Eιχα πολυ καιρο να δω ποστερ ταινιας και να κολλησω.....υπεροχο. Ελπιζω να ειναι το ιδιο και η ταινια.
Διαφωνω! Το τέλος ήταν καταπληκτικό! Απίθανη ερμηνεία από την Portman (ιδανική για το OSCAR) και ....φοβερή ταινία γενικά. Ειδικά το τέλος του χορευτικού του Μαυρου Κύκνου ήταν απίθανο!
Ψήφισα εξαιρετική όχι τόσο για το συνολικό αποτέλεσμα όσο για επιμέρους στοιχεία της ταινίας. Καταρχήν η Πόρτμαν είναι τεράστια ηθοποιός, πράγμα που φαίνεται όχι τόσο στην έκφρασή της ή στο διάλογο, όσο στο χορό της. Το να καταφέρνει να είναι πειστική σα μπαλαρίνα,και μάλιστα να πείθει ότι η μπαλαρίνα εξελίσσεται και αλλάζει, τόσο σα χαρακτήρας, όσο και σαν καλλιτέχνης είναι απίστευτη επίδοση. Επίσης καταφέρνει να εκφράσει κάθε δυνατή διαβάθμιση πόνου και απελπισίας-εντάξει, μπορεί σε κάποιους αυτό να φαίνεται μονότονο, αλλά αυτός είναι ο ρόλος, τι να κάνουμε;
Ο Αρονόφσκι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά μάστορας της κάμερας, του φωτισμού και του ήχου σαν εργαλεία, άψογοι όλοι οι δεύτεροι ηθοποιοί-πλην ίσως της Winona Ryder, η οποία είχε και πολύ μικρό ρόλο είναι η αλήθεια.
Ήταν όλα λοιπόν τέλεια, έχουμε να κάνουμε με ένα αριστούργημα της Έβδομης Τέχνης;
Όχι.
Λείπει κάτι πολύ σημαντικό κατ εμέ. Λείπει η ταύτιση. Όλα αυτά που είδα με εντυπωσίασαν, μου άρεσαν, αλλά δε με αφορούν. Όπως σε όλες τις ταινίες του Αρονόφσκι, είχα και εδώ μιά αίσθηση ότι αυτά που μας δείχνει ο σκηνοθέτης είναι ακραίες καταστάσεις που ελάχιστα ενδιαφέρουν το μέσο θεατή, και σε τελική ανάλυση δε συγκινούν γιατί είναι μίλια μακριά από εμάς.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231101641
για διαβαστε εδω για τον χορο της Portman στην ταινια..
To διεψευσε ο σκηνοθετης. Ειπε οτι το 80% των σκηνων χορου εγιναν απο την Πορτμαν.
http://www.imdb.com/news/ni9055488/
Ποια γεραματα????????ξερεις ποσο χρονων ειναι????Θεωρώ ότι είναι αδιάφορο... Δεν είναι υποχρεωμένος ένας ηθοποιός να γίνει επαγγελματίας χορευτής για να ενσαρκώσει έναν ρόλο. Δηλαδή αντίστοιχα κάποιος που παίζει έναν πιανίστα πρέπει να μάθει δεξιοτεχνικό πιάνο;. Κι αν κάνει κάτι τέτοιο, αυτό δεν τον καθιστά εξαιρετικό ηθοποιό, δεν είναι αυτή η δουλειά του ηθοποιού. Ο ηθοποιός και ετυμολογικά να το δούμε οφείλει να ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο σκηνοθέτης να καταφέρει με τα πλάνα του να μας πείσει ότι χορεύει η πρωταγωνίστρια.
Για την ιστορία πάντως, θεωρώ πως είναι απίθανο να έκανε τις σκηνές η Portman. Αν μπορούσε μια γυναίκα να γίνει τέτοιου επιπέδου μπαλαρίνα με λίγα μαθήματα χορού στα γεράματα, θα το'καναν όλες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.