Μαζεψαμε τα λεφτα..τωρα τι τηλεοραση να παρουμε?

harman.77

New member
21 September 2013
4
Καλημερα σε ολη την παρεα του Avclub!!!!
Ενδιαφερομαι για την αγορα μιας νεας τηλεορασης,στα 1000 με 1100 ευρω.Η αποσταση που θα βλεπω max ειναι τα 2,5μ.
Πιο πολυ θα ειναι για χρηση ταινιων,προγραμματων που εχουν τα καναλια και λιγοτερο για games.
Ο χωρος που θα την εχω(σαλονι) ειναι αρκετα φωτεινος.Λογο οτι θα μπει πανω στο τζακι με δεσμευει το μεγεθος,οποτε παιζω στις 46 ιντζες περιπου!!Μιας και ειμαι ασχετος απο τηλεορασης,μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ (δεν τις εχω δει απο κοντα ακομη) θα ηθελα να σας ρωτησω την γνωμη σας για την samsung UE46F6800 (αληθεια τι διαφορα εχει απο την UF46ES6800).
Δεκτη οποιαδηποτε αλλη προταση σας για να μπορεσω να βρω αυτο που τοσο περιμενω...
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας!!!!

Καλώς ήλθες στο AVclub.

Η σειρά ES είναι του 2012 , η σειρά F του 2013. Νομίζω ότι η 6800 είναι πολύ καλή σαν τηλεόραση (έχει ένας φίλος την 50άρα). Μπορείς βέβαια να πάρεις και την F6500 με 100 ευρώ λιγότερα , εκτός από τον σχεδιασμό δεν έχουν διαφορά.

Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις το χώρο πάνω απ το τζάκι για να ξέρεις ακριβώς τις διαστάσεις, μετά κοιτάς απο κοντά τα μοντέλα που θές γιατί στις φωτογραφίες η βάση επηρεάζει την αισθητική τους. Πολύς κόσμος πχ είναι αρνητικός στη βάση χταπόδι κάποιων Samsung (όπως της F6500 που προτείνει ο Yperion ή και της F6400 που άν σε παίρνει για 50" είναι φθηνότερη απο την 46F6800) αλλά για εσένα 100 ευρώ παραπάνω για μιά βάση που θα φυλάξεις στην αποθήκη είναι ο ορισμός του πεταμένα λεφτά.
Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να μήν κοιτάς για Samsung γιατί έχουν περιορισμένη γωνία θέασης και αν την έχεις πάνω στο τζάκι ίσως σε περιορίζει αρκετά. Δες τις LG, Sony, Panasonic.

Last edited:
σωστα η βαση της τηλεορασης μου ειναι αχρηστη απο την στιγμη που θα την βαλω στο τζακι...δεν με περνει μεγαλητερη απο 46αρα,το εχω μετρησει κ μια κια θα ντυσω το τζακι με γυψοσανιδα,εχω ενα κενο ανανεσα στο ηδη υπαρχων τζακι κ την γυψοσανιδα περιπου 10cm,οπου λεω να βαλω μια slim βαση με μπρατσο ετσι ωστε να βγαινει η tv εξω κ να γυρναει,οσο ειναι δυνατων,αλλα κ να "κουμπωνει" ακριβως πισω στην γυψοσανιδα,ετσι εστω να μην φαινεται ασχημα απο το πλαι!! οποτε καλη η επιλογη για την F6800 ή πχ F6670 που ειναι και 600 Hz (οπως γραφουν....)

100 Hz είναι όλη η σειρά 6 της Samsung. Αν είναι σχετικά ψηλά που θα μπει όμως, ίσως έχεις πρόβλημα με τη μικρή σχετικά κάθετη γωνία θέασης των Samsung, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Πηγα και ειδα στο Πλαισιο την UE46F6670..που την εχει αποκληστικα λεει αυτος,την δινει 1099 μαζι με την UE22F5000AW LED TV 22"
Την 46F6800 δεν την ειχε για να δω εικονα,αλλα μου ειπαν οτι κ σαν ντιζαιν δεν λεει κ πολλα με το διαφανο πλαισιο που εχει γυρο της,βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!!!!
Οσο για το υψος απο το πλακακι μεχρι το κεντρο της tv το υπολογιζω περιπου στα 125cm,θα εχω θεμα????

Το αν θα έχεις πρόβλημα δεν μπορούμε να το ξέρουμε, εξαρτάται και απο την διαρύθμιση του σπιτιού και τον τρόπο που βλέπετε, πχ αν υπάρχει μια open plan κουζίνα και θες να βλέπεις και απο εκεί ή αν τα 2,5 max είναι 1,5 ευθεία απο μια θέση και 2,5 πλάγια απο μια άλλη και στο κάτω κάτω σε ποιό σημείο αλλοίωσης των χρωμάτων εσύ ενοχλείσαι

Θα την έχεις αρκετά ψηλά από ότι βλέπω. Φυσικά το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μερικώς εφόσον στη βάση που θα τοποθετηθεί έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω.

Michali ,μπορω να την χαμηλωσω λιγο ακομη,απλα φοβαμαι,επειδη θα ειναι πανω στο τζακι (οχι ενεργιακο) μηπως μετα εχω θεμα με την θερμοκρασια που θα βγαζει το τζακι απο την εστια...κ μου ζεστενει την tv,δεν το εχω αναψει ποτε μου για να ξερω την συμπεριφορα του!!
Ποιο πιστευεις οτι ειναι το σωστο υψος να εχει κανεις μια 46αρα? για να δω αν με περνει να την κατεβασω οσο το δυνατων περισσοτερο προς την σωστη θεση.
Η βαση θα ειναι με μπρατσο (Μeliconi πιθανων) οποτε θα μπορω να ρυθμισω λιγο την κλιση της.
Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας...απλα θελω μια βοηθεια κ για την επιλογη της tv, σε σχεση με την UE46F6670..που την εχει αποκληστικα λεει αυτος,την δινει 1099 μαζι με την UE22F5000AW LED TV 22"...αξιζει τα λεφτα της? η υπαρχει κατι καλυτερο,στα 1100 που παιζω να δω? εχει ακουσει κανεις αν ειχε "θεματα" με την tv αυτη?

Πάνω από το τζάκι δεν είναι κατάλληλος χώρος για τηλεόραση , εκτός και δεν σκοπεύεις να το ανάβεις καθόλου βέβαια αλλά και πάλι η τηλεόραση θα είναι αρκετά ψηλά και θα πιαστεί το κεφάλι σου.

επειδή έχω βάλει 46αρα πάνω σε τζάκι θα σου πω τα εξής:

- αν δε θες να το ανάβεις, κατέβασέ τη όσο μπορείς - εγώ αυτό έκανα και άφησα μόνο 15-20εκ. από την εστία σε αρκετά χαμηλό τζάκι, ίσα ίσα για να φαίνεται όμορφα τοποθετημένη (να έχει ένα "σωστό" κάδρο γύρω-γύρω). Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, καμία κούραση ακόμα και μετά από πολύωρη θέαση (αν και θα την ήθελα ακόμα πιο χαμηλά).

- αν θες να το ανάβεις, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα χρειαστεί να κάνεις κάποια επέμβαση - δε μπορείς να μείνεις με την τηλεόραση πάνω σε επίπεδο τοίχο, ακόμα και αν τη βάλεις σχετικά ψηλά. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν 2 διαφορετικοί επαγγλεματίες του χώρου. Πολύ ψηλά δε συστήνεται διότι είναι τελείως μα τελείως άβολη

ρίξε μια ματιά και στο παρακάτω - πολλά παραδείγματα τηλεοράσεων τοποθετημένων πολύ ψηλά

http://www.houzz.com/TV-over-fireplace