Μαύρισαν οι δορυφορικοί ουρανοί

tasos.cz

Supreme Member
21 December 2008
3,339
ΤΣΕΧΙΑ
Μαύρισαν οι δορυφορικοί ουρανοί εδώ στα ξένα από την απουσία των ελεύθερων ελληνικών δορυφορικών καναλιών.

Μαύρισε και η ψυχή μου , η ελληνική μου ψυχή που διψά για τα καθημερινά νέα της Πατρίδας από τα δορυφορικά ερτζιανά.

Κάποτε έβλεπα καθημερινά εδώ στα ξένα το μοναδικό ελληνικό δορυφορικό κρατικό κανάλι της ERT-WORLD που ήτανε ο μοναδικός συνδετικός κρίκος με την Πατρίδα μέσα στην θάλασσα των δορυφορικών κυμάτων.

Μου λείπει το κανάλι της ERT-WORLD. Μου λείπει η φωνή της ERT-WORLD παρά τα αρνητικά της σημεία κύρια την στιγμή που πάγωνε η εικόνα της την ώρα των απεργιών που κινούσαν κάποιοι εργατοπατέρες συνδικαλιστές που δεν σεβάστηκαν ούτε την δίψα των ομογενών για την δορυφορική ενημέρωση με τα νέα από την Πατρίδα.

Ήρθε μετά η ώρα της οικονομικής κρίσης στην Πατρίδα, έκλεισε η ΕΡΤ, εξαφανίστηκε και η ERT-WORLD από τους δορυφορικούς ορίζοντες. Με χαρά θα έβλεπα το νέο ελληνικό κρατικό κανάλι της ΕΔΤ στα δορυφορικά ερτζιανά, όμως παρά τις ευχές μου δεν εκπέμπει δορυφορικά η ΕΔΤ στον HOTBIRD.

Τώρα το μοναδικό κανάλι στην ελληνική γλώσσα που βλέπω εδώ στα ξένα από τον HOTBIRD είναι το κανάλι της κυπριακής τηλεόρασης ΡΙΚ, που είναι η άλλη Ελλάδα, δεν είναι όμως η ίδια η Πατρίδα.

Ακόμη και το δορυφορικό κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ έπαυσε να έχει εικόνα , ακούω μόνο την φωνητική συχνότητα.

Πονάει η ψυχή μου, η ελληνική μου ψυχή, από την δορυφορική κατάντια της Πατρίδας να μην εκπροσωπείται δορυφορικά με ελεύθερα κανάλια στις 13Ε από τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο δορυφόρο τον HOTBIRD όπου βλέπεις και ακούς κανάλια σε όλες σχεδόν τις γλώσσες, όχι όμως και στα ελληνικά.

Τάσος από την Τσεχία

Re: Μαύρισαν οι δορυφορικοί ουρανοί.

Καλά τα λες αλλά εμένα πονάει πιο πολύ η ελληνική ψυχή μου που ο συνέλληνας πεθαίνει δίπλα μου γιατί βλέπει ελληνικά κανάλια αλλά πεθαίνει για ένα κομμάτι ψωμί που δεν μπορεί να αγοράσει.

Απάντηση: Re: Μαύρισαν οι δορυφορικοί ουρανοί.

Η πεινα και η δυστυχια βρισκεται και εδω στα ξενα. Αντι ομως για ανταγωνισμο που ειναι χειροτερα και για να μην ειμαστε εκτος δορυφορικων θεματων καλο θα ητανε να μου απαντησει καποιος αν υπαρχει τροπος να δω ελευθερα ελληνικα δορυφορικα καναλια?

ολους μας πονα η καρδια, τον καθενα για διαφορετικους λογους, η αιτια ομως ειναι ιδια, τεσπα μπορεις αν θελεις να βλεπεις στις 3 μοιρες ολα τα digea http://gr.kingofsat.net/pos-3E.php μ ενα απλο μπισκοτακι

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Μαύρισαν οι δορυφορικοί ουρανοί.

To: dimtz and To:AFam
Σας ευχαριστω φιλοι για τις πολυτιμες απαντησεις σας, την ελληνικη ψυχη και το ελληνικο φιλοτιμο το αποδειξατε παλι.
Νερο στο ονομα σας θα πιω οταν και αν θα κατορθωσω να δω και παλι την Πατριδα απο τα σατελιτιανα με τον τροπο που μου υποδειξατε.
Ναστε ολοι σας καλα εκει κατω στην ομορφη Πατριδα

Φίλε Τάσο, καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις, αν και δεν εχω τοσο την αισθηση της απωλειας μιας και δε γεννηθηκα Ελλάδα. Για ο,τιδηποτε εχεις απορρια στειλε μου μηνυμα

Άνοιξαν ξανά οι ελληνικοί δορυφορικοί ουρανοί

Χάρη στο περιστρεφόμενο Gibertini ενός μέτρου βλέπω επιτέλους εδώ στην Τσεχία σε ελληνική γλώσσα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια στις θέσεις 11W, 3.1E, 9E, 13E και 39E. Αν προσθέσω σε αυτά και τα σε ελληνική γλώσσα ραδιοφωνικά κανάλια που λαμβάνω, τότε επιτέλους μπορώ να πω ότι ξανάνοιξαν οι ελληνικοί δορυφορικοί ουρανοί και πλημμύρισε το σπίτι μου εδώ στα ξένα με ελληνικές φωνές από την Πατρίδα..

Παραθέτω σε πίνακα την ποιότητα σήματος των ελληνικών καναλιών που λαμβάνω στις θέσεις 11W, 3.1E, 9E, 13E και 39E.

11W: ET3 11545-H-1667 S=90%, Q=71%
3.1E: DT 12665-H-18906 S=88%, Q=76%
9E: 4E 12149-V-27500 S=86%, Q=83%, BOYLH 12149-V-27500 S=86%, Q=84% , APT 12380-V-27500 S=85%, Q=78%
13E: RIKsat 12111-V-27500 S=86%, Q=76%, BOYLH 12169-H-27500 S=86%, Q=85%
39E: RIKsat 11078-V-3333 S=89%, Q=71%

Ευχαριστώ επίσης τον φίλο μου Λευτέρη από την Θεσσαλονίκη :SFGSFGSF: για την φιλότιμη προσπάθεια να με βοηθήσει στην νεκρανάσταση των ελεύθερων ελληνικών δορυφορικών καναλιών μέσα από τους δέκτες μου Octagon SF-918 HD και Edision Argus mini .

Αν κάποιος φίλος με ΡΜ με βοηθήσει να κατορθώσω να δω στις 3,1Ε και "κάτι τις επιπλέον:idea:" τότε θα είμαι απόλυτα ευτυχής:Banane0: .

to: GEORGE M., Γειά σου Γιώργο-bye-
to: manoukos, Ευχαριστω, το εχω αλλαξει ηδη:D
to: hercoulis, Δεν σας ξεχασα φιλοι μου,δεν ειχα Ιντερνετ :computer:
to: kostikos, Ευχαριστω για το μηνυμα σου Κωστα απο την Σουηδια :SFGSFGSF:
Κυνηγάει Τσέχες !! :fahne90:
Τωρα δεν κυνηγαω Τσεχες:flowers: κυνηγαω ....... εσενα:twoguns: Λευτερη για να μου ζωντανεψεις τα greek channels στον Edision η τον Octagon στις 3.1Ε :drummer:

Επεξεργασία:
Εκανα την αναβαθμιση του EDITION ARGUS MINI 2PLUS 1 HIGH SPEED απο την παλια εκδοση που ειχε 1.5.40 στην νεωτερη εκδοση 1.5.87ΕΜU:Banane0:.
Αυριο επεται συνεχεια με τις δοκιμες της νεας αναβαθμισης :HTEHETH63:

Δυστυχως τιποτε με την 1.5.87 EMU :stupido3:. Εβαλα Επιλογη αναβαθμισης: ΠΛΗΡΗΣ & LOADER και ομως τιποτε:chinscratch: .

Δοκιμασα την προηγουμενη εκδοση miniplus_1560, εβαλα Επιλογη αναβαθμισης:ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΟ και παλι τιποτα, το μαυρο στην οθονη παραμενει:AFADF0: .

Απο την σελιδα http://www.world-satellite.net/67680...et-dinoel.html κατεβασα το αρχειο αναβαθμισης mcaskey.bin απο το dinoel,

ομως ο δεκτης μου δεν το διαβαζει, για να κανει αναβαθμιση πρεπει το αρχειο να εχει καταληξη .abs και οχι .bin.

Και ετσι εφτασα σε πληρη αδιεξοδο:hanged: με το μαυρο στην οθονη να παραμενει και να θυμιζει την εποχη του μαυρου στην ΕΡΤ:afro: .

Μπορει καποιος φιλος να βοηθησει να φυγει το μαυρο στις 3.1Ε :rip:?

computer-device-black-screen_21-71303278.jpg

Σε ευχαριστω Σεραφειμ:SFGSFGSF:, απο εκει εβαλα το αρχειο αναβαθμισης. Το προβλημα τελικα ητανε στις συχνοτητες που ηθελαν αλλαγη. Σας ευχαριστω ολους φιλοι μου για την βοηθεια απο τον καθενα σας:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:.

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο φιλο μου Χρηστο (xristoss):SFGSFGSF: που εκατσε υπομονετικα μεχρι τωρα με ΡΜ να μου εξηγει το καθε τι, μεχρι που ειδα το ΦΩΣ εγω ο αομματος. Το ΜΕΓΑ ηδη παιζει, παω να βαλω και τα υπολοιπα καναλια.

ΧΡΗΣΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ:SFGSFGSF:, ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΙΝΩ:SFGSFGSF: , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ:fahne90:
Tasos.cz :fahne90:

Ας είναι καλά η Digea :award: που Βλέπω εδώ στα ξένα όλα τα ελληνικά κανάλια στiς 3.1Ε :fahne90:. Μου λείπει μόνο το κανάλι Ε γιατί δεν ξερω το Servld (Παροχέα):cool4:. Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με PM :idea:?

Επεξεργασία:
Ευχαριστώ τον φίλο που με βοήθησε με ΡΜ :SFGSFGSF:. Τώρα βλέπω και το Ε:award: