Τη βδομάδα που μας πέρασε παράγγειλα ένα βινυλιάκι από Ιαπωνία.
[RESIZE]
View attachment 120811
[/RESIZE]
Μιά υπέροχη ηχογράφηση της Σουΐτας από το Κορίτσι της Αρλ του Bizet. Ο Andre Cluytens και η Ορχήστρα των Κοντσέρτων του Ωδείου του Παρισίου (αμάν, τι όνομα σιδηρόδρομος ήταν αυτό) δίνουν ρέστα. Ο ήχος εξαίρετος, η ερμηνεία η καλύτερη που έχω ακούσει, καλύτερη ακόμα και από του Beecham. Oι Γάλλοι βγάζουν τη μελαγχολία και το δράμα που ενυπάρχει σε αυτή την υπέροχη μουσική. Ο δίσκος στην πρωτότυπη έκδοση είναι πανάκριβος. Η ιαπωνική εκτύπωση ήταν προσιτή μόνο γιατί ήταν σε κατάσταση VG. ήταν λίγο ρίσκο, αλλά τελικά οι Απωανατολίτες βαθμολογούν πολύ αυστηρά, το βινύλιο έχει μόνο μερικές επιφανειακές γρατσουνιές. Και είναι και κόκκινο!
[RESIZE]
View attachment 120812[/RESIZE]
Σήμερα έκανα μιά τσάρκα σε μιά από τις τοπικές υπαίθριες αγορές. Έφυγα με δύο τσάντες γεμάτες δίσκους μεταξύ των οποίων και αυτός
View attachment 120813
Ήταν σχετικά ακριβός, 3 ευρώ, προς στιγμήν σκέφτηκα να το παζαρέψω, αλλά ντράπηκα.
Τη βδομάδα που μας πέρασε παράγγειλα ένα βινυλιάκι από Ιαπωνία.
[RESIZE]
View attachment 120811
[/RESIZE]
Μιά υπέροχη ηχογράφηση της Σουΐτας από το Κορίτσι της Αρλ του Bizet. Ο Andre Cluytens και η Ορχήστρα των Κοντσέρτων του Ωδείου του Παρισίου (αμάν, τι όνομα σιδηρόδρομος ήταν αυτό) δίνουν ρέστα. Ο ήχος εξαίρετος, η ερμηνεία η καλύτερη που έχω ακούσει, καλύτερη ακόμα και από του Beecham. Oι Γάλλοι βγάζουν τη μελαγχολία και το δράμα που ενυπάρχει σε αυτή την υπέροχη μουσική. Ο δίσκος στην πρωτότυπη έκδοση είναι πανάκριβος. Η ιαπωνική εκτύπωση ήταν προσιτή μόνο γιατί ήταν σε κατάσταση VG. ήταν λίγο ρίσκο, αλλά τελικά οι Απωανατολίτες βαθμολογούν πολύ αυστηρά, το βινύλιο έχει μόνο μερικές επιφανειακές γρατσουνιές. Και είναι και κόκκινο!
[RESIZE]
View attachment 120812[/RESIZE]
Α, κάτι ακόμα, ο Kletzi στην 2η συμφωνία του Σιμπέλιους δεν έχει καλό ήχο. Οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά για HiQ.
Η ερμηνεία του Previn στους Πλανήτες μου αρέσει πάρα πολύ. Θεωρώ μάλιστα το Bolero του κορυφαίο, κρίμα που δεν μπόρεσα να το κρατήσω.
Βρήκα κι εδώ μια συζήτηση για αυτές τις επανεκδόσεις:
http://forums.stevehoffman.tv/threads/hi-q-supercuts-emi-classical-180g-lp-reissues.260154/
Λένε και άλλοι για θορύβους στα βινύλια αυτά, δεν είμαι ο μόνος που είχα πρόβλημα. Επίσης λένε ότι σκάρτοι ηχητικά είναι ο Μουσσόργκσκυ με Μούτι και ο Ρίχτερ-Μάαζελ.
Αυτό που πρέπει να ελέγξω είναι αν άλλαξε το εργοστάσιο εκτύπωσης. Γιατί η ποιότητα του βινυλίου ανάμεσα στο Pineapple Roll και το Bolero είχε πολύ μεγάλη διαφορά.
Πάντως αν ένας EMI έχει "Walter Legge" ή "Christopher Bishop & Christoper Parker" για παραγωγούς πρέπει αμέσως να είναι υποψήφιος για αγορά!
Ωραίος δίσκος, μόνο που το 'Φθινόπωρο' ακούγεται σαν 'Άνοιξη'. Προτιμώ σε Φίλιπς [του 1959 νομίζω] με τους 'Μουζίκους'Λ.Σ.Στην τελευταια εξόρμηση επεσα επάνω σε μια οβαλ Argo Marinner 4 seasons.. κοστος 2 ευρω, εχει και τα καλα του το μοναστηράκι. Μετα απο γενναίο πλύσιμο εχω ενα ΝΜ- στα χερια μου.
View attachment 121453
Δεν ξέρω τον συγκεκριμένο δίσκο αλλά λατρεύω τον Takemitsu. Κι ας με δουλεύουν γνωστοί για τον Mitsu-take...
Πρόκειται για απεχθείς κινήσεις της μουσικής βιομηχανίας παραγωγής βινυλίων όταν γίνεται εχθρός της μουσικής.
https://electricrecordingco.com/releases/sonatas-for-two-violins
Μόνο σε 300 αντίτυπα σπεύσατε για προεγγραφή. Μόνο να είστε τυχεροί μην βγάλει κάποιος άλλος στο μέλλον άλλη ανατύπωση.
Δεν έχουν καταλάβει οι έρμοι ότι ο μουσικόφιλος απεχθάνεται τέτοιες παραγωγές?
Δεν απευθύνονται όμως σε μουσικόφιλους πελάτες, σε διαγωνιζόμενους σε μέγεθος μορίου πελάτες απευθύνονται. Έλα όμως που και αυτό δεν έχει τέλος γιατί ο υποψήφιος αγοραστής της ανατύπωσης κινδυνεύει από την εμφάνιση κάποιου άλλου που έχει την πρωτότυπη κόπια και δηλώνει ακόμη πιο προικισμένος.
Αυτά από κάποιον που έτυχε να έχει το original.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.