια το δοκαρι χωρις καμπυλωτητα, τασεις, πτωση του κομμενου ξυλου κατοπιν κοπης κλπ. Αρα βαζοντας στο πατωμα το εργαλειο και με στιριξη το δοκαρι για κοψιμο, ολα ευκολα.
Καλο ειναι η υπαρξη βοηθου (διακοπη - εναρξη τροφοδοσιας ρευματος στην διαρκεια επανατοποθετησης επεξεργαζομενου κομματιου)

Χρειαστικε η κοπη να γινει κρατωντας την ασφαλεια λεπιδας μονιμος σηκωμενη. Βγαζοντας απο την μπριζα το εργαλειο σε καθε αλλαγη του δοκαριου, και με προσεκτικη περιστροφη για κοπη εγινε κοπη 90 μοιρων χωρις προβλημα. Για αλλη γωνια ομως θα υπαρχει θεμα.

Πιστευω οτι ειναι το ασφαλες οριο χρησης του φαλτσοπριονου αυτου, με τις δικες μου γνωσεις για την ωρα, απλα να γνωριζουμε οτι γινεται, αλλα με γαντια, γυαλια, φως, βοηθο και ηρεμια και προσοχη προς αποφυγη ατυχηματων.

Αυτα!

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Η λειτουργία του βασίζεται στην μέτρηση της διαφοράς του ρεύματος που περνάει στους 2 αγωγούς (φάση ουδέτερος)
Όταν αυτή είναι πάνω από 0.03 αμπέρ, τότε πέφτει
Καμία μα καμία σχέση με την γειωση (αν υπαχει η είναι η όχι σωστή)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Γίνε ποιο αναλυτικός να το καταλάβουμε και εμείς που σπουδάσαμε ηλεκτρολόγοι πριν ανακαλυφθεί το ρελέ προστασίας.

Γίνε ποιο αναλυτικός να το καταλάβουμε και εμείς που σπουδάσαμε ηλεκτρολόγοι πριν ανακαλυφθεί το ρελέ προστασίας.
Εξού και το όνομα του: ΔΔΕ Διακόπτης Διαφυγής Έντασης
Είναι υποχρεωτικό σε όλες τις εγκαταστάσεις πλέον.
Παλιά δε βάζανε, ήταν ακριβό αξεσουάρ....
Τα 30mA για λιγότερο από δευτερόλεπτο θεωρείται ανεκτή τιμη από την πλειοψηφία των ανθρώπων χωρίς βλάβες στο σώμα. Υπάρχουν και πίνακες αλλά δεν εχω λινκ τώρα να βάλω...

Η καλη γείωση στα μεταλικα μερη των συσκευων ειναι αλλο ενα ανεξαρτητο μετρο προστασιας του ανθρωπου απο διαρροή ρεύματος αλλά και απαραίτητη για την σωστή λειτουργία των ενσωματωμένων αντιπαρασιτικών φίλτρων των διαφόρων συσκευών.

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Επειδή και πάλι δεν κατάλαβα πως λειτουργεί έκανα μια πρώτη αναζήτηση και κατάλαβα https://oaedhlectrologoi.blogspot.com/2015/12/blog-post_25.html

Μεταξύ όμως των άλλων λέει και αυτό
"Ο Δ.Δ.Ε. λειτουργεί μόνο όταν παρουσιάζονται σφάλματα ως προς γη. Δεν προσφέρει προστασία όταν τα σφάλματα γίνονται μεταξύ των φάσεων ή μεταξύ των φάσεων και του ουδετέρου αγωγού."
Κάνω λάθος ή έγραψες ότι αυτό δεν ισχύει γι αυτό και μου έκανε εντύπωση.

Πως ομως να αναγνωρίσει σφαλμα προς τη γη οταν η γειωση δεν ειναι συνδεφεμςνη πανω του; Σε πινακα που ετυχε να ειναι ανοιχτος μπροστα μου και να βαζουν δδε μπαινει η φαση και ο ουδετερος οπως έρχεται απο την χελωνα κουμπωνει στον δδε και μετα συνεχιζει στην μπαρα ουδετερου

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέσα απ το ρελέ προστασίας διέρχονται η φάση και ο ουδέτερος της κεντρικής παροχής. Έχουμε λοιπόν δύο ίσα και αντίθετα ηλεκτρομαγνητικά πεδία με άθροισμα μηδέν.Γυρω απ τους αγωγούς αυτούς υπάρχει μια σπείρα η οποία μεταφέρει τάση εξ επαγωγής σε ηλεκτρομαγνητη που μπορεί να απομανδαλώσει το ρελέ.Οταν υπάρχει διαρροή η ισορροπία αλλάζει και το μαγνητικό πεδίο αποκτά τιμή.Η τάση αυτή ανιχνεύεται επαγωγικά απ τη σπείρα και ο ηλεκτρομαγνητης απομανδαλώνει τον ρελέ.
Όταν υπάρξει βραχυκύκλωμα τότε έχουμε ένωση φάσης ουδετέρου άρα η τιμή δεν αλλάζει και ο ρελες δεν πεφτει.Ισως συμπαρασυρθεί.Πέφτει η ασφάλεια.
Αν έχουμε ένωση φάσης με γη,πάλι είναι βραχυκύκλωμα γιατί ο ουδέτερος παράγεται από γη...και δεν αλλάζει κάτι απ τα προηγούμενα. Άρα μένει η διαρροή ουδέτερου προς γη για να ενεργοποιηθεί επαγωγικά η μανδαλωση συγκράτησης του ρελε.

Άρα δηλαδή πρέπει η μπριζα, από την οποία παίρνεις ρεύμα, να έχει γείωση για να δουλέψει το ρελε διαφυγής. Σωστά;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άρα δηλαδή πρέπει η μπριζα, από την οποία παίρνεις ρεύμα, να έχει γείωση για να δουλέψει το ρελε διαφυγής. Σωστά;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΟΧΙ.
Αν σε μια πρίζα άσχετα αν έχει γείωση η Όχι, πας και βάλεις πχ ένα απλό φωτιστικο, που το καλώδιο του είναι φθαρμένο, και τύχει στη φθορά να βρεθεί η φάση, και πας και ακουμπήσεις Εσύ με το χέρι, θα περάσει ένα ρεύμα ας πούμε 40mA μέσα από το σώμα σου προς το πάτωμα,τα πλακάκια κλπ.... Αυτό θα 'δει' το ΔΔΕ και θα πέσει.

Πολύ σωστά όλα μέχρι εδώ...

Αν έχουμε ένωση φάσης με γη,πάλι είναι βραχυκύκλωμα γιατί ο ουδέτερος παράγεται από γη...
Ναι παράγεται από γη αλλά πολυυυ πριν το ρελε του σπιτιού μας.
Και στην ανώτερο περίπτωση λίγο μεγάλης διαφοράς δυναμικού θα πέσει η αντίστοιχη ασφάλεια αλλά ΚΑΙ το ρελε διαρροής.

Επειδή και πάλι δεν κατάλαβα πως λειτουργεί έκανα μια πρώτη αναζήτηση και κατάλαβα https://oaedhlectrologoi.blogspot.com/2015/12/blog-post_25.html

Μεταξύ όμως των άλλων λέει και αυτό
"Ο Δ.Δ.Ε. λειτουργεί μόνο όταν παρουσιάζονται σφάλματα ως προς γη. Δεν προσφέρει προστασία όταν τα σφάλματα γίνονται μεταξύ των φάσεων ή μεταξύ των φάσεων και του ουδετέρου αγωγού."
Και πολύ σωστά τα λέει! Και καλύτερα από μενα