Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Ψηφίστε την ταινία:


  • Total voters
    0
επειδη για μενα τα οσκαρ ειναι μονο γκλαμουρια
οταν βλεπω δικες μου ταινιες υποψηφιες, δεν μου καθεται....
γι αυτο χαρηκα που η ταινια του Ρομαν ειναι εκτος :Banane0:


.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Είναι....
Και επειδη ειναι Πολανσκι είναι ακομα λιγοτερο...

Οχι δεν ειναι ...:aetsch:
και επειδη ειναι Πολανσκι ειναι ακομα μεγαλυτερο :Banane0:


.
 
Έκανα 1μιση ώρα δρόμο μέχρι την Θεσσαλονίκη για να την δω χθές και μπορώ να πω ότι άξιζε. Δεν θα την ξεχώριζα όμως από τα προηγούμενα έργα του Aronofski.
 
Re: Απάντηση: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

επειδη για μενα τα οσκαρ ειναι μονο γκλαμουρια
οταν βλεπω δικες μου ταινιες υποψηφιες, δεν μου καθεται....
γι αυτο χαρηκα που η ταινια του Ρομαν ειναι εκτος :Banane0:


.

Γκλαμουριά γκλαμουριά ,συμφωνώ
(έχω τύχει στο Los Angeles Φεβρουάριο του 2008
χρονιά του No country for Old Men και το έχω δει το παραμύθι ...)


αλλά

φαίνεται τελικά ότι τα Oscar μπορεί να τα ξεκίνησαν τα μεγάλα studio για να αλληλοβραβεύονται
(σπαταλάνε τα μύρια και μέσα από γκλαμουριές και πάρτυ να προσπαθούν να σπρώξουν τις ταινίες τους)
αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα βραβεία με το κιάλι...
Ανεξάρτητες παραγωγές έρχονται και μπαίνουν "σφήνες" και φεύγουν με τα αγαλματάκια.

για παράδειγμα , πέρσυ
στις 10 ταινίες
(District 9, An Education, Inglourious Basterds, Precious, A Serious Man, The Hurt Locker , Up , Avatar , The Blind Side , Up in the Air)
οι 6 και 7 (αν βάλουμε την Pixar) ήταν ανεξάρτητες παραγωγές

φέτος
(Black Swan , The Fighter , Inception , The Kids Are All Right , The King’s Speech , 127 Hours , The Social Network , Toy Story 3 , True Grit , Winter’s Bone) ,
πάλι 6 (ή 7) στις 10
που είναι πχ To Shutter Island
και από ηθοποιούς ...
16 στις 20 θέσεις ή 5 στα 5 Α αντρικού , 4 στα 5 Β γυναικείου
από ανεξάρτητες παραγωγές

και πιο πριν ...;
To Slumdog Millionaire , No Country for Old Men , Crash (μπλιαχ)

Τα μεγάλα studio πια πάνε για την κονόμα και όχι για τις δάφνες
Αν εξαιρέσουμε φέτος πχ τα Inception , Social Network & True Grit τι θα είχαν βγάλει οι μεγάλοι ;
Tα Scot Pilgrim , Όταν έκλασαν οι τιτάνες και τα "μούλικα του Φωκερ ?"

Όσο για τον polanski καλός χρυσός αλλά τα πήρε (εξ απόστασεως) από την κλίκα το 2003
είχε και άλλες 3 υποψηφιότητες για ταινιάρες στο παρελθόν
 
Last edited:
Την ειδα κι εγω προχτες... αρκετα καλη , αλλα καμια σχεση με το Ρεκβιεμ και το Fountain.
Μου αρεσε πολυ η Portman, αλλα δεν ξερω τι με χαλασε και δε νομιζω οτι θα τη θυμαμαι του χρονου... κατι ελειπε!
 
Re: Απάντηση: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

το ειδα ...
αμαν αν ειναι ετσι τα αριστουργηματα !
ο πονηρος Αρονοφσκι .. προκαλει με ανουσια τρικ και εκβιαστικα κολπακια
οτι χρειαζεται το κοινο του
μονη κορη με πιεστικη μαμα ταλεντο στο μπαλετο
με γδαρσιματα στο μπανιο, δασκαλος ταλεντων ο αντιπαθεστατος Κασελ
ψυχολογικο θριλερ της πλακας χωρις ιχνος εσωτερικοτιτας η Πορτμαν
με ενα μονιμα θλιμενο υφος σε ολη την ταινια οτι χειροτερο

που εισαι βρε Ρομαν Πολανσκι ...γιγαντα !!!


.

Η γνώμη σου συνάδει με το "gut feeling" που έχω το οποίο μου λέει ότι η ταινία δεν θα αξίζει....απομένει η θέασή της.
 
Απάντηση: Re: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Την ειδα κι εγω προχτες... αρκετα καλη , αλλα καμια σχεση με το Ρεκβιεμ και το Fountain.
Μου αρεσε πολυ η Portman, αλλα δεν ξερω τι με χαλασε και δε νομιζω οτι θα τη θυμαμαι του χρονου... κατι ελειπε!

Καλή ταινία... Ίσως λίγο υπερβολική σε κάποια σημεία αλλά ήταν συμπαθητική.
Για το Fountain συμφωνώ απόλυτα, ταινιάρα... Για το Ρέκβιεμ... :silly:
 
Την είδα κι εγώ εχθές και μπορώ να πω ότι μ'άρεσε αρκετά... ίσως και περισότερο από το The Fountain, σαν σκηνοθεσία (όχι σαν βαθύτερο νόημα).

Μου θύμισε πολύ το "π" αφού το γενικότερο concept ήταν παρόμοιο. Αφοσιωμένος ο κάθε πρωταγωνιστής στο δικό του κόσμο Φυσική-Μπαλέτο, αντίστοιχα.

Αν και δεν έλειψαν οι υπερβολές, νομίζω ότι η μεταμόρφωση είχε την απαιτούμενη ένταση στην κορύφωση της ταινίας.
 
Τι μουφα ηταν αυτη;

Βαζουμε στο μπλεντερ λιγο απο Πολανσκι, λιγο απο Λιντς και λιγο απο Alien (δεν κανω πλακα), βαζουμε και τη Ναταλιτσα να το ''παιζει'' και βουαλα!

Μαμα Μια....
 
Λοιπόν... ανάμεικτα συναισθήματα.

Το story παιδαριώδες, σε σημείο που σου χάλαγε όλη την εμπειρία. Προβλέψιμο, γεμάτο κλισέ, γεμάτο χαρακτήρες - καρικατούρες, με εύκολες λύσεις.

Η υλοποίηση ωστόσο με μάγεψε. Δυνατή σκηνοθεσία, σκηνογραφία, μοντάζ που έκοβε την ανάσα, ερμηνείες πολύ δυνατές ,το Ναταλάκι έδειξε ότι έχει να πάει μπροστά, και βέβαια θα τσιμπήσει και το αγαλματάκι περπατώντας, ο Κασέλ απ'την άλλη υποστήριζε όσο καλά γινόταν έναν τελείως λάθος σχεδιασμένο χαρακτήρα. Η μουσική εξυπηρετούσε την πλοκή, είτε ήταν το αυθεντικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, είτε το original soundtrack της ταινίας.

Τέλος, και εδώ υποκλίνομαι στο ταλέντο, την εμπειρία, και τη σοφία του κου Αρονόφσκι, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πως αποτυπωνόταν στο πανί η εξέλιξη μιας μπαλλαρίνας από πολύ καλή σε "μεγάλη", ενώ αυτή ενσαρκωνόταν από μια απλή ηθοποιό που ελάχιστα πράγματα γνώριζε περί μπαλέτου. Πραγματικά ο χορός της στην παράσταση ήταν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με αυτόν της αρχής, και φυσικά αυτό δεν ήταν κατόρθωμα της πρωταγωνίστριας και της κίνησής της, αλλά του πως διαχειριζόταν το πλάνο, το κάδρο, τον ρυθμό, τον φωτισμό κλπ ο Αρονόφσκι.

Συνολικά μια άνιση ταινία, για την οποία σε καμία περίπτωση δεν έκλαψα τα λεφτά μου, θα την ξανάβλεπα μάλιστα, αν όχι ολόκληρη, απομονώνοντας πολλές σκηνές που ήταν ιδιαίτερα δυνατές.
 
Την είδα και εγώ τελευταία. Πολύ ωραία σκηνοθεσία και η ερμηνεία της portman φοβερή. Λίγο παρανοϊκή η ταινία πάντως.
 
το ειδα και εγω χτες, κατι αναμεσα στο wrestler και την μυγα μου φανηκε.
Γενικα καλη ταινια
 
Tην είδα χτες.Η Πόρτμαν μου άρεσε παρά τις θλιμένες φάτσες είχε στιγμές έντασης στο παίξιμό της που έβγαζαν την απόγνωση που ίσως ένιωθε ο χαρακτήρας.Ο Κασέλ μου άρεσε επίσης,χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.
Αυτό που δε μου άρεσε ήταν η εκμαίευση του φόβου,σκηνοθετικά.Τραβηγμένο απ´τα μαλλιά με τρυκ λίγης δόσης splatter ανεβάζοντας τις εντάσεις της μουσικής σχεδόν παιδικά....(μόνο φακό κάτω απ'το σαγόνι δεν έβαλε η Πόρτμαν για να μας τρομάξει).
Μέτρια για μένα.
 
Απάντηση: Re: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Mεσα απο αυτο το νημα θα ηθελα να αναφερω δυο αδικιες,για μενα,των φετινων oscar,την ουτε μια υποψηφιοτητα του "ghost writer" και επισης οτι δεν προταθηκε η Mila Kunis για τον "Μαυρο κυκνο".



Τι μουφα ηταν αυτη;

Βαζουμε στο μπλεντερ λιγο απο Πολανσκι, λιγο απο Λιντς και λιγο απο Alien (δεν κανω πλακα), βαζουμε και τη Ναταλιτσα να το ''παιζει'' και βουαλα!

Μαμα Μια....

συμφώνω πολύ με τους προλαλήσαντες
 
Ψήφισα εξαιρετική όχι τόσο για το συνολικό αποτέλεσμα όσο για επιμέρους στοιχεία της ταινίας. Καταρχήν η Πόρτμαν είναι τεράστια ηθοποιός, πράγμα που φαίνεται όχι τόσο στην έκφρασή της ή στο διάλογο, όσο στο χορό της. Το να καταφέρνει να είναι πειστική σα μπαλαρίνα,και μάλιστα να πείθει ότι η μπαλαρίνα εξελίσσεται και αλλάζει, τόσο σα χαρακτήρας, όσο και σαν καλλιτέχνης είναι απίστευτη επίδοση. Επίσης καταφέρνει να εκφράσει κάθε δυνατή διαβάθμιση πόνου και απελπισίας-εντάξει, μπορεί σε κάποιους αυτό να φαίνεται μονότονο, αλλά αυτός είναι ο ρόλος, τι να κάνουμε;
Ο Αρονόφσκι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά μάστορας της κάμερας, του φωτισμού και του ήχου σαν εργαλεία, άψογοι όλοι οι δεύτεροι ηθοποιοί-πλην ίσως της Winona Ryder, η οποία είχε και πολύ μικρό ρόλο είναι η αλήθεια.

Ήταν όλα λοιπόν τέλεια, έχουμε να κάνουμε με ένα αριστούργημα της Έβδομης Τέχνης;

Όχι.

Λείπει κάτι πολύ σημαντικό κατ εμέ. Λείπει η ταύτιση. Όλα αυτά που είδα με εντυπωσίασαν, μου άρεσαν, αλλά δε με αφορούν. Όπως σε όλες τις ταινίες του Αρονόφσκι, είχα και εδώ μιά αίσθηση ότι αυτά που μας δείχνει ο σκηνοθέτης είναι ακραίες καταστάσεις που ελάχιστα ενδιαφέρουν το μέσο θεατή, και σε τελική ανάλυση δε συγκινούν γιατί είναι μίλια μακριά από εμάς.