Μαθήματα διαδικτυακής ιστορίας

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,989
127.0.0.1
Στις 9 Φλεβάρη κλείνουν 20 χρόνια από τη μέρα που το forum που είμαι admin είναι σε λειτουργία. Άμα ήταν κάθε φορά που θα κλειδώνεται ένα thread ή που διαγράφεται ένα μήνυμα να γινόντανε τέτοιος χαβαλές ούτε χρόνο δεν θα άντεχε.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Στις 9 Φλεβάρη κλείνουν 20 χρόνια από τη μέρα που το forum που είμαι admin είναι σε λειτουργία. ...

Αλήθεια, ποιο είναι αυτό το φόρουμ; Αν δεν είναι ανακοινώσιμο δημοσίως, στείλε μου pm. Thnx...

Απάντηση: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Φορουμ απο το 1988 (20 χρονων)???? Αληθεια και εγω ειμαι περιεργος ποιο ειναι. Δεν νομιζω να μιλαμε για BBS (Bulletin Board Systems) πριν ερθει εδω το Ιντερνετ ετσι ? Αν ναι μου θυμησες φιλε Tzimisce παρα πολλα μιας και ημουν κατοχος μιας και για να εισαι admin απο τοτε εκει ισως να με εχεις γνωρισει... Παντα μιλαμε για Ελλαδα για να μην παρεξηγηθω απο κανεναν.

Re: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

ναι ρε συ για δωσε στοιχεια

Φορουμ απο το 1988 (20 χρονων)???? Αληθεια και εγω ειμαι περιεργος ποιο ειναι. Δεν νομιζω να μιλαμε για BBS (Bulletin Board Systems) πριν ερθει εδω το Ιντερνετ ετσι ? Αν ναι μου θυμησες φιλε Tzimisce παρα πολλα μιας και ημουν κατοχος μιας και για να εισαι admin απο τοτε εκει ισως να με εχεις γνωρισει... Παντα μιλαμε για Ελλαδα για να μην παρεξηγηθω απο κανεναν.

Ακόμα το έχω φυλαγμένο το Τelix... Η Acrobase και η Ariadne μου έρχονται τώρα στο μυαλό... Modem 2400 και το τηλέφωνο ολη νύχτα με εκείνο τον χαρακτηριστικό ήχο του negotiation μεταξύ των 2 modems...
Τι ομορφιά και τι ηρωικά χρόνια ήταν εκείνα...

Ακόμα το έχω φυλαγμένο το Τelix... Η Acrobase και η Ariadne μου έρχονται τώρα στο μυαλό...

Ω ναι... Μιλάω για την Acrobase. ;)
Αν θυμάστε τον moderator του Hardware (και αργότερα sysop), εγώ είμαι αυτός.
Υποθέτω θα με ξέρετε σαν Diamond.

Hints:
1) Τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην ΝΕΤ (ή ΕΡΤ, δεν θυμάμαι), στην εκπομπή "Ηλεκτρονική Ελλάδα" θα έχει παρουσίαση της Acrobase.
2) Το επόμενο Σαββάτο, 9 Φλεβάρη γιορτάζουμε τα 20ά γενέθλια της Acrobase στο μουσείο. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
3) Κάθε Σαββάτο, κατά τις 11 το μεσημέρι οι "μεγάλοι αρχαίοι" πίνουμε καφεδάκι στον ίδιο χώρο.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κλείδωμα και σβήσιμο θεμάτων

Φορουμ απο το 1988 (20 χρονων)???? Αληθεια και εγω ειμαι περιεργος ποιο ειναι. Δεν νομιζω να μιλαμε για BBS (Bulletin Board Systems) πριν ερθει εδω το Ιντερνετ ετσι ?

Εννοείται ότι μιλάμε για BBS μιας και Internet το 1987 δεν... Άντε κάποιοι πορωμένοι που μπαίναμε στο Arpanet. ;)
Εκτος από την Acrobase η οποία ζει και βασιλεύει στο url www.acrobase.gr και είμουν από clubop μέχρι Sysop από το 1996 (αν θυμάμαι καλά) είχα την Diamond Bbs και την The Crypt, όπως και είχα στήσει κάποιο δίκτυο τύπου fidonet, το AthensNet. (Τι κάθομαι και γράφω ο αρχαίος! )

Εγω διατηρουσα την Microstar BBS με το περιβοητο cd για shareware file sharing NIGHT OWL....

Σιγουρα ειχαμε συνομιλησει καποτε....

ΥΓ. Αχ αυτη η Remote Access ....

Εννοείται ότι μιλάμε για BBS μιας και Internet το 1987 δεν... Άντε κάποιοι πορωμένοι που μπαίναμε στο Arpanet. ;)
Εκτος από την Acrobase η οποία ζει και βασιλεύει στο url www.acrobase.gr και είμουν από clubop μέχρι Sysop από το 1996 (αν θυμάμαι καλά) είχα την Diamond Bbs και την The Crypt, όπως και είχα στήσει κάποιο δίκτυο τύπου fidonet, το AthensNet. (Τι κάθομαι και γράφω ο αρχαίος! )

Diamond bbs! Τι μου θυμισες φιλε μου! Ειχα και εγω φτιαξει μια bbs την εποχη εκεινη(log-in-bbs) εντελως ερασιτεχνικα με το φοβερο upgrade να αποκτησει 2 γραμμες καπου στα τελευταια της! (πιτσιρικας τοτε εννοειται)

Εγω διατηρουσα την Microstar BBS με το περιβοητο cd για shareware file sharing NIGHT OWL....

Σιγουρα ειχαμε συνομιλησει καποτε....

Σίγουρα έχω κάνει και login στην Microstar. Σε Remote Access δεν ήταν στημένη;

Ή το Night Owl ή κάποιο άλλο είχα και εγώ για file sharing, όπως και πολλά όμορφα αρχειάκια που κατέβαζα από bbs στην Ολλανδία.

...με το φοβερο upgrade να αποκτησει 2 γραμμες καπου στα τελευταια της! (πιτσιρικας τοτε εννοειται)

Remote Access που την έτρεχες σε 2-3 nodes μέσω windows 3.1 να υποθέσω; :Banane0:

Ειχα κανει edit το ποστ μου και μαλλον δεν προλαβες να το δεις. Ναι σε RA ηταν στημμενη. Με πολυ κοπο τοτε και απειρα ξενυχτια. Χαιρομαι που βρηκα καποιους που γνωριζαν και θυμουνται αυτα που θεωρουσα πεθαμενα και ξεχασμενα.

δλδ εχω που εμπαινα στην AcroBase με το 1200ράκι μου απο το Ηράκλειο (Υπεραστικό DialUp, και γμ τις χρεώσεις, η μάνα μου με κυνηγουσε με το σκουπόξυλο για ωρες) Λαμβάνομαι κι εγώ αρχαίος??? :p:p:p

Σωτήριο ετος 1991, Α500 και Term 3...... :p:p:p

Μην σας θυμισω τωρα οτι στα modem εκεινης της εποχης 2400kbps και κατω , παιζαμε με jumpers για να ορισουμε την com που θα εχει το modem...

Ναι σε RA ηταν στημμενη. Με πολυ κοπο τοτε και απειρα ξενυχτια. Χαιρομαι που βρηκα καποιους που γνωριζαν και θυμουνται αυτα που θεωρουσα πεθαμενα και ξεχασμενα.

Καρφωμένος στο pc να ακούς το τηλέφωνο να χτυπάει και να περιμένεις να δείς ποιός είναι...
Να σηκώνεσαι για να πας για ύπνο στις 4 το πρωί και να ακούς το τηλέφωνο να χτυπάει...
Για αυτό το λόγο ακριβώς και για το κλίμα που επικρατούσε τότε ξαναστήσαμε την Acrobase στο internet με VBulletin (το στήσιμό του δεν σου θυμίζει παλιές εποχές; ).
Ο Στέλιος τότε είχε επενδύσει και Acrobase + Gate είχαν το απίστευτο τότε Major! Και όχι μόνο αλλά είχαν αγοράσει και τον κώδικα και κάναμε ότι θέλαμε!
Αν δείς το chat που έφτιαξα για τη σελίδα θα θυμηθείς τις "Τηλεσυνομιλίες" του Major. :)

Τελικα οντως καποιοι ειμαστε αρχαιοι...

Ω ναι... Πλάκα πλάκα δεν μεταφέρεις και τα μηνύματα αλλού γιατί έχουμε φύγει τελείως offtopic και θα αρχίσουν να γκρινιάζουν οι μη-αρχαίοι γιατί δεν καταλαβαίνουν τίποτα; :flipout:

δλδ εχω που εμπαινα στην AcroBase με το 1200ράκι μου απο το Ηράκλειο (Υπεραστικό DialUp, και γμ τις χρεώσεις, η μάνα μου με κυνηγουσε με το σκουπόξυλο για ωρες) Λαμβάνομαι κι εγώ αρχαίος??? :p:p:p

Σωτήριο ετος 1991, Α500 και Term 3...... :p:p:p

Ε τι; Νέοπας νομίζεις θεωρείσαι; Εποχή 91... Χμμμ... Warewolf, Diva, Morgul, Qluser, Vaggelis, όλο και κάποιον θα θυμάσαι ε; -bye-

Μην σας θυμισω τωρα οτι στα modem εκεινης της εποχης 2400kbps και κατω , παιζαμε με jumpers για να ορισουμε την com που θα εχει το modem...

Νέοπας! Τα 300άρια ήταν ακουστικά modem που έπαιρνες τηλέφωνο και τα κόλλαγες στο ακουστικό! Πιό πολλές φορές πατούσες το backspace για να σβήνεις τα παράσιτα που σου έβγαζε (άσπρα, μαύρα ανθρωπάκια, σχήματα από τραπουλόχαρτα, control χαρακτήρες...) παρά τα άλλα πλήκτρα! :flipout:

300άρι είχα για 2-3 εβδομάδες. Μετά πήγα σε εσωτερικό 1200άρι που μετρούσες τα IRQ (γμτ! Στο 3 είναι το ποντίκι, στο 4 το modem, που να καρφώσω τον σειριακό εκτυπωτή)...

Μήπως θα ήταν καλύτερο να ανοίξετε ένα σχετικό - τεχνικό θέμα?

Όχι τίποτε άλλο, αλλά σε αυτό το thread τα γραπτά σας πάνε χαμένα και
αποκλείεται να τα διαβάσουν κάποιοι που ίσως ενδιαφέρονται.

Συν τοις άλλοις είναι και πολύ offtopic.

Φιλικά,
Αλέξης