Μιλαμε για δικο μας μηχανημα
Μεσω του οποιου ακουγαμε fm
Αν παμε σε συγγενικο μαραφετι αλλαζει το πραμα...
.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Και γω ....

roud:
(δεν ειναι το δικο μου portable ... αλλα οσο και αν εχω κοπανηθει στο νετ ... δεν το βρισκω :icon15
To ραδιοθηριο που ποσταρα στην πρoηγουμενη σελιδα ... ειναι φυσικα ... το B&0 Beomaster 900K.
Το πλατος ... δεν γινεται αμεσα αντιληπτο απο την φωτο. Ηταν μια πλατυααααα συσκευη.

Kαι ηταν και ... στερ-ι-ο ... τζανουμ

...
αυτό που έβαλες είναι philips.
ΤΟ philips
το δικό μου tuner είναι εκείνο στην... α/μ φωτό πάνω από τον ενισχυτή.
Λεγόταν Fanta (ναι) vox ήταν μονοφωνικό λειτουργούσε με μπαταρία και ήταν όλο ξύλινη κατασκευή και με ξύλινο πορτάκι.
Απίστευτη κατασκευή.
Μου το ψώνισε ο συγχωρεμένος ο πατήρ γύρω στο 1971 ή 1972 όταν προσπαθούσα να ακούσω Β πρόγραμμα Αθήνας στην Θεσσαλονίκη....
Μετά προσπάθησα να φτιάξω συναρμολογούμενο δέκτη josty kit αλλά η λήψη του και το τσούλημα της συχνότητας ήταν δράμα.
Επίσης είχα τρελλάνει στην τράκα το ραδιοκασετόφωνο μιας γειτόνισας...οπότε δεν πήγαινε άλλο....
Νομίζω ότι μέχρι τα τελευταία χρόνια κάπου το έβλεπα στο πατρικό....
Θα ψάξω....
λοιπόν....
ανακάλυψα...
μισό λεπτό να σκουπίσω ένα δάκρυ.......

λοιπόν ΝΑΙ....
υπάρχει το κασετόφωνο των παιδικών μου χρόνων.
LOWE OPTA !!!!
Το τί έκανα με δαύτο δεν λέγεται.....
το είχα ξεκοιλιάσει κυριολεκτικά.
Το χρησιμοποιούσα ως προενισχυτή ακουστικών (ακουστικού)
ως μόνιτορ ....μονο-στερεοφωνίας....(κατσαβίδιαζα την κεφαλή πάνω κάτω για να απομονώσω κάθε κανάλι)
είχα ξεκολλήσει για το σκοπό αυτό το επινικελωμένο πλαστικό κάλυμα των πλήκτρων για να έχω πρόσβαση χωρίς να πρέπει να το ανοίξω εντελώς.
προσπάθησα μάταια να του βάλω στερεοφωνική κεφαλή.
Είχα φτιάξει μια τρύπα πάνω από τη βίδα ρύθμισης κεφαλής για να τα κάνω όλα αυτά....μέχρι που χάλασε το πάσο της βίδας...
Μετά έπεσε σε αχρηστία καθώς αγοράστηκε το καλό aiwa AD1300.
Το πήρε ο αδερφός μου στη Γαλλία και του το κλέψανε από την φοιτητική εστία....