May the force be with us

Η οθόνη που έχεις δεν κάνει όχι μόνο γιατί είναι 4/3 άλλα γιατί έχει μεγάλη διαπερατότητα. Το "μπινέδες" εννοούσε ο colombos και συμφωνώ μαζί του, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Οταν λες φίλε διαπερατότητα τι εννοείς?Είναι λεπτό το πανί και περνάει φως?Γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές?

Απάντηση: Re: May the force be with us

Eγώ αυτό που έχω να παρατηρήσω για την οθόνη σου είναι τα εξης:

1) Επειδή ακριβώς οι περισσότερες ταινίες είναι γυρισμένες σε 16:9 φορμά ή σε 2:35:1 , απαιτείται και η ανάλογη σε φορμά οθόνη δλδ 16:9. Ουσιαστικά τώρα θα βλέπεις δεξιά αριστερά ένα μαύρο περιθώριο που δεν χρειαζόταν και χάνεις όλη την σινέ αίσθηση αλλά και το σωστό "γέμισμα" της οθόνης. Και είναι κρίμα γιατί με τα ίδια χρήματα που έδωσες για την 4:3 παίρνεις μια αξιοπρεπέστατη 16:9 και κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Δεν θα βλέπεις "σωστά" να στο πω κι αλλιώς..

2) Στην οθόνη είναι σημαντικό να υπάρχει black borders (μαύρο εξωτερικό πλαίσιο) κάτω αλλά και γύρω γύρω, δεξιά αριστερά και πάνω.
Πάνω βοηθάει περισσότερο για την ευκολότερη τοποθέτηση ώστε να μπορείς να την κατεβάσεις όσο χαμηλά θέλεις, και δεξιά αριστερά στην βελτιωμένη "σινέ" αίσθηση.

Μάλιστα στο είχε επισημάνει χρήστης πριν μέρες στο να επιλέξεις 16:9 και όχι αυτήν.

Εν ολίγοις η οθόνη σου (κατ εμέ) είναι ακατάλληλη. Αυτά.

ΔΕν έχεις άδικο φίλε μου αλλά την παραγγελεία την είχα κάνει ήδη και βρισκόταν στον δρόμο.Από την άλλη κάποια πράγματα τα σκεύτηκα και είδα πως μου κάνει και αυτή είμαι ευχαριστημένος δηλαδή.