Πάντως αν κάτι το έχει τραγουδήσει η Callas πας και το ακούς, πολύ λίγους φίλους της Callas δεν θα τους αρέσει, όπως φυσικά και η ηχογράφηση της Μπάλτσα τι και αν ψηφιακή? φωνάααρααααα. Την ψάχνω ψηφιακά να την βρώ, την θέλω.
Και επι τη ευκαιρια ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟς Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ σε όλους και όλες αντε και μιας και φέτος βλέπω όλοι αλλάζουν πρέσσες για εκτύπωση βινυλίων ευχομαι να είναι ακριβείας και τεχνολογικά εξελιγμένες.
Ο geovar δεν βλέπω να γραφει για την Carmen?
+1.. Carmen=Mezzo (και για πολλούς Μπάλτσα)Για να συνεχίσουμε μουσικά την συζήτηση πάνω στην Κάρμεν παρότι η όπερα δεν είναι το φόρτε μου.
Η Κάρμεν πρέπει να τραγουδιέται αποκλειστικά από mezzo soprano. Η Κάρμεν πρέπει να τραγουδιέται από γεμάτη φωνή όπως είναι η φωνή της Berganza. Μάλιστα γνώμη μου είναι ότι ο ρόλος δεν ταιριάζει ούτε στην φωνή της Σουλιώτη που είναι υβριδική mezzo αλλά από φωνή καθαρόαιμης mezzo. Φυσικά η Σουλιώτη τραγούδησε επιτυχημένα τον ρόλο παρότι η φωνή της δεν έχει το γεμάτο της mezzo αλλά είναι ανάμεσα σε μέτζο και δραματική σοπράνο.
Μια υψίφωνος όπως η Preice, ανεξάρτητα της καλής ηχογράφησης, είναι για να κελαδάει την αγάπη της. Μια άλλη υψίφωνος όπως η Κάλλας τραγουδάει τον ρόλο λόγω της τεράστιας μουσικής της κλάσης και της ιδιοσυγκρασίας της. Παρόλα αυτά επειδή ο ρόλος είναι μουσικά για μέτζο η όποια υψίφωνος είναι αναγκασμένη να <φαμπρικάρει> την φωνή της.
Αυτά για να μην σπεύσουν οι φιλόμουσοι να αγοράσουν το βινύλιο με την Preice αλλά να ανζητήσουν ηχογράφηση με το ηχόχρωμα και το γεμάτο της φωνής της mezzo και τέτοιες καλές ηχογραφήσεις υπάρχουν.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
και συγγνώμη για το προηγούμενο post συνεχίζω να πιστεύω ότι περί ορέξεως ουδείς λόγος.
Δεν γώριζα ότι ο Gerhardt είναι και μαέστρος.
ξέρω ότι συνεχώς βγαίνω οφ τόπικ, (πράγμα που λίγο ''απολαμβάνω'' μιας και είμαι πειραχτήρι) αλλά να επισημάνω για τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι πολλές από τις συλλογές του Riders Digest, σε cd, πωλούνται στους πωλητές του αγγλικού Άμαζον, σαν μεταχειρισμένα, έναντι 0,01 λίρας (+ περίπου 1,80 λίρες μεταφορικά) ... μπορεί κανείς να φτιάξει μια καλή συλλογή από πολύ προσεγμένα πραγματάκια, σε επιλογή έργων, εκτελέσεις, κλπ...
Την HiQ supercuts δεν την ξέρω, αλλά πολύ θα ήθελα να τη γνωρίσω. Σου προτείνω να αγοράσεις και τις δύο επανεκδόσεις, αυτή που δε θα κρατήσεις την αγοράζω μετά εγώ.![]()
Σε καλή μεριά! Θα του στείλω πμ πότε έχω γενέθλια....Δεν ήθελα να το αποκαλύψω,αλλά τώρα δεν μπορώ να κρατηθώ: Κέρδισε το "Κρατικό"!!! Δεν μου είπε αν είναι ο 1ος λαχνός(6.000.000Ε) ή
τα 500Κ Ε.
Σ'εμένα έταξε ένα πλυντήριο.........Σε καλή μεριά! Θα του στείλω πμ πότε έχω γενέθλια....
Καλή χρονιά σε όλους κύριοι!!!!
Χα χα... Κάτι είναι και αυτό!!!Σ'εμένα έταξε ένα πλυντήριο.........
Πιάτων
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.