Maxell MXSB-252 Soundbar

Established Member
30 June 2007
158
Χαιρετώ την παρέα....
Έχω την τηλεόραη Philips 32PFL3517H/12 κάνα δυο χρονια τώρα και ενώ η εικόνα είναι σχετικά καλή ο ήχος από την πρώτη στιγμή σε μένα τουλάχιστον ακουγόταν ελαφρώς χαλια!!
Είναι το γνωστό πρόβλημα με τις επίπεδες τηλεοράσεις, τουλάχιστον με μερικές. Έτσι και εγώ αποφάσισα να πάρω ένα (αν ονομάζεται έτσι πράγματι) Soundbar δηλαδή έξτρα ηχεία που συνδέονται στην τηλεόραση και βελτιώνουν τον ήχο.
Πήρα λοιπόν το Maxell MXSB-252 Soundbar Η τιμή του είναι χαμηλή 70 αλλα το αποτέλεσμα είναι θα έλεγα πολύ καλο...Ο ήχος και το μπάσο βελτιώθηκε, καμια σχεση με αυτό της τηλεόρασης!!
Γενικά είμαι ευχαριστημένος το μονο ας πούμε πρόβλημα είναι ότι ενώ έχει εξόδους HDMI για την σύνδεση με την τηλεόραση εγώ δεν κατάφερα να συνδέσω με αυτόν τον τρόπο την συσκευή παρόλο που χρησιμοποίησα τρία διαφορετικά HDMI 1.4 καλώδια και έβαλα όλες τι δυνατές ρυθμίσεις στην τηλεόραση.
Μικρό το κακό σύνδεσα τα ηχεία από την έξοδο των ακουστικών της τηλεόρασης και δουλεύουν κανονικά!!
Αν κάποιος φίλος έχει την συγκεκριμένη η παρόμοια συσκευή - ηχεία θα με ενδιέφερε η άποψη του!!

Η TV σου έχει ARC από την HDMI 1. Κανονικά σε οποιαδήποτε είσοδο HDMI της ηχοβάσης και να τη συνδέσεις θα έπρεπε να έχεις ήχο. Εάν έχεις κάνει όλες τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις σωστά από την TV και έχεις επιλέξει την είσοδο που αντιστοιχεί στην τηλεόραση από την ηχοβάση, και συνεχίζεις να μην έχεις ήχο, τότε κάτι δεν πάει καλά.

EDIT: Δεν έχει ARC η ηχοβάση; Μάλλον κοίταζα το μεγαλύτερο μοντέλο :flipout:

Last edited:
Πράγματι η τηλεόραση μου έχει ARC από την HDMI 1 έχω κάνει τις ρυθμίσεις που πρέπει έχω κάνει και πολλές δοκιμες με συνδυασμό διαφορων άλλων ρυθμίσεων αλλα ήχος δεν έρχεται στην TV!!
Όταν συνδέω ας πούμε το Maxell MXSB-252 με το λαπτοπ η τον δορυφορικό μου δεκτη με HDMI καλώδιο ο ήχος έρχεται κανονικά άρα κάτι γίνετε στην τηλεόραση αλλα τι!!
Από ότι διαβάζω και σε φόρουμ του εξωτερικού η συγκεκριμένη συσκευή τα έχει τα προβληματάκια της με την σύνδεση μέσω HDMI με μερικές τηλεοράσεις ανεξάρτητα με τις ρυθμίσεις!
Πάντως είναι μια πολύ βολική και οικονομική συσκευή και για τα λεφτά που κοστίζει κάνει και με το παραπάνω την δουλειά για την οποια προορίζεται. Δεν καταλαμβάνει σχεδόν καθόλου χώρο (έχει ενσωματωμένο Subwoofer) γιατί η τηλεόραση ``κάθεται´´ πάνω στο Maxell MXSB-252 όπως βλέπουμε στην φωτο παρακάτω.....Αντέχει μέχρι 50 κιλά βάρος!!

[URL=http://s894.photobucket.com/user/alter11/media/XMAX-861022_4.jpg.html]
[/URL]

Πράγματι για 70 ευρώ η τιμή είναι συγκλονιστική σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Το πρόβλημα είναι πως το ARC για να δουλέψει θέλει είσοδο που να είναι συμβατή με αυτό. Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ηχοβάση.
Είσαι και άτυχος γιατί η TV σου έχει ψηφιακή έξοδο, αλλά ομοαξονική, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από την έξοδο των ακουστικών. Κάποιο scart ίσως που να τελειώνει σε RCA?

Απότι είδα υπάρχει scart που να τελειώνει σε RCA και διαβάζω στο manual της TV ότι και έτσι μπορεί να δουλέψει αλλα θα κερδίσω κάτι παραπάνω σε σχέση με την έξοδο των ακουστικών...Σε ποιότητα ήχου ας πούμε??

Δεν δοκιμάζεις με HDMI v1.3; Πιθανόν η τηλεόραση να έχει ασυμβατότητα με τo HDMI v1.4.

Έχω δοκιμάσει με τρία διαφορετικά HDMI καλώδια το ένα είναι σίγουρα v1.4 τα αλλα δυο τα είχα από παλιά και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι...
Σε κάθε περίπτωση την συσκευή η τηλεόραση την αναγνωρίζει γιατί βγάζει το ανάλογο μήνυμα αλλα ηχος ...τίποτα!!