μαυρο περιγραμμα οθονης προβολης!

wolf_2002

Established Member
22 July 2008
134
καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά!! έχω μια οθόνη προβολής με τρίποδο η οποία δεν έχει μαύρο περίγραμμα . σκέφτομαι λοιπόν κάποιο τρόπο να φτιάξω ένα και θέλω ιδέες!! αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει τα φώτα του...:grandpa: Ευχαριστώ πολύ

Πάρε μια φαρδιά μαύρη ταινία από μαγαζί με υδραυλικά/μονωτικά υλικά και κόλλα την. Αν και προσωπικά δεν θα κανα τίποτα γιατί με το μάζεμα και με τις ζέστες θα ξεκολλήσει.
Βέβαια υπάρχουν κάτι ταινίες δυνατές και διπλής όψης μάλιστα που κολλάς σίδερα και δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Αλλά αυτές οι ταινίες έχουν και λίγο πάχος κανά 2-3 χιλιοστά. Εσύ θες τελείως flat ταινία. Ισως να υπάρχει καμιά πολύ δυνατή ταινία της 3Μ.

Μαυρο σπρευ βυνιλιο, εχω βαψει δυο οθονες και δεν εχουν παθει τιποτα εδω και χρονια.

Μαύρη ταινία δύσκολο να βρω φαρδιά!! τώρα για το μαύρο σπρέι βινυλίου πρέπει να είναι ματ να υποθέσω?? κ δεν είναι επικίνδυνο να λερώσω το υπόλοιπο πανί?? καμιά βοήθεια? η ταινία η απλή η μαύρη η μονωτική λες να μη κάνει??

είχα χρησιμοποιήσει σε μία οθόνη , μαύρη ταινία 5 εκατοστά πλάτος της 3M
Vinyl Duct Tape έλεγε επάνω

τώρα απο ποιότητα δεν ξέρω , πάντως σίγουρα αύξανε το constrast

Καλύτερα δοκίμασε την λύση του Κώστα. Θυμάμαι δεν είχα συγκλονιστεί ..
και εδώ που το σκέφτομαι το Spray Vinyl δείχνει πολύ καλό για PCB

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα , βαζεις να παιξει ο προβολεας σου και βλεπεις που ειναι τα περιθωρια στα οποια απο εκει και περα θα γινουν μαυρα ,τα σημειωνεις και μετα πας σε ενα καταστημα με χρωματα και παιρνεις μια χαρτοταινια φαρδια και ναιλον , και χρωμα μαβρο ματ cosmos .
Κολας την χαρτοταινια απο εκει που θες να γινει μαυρο και μεσα και μετα κολας πανω στην χαρτοταινια και στο ναυλον που εχεις παρει αλλο ενα κοματι χαρτοταινιας και καλυπτεις ολλο το μεσα μερος που δεν θες να βαψεις , αφου εχεις βεβαιωθει οτι εχεις εφαρμοσει σωστα τις χαρτοταινιες παιρνεις τα σπραυ και αφου τα κουνησεις αρκετα τα ζεστενεις και λιγακι με ενα μπιστολακι μαλιων για να μπωρεσει να εφαρμοσει καλα σε αυτες τις θερμοκρασιες το χρωμα . Ξεκινας και βαφεις απο αποσταση 30εκατοστα , προς την μια μερια και παλι πισω και ξανα , προσοχη να μην βαφεις εντονα την ιδια επιφανεια για να μην σου τρεξει το χρωμα ... Αφου το περασεις 2-3 φορες και δεις οτι ειναι καλο το αφηνεις να στεγνωσει και μετα μπορεις να βγαλεις τις χαρτοταινιες και να δεις το αποτελεσμα . Οτι αλλο θες στειλε μου pm .

Gmavro θα συμφωνησω σε ολα εκτος απο το χρωμα, το μονο χρωμα που αντεχει στο χρονο πανω σε πλαστικη επιφανια ειναι το βυνιλιο, ολα τα αλλα μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν και σπανε [ειδικα η οθονη που θα ανοιγοκλεινει συχνα]. Στο αλλο site εχω βαλει μια αγγελια για μια οθονη 120 ιντσες η οποια ειναι βαμενη με βυνιλιο, η οθονη ειναι δυο ετων και ειναι σαν καινουργια. Το συγκεκριμενο χρωμα μου το προτεινε ο τεχνικος της megavizion [οθονες προβολης].

ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον!! σημαντικη η βοηθεια σας!! αλλα μαλλον θα δοκιμασω την ταινια για αρχη και βλεπουμε!! θα σας πω εντυπωσεις...-bye-

Gmavro θα συμφωνησω σε ολα εκτος απο το χρωμα, το μονο χρωμα που αντεχει στο χρονο πανω σε πλαστικη επιφανια ειναι το βυνιλιο, ολα τα αλλα μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν και σπανε [ειδικα η οθονη που θα ανοιγοκλεινει συχνα]. Στο αλλο site εχω βαλει μια αγγελια για μια οθονη 120 ιντσες η οποια ειναι βαμενη με βυνιλιο, η οθονη ειναι δυο ετων και ειναι σαν καινουργια. Το συγκεκριμενο χρωμα μου το προτεινε ο τεχνικος της megavizion [οθονες προβολης].

Εχω μια ενσταση σε αυτο που λες ... και συγκεκριμενα γιατι οι περισοτερες οθονες ειναι βαμενες, οποτε αμα τις περασεις με χρωμα βινιλιο δεν ξερω κατα ποσο το υποστρωμα θα αντεξει. Εχεις πληροφοριες απο που το βρισκουμε και αν θελει κατι το ιδιετερο για να κανεις και μονος σου βαφη ?

Απο εκει και περα εχω βαψει οθονη με τον τροπο που αναφερω και ειναι τωρα πανω απο 5 χρονια με καθημερινη χρηση και δεν εχει παθει κατι.

Το βυνιλιο υπαρχει σαν σπρευ σε ολα τα χρωματαπωλεια σε λευκο γκρι και μαυρο ειναι το μονο υλικο που προτεινεται για πλαστικες και ελαστικες επιφανιες για τον λογο οτι δεν ξεραινεται ακριβως οπως η σιλικονη. Δεν διαφωνω με τον τροπο που εβαψες παρα μονο με το υλικο που χρησιμοποιησες. Με το βυνιλιο βαφεις οπως ακριβως και με τα αλλα σπρευ.

Καλησπερα παιδια! τι κανουμε? λοιπον δοκιμασα να κανω ενα μαυρο περιγραμμα με μια ταινια της Tesa 5mm αντιστοιχη της 3Μ που μου προτεινατε παραπανω!! Αρκετα καλη προς το παρον ... τωρα το μελλον θα δειξει για την αντοχη της!! :grandpa:

Καλημερα , με την ταινια που αναφερεις εκανες μονο το περιγραμα ? και οχι ολλο το πανω και κατω περιθωριο μαυρο ? Γιατι αν εκανες μονο αυτο δεν λεει και κατι ... Το θεμα ειναι να ειναι ολλα τα περιθωρια μαυρα για να εχεις εντυπωση καλυτερου μαυρου και να γλιτωνεις οσο περισοτερο μπορεις τις αντανακλασεις .