Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Προσωπικα δεν μου αρεσε. Ισως επειδη δεν μου αρεσει το ειδος της ταινιας. Το τελος ηταν μεγαλη μουφα "το ενιωσα...το ενιωσα"...

Διαφωνω! Το τέλος ήταν καταπληκτικό! Απίθανη ερμηνεία από την Portman (ιδανική για το OSCAR) και ....φοβερή ταινία γενικά. Ειδικά το τέλος του χορευτικού του Μαυρου Κύκνου ήταν απίθανο!

Διαφωνω. Επρεπε "το ενιωσα..το ενιωσα" να μας το πει καταμουτρα? Λες και δεν το καταλαβαμε μιση ωρα πριν!

Eιχα πολυ καιρο να δω ποστερ ταινιας και να κολλησω.....υπεροχο. Ελπιζω να ειναι το ιδιο και η ταινια.

+1000
Απλά καταπληκτικό, εν αναμονή για την ταινία.

Απάντηση: Re: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Διαφωνω! Το τέλος ήταν καταπληκτικό! Απίθανη ερμηνεία από την Portman (ιδανική για το OSCAR) και ....φοβερή ταινία γενικά. Ειδικά το τέλος του χορευτικού του Μαυρου Κύκνου ήταν απίθανο!

συμφωνω για την Πορτμαν
ιδανικη για OSCAR

για ερμηνεια ομως την βαριεμαι αφορητα

Τι χάλι μαύρο ήταν αυτό ; Τέτοιον ... ύπνο σε ταινία μόνο στον Επίμονο Κηπουρό και [μην μου την πέσετε :P] στο Lord of the rings έχω ρίξει.... Πα πα πα .... Μετά το π , το Requiem , το Fountain , ΑΥΤΟ;; Α πα πα πα πα ...

Ψήφισα εξαιρετική όχι τόσο για το συνολικό αποτέλεσμα όσο για επιμέρους στοιχεία της ταινίας. Καταρχήν η Πόρτμαν είναι τεράστια ηθοποιός, πράγμα που φαίνεται όχι τόσο στην έκφρασή της ή στο διάλογο, όσο στο χορό της. Το να καταφέρνει να είναι πειστική σα μπαλαρίνα,και μάλιστα να πείθει ότι η μπαλαρίνα εξελίσσεται και αλλάζει, τόσο σα χαρακτήρας, όσο και σαν καλλιτέχνης είναι απίστευτη επίδοση. Επίσης καταφέρνει να εκφράσει κάθε δυνατή διαβάθμιση πόνου και απελπισίας-εντάξει, μπορεί σε κάποιους αυτό να φαίνεται μονότονο, αλλά αυτός είναι ο ρόλος, τι να κάνουμε;
Ο Αρονόφσκι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά μάστορας της κάμερας, του φωτισμού και του ήχου σαν εργαλεία, άψογοι όλοι οι δεύτεροι ηθοποιοί-πλην ίσως της Winona Ryder, η οποία είχε και πολύ μικρό ρόλο είναι η αλήθεια.

Ήταν όλα λοιπόν τέλεια, έχουμε να κάνουμε με ένα αριστούργημα της Έβδομης Τέχνης;

Όχι.

Λείπει κάτι πολύ σημαντικό κατ εμέ. Λείπει η ταύτιση. Όλα αυτά που είδα με εντυπωσίασαν, μου άρεσαν, αλλά δε με αφορούν. Όπως σε όλες τις ταινίες του Αρονόφσκι, είχα και εδώ μιά αίσθηση ότι αυτά που μας δείχνει ο σκηνοθέτης είναι ακραίες καταστάσεις που ελάχιστα ενδιαφέρουν το μέσο θεατή, και σε τελική ανάλυση δε συγκινούν γιατί είναι μίλια μακριά από εμάς.

Συμφωνώ με τον Κώστα αν και ψήφισα έναν βαθμό κάτω από αυτόν (πολύ καλή).
Βρήκα την ερμηνεία της Πορτμαν εξαιρετική.
Ο Αρονοφσκυ μεγάλος μάστορας της κάμερας αλλά και με κάποιες υπερβολές.

Πραγματικά πολύ καλή η Πορτμαν αλλά σε έναν-ούτως ή άλλως-αβανταδόρικο ρόλο.

Χάσε (ή πάρε) καμμιά 20αριά κιλά,έχεις και το δυνατό χαρτί,νάτο και το Οσκαρ .
πχ.Monster,ο Ναυαγός,The Hours (εκεί έπαιξε η παραμόρφωση..).

Η ταινία με συνεπήρε,ομολογουμένως αλλά..δεν θα την ξανάβλεπα !
Και αυτό (για μένα πάντα), λέει πολλά για την τελική μου κρίση.

Είδα και το Black Swan ,καλή ταινία θα έλεγα.
Επηρεασμένος από τις κριτικές που διάβαζα, περίμενα να δω κάτι καλύτερο.

Η ταινία είναι αρκετά καλή, ίσως όχι αριστούργημα και αυτό δημιουργεί έντονα άσχημες εντυπώσεις όταν σου την έχουν προλογίσει ως τέτοιο ή τη δεις λόγω Όσκαρ.
Εγώ πιστεύω πως κύριο θέμα είναι ο ψυχαναγκασμός για επιτυχία και τελειότητα, το βρήκα πολύ όμορφο που διαδραματίζεται σε ένα κατεξοχήν τέτοιο χώρο, το κορυφαίο μπαλέτο. Το πως οι σχέσεις εξουσίας (με τη μητέρα και τον δάσκαλο) και το ρόλο του σεξ-αισθησιασμού (από το ροζ δωμάτιο στο αίμα και τις φαντασιώσεις) επηρεάζουν την πρωταγωνίστρια στην αυτοκαταστροφική πορεία προς την επιτυχία, είναι επιτυχημένα πλεγμένα από το σκηνοθέτη και η Πόρτμαν είναι πράγματι άψογη στο ρόλο.
Έχω γνωρίσει τέτοιες κοπέλες στην πραγματική ζωή (όχι μόνο ερωτικά) και πράγματι η ταινία με συγκίνησε σε αυτό, επιτέλους κάτι διαφορετικό από τα διλήμματα του μέσου Αμερικάνου μπάτσου...

Επίσης κι εγώ γουστάρω τη Μίλα Κούνις σαν παρουσία στην ταινία, αλλά το Όσκαρ το αξίζει όσο και η Μέγκαν Φόξ! ;)

Σαν ταινία δεν μου έλεγε τίποτα άλλωστε του συγκεκριμένου σκηνοθετεί ότι και να έχω δει δεν μου άρεσε. Αλλα η πρωταγωνίστρια έσκιζε η κοπέλα και δικαίως πείρε το oscar.

Καλή.

Η ταινια βεβαια, ειναι παρ'ολιγον ρημεικ του Mulholland Drive του David Lynch που ειναι ομως σαφως καλυτερη και με αυθεντικοτερη αισθηση, αλλα χωρις τους υπερμετρα δραματικους τονους του κυκνου.

Μια και μονο λεξη.......ζητω συνγνωμη απο τους συντονιστες......ΓΑΜΑΤΗ.Μου εχει στοιχιωσει τη σκεψη ο χορος και η μεταμορφωση στο τελευταιο πενταλεπτο.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μακιγιαζ .Δικαιωματικα πηρε το οσκαρ.

Όπως όλες οι ταινίες του Αρονόφσκι,έτσι κι αυτή μου άρεσε.Δεν την θεωρώ από τις απολύτως κορυφαίες του όμως..

Θαυμασια ταινια, απο τις καλυτερες της χρονιας..
Αριστη σκηνοθεσια, φωτογραφια, ρυθμος και μια συγκλονιστικη ερμηνεια απο την Portman η οποια ορθως πηρε το οσκαρ..

Re: Απάντηση: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231101641

για διαβαστε εδω για τον χορο της Portman στην ταινια..

To διεψευσε ο σκηνοθετης. Ειπε οτι το 80% των σκηνων χορου εγιναν απο την Πορτμαν.
http://www.imdb.com/news/ni9055488/

Θεωρώ ότι είναι αδιάφορο... Δεν είναι υποχρεωμένος ένας ηθοποιός να γίνει επαγγελματίας χορευτής για να ενσαρκώσει έναν ρόλο. Δηλαδή αντίστοιχα κάποιος που παίζει έναν πιανίστα πρέπει να μάθει δεξιοτεχνικό πιάνο;. Κι αν κάνει κάτι τέτοιο, αυτό δεν τον καθιστά εξαιρετικό ηθοποιό, δεν είναι αυτή η δουλειά του ηθοποιού. Ο ηθοποιός και ετυμολογικά να το δούμε οφείλει να ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο σκηνοθέτης να καταφέρει με τα πλάνα του να μας πείσει ότι χορεύει η πρωταγωνίστρια.

Για την ιστορία πάντως, θεωρώ πως είναι απίθανο να έκανε τις σκηνές η Portman. Αν μπορούσε μια γυναίκα να γίνει τέτοιου επιπέδου μπαλαρίνα με λίγα μαθήματα χορού στα γεράματα, θα το'καναν όλες.

Re: Απάντηση: Μαύρος Κύκνος — Black Swan

Θεωρώ ότι είναι αδιάφορο... Δεν είναι υποχρεωμένος ένας ηθοποιός να γίνει επαγγελματίας χορευτής για να ενσαρκώσει έναν ρόλο. Δηλαδή αντίστοιχα κάποιος που παίζει έναν πιανίστα πρέπει να μάθει δεξιοτεχνικό πιάνο;. Κι αν κάνει κάτι τέτοιο, αυτό δεν τον καθιστά εξαιρετικό ηθοποιό, δεν είναι αυτή η δουλειά του ηθοποιού. Ο ηθοποιός και ετυμολογικά να το δούμε οφείλει να ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ο σκηνοθέτης να καταφέρει με τα πλάνα του να μας πείσει ότι χορεύει η πρωταγωνίστρια.

Για την ιστορία πάντως, θεωρώ πως είναι απίθανο να έκανε τις σκηνές η Portman. Αν μπορούσε μια γυναίκα να γίνει τέτοιου επιπέδου μπαλαρίνα με λίγα μαθήματα χορού στα γεράματα, θα το'καναν όλες.
Ποια γεραματα????????ξερεις ποσο χρονων ειναι????