Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Αγαπητοι φιλοι θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας ιδιαιτερα σε οσους εχουν τηλεορασεις philips της σειρας 9χχχ.
Οταν βλεπω Blu Ray με HDMI ακομα κι οταν εχω το format εικονας στο αυτοματο υπαρχουν μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη και δυστυχως δεν μπορω να τις ξεφορτοθω :tdown:
Την ιδια στιγμη παρατηρω οτι στα format εικονας δεν φωτιζονται αλλα πεδια οπως αυτο της εικονας 16:9 για να stretchaρω την εικονα. Τα πεδια αυτα ωστοσο φωτιζονται οταν για παραδειγμα βλεπω μεσω scart.
Εχει κανεις κατι να προτεινει η το παιρνουμε αποφαση και βλεπουμε με μαυρες μπαρες οταν προκειται για ταινια 16:9 και αναλογια εικονας 2,35:1 :eek:
Νικος

Δύστυχώς στις τηλεοράσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, όταν η ταινία είναι 2,35:1, γι' αυτό καμιά φορά λέμε 'όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα'.

Re: Απάντηση: Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

Δύστυχώς στις τηλεοράσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, όταν η ταινία είναι 2,35:1, γι' αυτό καμιά φορά λέμε 'όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα'.

Πρόστυχε! :slapface:
-bye-

Αγαπητοι φιλοι θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας ιδιαιτερα σε οσους εχουν τηλεορασεις philips της σειρας 9χχχ.
Οταν βλεπω Blu Ray με HDMI ακομα κι οταν εχω το format εικονας στο αυτοματο υπαρχουν μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη και δυστυχως δεν μπορω να τις ξεφορτοθω :tdown:
Την ιδια στιγμη παρατηρω οτι στα format εικονας δεν φωτιζονται αλλα πεδια οπως αυτο της εικονας 16:9 για να stretchaρω την εικονα. Τα πεδια αυτα ωστοσο φωτιζονται οταν για παραδειγμα βλεπω μεσω scart.
Εχει κανεις κατι να προτεινει η το παιρνουμε αποφαση και βλεπουμε με μαυρες μπαρες οταν προκειται για ταινια 16:9 και αναλογια εικονας 2,35:1 :eek:
Νικος

Φυσιολογικότατο και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει λύση. Εκτός αν κάνεις zoom από το Player οταν η ταινία είναι 2.35:1 με αντίτιμο βέβαια την απώλεια πληροφορίας από την ταινία δεξιά-αριστερά και την πτώση της ευκρίνειας.

πατεντα
masking για τηλεορασεις
παρε και μια βαριοπουλα και δοστεις μια στη μεση να γινει καμπυλοτη
αυτα ειναι/.....:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

Πρόστυχε! :slapface:
-bye-

Ευχαριστώ...-bye-

'Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ· αλλ´ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην'

..εσύ βέβαια ραπίζεις και την δεξιά και την αριστερή, οπότε όλα ΟΚ..:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

Στις Sony υπαρχει δυνατοτητα smart και zoom.-bye-

Και παλι με το smart μενουν μπαρες αλλα πιο μικρες απο πριν.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

Στις Sony υπαρχει δυνατοτητα smart και zoom.-bye-

Και παλι με το smart μενουν μπαρες αλλα πιο μικρες απο πριν.-bye-

Ναι αλλά χάνεις πληροφορία....

Με HDMI δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα format εικόνας. Για βέλτιστη εικόνα σε philips πρέπει να επιλέξεις το format "χωρίς κλιμάκωση"

H 9731 που έχω λειτουργεί κάπως διαφορετικά: Σε είσοδο από HDMI (1080i/30Hz) είναι ενεργοποιημένες 2 επιλογές: "Αυτόματο σχήμα" και "Οθόνη 16:9". Στο αυτόματο σχήμα, κάνει αλλαγή (ζουμ) εξαλείφοντας σημαντικά τις μαύρες μπάρες. Αλλά δεν το χρησιμοποιώ στην πράξη.

Επειδη εχω και εγω την 9731, δεν εχεις προβλημα με το Ambilight στην αναπαραγωγη ταινιων?
Εχεις αναβαθμισει το λογισμικο της ποτε?

Όχι. Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις; Από αναβαθμίσεις, όλες :flipout:
Τώρα τρέχει την τελευταία (την 101 νομίζω)...

Ολα καλα ρε παιδια αλλα υποτιθεται οτι το αυτοματο zoom διορθωνε την κατασταση. Σε scart δεν παει να ειναι 2,35:1 το αυτοματο format εικονας καλυπτε ολη την οθονη και ολα καλα αλλα οταν ειναι μεσω HDMI τοτε παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες του μενουν ακομα μπαρες επανω και κατω.
Το κακο σ αυτη την περιπτωση ειναι οτι δεν μπορψ να επιλεξω αλλο format εικονας περα απο το αυτοματο και το χωρις κλιμακωση.
Γενικα μου τη δινει να χανω εικονα στην τελικη 16:9 ειναι και το 1,78:1.:violent-smiley-030:
Νικος

PS Και γω τρεχω παντα τα τελευταια firmware χωρις ποτε να εχω το παραμικρο προβλημα 101 & 83

Νίκο σε ταινίες 1.77:1 δεν έχεις μπάρες, μόνο σε πιο wide αναλογίες όπως το 2.35:1.

Να υποθέσω πως θέλεις να τις ξεφορτωθείς γιατί ακυρώνεται η μια πλευρά του ambilight ?

Εμένα πάντως μου ακούγεται αντιφατικό από την μία να δίνετε τα ωραία σας χρήματα (αρκετά μερικές φορές) για να πάρετε μια πολύ καλή συσκευή και από την άλλη να δέχεστε να βλέπετε ταινίες με κομμένα κάδρα, smart, zoom ή όπως αλλιώς λέγονται....

Νίκο σε ταινίες 1.77:1 δεν έχεις μπάρες, μόνο σε πιο wide αναλογίες όπως το 2.35:1.

Να υποθέσω πως θέλεις να τις ξεφορτωθείς γιατί ακυρώνεται η μια πλευρά του ambilight ?

Οχι το ambilight δουλευει μια χαρα. Απλα με εκνευριζει πολυ να χανω επιφανεια εικονας.:grinning-smiley-043

Παρα πολυ λιγα χρωματα. Αμα κανω και γω αναβαθμιση λες να λυθει??

Ναι ασυζητητι.
Μια απο τις πολυ παλιοτερες αναβαθμισεις εκανε ακριβως αυτο. Εκανε τα χρωματα πιο εντονα αλλα επειδη ουτως η αλλως καθε καινουργια αναβαθμιση περιεχει και τις διορθωσεις των προηγουμενων βαλε την 101 και θα εισαι μια χαρα.
Βεβαια ριξε και καμμια ματια στις ρυθμισεις του ambilight απο το menu.
Βεβαιωσου οτι εχεις τη φωτεινοτητα και τον κορεσμο στο μεγιστο δυναμικη ανταποκριση αλλα και διαχωρισμο στο μεγιστο επισης.
Νικος

Re: Απάντηση: Μαυρες μπαρες επανω και κατω στην οθονη!

Εμένα πάντως μου ακούγεται αντιφατικό από την μία να δίνετε τα ωραία σας χρήματα (αρκετά μερικές φορές) για να πάρετε μια πολύ καλή συσκευή και από την άλλη να δέχεστε να βλέπετε ταινίες με κομμένα κάδρα, smart, zoom ή όπως αλλιώς λέγονται....

ΔΕν ειναι αντιφατικο γιατι απλα οι εξυπνες ρυθμισεις της philips ειναι πραγματικα εξυπνες. Οταν βαζει ενα σκασμο καρε οπου χρειαζεται αναλογα με το καδρο αντε μετα να καταλαβεις τη διαφορα... -bye-
Νικος

PS Και πιστεψε με εχω πολυ περιεργο ματι....:AFADF0:

κοίτα και στις ρυθμίσεις του dvd-bluray player
για το hdmi , κ για το αν ξέρει ότι έχεις wide tv